Přejít na obsah


Fotka

OREGON 450


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
351 odpovědí na toto téma

#101 QuoX

QuoX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 15:20

nn je to jiný stroj ;-) drivery nainstaluju hned jak dojedu domu a dam vedet :-) ad ovladače na USB se podívám, ty budou někde v pytli co byl k PC...
  • 0

Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!

Garmin GPSMap 64sx  +  GSAK v 9.x.x.xx


#102 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 305 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 15:26

Ty ovladače Garmina se instalují jako první, pak teprve připojit Oregona... Potom by si je systém měl správně doinstalovat a nahlásit, že úspěšně.
  • 0

#103 cufik_team

cufik_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 15:28

quox : možná si tady navzájem nerozumíme. Jestli máš W7, tak asi není problém s ovladači pro USB k základní desce (v pytli k PC). Ale s originál ovladačem od Garmina (který tam asi nemáš) ..... A takys nenapsal nic o bodu 5. Takže doma zkontroluj - instalaci všeho k čipsetu (pytel k PC) a potom teprve instaluj ovladač od Garmina stažený z webu Garmina pro USB. No a pak se uvidí ;)
  • 0

#104 QuoX

QuoX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 17:07

:-) Drivery k chipsetu nainstalovány :-) driver Garmin usb nainstalovány :-) v práci jsem Garmina ještě upnul na verzi 6.0 a .... komunikuje ;-) Huráááááá :-) Díky moc všem! :-)
  • 0

Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!

Garmin GPSMap 64sx  +  GSAK v 9.x.x.xx


#105 cufik_team

cufik_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 17:17

B) (pochval sa po Moravsku, já su tak dobrééé) tak ať slouží!
  • 0

#106 vlne

vlne

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 20:33

Koukam, co mel Quox za problemy s mejdlem. Prihreju si polivcicku a zkusim se zeptat: Muj Oregon 450 nestartuje, prosel jsem tu temata a nenasel uplne stejne chovani a reseni. 1) Behem startu zhruba v polovine loadovani za odmlci a vypne se. 2) Nejde pripojit k PC, ale pri drzeni vypinace a pripojenem kabelu se pripojim 3) vsechna GPX jsem z pameti odstranil 4) karta s mapami vyjmuta 5) Master reset nefunguje. Nejde stisknout ani yes ani no a po chvili se opet vypne 6) Mel jsem verzi 5.9, kdyz se to stalo, tak jsem zkusil upgrade na 6.0 a to probehlo, nicmene stale nestartuje 7) Uz nevim, co s tim Neexistuje nejaka cesta, jak to prehrat nebo nenapadne vas cokoliv? Nejak mi vadi, ze si s tim neporadim... Diky, VLNBE
  • 0

#107 cufik_team

cufik_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 21:03

zkoušels forced upgrade? https://garminoregon...m/Miscellaneous. Ještě bych zkusil vymazat mapy, pokud je máš v přístroji a bootovat to úplně čisté.
  • 0

#108 vlne

vlne

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 21:26

cufik_team napsal/a:
zkoušels forced upgrade? https://garminoregon...m/Miscellaneous. Ještě bych zkusil vymazat mapy, pokud je máš v přístroji a bootovat to úplně čisté.

Forced upgrade jsem neykousel, protoze probehl zcela standardne a bootovat bez map jsem zkousel. To nepomohlo.
  • 0

#109 cufik_team

cufik_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 21:33

mrkni na to, třeba prorazíš. Ještě by možná stálo za to "poskládat" data na GPSce přes CHKDSK. http://www.geocachin...3634&pid=368900 možná se sekl nějaký soubor, pokud to není HW porucha.
  • 0

#110 ReVIZ

ReVIZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 21:58

QuoX napsal/a:
:-) Drivery k chipsetu nainstalovány :-) driver Garmin usb nainstalovány :-) v práci jsem Garmina ještě upnul na verzi 6.0 a ....

komunikuje ;-) Huráááááá :-)

Díky moc všem! :-)


Není zač.

Tak aspoň že tak. Já se konečně dostal ke komplu, že sem dopíšu jak bych dál postupoval, protože jsem to v práci už nestihl a ono už to není potřeba. Holt - chytrému napověz,...
  • 0

#111 ReVIZ

ReVIZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 22:10

vlne napsal/a:
Koukam, co mel Quox za problemy s mejdlem.
Prihreju si polivcicku a zkusim se zeptat:

Muj Oregon 450 nestartuje, prosel jsem tu temata a nenasel uplne stejne chovani a reseni.

1) Behem startu zhruba v polovine loadovani za odmlci a vypne se.

Diky, VLNBE


Tohle se stávalo kámošovi a pomohl Master reset. Je blbý, že tobě nejde. Jakou ukazuje teď po připojení celkovou kapacitu - není náhodou nějaká brutálně malá? Jak píše cufik_team - zkusil bych CHKDSK.
  • 0

#112 Karelerak

Karelerak

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 23:42

vlne napsal/a:
Koukam, co mel Quox za problemy s mejdlem.
Prihreju si polivcicku a zkusim se zeptat:

Muj Oregon 450 nestartuje, prosel jsem tu temata a nenasel uplne stejne chovani a reseni.

1) Behem startu zhruba v polovine loadovani za odmlci a vypne se.
2) Nejde pripojit k PC, ale pri drzeni vypinace a pripojenem kabelu se pripojim
3) vsechna GPX jsem z pameti odstranil
4) karta s mapami vyjmuta
5) Master reset nefunguje. Nejde stisknout ani yes ani no a po chvili se opet vypne
6) Mel jsem verzi 5.9, kdyz se to stalo, tak jsem zkusil upgrade na 6.0 a to probehlo, nicmene stale nestartuje
7) Uz nevim, co s tim

Neexistuje nejaka cesta, jak to prehrat nebo nenapadne vas cokoliv?
Nejak mi vadi, ze si s tim neporadim...

Diky, VLNBE

Ahoj, mel jsem prakticky stejne problemy s Oregonem 550, ze servisu mi poradili master reset, coz neslo, ale pomohl mi navod Recovery #2 -- Forced Upgrade using RGN file http://garminoregon....m/Miscellaneous A jako bonus se mi objevily nove funkce, ktere jsem se starsim SW nemel.
  • 0

#113 vlne

vlne

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 6:40

Ahoj, mel jsem prakticky stejne problemy s Oregonem 550, ze servisu mi poradili master reset, coz neslo, ale pomohl mi navod Recovery #2 -- Forced Upgrade using RGN file http://garminoregon....m/Miscellaneous A jako bonus se mi objevily nove funkce, ktere jsem se starsim SW nemel.


Tak hlasim, ze CHKDSK nenasel zadny problem, sel jsem tedy do Forced Update a to pomohlo! :-)
Hura a diky vsem.
  • 0

#114 Nitrosnb

Nitrosnb

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2012 - 17:16

Ahoj, ja mam ted jinej problem, nahral jsem do navigace nove GPX aktualizoval firmware a ted mi nebezi. Kdyz jej pripojim k NB pomoci kabelu tak proste zarizeni neni videt, spusti se sam a to tak jak kdyz se zapina zacne si natahovat nove GPX a pulce se vypne, vymazat je nemuzu protoze se nedostanu na jeho disk, PC jsem restaroval a zkousel jsem to i na jinym NB a dela to taky, baterky jsou ok, menil jsem je, nevite jak to rozchodit? Jak to ctu, tak mam stejnej problem jako Karelelak.
  • 0

#115 Nitrosnb

Nitrosnb

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2012 - 17:46

No tak jsem to diky tomu obnoveni rozchodil, takze taky dekuju.
  • 0

#116 lenkavlkova

lenkavlkova

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2013 - 11:02

Ahojda, vim, ze tady ve foru uz toho infa o teto gps je spousta, ale i presto vas moc poprosim o radu. Predem se omlouvam za vyjadrovani, mame uplne prvni navigaci a moc ji zatim nerozumime. Takze od zacatku :-) Kdyz jsme ji chteli poprve vyzkouset, nahrala jsem do garmina soubor slatinany.gpx , ktery obsahoval cca 20kesek z okoli obce Slatinany - a nektere jsme i nasli a ulozili v navigaci jako Nalezene. Pote jsme se doma rozhodli, ze si do gps nahrajeme tech kesek velkou skalu, abychom nemuseli pri kazdem rozhodnuti jit po pokladech oregon pripojovat k pc a natahovat kesky. Tak jsem vytvorila dalsi gpx soubor - kesky.gpx,ktery obsahuje asi 1000ks kesek. Nyni at se nachazim kdekoliv, a zapnu gps, tak mi ukaze vzdycky jen ty kesky z tech slatinan a pritom by mel ukazovat kesky blizsi k memu mistu co se nachazim. Navic kdyz kliknu na policko ABC, a zadam nazev kesky, ktera by v tom seznamu kesky.gpx mela 100% byt tak ji nenajde. jeste se chci zeptat na tzv.trasove body - to si vytvari sam? Protoze kdyz dam mapu, kde se ukazou ty kesky z okoli slatinan, tak tam je par obrazku odpovidajici typu kesky (tradicni,mysterka,atd) a pak okolo spoustu modrych vlajecek. Jen pro doplneni - soubor slatinany.gpx jsem mazala a nahrazovala ho tim kesky.gpx. Moc dekuji za jakekoliv rady - jsme s nim uplny zacatecnici - a ikdyz je v cestine, tak se mi nedari najit zadne jine kesky nez ty slatinanske :-( dekuji moc.
  • 0

#117 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2013 - 11:15

noe1 napsal/a:
Oregon má kapacitu právě 1000 keší, smaž soubor slatiňany a budeš tam mít po restartu GPS ty nové.

myslim, ze oregon ma kapacitu 1000 kesi v jednom gpx...a je mozny mit gpx vic - mam dojem ze celkova kapacita je 5000
napada me, zda jste nenahrali do navigace soubor s waypointy...kdyz vytvoris gpx na GC.com, tak potom stahnes zip a v nem jsou dve gpx...tak nahravat vzdy to vetsi nebo oboje....
  • 0

#118 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2013 - 11:27

noe1 napsal/a:
Také jsem to někde slyšel/četl ... ale praktická zkušenost (kdy se mi nahrané GPX nezobrazilo a já by 100 km od domova nahraný bez keší) mi ukazuje spíš na nižší limit. Nepomohlo ani promazání v přístroji, bylo třeba smazat celé staré GPX. Od té doby si 1000 hlídám a zatím OK.

bezne mam v navigaci 2-3 gpx, kazde tesne pod tisicovy limit a zatim vse v poradku...je teda pravda, ze nenahravam soubor s waypointy...tak treba v tom muze byt rozdil...
  • 0

#119 lenkavlkova

lenkavlkova

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2013 - 11:30

ahojda vsem, tak to bude asi ono, protoze v tom mym gpx souboru bylo vic jak 1000Kc kesek, takze proto je nenacetl.ale divne ze videl porad ty slatinany..ted jsem smazala vsechny kesky z gps a kdyz jsem ji zapnula tak mi napsala, ze nema zadne kesky k dispozici. tak zkusim nahrat gpx soubor s max.1000ks kesek a uvidime :-) Dekuji moc.
  • 0

#120 Netopirat

Netopirat

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2013 - 11:57

Do OREGONU 450 nahrávám již po dva roky úspěšně soubor gpx s méně než 2000 ks - Právě počet 2000 ks je pro OREGON 450 limitní. Prakticky nahrávám cca 1960 - 1980 kešek a vše funguje jak má.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama