Přejít na obsah


Fotka

OREGON 450


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
351 odpovědí na toto téma

#121 MArfDKnL

MArfDKnL

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2013 - 12:44

Asi by se hodilo říct že Oregon 450 má omezení 2000 waipointů. což není 2000 keší, ale 2000 bodů, musíš počítat s tím že některé keše (multiny, mysterky...) mají vís jak jeden bod, plsu se do toho počítají i parkoviště a všechny další body, ideální v tomhle případě je si vytvořit GPX soubor pouze se základní lokací bez stagí a pakovišť pak opravdu funnguje na těch 2000 keší, sám mám 45Otku doma a už jsem se na tom párkrát spálil. Od tédoby tam mám max 100 keší.
  • 0

#122 Sovic13

Sovic13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2013 - 13:28

Waypointy si do gpsky ladujte jako POI pres PoiLoader a mate klid ;)
  • 0

#123 nopek

nopek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2013 - 17:37

Rada Oregon x50 (tzn. 450 a 550) ma limit 5000 kesi a 2000 wayipontu. Limit 2000 kesi plati po radu x00. Bezne laduju do sve 450ky gpx s vice nez 3000 kesi a problem nebyl. Wayiponty ukladam jako POI, protoze jejich pocet se spatne hlida.
  • 0

#124 lenkavlkova

lenkavlkova

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2013 - 16:11

ahojda vsem, tak super..ulozila jsem si novy gpx soubor, ktery obsahoval max. 800kesek a gps soubor nacetl naprosto v pohode a uz to vse funguje :-) Moc vam dekuji vsem za rady :-) Jen bych mela jeste jednu malou otazku..Zjistila jsem, ze jde najit kesky v okoli nejakeho bodu, u ktereho zrovna nejsem - ale musim ho zobrazit na mape. Chci se zeptat - da se to udelat i jinak abych to misto nemusela hledat na mmape ale zadala bych ho slovne? dekuji moc.
  • 0

#125 GK_2010

GK_2010

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2013 - 13:48

Ahoj, koupil jsem si bazarového O450. Vše vypadá v pořádku jen když jedu v autě nebo při chůzi se šipka po mapě pohybuje příliš sekaně. Před tím jsem měl Dakotu10 a tam šla plynule. Tak jsem O450 zaregistroval a aktualizoval vše co šlo. Problém přetrvává... Předpokládám, že bude chyba někde v nastavení. Hrabal jsem se v něm ale nepodařilo se mi problém odstranit. Máte někdo radu? :) A ještě... Koupil jsem ho bez CD s mapou. V GPS je nahrána Atlas 2012. Napadlo mě GPS naformátovat ale pak jsem bez mapy. Tak bych si je rád zakoupil - pokud možno bazarové. Mám sáhnout spíše po TOPO CZECH nebo ATLAS, či nějaké free verzi? GPS používám na Geocaching, občas do auta či turistiku/kolo. Díky...
  • 0

#126 1gato1

1gato1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2013 - 19:30

Na Geocaching podle mne, urcite TOPO, je na turistiku mnohem podrobnejsi. A Atlas, co je v GPS si pred ruznymi zkouskami zalohuj do PC.Formatovani, nevim, co master reset. Vse by se melo najit zde a na wiki.
  • 0
Blaze tomu, kdo nic nema, nema starost, kam to schova.

#127 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 184 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2013 - 22:17

Tu mapu máš v navigaci, nebo na kartě? Pozor, jestli na kartě, ASI bude blokovaná na jednu konkrétní kartu. Ale to ji klidně můžeš vyndat a po úpravách ji vrátit. Dal jsem takto koupenou kartu do Legenda a bez jakékoli registrace naběhla. Pokud ti ji nahráli do navigace, tak si ji zálohuj ale dál děláš na své riziko. Nevím jestli pomůž reset, tohle (přebíhání při pomalých rychlostech pohybu) se řešilo cca před rokem v nějakém novém firmwaru. Pokud ho nemáš, aktualizuj, ale píšeš, že jsi aktualizoval.
  • 0

#128 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 923 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2013 - 22:54

Také mám O450 stejně jako kolega, co mě ke geocachingu přivedl. Zrovna asi před dvěma měsíci ho O začal při společném odlovu "zlobit" ( už zpětně přesně nepopíšu jak), ale napadlo ho, že má stažených příliš keší.....Opravdu se problém po smazání 1-2 PQ odstranil. Proto bych osobně nejdřív zkontrolovala, kolik je volného místa... třeba je to jen tahle ptákovina?:o
  • 0

#129 GK_2010

GK_2010

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2013 - 10:45

Mapa je nahrána v GPS a keše na kartě. Kartu jsem po zakoupení vymazal... GPS připojil k PC a na podpoře garminu zaregistroval a aktualizoval. Teď jsem vše, co bylo v GPS zálohoval a následně vše z GPS vymazal. Připojil k PC a znovu aktualizoval na podpoře garminu. Není tam nic a menu je v angličtině. Rád bych tam zkusil hodit jen mapu. Třeba v původním obsahu GPS byl nějaký soubor, co problém způsoboval. Dá se říct, jaké soubory jsou ty s mapou? Díky moc ;)
  • 0

#130 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 184 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2013 - 10:50

soubory s mapou mají příponu img.
  • 0

#131 GK_2010

GK_2010

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2013 - 18:03

Zkopíroval jsem soubory s koncovkou .IMG, český text a GPS maká jako nová :) Díky za rady a ať se daří ;)
  • 0

#132 lenkavlkova

lenkavlkova

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 9:07

prosim o radu k teto GPS navigaci. Mame ji nove a pomalu se s ni ucime. Kdyz se nechavame navigovat na tradicni kesky, tak je to jednoduche. Ale jak mame hledat multiny nebo mysterky, jsme v koncich. Zacnu mysterkou - Zde si doma vylustim finalni souradnice. A co jsem pochopila jsou dve moznosti - Kdyz budu uz nekde v terenu a rozhodnu se hledat nakou mysterku, tak si ji standardne najdu v Schranky s poklady, kliknu na tu co chci a dam Jet. Pote si pres ikonu Schranky s poklady zadam "zadat dalsi usek" a nacvakam gps souradnice ktere jsem vypocitala. To je ale mozne jen za predpokladu, ze budu sebou tahat na papiru vypocitane gps souradnice..coz v pripade ze tech mysterek chceme v jednom vylete udelat vice, je dost nepouzitelne..pak je jeste druha varianta, kterou jsem objevila - a tam prave trosku plaveme...Nejakym zpusobem (ale uz jsem zapomnela jak) se mi podarilo ulozit dalsi trasovy bod jako finalku a prejmenovat si ji dle sveho. Ale tuto finalku dohledam pouze pres polozku Kam vest, a tudiz mi nabizi jen mapu, ale kdyz chci navigovat pres kompas, tak tu navigaci neukecam a porad mi v kompasu zustava posledni keska.. A neco podobneho je u multinek - tam zase potrebujeme pres kompas navigovat k jednotlivym STAGE, a ty se mi dari hledat jen pres Kam vest a opet se dostanu jen na mapy a ne na kompas. Prosim tedy nejakou dobrou dusi, ktera by mela se mnou tu trpelivost a podrobne mi poradila, jak na tuto gpsku pri hledani mysterek a multinek, dekuji moc. Přejít na:
  • 0

#133 jirifno

jirifno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 9:38

Ahoj. Mám O550 s vlastní češtinou, tak možná budu psát některé pokyny trošku jinak, ale určitě to dáme dohromady. Na papír zapomeň :) Vlastní waypoint si uložíš, když klikneš naikonku "Označit waypoint" a dáš "Uložit a upravit". Tam si změníš název, souřadnice, ikonku (nejlépe truhličku se zavřeným víkem) a ev. přidáš i nějakou poznámku. Pokud tento bod chceš ještě upravit, tak klikni na "Waypoint manager" a to samé co jsi dělala uděláš i tady. To je k přidání toho bodu. Teď když dáš "Kam vést" zvolíš menu "Waypointy" a tam ji najdeš. Spustíš navigaci na ten bod a zobrazí se mapa. To bude asi ten problém co popisuješ. Pokud chceš vidět šipku, tak v mapě klikni na ikonku křížku (X) a zvol "Kompas" (nebo nějak podobně se to jmenuje u originální češtiny, prostě je ta i ikonka kompasu) a to je ono. Vyzkoušej a uvidíš, když tak se ozvi přes SZ a doladíme to přes email nebo ICQ.
  • 0

#134 MArfDKnL

MArfDKnL

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 9:39

Zdravím, u mysterek se mi osvědčila možnost si finálové souřadnice upravit přímo na Geocaching.com (u souřadnic je ikona tužky a při stisknutí se zobrazí druhé okno s možností zapsat nové souřadnice, do navigace se poté přehrají upravené souřadnice a keš se zobrazuje na nových souřadnicích). U multim to je torchu těžší, popravdě jsem tam nějaké větší úpravy vzdal a řídím se dle mapy (na mapě jsou vidět stage, teda pokud jsou viditelné) v jiném případě se mi osvědčili dvě GPSky, ale to není zase až tak adekvátní. Jinak pokud jsou stage u keše zapsané je možné si je načíst přes "Kam vést" a "trasové body" kde by se měli zobrazit všechny pomocné body ke keši (parkoviště, stage atd) zde mi funguje i navádění pomocí kompasu, akorát teda není vidět listing keše (což trošku zdržuje při nutnosti získávání idicií). Osobně ale doporučuju si listing multiny vytisknout a ten si vzít sebou, hodí se to když pak člověk potřebuje zapisovat údaje, něco počítat a popřípadě zadávat do keše další stage.
  • 0

#135 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 883 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 9:52

Jinak co se tyce navigovani na doma vylustene mysterky doporucuji zkusit pouzit treba Geoget, tam si zadat vypocetene finale k dane kesi a pak si exportovat GPX rovnou s finalovymi souradnicemi. Vyhodou u tohoto postupu je, ze kdyz si "vyfiltrujete" kese ktere do navigace chcete, rovnou vam to ukaze i pocet waypointu, takze odpada strach s tim, zda se soubor v navigaci nacte - proste mrknu a vidim :)
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#136 spadi

spadi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 207 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 15:46

Ještě možná takové doplnění pokud nahráváte pq s větším množství keší: Čas od času v nastavení jděte na položku vymazat a promažte waypointy, (je tam možno taky smazat záznam trasy apod). Proč to píšu občas se mi stávala, že i když jsem pq smazal nahrál jiné, tak nové pq se nenačetlo a přístroj měl přeplněné waypointy- projevuje se to tím, že po nahrání nového pq se přístroj dlouho načítá /zamrzne - vypnete ho až vyndáním baterek. Po znovuzapnutí ale pq nevidíte nenačetlo se. Pokud odstraníte waypointy (pozor na uložené finálky!!! -zálohujte přepište) odstraníte pq, a znovu pq dáte dopřístroje by mělo být vše v pořádku. PS- možná to tu někdo psal tak se omlouvám pokud to sem píšu znovu:D
  • 0
Garmin Oregon 300
www.haspirja.webnode.cz

#137 GK_2010

GK_2010

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 19:15

Ahoj, taky vás O450 na silnici občas vede nesmyslnýma trasama?
  • 0

#138 nokiak

nokiak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 318 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 12 březen 2013 - 19:31

Není to jako u etrexe špatným překladem do češtiny? Pokud máš nastaveno vyhýbat se dálnicím, tak tě to žene i ze silnic 1. třídy. Vyhýbat se pouze placeným silnicím. Taky jsem si toho užil až dost. To bylo u Visty HCX, teď u Etrex 30 to mám nastavené taky tak.
  • 0

#139 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 244 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 20:54

GK_2010 napsal/a:
Ahoj,

taky vás O450 na silnici občas vede nesmyslnýma trasama?


Jo, místo po velké rovné silnici klidně kotáry přes mikrovesnice podél té velké silnice :-)
  • 0

#140 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 921 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 21:53

mas nastavene vyhybani "dalnicim". to u garmina nikdy nedelej! leda bys jezdil na kole.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama