Přejít na obsah


Fotka

Jak to bylo...


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
25 odpovědí na toto téma

#1 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 11:09

Ačkoliv jsem původně chtěla počkat, až se tu trochu uklidníte, tak koukám, že bych se toho zřejmě nedožila. Pokusim se vám to vysvětlit z mojí strany...

Geocaching.cz pro mě vždycky bylo a je něco jako geomatka - všechno, s čím jsem začínala, jsem se naučila TADY. Byla (a jsem) jsem tady za to vděčná, nemusela jsem všechno hledat na i tehdy zmatenejch stránkách GS. A navíc to bylo česky, to byla obrovská výhoda. Chodila jsem se vždycky ráda, nikdy (ani po změně systému) jsem neměla pocit, že se mi tu nechce bejt. Jo, dost často se tu rozmáhaly plamenný diskuze, ať už jako OT nebo jako téma samotný. Snažila jsem se do nich nezapojovat - nemělo by to stejně žádnej smysl.

Změna systému mě sice vyděsila a říkala jsem si, co to sakra je?, ale neodradilo mě to sem chodit. Pořád nechápu, kteří odešli jen proto, že to tu jinak vypadá. Byla to změna nezbytná, když někteří chtělo tohle a tamto vylepšit. Když pak pepa vyhlásil, že přibírá moderátory, tak jsem si řekla, že mám konečně šanci to tady zbavit pověsti žumpy. Ona totiž po tý změně odešla hlavně ta dobrá část lidí. A trolové zůstali, společně s nima ten věrnej zbytek. Zpočátku jsem se s funkcema seznamovala, bála se tu a tam kliknout, abych neprovedla něco jinýho, než jsem zamejšlela (ona totiž ta čeština neni na některejch místech vůbec dokonalá a co člověk nezkusí, tak se kolikrát ani nedozví). A seznamuje se s tim taky pepa, takže jsem zpočátku měla třeba problém ten, že jsem nemohla psát příspěvky. Taky jsme nedávno zjistili, že nemám jednu důležitou funkci přístupnou. Je to prostě ještě stále novej systém a všichni se s nim učíme. Já se ovšem učím dvojnásob, jak tu někdo správně řek - je to moje první štace.

Snažila jsem se, aby se tu tolik nerozmáhalo to OT, ze kterýho pak ve většině případů vzešly i horší věci. Chvíli jsem to vždycky nechala, když neustávalo, tak jsem upozornila, aby se vrátili k tématu příspěvkem. Příšlo mi to jako lidský jednání - děláš něco špatně, tak tě na to upozornim. Buď to pomůže a ty začneš dělat líp/jak se má, nebo z toho vyvodím důsledky. To, jak jsem rozdala několikero varování za sprostý slova.. uznávám, že některý byly trochu přehnaný, proto jsem toho taky potom nechala!

Po nějaký době jsem si všimla, že se shamanovi schvalujou příspěvky. To mě potěšilo, protože to aspoň usnadní práci a nemusím se děsit, co zase kde vyplodí. Přesvědčil mě o tom, že schvalování má oprávněně (některý jeho výroky mě vážně dostávaly do kolen a kolikrát byly i v rozporu s běžnou etikou).

Postupně jsem začala věřit tomu, že se to tady už odebírá k lepšímu a tak jsem přestala procházet všechny aktivní diskuze (ono to bylo i dost časově náročný). Proč bych to dělala, když lidi tu jsou víceméně slušný a dodržujou pravidla. VĚŘILA jsem ve vás, že to dokážeme udržet!

Mezitím tu udělal humbuk honzak. Varování už schytal za různý přečiny tolik, že jsem pepovi navrhla aplikovat na honzaka to, co má shaman. Sama jsem totiž tu funkci neměla (díky tomu, se se systémem seznamoval i pepa) přístupnou. Funkce se mi tedy otevřela a honzak dostal moderovaný příspěvky. To mělo ovšem další dohru na pozadí. Pár dní honzak mlčel. Pak sepsal poslední příspěvek na svůj blog. Na jeho konc bylo PS typu "je to tady totalita". Pepa mu pod to napsal vysvětlení, proč omezení dostal. Honzakova reakce? Pepovo vysvětlení smazal! (jen tak mezi námi - přesně takhle to je ta totalita - jakékoliv vyjádření nesouhlasu jest potíráno všemi dostupnými prostředky, jak honzak předved). Následovala komunikace mezi pepou a honzakem skrze PM. Honzak byl na pepu tak hnusnej, že mu pepa dal BAN na IP. A ještě si ukřivděnej honzak vynutil smazání všeho, co s ním souvisí. Včetně blogu.

Chvíli na to koukám - v 50 odstínech někdo píše, že ve Výzvách to je jako bojiště. Tak se tam jdu podivat a nestačím se divit, co tam někteří dokázali vyplodit! A to všechno jenom kvůli tomu, že prazskychytrak splnil výzvu poněkud nečestným způsobem. Jenže po několika příspěvcích se tam začalo řešit i něco jinýho - prazskychytrak napsal, že "právě kvůli takovým příspěvkům je to tu právem žumpa". Na to mu oponoval dr.vota " Proč sem teda pořád lezeš, když je to podle tebe žumpa? "Žumpu" z toho nejvíc dělají ti, co při prvním náznaku kritiky vyřvávají o žumpě. P.S. nemůžeš se ponořit do žumpy, aniž bys pak nesmrděl s*ačkami" (brání hezky, ale mimo téma :()

Ta diskuze samotná (bez žumpárních řečí) by mě ani tolik nenaštvala, ale tohle (a pokračování), to mě víc zklamalo, než naštvalo. Takže moje snaha je naprosto marná? Nebo jsem takový poleno k ničemu, co si jenom myslí, že něco dělá? Téma jsem zamkla. Chvíli jsem přemýšlela, co s tim budu dělat. Řekla jsem si že to prostě projdu, pořádně pročtu a vyvodim z toho důsledky, aby to neschytal i někdo, kdo se těch dohadů neúčastnil. Jenže ouha. Ono toho bylo víc, jak dvě stránky. Zprvu jsem dávala varování skoro všem, protože se tam postupně přidávali další lidi. Pár z nich dostalo varování dvě - vesměs ti, co se tam hašteřili nejvíc. Pak jsem to radši všechno smazala, tak nějak sesumarizovala, kdo co jak, a rozdala dodatečný varování.

Mezitim začal, teď už Velky praktik, dříve HANSMATT, s tím, jak si smazat všechny příspěvky. (on se totiž tý dikuze taky účastnil a zřejmě se ho dotklo, že dostal varování). Dostal ode mě slušnou odpověď, že hromadně to nesmaže, jen vypíše. Pak začal mít dva problémy: nešly mu smazat příspěvky, kterýma zakládal nový vlákno a pořád se mu neměnil počet příspěvků v profilu a ta karma mu furt zůstavála v pekle! Tim, to se přiznám, mě rozesmál a naštval. Že se mu nezmění počet příspěvků, to chápu, že se divil, ale proč mu tak vadilo, že je karma pořád tak proklatě nízko? To by byl dost nekvalitně udělanej systém, kdyby si každej moh takle zlepšit karmu, nemyslíte? Pak mu jakás "geniální" osoba poradila, cos těma příspěvkama, co nejdou smazat: "nahlaš to jako OT, oni ti to smažou". Hmm, výborná rada! Takže budu kontrétní - téma s názvem BCT jarní údržba - informuje v prvním příspěvku o tom, že u dané série proběhne jarní údržba. A tohle nahlásí jako OT!! A proč? protože to chce smazat, a někdo mu poradil, že prej to tak funguje. Kdepak, nefunguje! Takový hlášení byly celkem tři. Všechny jsem je ignorovala, neb byly neoprávněný - OT to nebylo ani v nejmenším. HANSMATT ovšem pokračuje v mazání dál a dokonce i v tématu, který založil právě kvůli tomu mazání! Tim dělá dosti slušnej bordel.

Bohužel, nemám možnost mu v mazání zabránit. Píšu pepovi, že by se s tim mělo něco udělat. Pepa má nápad, jak by to jít mohlo, kterej ovšem já ze svý pozice realizovat nemůžu. Téma HANSMATTOVI zamykám, neb je v sekci Poradna a rady dostal. Nakonec jsem po dalším "hlášení" dvě ze tří témat smazala (stejně tam byl jen jeho příspěvěk), téma, kde haní Skupce jsem nechala.

Do toho se ozývá ukřivděný prazskychytrak větou "To uz by stacilo, ne?" a chce po mně výpis všech udělenejch varování. Reaguju na to tim, že varování dostali všichni, každej svým dílem. Mezitím narážím na chytrákův příspěvek, kde píše, že ho baví tyhle provokace... To je slušnej troling. Dostává varování i za něj.

K tomu mi ještě píše Jacka, za co dostala varování. Odepisuju jí, že toho bylo po víceru. Včera jsem jí poslala i jeden konkrétní příspěvek z toho tématu.

Ozývá se taky mh.mail, který si myslí, že varování dostal neoprávněně a chce po mně, abych to uznala, potažmo vzala varování zpět. Fakt, že kdybych dávala varování za nevhodný chování, tak by to bylo za víc bodů, nepřijímá. Stejně tak to, že nemám možnost varování odebírat. Během diskuze maže svůj blog. Že prý se nebude podílet na obsahu servru, kde nesouhlasí s chováním moderátorů.

Ve fóru se ozývá zhrzený frettie, že prý jestli máme jako moderátoři kodex, a kdo že to vlastně moderuje? Dávám mu odkaz a ptám se ho, co konkrétně se mu nelíbí. Během pokračující diskuze se ho na to ptá i pepa, frettie ovšem odmítá cokoliv hledat, nemá na to čas. Takže se nic nedozvídáme.

Dál už to nebudu rozepisovat, stejně to všichni znáte...

 

Všichni si akorát stěžují, jak jsem špatná a zlá, neobjektivní, jednám emotivně... Ano, jednám emotivně - v příspěvcích!! Ale ne, když rozdávám varování! Stejně tak mám přece právo vyjádřit svoje sympatie/antipatie ke komukoliv. Ale že bych dávala varování jen proto, že někoho nemám ráda, to jsem ještě ani jednou neudělala. Dokonce jsem dala varování člověku, kterej byl v tý době můj kamarád. Nejdřív jsem ho mimo fórum požádala, aby ten příspěvek smazal (bylo to nepěkný), akorát jsme se zhádali... Takže dostal varování.. Od tý doby se mnou nemluví, protože jsem mu dala varování za nevhodný chování, i když jsem byla jeho kamarádka!

Jo, původně jsem uvažovala o tom, že bych mohla bejt anonymní moderátor, ale nechtěla jsem se zbaběle schovávat za neznámou identitu. Stejně by se na to dřív nebo pozdějc přišlo a ničemu bych se nevyhnula. Navíc bych z toho měla pěkně schizofrenni pocit. A to kontrolování, za koho teď vlastně píšu by mě jenom ubíjelo.

Je fajn, jak mě chcete vyhnat. Vždyť jsem přece zlá na všechny a nic dobrýho neudělám...! Ne, vůbec nic dobrýho nedělám. Blog o Garminech se psal asi sám pod mym jménem, na fóru radil asi taky úplně někdo jinej. A na tom školení druhýho února to jsem rozhodně nemohla bejt já!

Vytahovat na někoho špínu, to by vám šlo. Ale zamyslet se nad tim, že všechno, co tady těch pomalu pět let dělám, dělám pro vás (ne pro sebe!!), to ne. Snad jedinej Modrak napsal, že to dělám v dobrý víře. Hlavně, že máte koho pranýřovat. Teď už vim, jak je/bylo Tiskarovi. Ale stejně pořád nechápu jednu věc - jak můžete někomu dávat palce dolu jen za to, že kdysi dávno udělal chybu?? Člověk se může přece změnit a to, že jsem minulej týden záměrně zabila mouchu, která mě otravovala, mi přece nebudete vyčítat s každou větou, kterou řeknu! Zvlášť, když s tim ta věta nesouvisí.

Vim, že jsem udělala chyby. Omlouvám se za ně. Jestli tady měl někdo totalitní pocity, tak se za ně taky omlouvám, i když nevim, jak se mi to povedlo. Varování jsem používala opravdu až když to bylo nutný. Ale chápu, že pro někoho je problém, když se najednou, po letech neúplný anarchie, objeví nějakej hlídač. Je to nezvyklý. Ale je třeba brát v potaz, že pokud tu nechceme mít žumpu, tak je hlídače třeba stejně, jako je třeba, aby se uživatelé chovali slušně a nenapadali se při sebemenší příležitosti. Nebo se záměrně neprovokovali.

Jak jsem psala na začátku: je to tu pro mě důležitý, NECHCI, aby tu z toho byla žumpa. Snažim se s tim něco udělat, ale někteří to stále nechápou a tu žumpu si z toho dělaj dál výkřikama typu "je to tady žumpa!" o čemž se pak zhádaj. Nebo jsou zlý na nováčky. Vyhnat se odsud ale nenechám!

Pro WaW: Jedna věc je kritika. Ta může bejt klidně i pravda. Ale druhá věc je, jak ji sdělíš. Buď to můžeš sdělit stylem "děláš to uplně na prd, radši k tomu nelez" nebo "Tohle není dobrá cesta. Zkus to udělat jinak" a případně podat slušně návrh. A ne bejt úsečnej a skoro až sprostej.

PS: pepo,vim, že jsem ti včera něco napsala, ale prostě musím...


  • 33

#2 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 11:40

Tak za prvé: Palec nahoru za to, žes to dokázala takhle sepsat. Skoro by se to mohlo jmenovat „Těžký týden referenta Kubrta moderátorky Petulinky“. Možná, kdybys to takhle sepsala už dřív, tak by se dost věcí vyjasnilo. Určitě by to nezměnilo názory (alespoň můj ne), že emoce do moderování nepatří a že se ti to trochu sype mezi prsty. Na druhou stranu by bylo vidět, jak jsi to celé viděla ty a co tě k těm kterým věcem vedlo. Bohužel Pepovým jednáním a tvým (ne)jednáním tady vznikl celkem oprávněný dojem, že se hodláte držet hesla: „Yes, we can.“

 

Za druhé:

Ozývá se taky mh.mail, který si myslí, že varování dostal neoprávněně a chce po mně, abych to uznala, potažmo vzala varování zpět. Fakt, že kdybych dávala varování za nevhodný chování, tak by to bylo za víc bodů, nepřijímá. Stejně tak to, že nemám možnost varování odebírat. Během diskuze maže svůj blog. Že prý se nebude podílet na obsahu servru, kde nesouhlasí s chováním moderátorů.

 

Není úplně pravda, že bych nepřijal, že za nevhodný chování by bylo více bodů. Naopak. Škoda, že jsi to tak neudělala, protože v takovém případě bych já nemohl dostat nic, jelikož můj příspěvek nevhodný nebyl. Pouze byl reakcí na domnělé OT, nic víc. A navíc mám pocit, že to bylo ještě v době, kdy ta „hádka“ ještě ani skoro hádkou nebyla. Ale to už si samozřejmě nepamatuju.

 

Za třetí:

Vim, že jsem udělala chyby. Omlouvám se za ně.

 

Tohle mělo přijít v pátek odpoledne a mohl tu být i klid, i blog.

 

Za čtvrté:

Vyhnat se odsud ale nenechám!

 

Tak tomuhle moc nerozumím. Nevšiml jsem si, že by tě někdo chtěl odsud vyštvat. Jestli jsem něco přehlédl, tak se omlouvám. Já osobně jsem psal, že moderování podle mého názoru nezvládáš a že by bylo nejlepší, kdybys toho nechala. Pokud tou větou myslíš, že se nenecháš vyhnat z pozice moderátora, pak je to samozřejmě tvoje volba. Nakolik je šťastná, však ukáže až čas.

 

Závěrem:

(Podobně jako v logu u keše) Sice mám drobné výhrady k tomu, cos napsala, především v tom, že to přišlo pozdě, přesto oceňuji, žes toho byla schopna. A žes to dokázala sepsat takto věcně a bez emocí. Za to tvému příspěvku uděluji FP palec nahoru.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#3 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 11:53

...

Po nějaký době jsem si všimla, že se shamanovi schvalujou příspěvky. To mě potěšilo, protože to aspoň usnadní práci a nemusím se děsit, co zase kde vyplodí. Přesvědčil mě o tom, že schvalování má oprávněně (některý jeho výroky mě vážně dostávaly do kolen a kolikrát byly i v rozporu s běžnou etikou).
...

Počkej, já myslel, že příspěvky mi schvaluješ právě ty?  :lol:

 

Ale co mě těší, že současný stav fóra nemůže nikdo z diskutérů stěžovatelů svádět na mě, neb moje příspěvky jsou už několik měsíců někým jiným schvalovány.  :P

 

A já si ani na to schvalování příspěvků nestěžuji, jen by to nemuselo trvat dva dny.  :ph34r:


  • 1

#4 prazskychytrak

prazskychytrak

    Rendy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 11:54

Zase tu není zmíněná celkem podstatná část, proč to ve Výzvách vzniklo.

 

Mimoto, když někdo nerozdýchá, že jsem se "pochlubil" FP, tak mi má dát palec dolů a nazdar. Mě například je úplně u zadku, jestli k nim někdo přišel adopcí, sériemi nebo jinak. Tak jako tak za tím práce je, spousta utracených peněz, spousta nad tím stráveného času...tak jaký nečestný? To jsem někomu ty škatule ukradl? Velkou část těch FP jsem získal změnami, které jsem provedl až po adopci. Nevím, co je na tom nečestného. Ale tohle se přešlo, zakroutil jsem si hlavou a Výzvy normálně pokračovaly dál...

 

A znovu musím napsat, že jsem tam napsal úplně normální příspěvek, že bych rád dělal vlastní příběhové kešky, načež se tam do mě pustil Kamo_CZ co mám zas na plánu adoptovat a drvota přihodil pár svých bezduchých odkazů, jak to rovnou archivuji. Tady je prapůvod zdejší atmosféry, ze které tohle taky vzniklo. Mě osobně by nikdy nenapadlo takovou atmosféru na fóru začínat a když už ujedu, tak chybu uznám. Jenže u tohohle zdejšího gangu je to každou chvilku. Nakonec dostanou varování i lidi, co si prostě nenechají kálet na hlavu, ale jména těch co to začali se vůbec neobjevují a to třeba mě osobně pěkně nakrkává. 


  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy


#5 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 696 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 12:03

Bohužel Pepovým jednáním a tvým (ne)jednáním tady vznikl celkem oprávněný dojem, že se hodláte držet hesla: „Yes, we can.“

Tak tohle si vyprošuju. Jestli si dobře vzpomínám, tak moje vyjádření byla ve stylu, že klidně mohlo dojít k chybnému posouzení (to si odmítl jako nepřijatelné), že pokud si měl problém s osobou moderátora, měl si se obrátit na osobu "nadřízenou", tedy administrátora a pokud jsi problém s moderováním pozoroval delší dobu, měl si to oznámit dřív a mohlo se tomu v klidu předejít a nemuselo se to naprosto zbytečně veřejně hrotit. To je podle tebe držení se hesla "Yes, we can"? 


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#6 St&nda

St&nda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 12:12

Lidi zlaty, zalozte si event, tam si to treba u pivka vyrikejte a vratme se zpet k tomu, o cem tenhle web je...? Nejak v tom nevidim zadnou souvislost s keskama... Venku je docela hezky, probiha jednou za 4 roky olympiada a docela se dari, jdete fandit, neplacejte energii na zabomysi valky... :-) a zalozte vlakno "Jak to tady bude pokracovat..." Tolik muj OT nezucastneny prispevek..... ;-) Jo, kdybych nesedel u doktora, tak jdu lovit a nectu forum, ktery uz je docela unavny.... Asi tu zavladla nejaka blba nalada nebo erekce na slunci!? :-)
  • 8

#7 Pindenko

Pindenko

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 12:35


Geocaching.cz pro mě vždycky bylo a je něco jako geomatka - všechno, s čím jsem začínala, jsem se naučila TADY. Byla (a jsem) jsem tady za to vděčná, nemusela jsem všechno hledat na i tehdy zmatenejch stránkách GS. A navíc to bylo česky, to byla obrovská výhoda. Chodila jsem se vždycky ráda, nikdy (ani po změně systému) jsem neměla pocit, že se mi tu nechce bejt. Jo, dost často se tu rozmáhaly plamenný diskuze, ať už jako OT nebo jako téma samotný. Snažila jsem se do nich nezapojovat - nemělo by to stejně žádnej smysl.

 

 

Tak pod tohle se můžu podepsat.

 

Já osobně děkuji všem, kteří tyto stránky drželi, drží a doufám dále držeti pohromadě budou za tu šichtu, co pro nás dělají!

 

Nenechte se na(píp)rat několika pitomcema. Prostě je ignorujte. Pevně věřím, že ostatní (mlčící většina) Vám fandí.

 

 

Nechť Vás SIGNÁL provází,

Pinděnko

 

PS: Ještě bych chtěl vědět, kam že teď chodí "ta dobrá část lidí"? A jestli můžu poprosit taky jedno varováníčko, když už ho má i Jacka.

 

EDIT:

IN/OUT:píp/s

 
Děkuju, Peťulinko1!

Tento příspěvek byl upraven od Pindenko: 10 únor 2014 - 12:50

  • 5

Geocaching [anglicky džiokešin, česky geokešink] je hra na pomezí komerce a turistiky


#8 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 12:55

mh.mail: Nebudu citovat celej ten dlouhej prispevek, ani po kouskach. 

Sepsat to mi dalo hodne prace, emoce nejsou mozna v prispevku, ale navenek byly..  

 

Vyjadrovat jsem se prestala proto, ze uz by to bylo za hranicema slusnosti. Nemelo by to prazadnej smysl. Nikomuby to nepomohlo a mne jenom prihorsilo. 

V dobe, kdy ses do toho vlozil, uz tam bylo dost rozjeto. Jo, tvoje prispevky nebyly nijak utocny, hanlivy... Ale reagoval jsi na to, kterak dr.vota polopravdy pouziva. A resil, jak to bylo se zahadou hlavolamu. Jo, ta kes mozna souvisela s tim, jak toho chytrak dosahnul, to nezastiram, ale nestacilo, ze kvuli tomu byl humbuk uz v jinym tematu?

K tomu vyhaneni: Precti si, co napsal WaW. Nebudu tajit, ze pro to neni clovek, nakterym bych si kdy neceho vazila. Svym chovanim me nikdy neuchvatil a je jedno, jeslti to bylo chovani tady na foru, v Koline na eventu, kdy kolem me prolit, rek "cau, witko a wendy" a zmizel, nebo uplne mimo GC. Proste se nebojim vyjadrit svuj nazor na urcity lidi. Proc bych taky mela? 

 

shaman: jo, schvaluju je ve vetsi mire ja. Ale jak uz jsem jednou psala - zadny upozorneni, ez je nejakej novej prispevek ke schvaleni system neumi a sedet tu jen kvuli tomu, aby shamanovi prispevky byly publikovany hned, nebudu. 

 

Pindenko: Diky za podporu. Vytouzeny varovani jsi dostal (opravnene, kdyby s tim mel nekdo potiz), vis za co. CO se tyce Jacky, tak to dostala varovani akorat za OT, ktery se ji darivalo celkem casto (ale to ona vi). :)


  • 0

#9 Guest_Paprikas(i)_*

Guest_Paprikas(i)_*
  • Guests

Publikováno 10 únor 2014 - 13:07

mimochodem chtěl jsem se zeptat - ono to s tím zdá se možná nesouvisí, ale podle mě jo.

Proč ten první příspěvek najednou vypadá jinak, než když jsi po postnula a není tam zároveň ta věta o editaci ? Už jsem si toho všimnul několikrát...


  • 0

#10 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 13:09

Protoze jsem to posilala z tabletu, kde mi to neukaze ty hejblatka n aupravu textu a na pocitaci jsem to pak upravila, aby se to dalo cist... Fakticky zmenu v textu nebyly. 

A ten text tam neni proto, ze ho tam davat nemusim (nebo mam aspon moznost odkliknout to odklikavatko, ktery ho tam vklada). Prislo mi to celkem zbytecny, kdz jsem to jenom zvyraznovala.


  • 0

#11 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 620 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 13:17

Ačkoliv jsem původně chtěla počkat, až se tu trochu uklidníte, tak koukám, že bych se toho zřejmě nedožila. Pokusim se vám to vysvětlit z mojí strany...

Geocaching.cz pro mě vždycky bylo a je něco jako geomatka - všechno, s čím jsem začínala, jsem se naučila TADY. Byla (a jsem) jsem tady za to vděčná, nemusela jsem všechno hledat na i tehdy zmatenejch stránkách GS. A navíc to bylo česky, to byla obrovská výhoda. Chodila jsem se vždycky ráda, nikdy (ani po změně systému) jsem neměla pocit, že se mi tu nechce bejt. Jo, dost často se tu rozmáhaly plamenný diskuze, ať už jako OT nebo jako téma samotný. Snažila jsem se do nich nezapojovat - nemělo by to stejně žádnej smysl.

Změna systému mě sice vyděsila a říkala jsem si, co to sakra je?, ale neodradilo mě to sem chodit. Pořád nechápu, kteří odešli jen proto, že to tu jinak vypadá. Byla to změna nezbytná, když někteří chtělo tohle a tamto vylepšit. Když pak pepa vyhlásil, že přibírá moderátory, tak jsem si řekla, že mám konečně šanci to tady zbavit pověsti žumpy. Ona totiž po tý změně odešla hlavně ta dobrá část lidí. A trolové zůstali, společně s nima ten věrnej zbytek. Zpočátku jsem se s funkcema seznamovala, bála se tu a tam kliknout, abych neprovedla něco jinýho, než jsem zamejšlela (ona totiž ta čeština neni na některejch místech vůbec dokonalá a co člověk nezkusí, tak se kolikrát ani nedozví). A seznamuje se s tim taky pepa, takže jsem zpočátku měla třeba problém ten, že jsem nemohla psát příspěvky. Taky jsme nedávno zjistili, že nemám jednu důležitou funkci přístupnou. Je to prostě ještě stále novej systém a všichni se s nim učíme. Já se ovšem učím dvojnásob, jak tu někdo správně řek - je to moje první štace.

Snažila jsem se, aby se tu tolik nerozmáhalo to OT, ze kterýho pak ve většině případů vzešly i horší věci. Chvíli jsem to vždycky nechala, když neustávalo, tak jsem upozornila, aby se vrátili k tématu příspěvkem. Příšlo mi to jako lidský jednání - děláš něco špatně, tak tě na to upozornim. Buď to pomůže a ty začneš dělat líp/jak se má, nebo z toho vyvodím důsledky. To, jak jsem rozdala několikero varování za sprostý slova.. uznávám, že některý byly trochu přehnaný, proto jsem toho taky potom nechala!

Po nějaký době jsem si všimla, že se shamanovi schvalujou příspěvky. To mě potěšilo, protože to aspoň usnadní práci a nemusím se děsit, co zase kde vyplodí. Přesvědčil mě o tom, že schvalování má oprávněně (některý jeho výroky mě vážně dostávaly do kolen a kolikrát byly i v rozporu s běžnou etikou).

Postupně jsem začala věřit tomu, že se to tady už odebírá k lepšímu a tak jsem přestala procházet všechny aktivní diskuze (ono to bylo i dost časově náročný). Proč bych to dělala, když lidi tu jsou víceméně slušný a dodržujou pravidla. VĚŘILA jsem ve vás, že to dokážeme udržet!

Mezitím tu udělal humbuk honzak. Varování už schytal za různý přečiny tolik, že jsem pepovi navrhla aplikovat na honzaka to, co má shaman. Sama jsem totiž tu funkci neměla (díky tomu, se se systémem seznamoval i pepa) přístupnou. Funkce se mi tedy otevřela a honzak dostal moderovaný příspěvky. To mělo ovšem další dohru na pozadí. Pár dní honzak mlčel. Pak sepsal poslední příspěvek na svůj blog. Na jeho konc bylo PS typu "je to tady totalita". Pepa mu pod to napsal vysvětlení, proč omezení dostal. Honzakova reakce? Pepovo vysvětlení smazal! (jen tak mezi námi - přesně takhle to je ta totalita - jakékoliv vyjádření nesouhlasu jest potíráno všemi dostupnými prostředky, jak honzak předved). Následovala komunikace mezi pepou a honzakem skrze PM. Honzak byl na pepu tak hnusnej, že mu pepa dal BAN na IP. A ještě si ukřivděnej honzak vynutil smazání všeho, co s ním souvisí. Včetně blogu.

Chvíli na to koukám - v 50 odstínech někdo píše, že ve Výzvách to je jako bojiště. Tak se tam jdu podivat a nestačím se divit, co tam někteří dokázali vyplodit! A to všechno jenom kvůli tomu, že prazskychytrak splnil výzvu poněkud nečestným způsobem. Jenže po několika příspěvcích se tam začalo řešit i něco jinýho - prazskychytrak napsal, že "právě kvůli takovým příspěvkům je to tu právem žumpa". Na to mu oponoval dr.vota " Proč sem teda pořád lezeš, když je to podle tebe žumpa? "Žumpu" z toho nejvíc dělají ti, co při prvním náznaku kritiky vyřvávají o žumpě. P.S. nemůžeš se ponořit do žumpy, aniž bys pak nesmrděl s*ačkami" (brání hezky, ale mimo téma :()

Ta diskuze samotná (bez žumpárních řečí) by mě ani tolik nenaštvala, ale tohle (a pokračování), to mě víc zklamalo, než naštvalo. Takže moje snaha je naprosto marná? Nebo jsem takový poleno k ničemu, co si jenom myslí, že něco dělá? Téma jsem zamkla. Chvíli jsem přemýšlela, co s tim budu dělat. Řekla jsem si že to prostě projdu, pořádně pročtu a vyvodim z toho důsledky, aby to neschytal i někdo, kdo se těch dohadů neúčastnil. Jenže ouha. Ono toho bylo víc, jak dvě stránky. Zprvu jsem dávala varování skoro všem, protože se tam postupně přidávali další lidi. Pár z nich dostalo varování dvě - vesměs ti, co se tam hašteřili nejvíc. Pak jsem to radši všechno smazala, tak nějak sesumarizovala, kdo co jak, a rozdala dodatečný varování.

Mezitim začal, teď už Velky praktik, dříve HANSMATT, s tím, jak si smazat všechny příspěvky. (on se totiž tý dikuze taky účastnil a zřejmě se ho dotklo, že dostal varování). Dostal ode mě slušnou odpověď, že hromadně to nesmaže, jen vypíše. Pak začal mít dva problémy: nešly mu smazat příspěvky, kterýma zakládal nový vlákno a pořád se mu neměnil počet příspěvků v profilu a ta karma mu furt zůstavála v pekle! Tim, to se přiznám, mě rozesmál a naštval. Že se mu nezmění počet příspěvků, to chápu, že se divil, ale proč mu tak vadilo, že je karma pořád tak proklatě nízko? To by byl dost nekvalitně udělanej systém, kdyby si každej moh takle zlepšit karmu, nemyslíte? Pak mu jakás "geniální" osoba poradila, cos těma příspěvkama, co nejdou smazat: "nahlaš to jako OT, oni ti to smažou". Hmm, výborná rada! Takže budu kontrétní - téma s názvem BCT jarní údržba - informuje v prvním příspěvku o tom, že u dané série proběhne jarní údržba. A tohle nahlásí jako OT!! A proč? protože to chce smazat, a někdo mu poradil, že prej to tak funguje. Kdepak, nefunguje! Takový hlášení byly celkem tři. Všechny jsem je ignorovala, neb byly neoprávněný - OT to nebylo ani v nejmenším. HANSMATT ovšem pokračuje v mazání dál a dokonce i v tématu, který založil právě kvůli tomu mazání! Tim dělá dosti slušnej bordel.

Bohužel, nemám možnost mu v mazání zabránit. Píšu pepovi, že by se s tim mělo něco udělat. Pepa má nápad, jak by to jít mohlo, kterej ovšem já ze svý pozice realizovat nemůžu. Téma HANSMATTOVI zamykám, neb je v sekci Poradna a rady dostal. Nakonec jsem po dalším "hlášení" dvě ze tří témat smazala (stejně tam byl jen jeho příspěvěk), téma, kde haní Skupce jsem nechala.

Do toho se ozývá ukřivděný prazskychytrak větou "To uz by stacilo, ne?" a chce po mně výpis všech udělenejch varování. Reaguju na to tim, že varování dostali všichni, každej svým dílem. Mezitím narážím na chytrákův příspěvek, kde píše, že ho baví tyhle provokace... To je slušnej troling. Dostává varování i za něj.

K tomu mi ještě píše Jacka, za co dostala varování. Odepisuju jí, že toho bylo po víceru. Včera jsem jí poslala i jeden konkrétní příspěvek z toho tématu.

Ozývá se taky mh.mail, který si myslí, že varování dostal neoprávněně a chce po mně, abych to uznala, potažmo vzala varování zpět. Fakt, že kdybych dávala varování za nevhodný chování, tak by to bylo za víc bodů, nepřijímá. Stejně tak to, že nemám možnost varování odebírat. Během diskuze maže svůj blog. Že prý se nebude podílet na obsahu servru, kde nesouhlasí s chováním moderátorů.

Ve fóru se ozývá zhrzený frettie, že prý jestli máme jako moderátoři kodex, a kdo že to vlastně moderuje? Dávám mu odkaz a ptám se ho, co konkrétně se mu nelíbí. Během pokračující diskuze se ho na to ptá i pepa, frettie ovšem odmítá cokoliv hledat, nemá na to čas. Takže se nic nedozvídáme.

Dál už to nebudu rozepisovat, stejně to všichni znáte...

 

Všichni si akorát stěžují, jak jsem špatná a zlá, neobjektivní, jednám emotivně... Ano, jednám emotivně - v příspěvcích!! Ale ne, když rozdávám varování! Stejně tak mám přece právo vyjádřit svoje sympatie/antipatie ke komukoliv. Ale že bych dávala varování jen proto, že někoho nemám ráda, to jsem ještě ani jednou neudělala. Dokonce jsem dala varování člověku, kterej byl v tý době můj kamarád. Nejdřív jsem ho mimo fórum požádala, aby ten příspěvek smazal (bylo to nepěkný), akorát jsme se zhádali... Takže dostal varování.. Od tý doby se mnou nemluví, protože jsem mu dala varování za nevhodný chování, i když jsem byla jeho kamarádka!

Jo, původně jsem uvažovala o tom, že bych mohla bejt anonymní moderátor, ale nechtěla jsem se zbaběle schovávat za neznámou identitu. Stejně by se na to dřív nebo pozdějc přišlo a ničemu bych se nevyhnula. Navíc bych z toho měla pěkně schizofrenni pocit. A to kontrolování, za koho teď vlastně píšu by mě jenom ubíjelo.

Je fajn, jak mě chcete vyhnat. Vždyť jsem přece zlá na všechny a nic dobrýho neudělám...! Ne, vůbec nic dobrýho nedělám. Blog o Garminech se psal asi sám pod mym jménem, na fóru radil asi taky úplně někdo jinej. A na tom školení druhýho února to jsem rozhodně nemohla bejt já!

Vytahovat na někoho špínu, to by vám šlo. Ale zamyslet se nad tim, že všechno, co tady těch pomalu pět let dělám, dělám pro vás (ne pro sebe!!), to ne. Snad jedinej Modrak napsal, že to dělám v dobrý víře. Hlavně, že máte koho pranýřovat. Teď už vim, jak je/bylo Tiskarovi. Ale stejně pořád nechápu jednu věc - jak můžete někomu dávat palce dolu jen za to, že kdysi dávno udělal chybu?? Člověk se může přece změnit a to, že jsem minulej týden záměrně zabila mouchu, která mě otravovala, mi přece nebudete vyčítat s každou větou, kterou řeknu! Zvlášť, když s tim ta věta nesouvisí.

Vim, že jsem udělala chyby. Omlouvám se za ně. Jestli tady měl někdo totalitní pocity, tak se za ně taky omlouvám, i když nevim, jak se mi to povedlo. Varování jsem používala opravdu až když to bylo nutný. Ale chápu, že pro někoho je problém, když se najednou, po letech neúplný anarchie, objeví nějakej hlídač. Je to nezvyklý. Ale je třeba brát v potaz, že pokud tu nechceme mít žumpu, tak je hlídače třeba stejně, jako je třeba, aby se uživatelé chovali slušně a nenapadali se při sebemenší příležitosti. Nebo se záměrně neprovokovali.

Jak jsem psala na začátku: je to tu pro mě důležitý, NECHCI, aby tu z toho byla žumpa. Snažim se s tim něco udělat, ale někteří to stále nechápou a tu žumpu si z toho dělaj dál výkřikama typu "je to tady žumpa!" o čemž se pak zhádaj. Nebo jsou zlý na nováčky. Vyhnat se odsud ale nenechám!

Pro WaW: Jedna věc je kritika. Ta může bejt klidně i pravda. Ale druhá věc je, jak ji sdělíš. Buď to můžeš sdělit stylem "děláš to uplně na prd, radši k tomu nelez" nebo "Tohle není dobrá cesta. Zkus to udělat jinak" a případně podat slušně návrh. A ne bejt úsečnej a skoro až sprostej.

PS: pepo,vim, že jsem ti včera něco napsala, ale prostě musím...

Oceňuju sebereflexi a líbí se mi to, moc se mi nelíbí to, že jsem byl nazván zhrzelým, což podle mě není pravda, ale jinak jsem rád, že to nakonec dopadlo takhle. Za mě palec nahoru!


  • 0
:)

#12 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 13:19

K tomu vyhaneni: Precti si, co napsal WaW.

 

Ano, máš pravdu, WaW to napsal neurvale. Tohle mi šlo jedním okem tam a druhým ven. Ale myslím si, že to dopadne úplně obráceně. A tak to bude správné.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#13 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 14:01

...

shaman: jo, schvaluju je ve vetsi mire ja. Ale jak uz jsem jednou psala - zadny upozorneni, ez je nejakej novej prispevek ke schvaleni system neumi a sedet tu jen kvuli tomu, aby shamanovi prispevky byly publikovany hned, nebudu. 

...

Tak to je tedy pěkně nedotažené. Možná bych mohl při každém příspěvku ti ještě poslat SZ s upozorněním. Svalují se příspěvky jen mě nebo ještě někomu?   :)


  • 0

#14 Skywalker

Skywalker

    "kašpar"

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 108 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 14:33

Já mám taky dotaz - jestli, když se udělí varování jeptišce, se ozve hřmění ?

 

edit: tak už mám odpověď z vyšších míst, tak prej se jen tak lehce zvedl vítr. Nicméně, dostali upozornění, že banovat se rozhodně nedoporučuje. Ať si vzpomenou na Egypt....


Tento příspěvek byl upraven od Skywalker: 10 únor 2014 - 15:52

  • 1

*


#15 prazskychytrak

prazskychytrak

    Rendy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 14:33

Koukám, že uz mě má asi spousta lidí v ignore listu, když tu ke mě nejsou žádné reakce, tak já to tu taky pomalu ukončim a budu sem chodit jen aktualizovat bookmarky. Chováni drvoty, kamo_cz a dalších tu zdá se nikomu nevadí, sami se k tomu nevyjadřují, tak ať to tu (aspoň podle mě) klidně plení dál. Provokování (či spíše jejich odpálkování) bylo mířeno jen na ně, ne na celé forum, jak by mohlo znovu nepřesně od Petulinky vyznít. Nakonec se tu ještě chovám nečestně. A ne, nejsem ukřivděnej, jen tu s názory, které tu převládají také nesouhlasím. Žel bohu tu mám témata do kterých mi tu přispívá řada slušných lidí a jejich obsah mě zajímá. Třeba se tu jednou atmosféra zlepší.
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy


#16 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 15:30

chytraku, kasli na to, Kdyz te maj v ignoru, tak at si maj, Jejich vec. 

 

shamane, to radsi nedelej. Holt proste vydrz. A uz prestan OTckarit. A Skywalker opet nezklamal... 


  • 0

#17 prazskychytrak

prazskychytrak

    Rendy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 17:00

chytraku, kasli na to, Kdyz te maj v ignoru, tak at si maj, Jejich vec. 

 

To bylo i na tebe, ale to už je buřt, svoje jsem řekl. Ať si kamo_cz dává palce dolů a otravuje zase někoho jinýho, prostoru tu má dost.


Tento příspěvek byl upraven od prazskychytrak: 10 únor 2014 - 17:01

  • -2

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy


#18 Slanecek

Slanecek

    lekla ryba

  • Members
  • PipPipPip
  • 463 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 17:12

 

 

PS: Ještě bych chtěl vědět, kam že teď chodí "ta dobrá část lidí"? 

 

 

 

Je to samozrejme jen muj odhad, nepodporeny konkretnimi priklady, ale tipuju, ze ven na kese. Udelalo se nam hezky. Vsimli jste si?


  • 5

#19 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 17:15

No, mam tady pro vsechny navrh:

  • Temata, kde se resila cela tahle kauza, necham, jak jsou. K zamceni dojde jedine v pripade, ze se objevi hruby porusovani pravidel.
  • Prispevky v onech tematech nebudu nijak postihovat. Jo, bylo tam dosti zdanlivyho OT, ale v tomhle pripade to bylo nutny. 
  • Od tedka, jakmile narazim na nejaky rozmahajici se OT, ktery presahne urcitou mez (ta mez je subjektivni, kazdej ji mame jinde - moderator jsem tu ovsem ja a nemuzu to hodnotit podle toho, co si mysli Franta z Horni Dolni), budu rovnou rozdavat varovani, nejaky slovni upozornovani v tematu bude od tudiz pase. Myslela jsem to dobre, ovsem spouste z vas se to nelibi, tudiz mate, co jste chteli. Nerikam, ze OT vznikat nemuze, ale je treba se taky kontrolovat, kdyz nekam pisu a zamyslet se nad tim, jeslti uz to treba nepatri jinam. A doufam, ze nebudete provadet takovy demonstrace jako mh.mail, kterej to podle me malinkato prehnal.
  • Jakykoliv jiny poruseni pravidel budu trestat okamzite. Je mi jedno, jestli to bude mit na svedomi pepa, haluma nebo nekdo "bez funkce". I kdyz to jsem delala do tedka, jen to nebylo nutny, neb se krotili.
  • Pokud nekdo z vas narazi na porusovani pravidel, budu rada, kdyz pouzije tlacitko Nahlasit u prislusnyho prispevku. Opravdu nejsem zadnej policajt, ani speh, co by prolejzal kazdy tema, jestli tam nahodou nekdo neco neprovadi. Pokud odmitate tuhle funkci pouzivat, tak si potom nestezujte, ze je tu binec. Navic nemam cas vsechno procitat. Ac to tak mozna nevypada, mam taky nejakej vlastni zivot.
  • Jestli nekdo bude mit pocit, ze jsem neco udelala spatne, tak at to rekne nejdriv mne, potazmo to vyresi s pepou. Ono jde vsechno resit v klidu. Delat humbuk jenom proto, ze "si myslim, ze jsem nic neproved", neni nejlepsi cesta. Kdyz mi tata jako maly naplacal, tak jsem taky nemela moznost na nejaky "ale". Proste to tak bylo. 
  • Vyhrady k vyse napsanymu se nebojte napsat SEM do tematu. Da se dohodnout na cemkoliv v ramci mezi pravidel.
  • A prosila bych, kdybyste TADY toho OT nechali.

  • 1

#20 P€T@

P€T@

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 18:13

Nešlo by to napsat ve zkratce, co se stalo ? Po 2-3 odstavcích mě to přestalo bavit číst.


  • -2

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama