Nejsem si jistý tagem ruin_type=yes. Zde by spíše měl být uveden typ ruin nebo něco jako "unknown".
Inspirace viz. http://taginfo.opens...uin_type#values
Publikováno 21 September 2015 - 8:12
Nejsem si jistý tagem ruin_type=yes. Zde by spíše měl být uveden typ ruin nebo něco jako "unknown".
Publikováno 21 September 2015 - 8:49
Ahoj včera jsem narazil na chybku/nepřesnost v Brandýse nad Labem(http://mapy.cz/zakla...ddr&id=10437292').
Označená ulice končí "v zatáčce" a ve vyznačené části jsou schody a poté jen pěšinka.
O kousek vedle je takový sklopný sloupek na zámek, mohl by se vyznačovat jako závora?
Ten puntík co tam nyní v mapě je se mi v Locusu nezobrazuje,prosím o posouzení znalejšími?
Tento příspěvek byl upraven od Hemish: 21 September 2015 - 8:54
Publikováno 21 September 2015 - 10:57
Schody a pěšinku jsem udělal. Sklopný sloupek je tam označen jako bollard, což je v pořádku. Jeho zobrazení v locusu je spíše otázka na autora mapy kterou používáš (paws?).
Publikováno 21 September 2015 - 11:17
Schody a pěšinku jsem udělal. Sklopný sloupek je tam označen jako bollard, což je v pořádku. Jeho zobrazení v locusu je spíše otázka na autora mapy kterou používáš (paws?).
Díky za úpravu, ano paws zákaladní téma, koukal jsem a mám ho tam jako malou tečku ,kterou jsem za jízdy přehlédl.Díky za ponaučení.
Publikováno 21 September 2015 - 20:47
To tam bylo původně, neměnil jsem to. Já doplnil to building = ruins.
Publikováno 23 September 2015 - 15:10
Obvod nepojmenovaného náměstí v Praze mezi ulicemi Wuchterlova a Kafkova (http://osm.org/go/0J0aoK3iZ--) je celý jednosměrný proti směru hodinových ručiček. V datech je jednosměrná jenom Kafkova.
Publikováno 23 September 2015 - 17:25
Opraveno.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 23 September 2015 - 20:29
Opraveno.
Díky. Právě jsem si založil účet, tak to snad příště zvládnu sám.
Publikováno 24 November 2015 - 14:01
Doufám, že tu je někdo znalejší jak to chodí v OSM. Mám dotaz k názvům v OSM - proč je množství českých názvů v závorkách za německým?
Publikováno 24 November 2015 - 14:38
V datech budou obvykle oba názvy (mimo dalších jazyků, třeba Praha je tam asi ve 150ti jazycích), ten český jako primární. Záleží pak na rendereru jak si to přebere. Např http://www.wanderreitkarte.de/ preferuje německý název, openstreetmap.org ten primární (tedy česky).
Otázka tedy je, kde jsi to viděl?
Tento příspěvek byl upraven od Parkis: 24 November 2015 - 14:40
Publikováno 24 November 2015 - 14:44
Aha, tak je to jasné, já používal na gc.com mapách germany style, protože mě přišel graficky výraznější. Na default to není.
Tento příspěvek byl upraven od LudaL: 24 November 2015 - 14:45
Publikováno 30 March 2016 - 19:51
Publikováno 30 March 2016 - 21:22
Fakt, silnice III. třídy je v centru obce vedena špatně. Přitom jako source je uvedeno ŘSD, ale to to má na svých stránkách dobře. Opravil jsem.
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 10 April 2016 - 20:35
Publikováno 13 April 2016 - 9:39
Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 13 April 2016 - 10:02
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 13 April 2016 - 10:08
Na úrovni tagování je to rozlišeno tím, že se dané cestě přidá tag toll=yes, ale potvrzuju tvé zjištění, že s toll i bez toll jsou teď všechny červené. Pokud to dřív bylo jiné, tak to asi přenastavili.
Obecněji dle wiki:
sytě rudé: highway = motorway (dálnice)
oranžové: highway=trunk (nesplňují podmínky pro dálnice, ale nejvytíženější silnice hned po nich. Typicky dva nebo více pruhů v jednom směru, ale nemusí být)
Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 13 April 2016 - 11:29
Publikováno 13 April 2016 - 11:01
Mýtné se pokud vím v základní mapě nerozlišuje, barevné rozlišení by mělo být mezi dálnicí a silnicí pro motorová vozidla. Nedávné přebarvení pravděpodobně souvisí s přeznačením některých dálnic od 1.1.2016
Tento příspěvek byl upraven od Parkis: 13 April 2016 - 11:02
Publikováno 13 April 2016 - 11:40
Na značkách v terénu ano , ale vyrozumněl jsem, že Arne1 mluví o Mapniku na openstreetmap.org. Tam žádná změna neproběhla, když se dívám do historie např. D1 a R46, celou dobu mají highway=motorway. Jinak řečeno, openstreetmap.org na změnu v naší legislativě nereagoval.
Publikováno 13 April 2016 - 11:59
Na značkách v terénu ano , ale vyrozumněl jsem, že Arne1 mluví o Mapniku na openstreetmap.org. Tam žádná změna neproběhla, když se dívám do historie např. D1 a R46, celou dobu mají highway=motorway. Jinak řečeno, openstreetmap.org na změnu v naší legislativě nereagoval.
Nevím úplně kam koukáš. D1 je motorway od začátku. R46 přeznačena z trunk na motorway D46 někdy v listopadu.
V mailinglistu o tom proběhla poměrně obsáhlá diskuse a mám za to že je vše přeznačeno.
https://lists.openst...ber/012799.html
Pokud někde něco neodpovídá, stálo by za to to dodělat.
Publikováno 13 April 2016 - 12:15
Na tenhle úsek. V roce 2008 ho Hanoj vytvořil jako motorway, ale pak jsem přehlédl, že byl o dva roky později změněn na trunk. Mea culpa.
Ostatní →
Témata mimo geocaching →
Mapa vhodná pro zobrazení bodůZaloženo od Kreten8 , 13 Nov 2023 mapa |
|
|
||
Odpovězeno
Geocaching →
Poradna →
Nalezli jsme kešku, nenašli jsme ji ovšem na mapě.Založeno od Tomysak , 28 Dec 2022 mapa, logbook |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Kruhy v aktivní mapě Project-GCZaloženo od Dan-Sam , 16 Nov 2022 mapa |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Nezobrazuje se mi mapa keší (nikde)Založeno od jezevcik , 22 Apr 2021 mapa, groundspeak |
|
|
||
Projekty →
GeoGet →
GGmap a osm.czZaloženo od HaLuMa , 31 Aug 2020 geoget, mapa |
|
|
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů