Přejít na obsah


Fotka

Locus - addon GeoGet Database


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
510 odpovědí na toto téma

#1 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2014 - 16:54

Ať zbytečně nediskutuje ve vláknu k samotnému Locusu...

 

Pustil jsem se do převodu tohoto doplňku na nové API Locusu. Rozběhnutí se zdá se zadařilo a dneska jsem provedl první úspěšný import 5 keší z databáze Geogetu.  :)

 

Zatím bez logů, waypointů, popisu a hintu, zdá se, že došlo i ke změnám na straně databáze Geogetu.

 

V tomto tématu budu informovat o dílčích (snad) úspěších. Konec hlášení.


  • 2
\m/

#2 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2014 - 16:57

Kdybys potreboval neco stran geogeti DB, tak vsechno najdes na araratu, pripadne vymlatis z Halumy :)

 

A ta moje nabidka na pokusnyho kralika porad plati ;)


  • 1

#3 GEkOn-cz-

GEkOn-cz-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 72 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2014 - 17:36

.......jste úžasní!!vývojáři a dobrovolníci!! Těším se ..... jo a Dík za snahu ..... :)


  • 0

#4 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2014 - 22:09

Chyba popisovaná Celdou v původním vláknu (DB nešla načíst, pokud byla v cestě mezera) je opravena.


  • 0
\m/

#5 PatPlusMat

PatPlusMat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 7:48

Já s původním addonem neměl problém, dokud jsem nechtěl použít ty spešl ikonky :)


  • 1

#6 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 224 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 9:40

Poprosím jestli by nešlo zapracovat, aby se ke keši z GG db kopírovala i poznámka z WP's. 

 

Jinak díky moc, že jsi se toho ujal!


  • 0

#7 PatPlusMat

PatPlusMat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 9:42

Připojuji se k prosbě raddino, také bych to uvítal (tak jak je to běžné i informací z GPX).


  • 0

#8 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 11:18

Máte na mysli poznámky pro PM "Personal Cache Note"? Nebo něco jiného? Když tak poprosím o konkrétní popis o co jde a jak to na GC či v GG provedu. :-)


  • 0
\m/

#9 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 401 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 11:22

Asi jde o poznámky co si v GG ukádáme k waypointům. Typicky já si k finálce píšu kdy jsem to ověřil/spočítal, hodnoty indicií a případně hint co mi pověděl ověřovač.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#10 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 11:30

Asi jde o poznámky co si v GG ukádáme k waypointům. Typicky já si k finálce píšu kdy jsem to ověřil/spočítal, hodnoty indicií a případně hint co mi pověděl ověřovač.

Díky, našel jsem to v GG, takže myslím, že by to mělo bez problémů jít. Dám vědět.


Tento příspěvek byl upraven od Voldik: 20 únor 2014 - 16:54

  • 0
\m/

#11 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 16:54

Tak, už to umí hinty, popis, waypointy a logy. :-)

 

Na ty poznámky k WP jsem se díval, kam se to do locusu ukládá? K WP do pole "popis"? Geoget má totiž dvě podobná políčka:

cmt - popis waypointu z gc.com
comment - poznámka k waypointu

 

Momentálně se do Locusu importuje políčko "cmt". Mám comment připojit za něj? Nebo kam jinam byste ho rádi? (moc možností není :-))

 

Další otázka k diskuzi je, jak naložit s kešema, které máte vypočítané na serveru GC. Když jsem si takovou stáhnul do geogetu a importoval do Locusu, tak se objevila na úvodních souřadnicích a ve WP měla "Coordinate Override" s finálními souřadnicemi.

 

Já osobně bych navrhoval, že u takové keše přepíšu její souřadnice na vypočítané, zatrhnu u ní "vypočteno" a do WP přidám původní souřadnice. 


  • 1
\m/

#12 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 224 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 17:13

Poprosil bych kopirovat za dosavadni poznamku, idealne treba necim oddelit (vodorovna cara?)
  • 0

#13 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 154 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 17:20

 

Další otázka k diskuzi je, jak naložit s kešema, které máte vypočítané na serveru GC. Když jsem si takovou stáhnul do geogetu a importoval do Locusu, tak se objevila na úvodních souřadnicích a ve WP měla "Coordinate Override" s finálními souřadnicemi.

 

Já osobně bych navrhoval, že u takové keše přepíšu její souřadnice na vypočítané, zatrhnu u ní "vypočteno" a do WP přidám původní souřadnice. 

 

No, ja nevim, skoly na to nemam, ale k cemu jsou waypointy? Nemely by finalove souradnice byt na finalovem waypointu a souradnice kese na vychozich souradnicich? Tvrdim to porad - jinak podle me vznika zmatek. A jeste to pak synchronizovat zpet s geogeti databazi ...


  • 3

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#14 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 224 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 17:50

Na přesun keše na vypočtené souřadnice je v Locusu přímo funkce: Nastavení>Geocaching>přesunout na finální WP. Takže to byl asi neměnil, tohle nastavení se o to postará samo bych řekl.


  • 0

#15 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 18:34

Jo, finalovej WP bych vubec neresila, kdyz to Locus presouva sam :)


  • 0

#16 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 20:34

No mně to právě nepřesunul... Můžete mi potvrdit, že se současnou verzí pluginu to funguje? Když tak prodiskutuju s menionem, jak Locusu naznačit, aby přesunul.  :)

 

Náhled té vlastní poznámky:

SC20140220-202647.png

 

Oddělit vodorovnou čarou to nelze, pokud tam dám zalamující tag <br>, tak se to sice zalomí, ale při editaci tam ten tag je, tak jsem to vyřešil pomocí " | Pozn.: ".

 

 


  • 0
\m/

#17 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 20:38

Mne to v pohode presouva + pridava onen indikator v podobe hvezdicky do ikony kese :)


  • 0

#18 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 489 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 21:37

Do poznámky určitě zobrazit obojí - jednak popis WP z gc, druhak GG poznámku. Ideální by bylo každé ve svém chlívečku, ale oddělení textově stačí.

Posun souřadnic nepoužívám, jsem zvyklý na finálový WP.
Ještě bych se chtěl zeptat na malou změnu: Teď se načítají keše v okruhu x km - podle nastavení. Množina keší se určuje podle úvodních souřadnic keše - u multi či u mysterky. Ale víc by se hodilo, kdyby do této množiny padly všechny keše, co mají v okruhu i nějaký waypoint. To se hodí, když se někde ocitnu a dívám se, co je kolem za keše a nezjistím, že mám za rohem nějakou stage nebo finále od keše, která má začátek mimo zadaný okruh.
Díky moc za ochotu.

  • 1

#19 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 401 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 22:19

pokud funguje Final Waypoint místo toho debilního přesouvání, tak je to OK. A bude to fungovat když budu mít těch FP víc ? Protože pak už bude stát za pokus se s tím seznámit.

 


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#20 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 22:20

Pokud ma vis vic finalnich WP, tak se ti keska zobrazi jen na jednim, zbytek bude ikonou FWP. Jinak by to podle me byl moc velkej zmatek.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama