Přejít na obsah


Fotka

Locus - addon GeoGet Database


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
510 odpovědí na toto téma

#501 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 764 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2019 - 18:47

Prosím o radu, v Locusu mám nahranou databázi kesek z Geogetu a pokud chci zobrazit kesky jen z této databáze, tak se mi zároveň zobrazují i kesky z webu, takže jednu kešku mám zobrazenou dvakrát. Poradí někdo jak to nastavit aby se mi zobrazovala jen jedna a to z geogetí databáze. Díky


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#502 majkaz

majkaz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2019 - 19:27

Prosím o radu, v Locusu mám nahranou databázi kesek z Geogetu a pokud chci zobrazit kesky jen z této databáze, tak se mi zároveň zobrazují i kesky z webu, takže jednu kešku mám zobrazenou dvakrát. Poradí někdo jak to nastavit aby se mi zobrazovala jen jedna a to z geogetí databáze. Díky

 

Předpokládám, že nanahráváš přes api, jen z Geoget databáze.

 

Pokud ano, ty kešky tam můžeš mít zobrazené dvěma způsoby - buďto je tam nahraješ (Locus je má ve své databázi, tu "Geogetí" vlastně pak už dál nepotřebuje), nebo si je Locus načítá průběžně. 

A funguje obojí najednou - tedy můžeš mít jak nahrané "uvnitř v Locusu" z geogetu, tak i zároveň načítané průběžně. Pak samozřejmě každou kešku vidíš dvakrát. Obojí má své výhody i nevýhody.

 

Náprava je podle toho, jak chceš, aby to fungovalo:

- pokud je chceš nahrávat průběžně - vymaž tu složku, do které sis naimportoval ty kešky z geogetu

- pokud je chceš vždy jednorázově načíst, a pak už používat jen ty, vypni Nastavení -> Různé -> Propojit s doplňky


  • 0

#503 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2019 - 20:32

Než vypnout propojení s doplňky je asi vhodnější v addonu GeoGet databáze jen zrušit zatržítko Live mapa.

Ale jestli se kešky načítají z webu, tak to dělá addon Geocaching4Locus a je třeba vypnout Live mapu v něm.


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#504 mlatxx

mlatxx

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2019 - 12:45

Ahoj, neřešil jste někdo problém s importem database .db3 a to sice ten, že se nenaimportuje celá database. Od nějakého datumu prostě ji nenačte do Locusu celou. Na vysvětlenou, měl jsem už větší databazi, 5000 keší s poznámkami. Zjistil jsem, že mi asi 300 keší vlastně chybí. Po různém zkoušení jsem zjistil, že část keší neačtu protože limit vzdálenosti je max. 999 km , budiž, tak často ty kešky nepoužívám, ale další omezení bylo asi v datumu. Proste od nějakého data to nenačetlo. Upozorňuji, že db3 je v pořádku, protože aDrake ji zvládá bez problému.  Situaci jsem řešil rozdělením databaze na 2 jiné, různě pojmenované a už to šlo. No a dnes zjišťuji, že problém je stejný i s mnohem menší databazí. Tak se tedy ptám, nevíte, kde by mohlo byt nějaké omezení .. V pluginu se toho moc nastavit nedá.

Android 9 a take Android 8


  • 0

#505 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2019 - 9:08

Zdravím, já osobně o tohle nic nevím, jen chci upozornit že add-on je již více jak pět bez dotyku vývojáře 

https://github.com/J...nGeogetDatabase

Takže pokud něco nefugnuje, není to překvapení. Někdo trošku šikovný se toho klidně může ujmout ;)


  • 0

#506 mlatxx

mlatxx

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2019 - 10:34

Zdravím, já osobně o tohle nic nevím, jen chci upozornit že add-on je již více jak pět bez dotyku vývojáře 

https://github.com/J...nGeogetDatabase

Takže pokud něco nefugnuje, není to překvapení. Někdo trošku šikovný se toho klidně může ujmout ;)

Ja vim, je to uz nekolik generaci Androidu a proto jsem tento dotaz napsal, jestli nahodou nekdo nemel stejny problem.


  • 0

#507 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 489 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2019 - 11:26

Ahoj, neřešil jste někdo problém s importem database .db3 a to sice ten, že se nenaimportuje celá database. Od nějakého datumu prostě ji nenačte do Locusu celou. Na vysvětlenou, měl jsem už větší databazi, 5000 keší s poznámkami. Zjistil jsem, že mi asi 300 keší vlastně chybí. Po různém zkoušení jsem zjistil, že část keší neačtu protože limit vzdálenosti je max. 999 km , budiž, tak často ty kešky nepoužívám, ale další omezení bylo asi v datumu. Proste od nějakého data to nenačetlo. Upozorňuji, že db3 je v pořádku, protože aDrake ji zvládá bez problému. Situaci jsem řešil rozdělením databaze na 2 jiné, různě pojmenované a už to šlo. No a dnes zjišťuji, že problém je stejný i s mnohem menší databazí. Tak se tedy ptám, nevíte, kde by mohlo byt nějaké omezení .. V pluginu se toho moc nastavit nedá.

Android 9 a take Android 8

Asi je tam i limit na počet keší . Já mam limit nastaven na 200 keší a na 5 km od středu mapy. V db3 mám cca 100000 keší a nikdy jsem nenarazil na problém chybějící kešky.
  • 1

#508 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2019 - 12:49

Když jsem se pokusil pro zajímavost naimportovat mojí skoro gigovou databázi, tak telefon dvacet minut pracoval a pak ohlásil nedostatek paměti. Ale to asi není žádné překvapení.

Když jsem si vytvořil malou testovcí databázi obsahující 12000 keší, tak tu se mi do Locusu povedlo naimportovat kompletně, na žádný limit jsem nenarazil.

Ovšem k imporu kompletní databáze do Locusu nevidím moc důvod. Ten addon je určený k tomu, aby si člověk naimportoval jen data, která zrovna potřebuje.

Pokud chce někdo pracovat s celou databází, tak k tomu je určen a:Drake.


Tento příspěvek byl upraven od Kohout team: 11 srpen 2019 - 12:54

  • 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#509 mlatxx

mlatxx

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2019 - 13:46

Když jsem se pokusil pro zajímavost naimportovat mojí skoro gigovou databázi, tak telefon dvacet minut pracoval a pak ohlásil nedostatek paměti. Ale to asi není žádné překvapení.

Když jsem si vytvořil malou testovcí databázi obsahující 12000 keší, tak tu se mi do Locusu povedlo naimportovat kompletně, na žádný limit jsem nenarazil.

Ovšem k imporu kompletní databáze do Locusu nevidím moc důvod. Ten addon je určený k tomu, aby si člověk naimportoval jen data, která zrovna potřebuje.

Pokud chce někdo pracovat s celou databází, tak k tomu je určen a:Drake.

Dik za odpoved a pokus,

ta database , o kterou se jedna jsou odlovene s poznamkami o vypoctech atd. proto je asi trochu nestandardni, ale to v pluginu neni nejak reseno.V kazdem priade to "do nedavna pracovalo" . Oba programy mam, ale chtel jsem uprednostnt jeden a rozhodl jsem se pro Locus. V mem pripade vyhrava pro praci s mapami.  Take mne uz napadlo pracovat s tou velkou databazi s aDrakem, ale snazim se to ted vse delat v Locusu a kdyz to chodilo, tak patram, co je najednou jine, ze tu mam problem. 


  • 0

#510 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 489 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2019 - 16:53

Možná máš v telefonu míň volné paměti.
  • 0

#511 mlatxx

mlatxx

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2019 - 20:46

Možná máš v telefonu míň volné paměti.

Pamet je v pohode v mobilu je 2,5 GB volno.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka