Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake - přepínání vrstev


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
20 odpovědí na toto téma

#1 Frankesh

Frankesh

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 07 únor 2014 - 21:32

Ahoj Luďku, v nové verzi 4.16 se u DB map přestaly zobrazovat další vrstvy, zobrazí se jen ta první, overlay se taky nezobrazí.


  • 0

#2 Frankesh

Frankesh

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 18 únor 2014 - 23:03

Prosím, jak to vypadá s opravou nezobrazujících se vrstev u sqlite map a chybkou v poloze u vekt. map? Díky.


  • 0

#3 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2014 - 23:33

Prosím, jak to vypadá s opravou nezobrazujících se vrstev u sqlite map a chybkou v poloze u vekt. map? Díky.

 

Špatně, mě se totiž vše normálně zobrazuje. A co bylo s vektorovými mapami?


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#4 Frankesh

Frankesh

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 18 únor 2014 - 23:51

U Google/OSM sqlitedb map se ve verzi 4.16 přestaly zobrazovat další vrstvy (maptype)  jak basic tak overlay a zobrazuje se jen ta první. Na totéž si stěžovalo více lidí např. v Issue 271.

 

U vekt. map při přepnutí vrstvy se mapa vrátí na polohu, kde jsem v ní byl původně (např. po přepnutí z rastr. mapy) ikdyž jsem s ní před přepnutím vrstvy posouval. To se stane i u jednovrstvové mapy když se v ní někam posunu (prstem, né GPS) a pak ťuknu na přepínání vrstev tak nezůstane na této poloze.


  • 0

#5 spelda

spelda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2014 - 21:34

U Google/OSM sqlitedb map se ve verzi 4.16 přestaly zobrazovat další vrstvy (maptype)  jak basic tak overlay a zobrazuje se jen ta první. Na totéž si stěžovalo více lidí např. v Issue 271.

 
Tak jsem si myslel, že mi to funguje, ale jsem na tom stejně. Delší dobu jsem používal jen vektory, dnes jsem konečně taky narazil. Posílám výcuc z xml, , které mi nevím do kdy fungovalo. Používám dvě sql, mezi kterými se přepínám pomocí rychlých voleb. První se zobrazí, druhé ne.
 
-<MapSource>
  <type>Google</type>
  <name>CR Cykloatlas7-14+ DMU_15</name>
  <storage>database</storage>
 -<MapType mode="basic">
  <name>7-14</name>
  <file>CR_Cykloatlas_relief_7_14</file>
  <url/>
  <defaultZoom>14</defaultZoom>
  <minZoom>7</minZoom>
  <maxAvailZoom>15</maxAvailZoom>
  <maxZoom>15</maxZoom>
  </MapType>
 -<MapType mode="basic">
  <name>15</name>
  <file>dmu25</file>
  <url/>
  <defaultZoom>15</defaultZoom>
  <minZoom>15</minZoom>
  <maxAvailZoom>17</maxAvailZoom>
  <maxZoom>17</maxZoom>
 </MapType>
</MapSource>

  • 0

#6 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2014 - 22:30

V tomhle případě je problém v tom, že se ti jen částečně překrývají rozsahy zoomu. Pokud se ze zoomu 14 přepneš na druhou vrstvu, tak v ní ten zoom není. Měřítko by se mělo automaticky upravit, ale v tomhle případě se příslušná funkce nezavolá. To v příští verzi opravím.

Nicméně to není případ issue 271, tam rozsahy zoomu sedí. Při obdobném nastavení nepozoruji žádný problém, vrstvy se normálně přepínají.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#7 MilB@

MilB@

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 7:52

Připojuji se k tématu, taky po instalaci 4.16 stejný rozebíraný problém. Vrstvy mapy dotáhnuté a dotahovatelné z netu (umístěné standardně v adrake/maps/google/map  sat   terr) jedou bez problémů. Když jsem vzal moji jinou mapu, která v minulé verzi jela, přejmenoval ji např. na sat a umístil do již zmíněné standardní cesty, tak mapa nejede také, ani se nedotahuje z netu, ač to má povoleno. Je odzkoušeno, že tato mapa nejede jak v adrake, tak v adrake+. 


  • 0

#8 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 8:14

Přejmenoval jsi tu mapu na sat nebo sat.sqlitedb?

 

Mimochodem, a:Drake a a:Drake Plus jsou uvnitř úplně stejné, porovnávat funkčnost a testovat rozdíly nemá smysl.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 20 únor 2014 - 8:15

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#9 MilB@

MilB@

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 9:24

Na sat.sqlitedb. Nenašla by se minulá verze k instalaci, že bych to prubnul celé znova a ověřil, že má mapa jede tak jak má? 


  • 0

#10 Frankesh

Frankesh

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 20 únor 2014 - 14:32

Ahoj Luďku.  Nainstaloval jsem si i AD 4.15, kterou jsi mi poslal, když jsme ladili overlay, a v ní při úplně stejném nastavení jako v 4.16 to parádně funguje. Mám mapu s 3 basic vrstvami, které se na krajích překrývají a overlay přez všechny najednou, nastavení všech zoomu je identické. V4.15 se zobrazujou všechny vrstvy i overlay, v 4.16 jen ta první basic, ty další a overlay už ne.

Vyzkoušel jsem tak jako MilB@ záměnu jedné mé mapy se souborem terr.sqlitedb v Google maps a tam to taky nefunguje, ikdyž ta původní terr se zobrazuje.

Jestli chceš, mohu ti poslat map-config a testovací kousek mapy s vrstvama a overlayem, která mi ve AD+ v.4.16 nefunguje, na vyzkoušení.


  • 0

#11 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 21:00

Vzorek, na kterém bude problém vidět se určitě hodí.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#12 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 21:40

Tak změna, něco jsem našel, takže vzorek asi nebude potřeba.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#13 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2014 - 21:49

Můžete někdo vyzkoušet mapy v téhle testovací verzi?

https://www.dropbox....aDrake_4_17.apk

 

Dík


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#14 Frankesh

Frankesh

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 20 únor 2014 - 22:00

Funguje to, ještě to trošku otestuju, ale vypadá to dobře. Díky


  • 0

#15 Frankesh

Frankesh

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 20 únor 2014 - 23:33

Během cca 1,5 hod testu různých variant vrstev a nastavení u offline, online i vekt. map se neobjevil žádný problém, takže spokojenost a VELKÝ DÍK.


  • 0

#16 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 301 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2014 - 0:30

Asi je to tady OT, ale jak je to vlastně s Google mapama ? Zkoušel jsem si dotáhnout okolí kde jsem byl - když jsem byl na netu tak jsem prostě nechal zobrazit prokticky všechna přiblížení té oblsati. Pak v terénu jsem myslel že se to použije  - a ona byla černá obrazovka


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#17 MilB@

MilB@

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2014 - 8:24

Nainstalována 4.17, mapy otestovány - plně funkční v částech, které jsem používal. Moje velká spokojenost, díky moc.


  • 0

#18 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2014 - 10:24

Asi je to tady OT, ale jak je to vlastně s Google mapama ? Zkoušel jsem si dotáhnout okolí kde jsem byl - když jsem byl na netu tak jsem prostě nechal zobrazit prokticky všechna přiblížení té oblsati. Pak v terénu jsem myslel že se to použije  - a ona byla černá obrazovka

 

Mapy, které vidíš na displeji jsou vždy offline. Tím myslím, že mapa se stáhne, uloží a teprve ta uložená se zobrazí.

okud jsi stáhl mapy a pak aktualizoval na 4.16, může se stát, že se mapa nezobrazí. Je to stejná příčina jako u ostatních v tomto vlákně. Ve verzi 4.17 to zase ožije.

 

Publikuju ji nejspíš dnes večer, zatím můžeš vyskoušet tu betaverzi výše.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#19 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2014 - 21:01

Verze 4.17 byla poslána na Google Play.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#20 JereGEO

JereGEO

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2014 - 16:19

Mně to tedy nefunguje pořád správně. Přepl jsem na Google Sattelite, sice vidím okruh kolem své pozice načtený, ale když se posunu o kus dál v mapě, tak stále jen šedá plocha. Zkoušel jsem i zoomovat a beze změny :(


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama