Přejít na obsah


Fotka

OREGON 550


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
655 odpovědí na toto téma

#621 Saturnin

Saturnin

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2013 - 16:42

Podobný problém jsem řešil nedávno. Notebook nechtěl číst kartu z Oregona. Problém byl ve špatném kontaktu ve slotu s kartou. Stačilo maličko prohnout ten přídržný plíšek a už to zase jede.
  • 0

#622 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2013 - 16:50

Jenom takový dotaz - není problém v tom, že Oregon umí jenom SD (max.2GB) ale ne novější a dnes zcela běžné SDHC karty? Potom by to samozřejmě nenačetlo tu novou 4GB. Jinak s různými SD kartami jsem už zažil pěknou řádku nepříjemných překvapení (2GB karta jde naformátovat jenom na 1GB, karta jde v čtečce jenom číst ale nejde na ni zapisovat, problémy s rozpoznámím SD karty a poškození souborového systému v PDA)
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#623 milousek73

milousek73

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2013 - 16:53

ta původní od garminu je také sdhc a ta co ji viděl čtyři roky také...
  • 0

#624 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 440 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2013 - 17:21

Kongston 8GB SDHC class 10 bez problemu
  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#625 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2013 - 18:31

mě bez problému funguje 32GB, to spíš bude problém jinde, třeba nějaký špatný kontakt
  • 0

#626 Fukar

Fukar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2013 - 18:37

Opět jedna z praxe. To mi dělal Oregon už když jsem ho koupil. "Šuplíček" na kartu byl tak volný, že když jsem do navigace cvaknul baterky, karta ztratila kontakt. Malinké přihnutí kontaktů a hlavně úprava "šuplíčku", aby nešel tak lehko posouvat, tento problém úplně odstranila. A jako bonus se mi od té doby nestalo, že by se nenačetl GPX. Analýza závady je strašně jednoduchá: vyhoď z navigace baterky, zmáčkni a drž ten šuplíček s kartou a připoj navigaci k PC. Nech to naběhnout (je jedno v jakém režimu) a hned máš jasno. Buď je to opravdu konektorem a "šuplíčkem", nebo je to horší.
  • 0

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.


#627 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 919 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2013 - 18:46

Do Jičína díky za další dobrou radu - šuplíček u mého O450 je hodně volný od začátku, už se mi párkrát stalo za provozu, že se karta posunula tak, že O "blbnul". Proto při jakémkoliv problému nejdřív jdu pod baterie zkontrolovat kartu. Pokud bude příště problém doma, zkusím ověřit - tohle by se dalo vyřešit spíš než cokoliv jiného.:) Po pár dnech deště mám konečně z něčeho spojeného s gc radost!:P
  • 0

#628 milousek73

milousek73

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2013 - 19:08

Děkuji moc geoFukarovi z Jičína za návod bez baterií. Opravdu stačí držet přitlačenou kartu na kontaktech a detekuje všechny karty. Ještě vyřešit jak ten plíšek nějak šikovně ohnout. :)
  • 0

#629 Fukar

Fukar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2013 - 19:20

Neblbněte, nebo zpychnu :D.
Když to plechový víčko úplně otevřeš, na bocích je zespodu na obou stranách taková asi 2mm široká pacička. V tom místě to chce kleštičkama malinko zmáčknout. Zkusím stvořit nějakou fotku.
  • 0

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.


#630 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 440 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2013 - 10:23

Po problemech s Oregonem jsem presel na SAMSUNG Galaxy Xcover (S5690) a pripada mi docela vpohode. Neni nejnovejsi, ale je outdoorovy. Vydrz cca 5-6 hodin, pro odlov pouzivam a: Drake a na dislej koukam jen v okoli cache. Jen v lese je nekdy presnost kolem 20m, ale pokud nejde clovek na FTF, tak na nalezeni geodalnice to staci. Zatim, se mi nestalo abych nenalezl. No myslim, ze pokud GARMIN rychle neprijde s pristrojem s Androidem, tak asi casem hodne snizi prodej, podobne jako v autonavigacich, tam uz mobily s androidem specializovane navigace plne nahradily. Navic v mobilu mam internet i v lese a ruzna sifrovatka a desifrovatka.
  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#631 Sm@jlik

Sm@jlik

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 29 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2013 - 21:01

Ahoj, mel bych dotaz. Jednou se mi sekl Oregon450 a mozna jsem pak pres USB neco vymazal. Da se nejak dosta do tovarniho nastaveni? Jako zkousel jsem power a levy horni roh a vzdy se me to zepta, jestli chci smazat uzivatelska dat. Dam ano a chvilku jede normalne. Proc se ptam. Nahraju kese (a je pravda, ze jsem bezpecne neodpojil USB) a Oregon se mi pri nabihani vypinal. Vyndal jsem kartu a dal tvrdy reset a pak nabehnul. Problem je v tom, ze kdyz najdu kes a ukladam ji, tak se mi sem tam vypne. Nevim, cim to muze byt :-(


  • 0

#632 Doma-v-Lutine

Doma-v-Lutine

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2014 - 12:33

Stále nikdo nic nevyřešil?

 

Díky


  • 0

#633 Niraj

Niraj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)
  • Locationkousíček vod Myšle

Publikováno 23 únor 2014 - 14:46

Od včerejška pozoruju problémy s kompasem u O550, resp. komplet navigací k cíli (GPS mám týden, takže možná to dělalo i předtím, nevím)

 

Často se mi stane, že po zadání navigace k cílovému bodu a přepnutí na kompas se kompas objeví, ale bez červené navigační šipky. Je zcela prázdný. Neukazuje ani vzdálenost k cíli. Když takto naviguju po silnici, tak se mi sice vykreslí navigační čára v mapě od aktuální pozice k cíli, ale opět bez informace o vzdálenosti k cíli, času v cíli, .... a nesignalizuje ani před odbočkami = nenaviguje.

 

Nestává se to stále, ale docela často.

Určitě se to stane naprosto vždy, když vypnu GPS v průběhu navigování.Pak po znovuspuštění navigace si sice pamatuje cíl (stále je uvedeno Naviguji k....), ale už neukáží výše zmíněné atributy. Nepomáhá nic, kromě restartu do továrního nastavení. To se pak okamžitě s dalším nastavením cíle vše ukazuje správně.

 

Když před vypnutím GPS nejprve ukončím navigování a pak teprve vypnu, tak v naprosté většině je další start v pořádku. Nicméně asi 2-3x jsem zaznamenal problém i v těchto případech.

 

Nevíte někdo co s tím? Nesetkali jste se s tím? Není nějaká chyba třeba v FW?

Oregon 550t

Ver. FW 6.60/6.00


Tento příspěvek byl upraven od Niraj: 23 únor 2014 - 18:05

  • 0

#634 Niraj

Niraj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)
  • Locationkousíček vod Myšle

Publikováno 24 únor 2014 - 8:38

Tak možná byla chyba v nějakém poškozeném souboru. Včera sem na tom do půlnoci laboroval, nakonec se zdá, že pomohlo jedno z:

 

- provedl jsem downgrade FW o jeden stupeň, tedy na 6.40

- zformátoval jsem vnitřní pamět (disk) GPSky

- obnovil jsem kompet data ze zálohy  (překopíroval do té zformátované paměti), kterou jsem si udělal po koupi GPSky

 

O té doby se zdá, že vše funguje jak já, cca 20 pokusů vypnutí GPSky v průběhu navigace a žádný problém po nastartování.

Snad to tak vydrží. Po čase udělám upgrade FW opět na nejnovější 6.60 a uvidíme.

 

Jak píšu, je možné, že se poškodil nějaký soubor. Občas mi předtím GPSka vytuhla a musel jsem vyndat baterky, abych ji zprovoznil, což není úplně košer. Stalo se to i před objevením toho problému, kdy mi v průběhu navigace ke kešce GPSka pípla, že docházejí baterky, ale už nešlo odklepnout "OK", zatuhla. Takže jsem musel baterky vyndat hned a dát nové. No, a pak za chvíli se objevil ten problém s chybějící šipkou.


  • 0

#635 subrts

subrts

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2015 - 10:49

Zdravím,
mám dotaz ohledně navigace Garmin Oregon 550.
https://www.mironet....p96899/#4902259
Umí komunikovat s CHIRPem? A co se týče podpory Wherigo, umí přehrávat zvuky? A je k ni v ceně turistická mapa?

Předem děkuji za odpověď

Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 03 srpen 2015 - 9:21
sloučeno s threadem již k tomuto účelu založeným

  • 0

#636 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2015 - 11:05

To je asi spis dotaz na mironet s čím to nabízejí ne? Ten přístroj už se dva roky nevyrábí co vím.

Navíc za ty peníze co tam uvádějí koupis dneska Oregon 600 nebo GPSmap 64.

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 02 srpen 2015 - 11:08

  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#637 Blexa

Blexa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 959 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2015 - 11:08

1) Ano

2) Ano, pokud jsou pro Garmin udelane. Garmin neprehraje mp3/wav, ktere se pouzivaji v ostatnich zarizenich.

3) Vzhledem k absenci pismene "t" v nazvu bude bez turisticke mapy.


  • 0

#638 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2015 - 11:11

Vzhledem k absenci pismene "t" v nazvu bude bez turisticke


"T" značí jen Recreational map EU. Tu predehranou neroutovatelnou 1:100000. ;)
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#639 Hamerinski

Hamerinski

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2015 - 12:49

To je asi spis dotaz na mironet s čím to nabízejí ne? Ten přístroj už se dva roky nevyrábí co vím.

Navíc za ty peníze co tam uvádějí koupis dneska Oregon 600 nebo GPSmap 64.

 

Ani jedna z tebou udaných neumí už wherigo.


  • 0
Vložený obrázek

#640 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2015 - 14:33

Ti neumí no. A vyjma Androidi Monterry asi umět nebudou když poslední vývoj té "platformy" byl že strany GS někdy v roce 2009.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama