Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

obrázek v listingu keše


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6 odpovědí na toto téma

#1 gintr13

gintr13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2014 - 17:18

Prosím jak mám nahrát obrázek do listingu keše.


  • 0

#2 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 078 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2014 - 17:34

a zkusil jsi hledat ve wiki?

 

http://wiki.geocachi...ázky_v_listingu


  • 0

#3 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 562 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2014 - 18:08

Jo, wiki je pěkná, ale obrázky do listingu mají na Groundspeaku pěkně zpackané. Víceméně to nepodporují nijak. Vložit obrázek se dá pomocí HTML tagu <img...>, ale nejdřív musí být někde na webu. Buď na tvém, pokud nějaký s FTP přístupem máš, nebo v galerii u keše. Takže nejdřív si obrázky nahraj ke keši a pak zjisti jejich adresu (obsahuje nějaké hausnumero) a tu použij do tagu IMG. To už určitě na wiki najdeš. Že by to v roce 2014 mělo jít nějak intuitivněji? Mělo. Ale nejde. Nevím jak je to teď s novým HTML editorem, už dlouho jsem listing nezakládal, ale vím, že jakmile uložíš a chceš pokračovat v editaci, je tam zase ten starý editor, který neumí nic. Je pochopitelně možné psát v něčem jiném a pak CopyPaste do toho editorového okna.


  • 1

#4 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 839 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2014 - 7:44

Upřesním - nový HTML editor jde POUZE při prvním vložení keše, jakmile ji jednou uložíš do systému a chceš ji editovat, už se ti víckrát NEOTEVŘE a musíš editovat HTML ručně (v případě, že nepíšeš prostý text). Krom toho při první editaci listingu tam nevložíš obrázky, které bys chtěl vkládat přímo na web www.geocaching.com, protože ty se tam vkládají až v dalším kroku. Ty tam můžeš vložit až při editaci listingu (tedy až bez HTML editoru). Musel bys je mít už předem nahrané někde jinde na nějakém úložišti.

 

Jinak cest, jak upravovat HTML je několik:

  • naučit se HTML a používat povolené tagy
  • založit prázdný listing + používat externí editor HTML a z něj kopírovat HTML
  • editace přímo v daném editoru s nějakými skripty pro psaní HTML kódu jako wysiwig editoru (prý něco podobného existuje, já si zatím vystačil se svou základní znalostí HTML, takže jsem je nepotřeboval a nemám s nimi zkušenosti).

Pozor u 2. a 3. cesty - GS nepodporuje řadu tagů, které mohou generovat ty editory, takže výsledek nemusí být to, co vidíš v tom editoru...


  • 0

#5 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 116 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2014 - 8:19

Pokud si kvůli tomu nemíníš stahovat nějakej další html editor a nechceš to psát přímo v html, tak ještě je cesta založit si listing keše, tam nahrát obrázky, pak si ve vedlejším okně založit nový pracovní listing a ten používat v tom prvním otevření jako html editor, pak tam dáš i ty obrázky podle adres z toho skutečného listingu. Nakonec to celý uložíš a přepneš do html, a pak ten kód překopíruješ do toho prvního listingu s nahranejma obrázkama. Ale furt timhle postupem riskuješ, že když ti to před uložením spadne, ztratíš celou práci. Takže každopádně je lepší např. text si napsat a uložit předem třeba ve Wordu a né ho vymejšlet přímo do listingu, aby se ti neztratil. Na další keši pak můžeš použít ten "pracovní" listing pro keš a otevřít si další pracovní jako editor a tak furt dál.

 

Osobně ten editor v listingu nemám ráda, radši to píšu rovnou v html nebo si pomáhám externím editorem, kde píšu taky v html, ale hned si přepínám a dívám se, jak to, co jsem splichtila, vypadá ve skutečnosti. Tak mám kontrolu nad kódem a vyznám se v něm, protože když člověk nechá ten kód na nějakým automatu, je v něm pak obvykle neuvěřitelnej bordel s hromadou zbytečností a je třikrát tak dlouhej.


  • 0

#6 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 215 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2014 - 9:19

Ještě Jacku doplním:

 

- ten "chytrý" editor přepíše češtinu na HTML entity, takže místo "á" dostanete "&aacute;". Délka textu se tím prodlouží, protože to počítá při ukládání každý znak, ne insterpretaci, takž snadno přeteče Short Description. Garminy takové kódy neumí zpracovat, takže přečíst pak na jejich displeji třeba slovo "&rcaron;&iacute;&ccaron;n&iacute;" je docela oříšek.

 

- udržovat listing, zejména složitější, někde vedle, je dobrý nápad i z toho pohledu, že při celkem obvyklých chybách jako neuzavřené uvozovky nebo chybějící závorka tagu server geocaching.com bez jakéhokoli varování nevratně smaže vše od chyby dál a do databáze uloží jen to před ní


  • 1

Don't be out, be in. Don't be scout, be skin.


#7 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 562 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2014 - 22:21

Tak mám takový pocit, že editor tam ty &nesmysly; možná vyrobí, ale při uložení na GS se to nastaví už správně v unikódu. Alespoň to fungovalo, že zblbnuté staré listingy stačilo znovu uložit. Ale teď jsem to nezkoušel. Určitě vím, že to opravuje některé tagy, např. <br> na <br />, což je sice jedno, ale z hlediska xhtml je to správně. Nic to ale nemění na tom, že podpora WISYWIG editoru je jen na založení a už ne na editaci listingu. A že na zcela zblbnuté tagy (např. špatně vnořené a špatně uzavřené) to bude krátké a pokud je to opraví, tak blbě.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka