Přejít na obsah


Fotka

Mapa nalezu v case


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
51 odpovědí na toto téma

#1 La Elefant

La Elefant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 12:07

Ahoj,

 

nevim, jestli uz neco takoveho existuje, ale chtel jsem si vyzkouset praci s google mapama :) A tady je vysledek mych nalezu v case (ze startu jsou tam velke prodlevy mezi nalezy ;))

Libi? Nejake napady na vylepseni? Aktualne to data nalezu taha z gpx exportu z geogetu ...

 

 


  • 0

#2 AHA & team

AHA & team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 459 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 12:17

Schází tomu možnost nahrát vlastní GPX =)


  • 0

#3 La Elefant

La Elefant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 12:21

Jo, s timhle pak pocitam :)


  • 0

#4 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 12:26

pěkný....nozna by stalo za to pridat nejaky cudlik na zrychlovani zpomalovani....neco jako krokovat po dnech, tydnech, mesicich


Tento příspěvek byl upraven od tarmara: 04 duben 2014 - 12:27

  • 1

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#5 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 312 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 12:37

Vzhledem k tomu, že už jsem jednu animovanou blbinku dělal a vzhledem k tomu, co připravujeme pro Stator ti posílám SZ... :)


  • 0

#6 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 618 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 14:07

Ahoj,

 

nevim, jestli uz neco takoveho existuje, ale chtel jsem si vyzkouset praci s google mapama :) A tady je vysledek mych nalezu v case (ze startu jsou tam velke prodlevy mezi nalezy ;))

Libi? Nejake napady na vylepseni? Aktualne to data nalezu taha z gpx exportu z geogetu ...

Výborný, já mám předpřiravenej (velmi základně) generátor gif obrázku v PHPku, tohle je snad výrazně hezčí. :)

 

A koukal jsem na zdroják, pěkný, jen mě trošku děsí ten seznam keší tam, šup s ním do externího souboru. Ale jinak je to pěknej kus kódu.


Tento příspěvek byl upraven od frettie: 04 duben 2014 - 14:14

  • 0
:)

#7 La Elefant

La Elefant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 17:42

No, psal jsem to fakt jen narychlo chvilku v praci ;) Takze prasacky :D Nicmene se spis domluvim s kiReGPS a zamakam v ramci Statoru ;)


  • 0

#8 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 618 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 19:43

No, psal jsem to fakt jen narychlo chvilku v praci ;) Takze prasacky :D Nicmene se spis domluvim s kiReGPS a zamakam v ramci Statoru ;)

Stator je Windows only, jsem pro zachování webový verze. :)


  • 0
:)

#9 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 313 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 19:45

Stator je Windows only, jsem pro zachování webový verze. :)

Na to jsi prisel kde? Lukabike s tim normalne funguje na Mintu. (A ja taky, kdyz s emi zachce :D)


  • 0

#10 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 312 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 21:00

Omlouvám se, ale je to trošku diskuze o voze a kozách. Tady vůbec nejde o Windows kontra Cokoliv... Tady jde o sjednocení postupu v interaktivních mapách. Taková se připravuje pro Stator a nachlup stejnou technikou udělal La Elefant tuhle svoji animovanou. No a protože všechno je to závislé na datech o nálezech, dostupných někde na webu, je vhodně se trochu zkoordinovat. Aby chudák kačer nemusel kvůlivá každému mapovému zobrazení nahrávat někam data.

 

Takže jednoduše a jasně řečeno - aplikace zůstanou vždy webové. Ostatně často půjde o využití Google Map API, jako na zdejší ukázce. Výsledné mapky budou k použití mimo i v rámci statistik. Ale Stator v tom snažení bude vlastně zapojen minimálně - jen začlení malým jednoduchým modulem výsledek do statistiky...


  • 1

#11 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 21:24

A nebylo by jednodussi rozsirit tady tu puntikovanou mapu o casove puntikovanou mapu? Kdyz uz sem kacer jednou ty data stejne nahraje.


  • 0
MaFa

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 21:31

Predpokladam, ze prave o tom se tu mluvi, ne?


  • 0

#13 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 312 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 21:36

A nebylo by jednodussi rozsirit tady tu puntikovanou mapu o casove puntikovanou mapu? Kdyz uz sem kacer jednou ty data stejne nahraje.

 

Bylo. Proto právě na ní pracujeme... :)


  • 0

#14 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 21:37

Tak Google map API jeste neni na tomto serveru, nebo je? Pokud jsem se trefil do planovaneho reseni, tak samozrejme tim lepe.


No vida, tak to mas napsat rovnou, ze uz na tom delas.


  • 0
MaFa

#15 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 313 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 21:41

Ja nevim, proc Erika tak podcenujes? ;) Z toho, co tu psal, ej jasny, ze na necem dela. :) A urcite by to nekomplikoval, na to toho umi az moc :D


  • 0

#16 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 312 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 21:45

No ono je to v počátcích. Problémy jsou jen tři:

  1. někde musí být zdroj dat
  2. někde musí běžet javascript s prográmkem používajícím Google Map API
  3. musí se to vklínit do profilu GS

Na první se hodí data na GC.CZ nahrávaná kačery pro puntíky. Jde o domluvu s Pepou a technickou část řešení. Druhé na nějakém hostingu nebo také zde. Je potřeba otestovat zátěž, která tím vzniká. To poslední platí jen pro použití ve statistikách. Je to řešitelné, ale možná budou taky výkonové problémy, uvidíme...


  • 0

#17 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 21:48

Tak jsem se zeptal, kdyz odpovidal pres SZ. Kdyz nevim, tak se proste zeptam. To, ze vy co spolu chodite vite o co jde, jeste neznamena, ze to vime i my ostatni. ;)


  • 1
MaFa

#18 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 313 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 21:53

Tak jsem se zeptal, kdyz odpovidal pres SZ. Kdyz nevim, tak se proste zeptam. To, ze vy co spolu chodite vite o co jde, jeste neznamena, ze to vime i my ostatni. ;)

Prej chodite... S Erikem? No, to by mel doma chudak peklo teda :D A ja taky... :D S Erikem jsem o tomhle nemluvila, takze vim stejne, co ty tady.


  • 0

#19 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 312 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 22:14

Už vím, co uděláme - zahrneme MaFu do týmu! Je teď strašně nevyužitej a má roupy... :)  B)


  • 0

#20 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 618 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 22:22

Na to jsi prisel kde? Lukabike s tim normalne funguje na Mintu. (A ja taky, kdyz s emi zachce :D)

Tak je snad spojenej s GeoGetem, ne? (Nebo není?) Nepočítám fígly typu virtualizace, už to, že mám na počítači kvůli pár blbostem X11 mě točí.

 

Omlouvám se, ale je to trošku diskuze o voze a kozách. Tady vůbec nejde o Windows kontra Cokoliv... Tady jde o sjednocení postupu v interaktivních mapách. Taková se připravuje pro Stator a nachlup stejnou technikou udělal La Elefant tuhle svoji animovanou. No a protože všechno je to závislé na datech o nálezech, dostupných někde na webu, je vhodně se trochu zkoordinovat. Aby chudák kačer nemusel kvůlivá každému mapovému zobrazení nahrávat někam data.

 

Takže jednoduše a jasně řečeno - aplikace zůstanou vždy webové. Ostatně často půjde o využití Google Map API, jako na zdejší ukázce. Výsledné mapky budou k použití mimo i v rámci statistik. Ale Stator v tom snažení bude vlastně zapojen minimálně - jen začlení malým jednoduchým modulem výsledek do statistiky...

Hezké!

 

No ono je to v počátcích. Problémy jsou jen tři:

  1. někde musí být zdroj dat
  2. někde musí běžet javascript s prográmkem používajícím Google Map API
  3. musí se to vklínit do profilu GS

Na první se hodí data na GC.CZ nahrávaná kačery pro puntíky. Jde o domluvu s Pepou a technickou část řešení. Druhé na nějakém hostingu nebo také zde. Je potřeba otestovat zátěž, která tím vzniká. To poslední platí jen pro použití ve statistikách. Je to řešitelné, ale možná budou taky výkonové problémy, uvidíme...

ad 3) je to řešitelné? GS povoluje nějaký iframe nebo něco takového? Javascript je blokován komplet, ne?


  • 0
:)




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama