Přejít na obsah


Fotka

Mapa nalezu v case


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
51 odpovědí na toto téma

#21 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 313 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 22:26

Tak je snad spojenej s GeoGetem, ne? (Nebo není?) Nepočítám fígly typu virtualizace, už to, že mám na počítači kvůli pár blbostem X11 mě točí.

Je, ale GeoGet (nejen) pod wine beha skvele, takze to "Windows only" je ponekud zbytecne zavadejici. Ano, jsou aplikace, ktery nebezej ani pod wine ani nicim jinym, ale GeoGet mezi ne nepatri. A myslim, ze dlouho patrit nebude.

 

Ale tak nejak nechapu, proc jsi o tom WinOnly zacal... 


  • 0

#22 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 312 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 23:06

ad 3) je to řešitelné? GS povoluje nějaký iframe nebo něco takového? Javascript je blokován komplet, ne?

 

Něco řešitelné je... :)  Dám sem odkaz na testovací profil. Je to jen narychlo nastřelená ukázka dvou typů interaktivních map. Dávám ji sem i proto, abych si ověřil, že Google nějak nelimituje přístupy na data (už jsem to jednou zažil)...


  • 0

#23 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 336 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2014 - 6:32

Na tabletu se mi ukazala jen jedna. Pokud je nadpis nahore, tak to byla ta fusion.

 

Na PC mi jedou obe.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 05 duben 2014 - 7:55

  • 0

#24 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2014 - 6:36

No ono je to v počátcích. Problémy jsou jen tři:

  1. někde musí být zdroj dat
  2. někde musí běžet javascript s prográmkem používajícím Google Map API
  3. musí se to vklínit do profilu GS

Na první se hodí data na GC.CZ nahrávaná kačery pro puntíky. Jde o domluvu s Pepou a technickou část řešení. Druhé na nějakém hostingu nebo také zde. Je potřeba otestovat zátěž, která tím vzniká. To poslední platí jen pro použití ve statistikách. Je to řešitelné, ale možná budou taky výkonové problémy, uvidíme...

1. a 2. by tady neměl být problém. Nagenerovat nějaký soubor pro tuhle mapu není z pohledu zátěže o nic víc než generování současných mapiček s puntíky a zatím se to tu pod zátěží nehroutí.


  • 1

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#25 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 312 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2014 - 9:58

Díky Pepo, výborná zpráva. Pokud půjde 1. a 2. spojit, celé se to velmi zjednodušší. Hodím ti nějaké informace do mejlu...


  • 0

#26 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 618 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2014 - 11:40

Je, ale GeoGet (nejen) pod wine beha skvele, takze to "Windows only" je ponekud zbytecne zavadejici. Ano, jsou aplikace, ktery nebezej ani pod wine ani nicim jinym, ale GeoGet mezi ne nepatri. A myslim, ze dlouho patrit nebude.

 

Ale tak nejak nechapu, proc jsi o tom WinOnly zacal... 

No, proč - protože čistě webový řešení je (předpokládám, že nejen pro mě) pohodlnější a příjemnější.

 

Něco řešitelné je... :)  Dám sem odkaz na testovací profil. Je to jen narychlo nastřelená ukázka dvou typů interaktivních map. Dávám ji sem i proto, abych si ověřil, že Google nějak nelimituje přístupy na data (už jsem to jednou zažil)...

Pěkné řešení! Jen bych to moc nezmiňoval před Groundspeakem. :)


  • 0
:)

#27 La Elefant

La Elefant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 9:25

Tak mapa urcite bude linux friendly, doma taky bezim na Ubuntu ;)

 

Domluvim se jeste s pepou, ale asi nej reseni by bylo, kdyby se data kesek tahala tady z nalezu ...

 

Limit google maps api je 25000 zobrazeni denne ...

 

Muzete kdyztak vyzkouset kouknout na muj profil, zda se vam mapa spravne zobrazi?


  • 0

#28 Sedmitecka

Sedmitecka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 933 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 9:46

Moc hezká věc. Omlouvám se, že budu OT. Opakovat se to nebude ;)

Jako technický antitalent tomu tedy vůbec nerozumím, ale takováto mapička by se mi moc líbila. Půjde to pak nějak jednoduše i pro nás jednoduché?

A ona už tu nějaká taková mapička i funguje? Kde, kde, kde? Asi jsem slepá.


  • 0

#29 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 313 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 9:48

Vydrz, na vsem se pracuje!


  • 0

#30 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 681 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 16:35

Ono se to tu trochu zvrhlo do technickych aspektu, ktere nejsou moc srozumitelne "verejnosti". Pro ni shrnu to, co je v predchozich prispevcich:

 

Pracuje se na tom, aby nekoveto mapky byly pouzitelne i lidmi bez potrebnych znalosti. Predpokladame, ze Stator vytvori "neco", co takovouto mapu zobrazi. (Bude kolem toho pochopitelne nejaka omacka, ale ta toho cloveka, ktery si to bude davat do statistik nezajima a zajimat nemusi.) Krome Statoru bude mozne, pokud to pobezi tady na serveru, pouzit i jine prostredky, ale bude to znamenat jiste znalosti a schopnosti toho, kdo se k tomu bude chtit propracovat.

 

Snad je to dost srozumitelne. :-)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#31 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 18:00

Tady jsem si dovolil mapku v rychlosti opajcnout a zkusit udělat generátor z místní databáze nálezů jako se generují puntíkaté mapičky: http://www.geocachin...im&typ=cr&uid=2

pokud nebude autor proti, tak to můžu nechat k využití ostatním.


  • 1

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#32 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 336 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 18:27

Ciste technicky - dochazi tam pri generovani tech puntiku k nejakemu znepresneni souradnic? Abychom neprozrazovali presne souradnice kesi?


  • 0

#33 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 18:28

v tuhle chvíli ne


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#34 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 336 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 18:32

To chapu, ja jen ze by to asi stalo za dodelani, aby nas nekdo nekde nepopotahoval. Dokud to byly klasicke puntiky na hodne oddalene mape, tak to nevadilo, ale tohle si muze nekdo docela hodne prizoomovat.


  • 0

#35 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 18:36

už jo


  • 1

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#36 zdeziz

zdeziz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 19:48

Opera 20 (20.0.1387.91) , zobrazení v pohodě. Jen se chci zeptat na možnost nastavení rychlosti. 


  • 0

#37 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 20:14

jestli myslíš ten klon tady, tak přidej &interval=milisekundy


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#38 zdeziz

zdeziz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 20:35

Díky


  • 0

#39 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 618 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 22:27

Tady jsem si dovolil mapku v rychlosti opajcnout a zkusit udělat generátor z místní databáze nálezů jako se generují puntíkaté mapičky: http://www.geocachin...im&typ=cr&uid=2

pokud nebude autor proti, tak to můžu nechat k využití ostatním.

Dobrá práce, moc pěkná věcička.

Čistě ze zvědavosti, datum 1. 6. 2014 jako datum konce je tam natvrdo nebo počítáš současný měsíc + 2? 


  • 0
:)

#40 Sedmitecka

Sedmitecka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 933 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2014 - 8:13

Ono se to tu trochu zvrhlo do technickych aspektu, ktere nejsou moc srozumitelne "verejnosti". Pro ni shrnu to, co je v predchozich prispevcich:

 

Pracuje se na tom, aby nekoveto mapky byly pouzitelne i lidmi bez potrebnych znalosti. Predpokladame, ze Stator vytvori "neco", co takovouto mapu zobrazi. (Bude kolem toho pochopitelne nejaka omacka, ale ta toho cloveka, ktery si to bude davat do statistik nezajima a zajimat nemusi.) Krome Statoru bude mozne, pokud to pobezi tady na serveru, pouzit i jine prostredky, ale bude to znamenat jiste znalosti a schopnosti toho, kdo se k tomu bude chtit propracovat.

 

Snad je to dost srozumitelne. :-)

 

Díky za převod do člověčiny:o))) 

Jen jak jsem to četla, tak tu bylo uváděno něco v tom smyslu, že se "tvoří puntíkatá mapa něco jako je tady" a tak jsem si říkala, jestli jsem něco někde nepřehlédla:o) 

Budu sledovat a ráda pak využiji.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka