Přejít na obsah


Fotka

Zamítnutá keš


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
59 odpovědí na toto téma

#21 Joe Tramp

Joe Tramp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 9:49

Napiš tam tři věci o Koránu, k tomu nějaký citát, např. "Takto Bůh zbloudit nechává, koho chce, a vede cestou přímou, koho chce. A nikdo kromě Něho nezná vojska Pána tvého. A není toto leč připomenutí smrtelníkům!" - a pak zauvažuj, jestli je vše naprosto korektní a nikoho to nepobouří. Mně osobně to přijde v pohodě (mnohem horší mi přijdou listingy o kapelách, filmech, sportovních týmech atd.), ale chápu, že jsou lidi, na které to působí jako nátlak a vtírání náboženství.


  • 0

#22 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 17 duben 2014 - 10:12

Nerozumím v čem ownerka spatřuje onu kýženou lahodu a poučení, když chce přimět kačery po stodesáté hledat něco v Písmu.

S elektronickou konkordancí to mám za pět minut, když už se v tom budu babrat a nepoužiji finálku od kámoše...
Zbývá mě fakt jen ten propagační motiv. A to je v GC už vůbec totálně zbytečný, tady jsme pro body, procházky a hledání krabic v pařezech, ne jakýkoliv názorový působení.

A především: jeden obrovskej palec dolů za to, že věc není ochotna a schopna řešit s reviewerem mimo fórum. Sám bych listing v ten moment poslal do věčných lovišť, nebo ownerku vyzval ať si to pořeši s GS... to vyjde nastejno, jen jsem míň za hajzla.


  • 2

#23 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 11:01

Jsem nevěřící a přesto na této formulaci listingu opravdu nevidím nic "závadného".


Já osobně na této keši nepovažuju za závadné ani téma (že je o Bibli), ani způsob luštění, ani citaci pasáží z Bible, nicméně v odstavci, který autorka v listingu zvýraznila, vnímám lehkou a pravděpodobně ne zcela vědomou demagogii. Poněkud emotivním způsobem totiž prezentuje jisté informace a názory o Bibli, (dobu vzniku, autory, to, že si jednotlivé pasáže nikdy neodporují), které i většina křesťanských odborníků na Bibli (z různých církví) považuje za sporné a nebo je vidí jinak. Celá problematika je mnohem komplexnějš, složitější (není divu u literatury, která vznikala po několik tisíciletí, že?) a vyžaduje si hlubší pohled. Když tam jen tak prsknu svoje názory bez odůvodnění a citace zdrojů, vypadá to spíš jako agitace než jako snaha informovat. Stejnětak vnímám jako poněkud demagogické níže uvedené tvrzení autorky o tom, že revírník její keš odepsal, když se na něj podíváme ve světle stanoviska revírníka:
 

Byla mi zamítnuta keš z důvodu "nepřípustné propagace náboženství".
....
Ráda bych věděla, zda i někomu jinému bude připadat, že je to přehnané tvrzení a ta keš je v pohodě (bohužel, již reviewrem odepsaná).

sed contra :D

Ownerce bych pomohl rád, ale neměl jsem ani příležitost - včera večer jsem ji napsal první zprávu, že v této podobě to nepůjde a dnes ráno už o tom čtu na fóru. Přitom se s ní osobně znám a v minulosti jsme již spolupracovali na mnoha jejích krásných keších - o to více pak netuším, proč to neřešila soukromě nejprve se mnou a tahá do toho vox populi :).


  • 6

#24 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 11:10

Já osobně na této keši nepovažuju za závadné ani téma (že je o Bibli), ani způsob luštění, ani citaci pasáží z Bible, nicméně v odstavci, který autorka v listingu zvýraznila, vnímám lehkou a pravděpodobně ne zcela vědomou demagogii. Poněkud emotivním způsobem totiž prezentuje jisté informace a názory o Bibli, (dobu vzniku, autory, to, že si jednotlivé pasáže nikdy neodporují), které i většina křesťanských odborníků na Bibli (z různých církví) považuje za sporné a nebo je vidí jinak. Celá problematika je mnohem komplexnějš, složitější (není divu u literatury, která vznikala po několik tisíciletí, že?) a vyžaduje si hlubší pohled. Když tam jen tak prsknu svoje názory bez odůvodnění a citace zdrojů, vypadá to spíš jako agitace než jako snaha informovat.

 

Ale jasně, ve své podstatě máš pravdu, když se to takto detailně rozebere - jenže jde o to, že takovouto detailní analýzou by se daly hledat (a hlavně najít) mouchy na každé druhé kešce. Prostě chtě nechtě do toho (skoro) každej více či méně zatáhne něco osobního, nebo něco, co by se z jistého úhlu pohledu dalo vnímat jako reklama nebo propagace něčeho.


  • 3
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#25 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 12:28

Každá věc pod nebem má svůj čas a svou chvíli, říká Kazatel ve třetí kapitole, kterou tady musím rozhodně doporučit k přečtení. (Když už tady Ištván nakousl tu konkordanci, dovoluji si vložit i odkaz http://www.biblenet.cz/, může se vám hodit i při jiné příležitosti.) Kešku věnovanou Bibli nebo článkům křesťanské víry bych nezakazoval, ale ani nevytvářel, protože geocaching je venzedveřová hra a neměla by být využívána (neříkám zneužívána, to bych musel předpokládat zlý úmysl) k evangelizaci ani propagaci jiných věrouk. Střelba biblickými verši naslepo do davu s nadějí, že se snad přeci jen zaseknou do nějakého otevřeného srdce a způsobí příklon ke křesťanství, se mi nezamlouvá. Jsem rád, že vím, že Pavel Nedvěd nebo Jaromír Jágr jsou věřící sportovci, ale kdyby běhali v dresu se sloganem Bůh je záštita má, připadalo by mi to trapné.

 

A umíte si představit keše zřizované jako náborový leták pro skupiny anarchistů, skinheadů, komsomolců, sebevražedných komand? Keše, které by zřizovali wahábisté nebo mormoni? Nebo Svědkové Jehovovi s jejich nažehlenou dokonalostí a obrovskou vytrvalostí?

 

Já jsem poměrně konzervativní křesťan a odpůrce potratů a podporuji třeba akci Pochod pro život, ale stavět podél silnic billboardy s rozřezaným dětským tělíčkem mi připadá nevhodné. Nedávno jsem byl ve Svatém Janu a vedle kláštera je nějaký barák, kde mají tyhle fotky na plotě. Nechápu to, ta cesta přece musí vést jinudy! (Teď jen doufám, že jsem neposkytl někomu námět na výživnou kešku!)


Tento příspěvek byl upraven od Trhac: 17 duben 2014 - 12:30

  • 4

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#26 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 12:44

Přikládám listing keše a má otázka zní: Vadila by vám takto pojatá keš? Připadá tobě osobně, že je to nepřípustná propagace náboženství která není vhodná zveřejnění?

 

Jsem asi moc zaujatá, ale já v ní nic takového nevidím. Ráda bych věděla, zda i někomu jinému bude připadat, že je to přehnané tvrzení a ta keš je v pohodě (bohužel, již reviewrem odepsaná).

Nevadila by mi. Na prvni pohled v pohode. Zkopiruju do googlu, za par vterin vyreseno a vic o tom nepremejslim....

 

Ale na druhej pohled uz to tak jednoduchy neni. Je pravda ze listing, byt v nem skoro nic neni, je docela subjektivni a zavadejici. Ja osobne mam na bibli trochu jiny pohled. Da se v jistem smyslu chapat i jako ideologicky nastroj ktery cela tisicileti mimo jine slouzil jako zakladni ideologicky material k ovladnuti lidi, k vedeni valek, vrazdam atd. Coz by u neznaboha jako jsem ja neprekvapilo a sam bych tomu neprikladal zadnou vahu, ale pokud pochybnosti naznaci i lidi z opacne strany jako Jacka nebo Zememeric, tak se obavam ze to asi fakt uplne v poradku neni.

 

Ona kazda ideologie mela nejake ty knihy kolem, ja osobne bych skousnul i kdybych misto bible mel googlovat pasaze z Kapitalu nebo Mein Kampfu. Ale ten uvod k tomu by asi mel byt fakt citliveji pojaty, nez napsat v podstate ze je to skvele dilo.

 

Mozna kdybys tam dala jen ty citaty bez toho uvodu, nikdo by nic nenamital. Nebo kdybys naopak vysvetlila veci v sirsim kontextu. Pokud je tam prave jen to co tam je napsane, pak to tak trochu vyvolava otazku co je vlastne cilem publikace takove kese. Zejmena pokud na tech formulacich trvas a zda se ti ze jsou pro existenci kese klicove a bez nich to nejde. Pokud tomu tak je, fakt je to jak u tech nestastnych Roveru jak uz tu nekdo zminil, kde se ukazalo ze pro ownera jsou pruvodni texty v listingu dulezitejsi nez kes samotna. Pokud tomu tak je, pak ma DarkLord pravdu a je dobre ze to stopnul. Pokud tomu tak neni, pak asi nic nebrani listing nejak upravit.

 

No a to ze reviewer na prvni pruchod nepublikuje kes prece neznamena ze ji odepsal. Podle me kes jsi odepsala ty, tim ze to tu ventilujes. Kdybys misto toho v klidu trochu upravila listing, tak by to zrejme publikovat slo.


  • 13

#27 angrod66

angrod66

    v podstate jsem normalni...

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 13:12

Vse je o KOMUNIKACI. Ja dostal zamitnutou moji EC, ale postupne, komunikaci s RW jsme dospeli ke shode a vysledne EC byla schvalena a publikovana.
Myslim, ze ownerka mela prvne radne komunikovat s RW a ne hned psat sem...

BTW - at chceme ci nechceme, jsme civilizace zalozena na krestanstvi (40 let jisteho rezimu to trochu pokazilo), a Bible by mela patrit mezi povinnou literaturu (mnohem vice nez napriklad Jirasek, ktery znacne zkresluje ceskou historii), protoze Bible je v zakladu o moralnich hodnotach, ktere by mely platit obecne bez toho, zda je clovek verici ci ateista.
  • 6

#28 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 13:33

Kešku věnovanou Bibli nebo článkům křesťanské víry bych nezakazoval, ale ani nevytvářel, protože geocaching je venzedveřová hra a neměla by být využívána (neříkám zneužívána, to bych musel předpokládat zlý úmysl) k evangelizaci ani propagaci jiných věrouk.

 

Tak já osobně bych ji taky nezakládal a v podstatě souhlas, nicméně mě šlo spíš o to, že když už tu potřebu někdo má, tak proč mu bránit. Když může mít svoji kešku třeba ryze komerční sportovní klub, nebo ryze komerční hudební kapela či stejně komerční televizní seriál, tak proč by ji nemohla mít bible, notabene ve formě mnohem mírnější. Prostě měřit stejným metrem, bez ohledu na to, zda to je (pro někoho) citlivé nebo ne.


  • 4
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#29 ilus

ilus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 16:31

Já jen nechápu, proč a hlavně jak byla keš poslána "do věčných lovišť" a nebyl jen ovner požádán o úpravu listingu, která by zde puze spočívala v přeformulování vět, které s luštěním nemají nic společného.


  • 0

#30 mikelord

mikelord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 193 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 16:40

Z pohledu ateisty je bible a ten cirkus kolem ni obroskej komercni kolotoc, tak proc na to nevztahnout pozemska pravidla.

 

Jeste ze nejsem revirnik, to byste me upalili :)

Fakt jim tu funkci nezavidim.


  • 0

#31 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 17 duben 2014 - 17:45

Já jen nechápu, proč a hlavně jak byla keš poslána "do věčných lovišť" a nebyl jen ovner požádán o úpravu listingu, která by zde puze spočívala v přeformulování vět, které s luštěním nemají nic společného.

Bingo.

Keš nebyla odeslána do věčných lovišť - rozuměj rozdělaný listing archivován - šlo jen o předestření mého náhledu na problém a z toho vyplývajícího přístupu a řešení. Ownerce bylo řečeno že tudy cesta nevede a ona, místo aby se zeptala jak má keš udělat, aby prošla, hodí příspěvek na fórum.

Trhac: moje oblíbená elektronická konkordance :)

Snad zázrak, vlákno stále není kolovrátkové! :ph34r:
A omluva Hojšímu za špatné opalcování, už se ani netrefím.
A teď jdu dělat něco smysluplného...


Tento příspěvek byl upraven od Ištván: 17 duben 2014 - 17:54

  • 1

#32 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 18:39

Kdyby to revírník pustil, během pár dnů by někdo navrhnul archiv, pak by psal do Groundspeaku a ti by vystartovali na revírníka. A protože hyperkorekce musí být, budeme brzy psát americké listigy: sem jsem chodil venčit psa, je tu krásně. Dávejte pozor na mudly. :-)


  • 2

#33 czprava

czprava

    czprava

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 18:43

Ježíši Kriste, to je příspěvků :-)

 

Otázka zněla:

Vadila by vám takto pojatá keš?

Nikoliv, nevadila. Dělal jsem betatest a neměl jsem výhrady ani k listingu, ani ke keši.

 

Připadá tobě osobně, že je to nepřípustná propagace náboženství která není vhodná zveřejnění?

Z hlediska člověka, který to čte a následně luští, mi to tak nepřipadá. Jinak bych to netestoval.

Z hlediska revírníka nedokážu objektivně posoudit, nejsem revírník :-). Revírníci reprezentují stanovisko Groundspeaku a pro ten je toto téma asi bohužel kontroverzní. Nevím proč, ale to není důležité. Mají asi taková pravidla. Čert ví.

 

Snad se tato keš probudí k životu, moc bych jí to přál.


  • 1

#34 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 19:56

Ježíši Kriste, to je příspěvků :-)

 

Otázka zněla:

Vadila by vám takto pojatá keš?

...

 

To ale není otázka pro nás, ale pro revírníky. Akorát tady víříš emoce.


  • 0

#35 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 20:14

To ale není otázka pro nás, ale pro revírníky. Akorát tady víříš emoce.

 

Nevidím důvod, proč si o tom nepokecat, nebo proč se tématu vyhýbat - abysme nedopadli tak, že se tu za chvilku bude debatovat jen stylem "Dneska je hezky, jdu na kešku". ;)


  • 3
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#36 bluetracer

bluetracer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 300 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 20:33

Bible a křesťanství je základem naší civilizace

 

BTW - at chceme ci nechceme, jsme civilizace zalozena na krestanstvi

 

Tak zrovna tohle je jedna z největších církevních lží současnosti. Nikoli křesťanství. Naše, evropská, západní civilizace byla vybudována ve starověkém Řecku a Římě. To bylo ještě pár stovek až tisíc let před křesťanstvím. Z antiky pochází základ dnešní vědy, techniky, umění a vzdělanosti. Církev naopak vývoj a civilizační pokrok hodně pozdržela, když si na tisíc let (celý středověk)  usurpovala v podstatě monopol na školsví i na kulturu a třeba vědu vyloženě potírala a likvidovala.

Dnes jsme civilizovaní ne díky církvi, ale navzdory církvi - díky sekularizaci společnosti. Až na to přijdou i v islámském světě, bude na téhle planetě zas o kousek líp.


  • 6
Vložený obrázek

#37 Kotja

Kotja

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 20:50

Podle mě by se náboženství mělo brát třeba jako sdružení esperantistů.

Esperantisté mají plné právo na setkávání, já mám plné právo tvrdit, že marní čas a že by se měli učit třeba francouzsky nebo klingonsky - to by si mohli vychutnat Hamleta v originále  :)  - prostě nic takového jako hanobení esperanta neexistuje.

Ale kdyby požadovali aby esperanto bylo povinné, tak se jim vysmějí

A když esperantisté vyjdou do ulic a začnou řvát "Ciganoj al la gaso"  tak jim po právu přistane "porra sur la kapo"


  • -2

#38 Aranyafëa

Aranyafëa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 20:51

Tak zrovna tohle je jedna z největších církevních lží současnosti. Nikoli křesťanství. Naše, evropská, západní civilizace byla vybudována ve starověkém Řecku a Římě. To bylo ještě pár stovek až tisíc let před křesťanstvím. Z antiky pochází základ dnešní vědy, techniky, umění a vzdělanosti. Církev naopak vývoj a civilizační pokrok hodně pozdržela, když si na tisíc let (celý středověk)  usurpovala v podstatě monopol na školsví i na kulturu a třeba vědu vyloženě potírala a likvidovala.

Dnes jsme civilizovaní ne díky církvi, ale navzdory církvi - díky sekularizaci společnosti. Až na to přijdou i v islámském světě, bude na téhle planetě zas o kousek líp.

 

Tak to teda zdaleka není jen řeckořímská zásluha, ale i kdyby jen, víš kdo sem všechny ty Platóny, Aristotely a všechny ty další osoby a jejich díla, která tak utvářela antickou vrcholnou kulturu, přenesl přes několik století?


  • 0

#39 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 17 duben 2014 - 21:08

Tak to teda zdaleka není jen řeckořímská zásluha, ale i kdyby jen, víš kdo sem všechny ty Platóny, Aristotely a všechny ty další osoby a jejich díla, která tak utvářela antickou vrcholnou kulturu, přenesl přes několik století?

Jen jestli ono přenesení přes několik století nemělo spíš podobu výstavy degenerovaného umění ;)
Zachování je totiž často silně sekundární, tendenční, jedná se o pouhé citace s nimiž autor textu polemizuje etc.


  • -4

#40 angrod66

angrod66

    v podstate jsem normalni...

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 21:43

Tak zrovna tohle je jedna z největších církevních lží současnosti. Nikoli křesťanství. Naše, evropská, západní civilizace byla vybudována ve starověkém Řecku a Římě. To bylo ještě pár stovek až tisíc let před křesťanstvím. Z antiky pochází základ dnešní vědy, techniky, umění a vzdělanosti. Církev naopak vývoj a civilizační pokrok hodně pozdržela, když si na tisíc let (celý středověk)  usurpovala v podstatě monopol na školsví i na kulturu a třeba vědu vyloženě potírala a likvidovala.
Dnes jsme civilizovaní ne díky církvi, ale navzdory církvi - díky sekularizaci společnosti. Až na to přijdou i v islámském světě, bude na téhle planetě zas o kousek líp.


Nemam rad, kdyz mne nekdo cituje nekompletne, vytrhl jsi z meho prispevku pouze jednu vetu a k tomu napsal komentar (nadto historicky nepresny), coz neni slusne.
  • -4




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka