Přejít na obsah


Fotka

Byl zrušen starý formulář pro zakládání keší

groundspeak

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
46 odpovědí na toto téma

#21 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 052 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 11:43

kéž by šlo aspoň spolehlivě na mapě klikat na ikonky...

Dotaz k té kolečkové mapě: zobrazují se tam PM keše i pro BM zakladatele?


  • 1

#22 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 086 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 11:49

dr.vota: Ano, zobrazují.


  • 0

#23 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 052 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 11:49

... 

Věnujte prosím pozornost následujícím řádkům:
a, u multin je nově ve formuláři pro editaci listingu možnost volby, zda se na úvodních souřadnicích nachází fyzická stage, či pouze virtuální. U některých multin je to automaticky předvyplněné, u jiných nikoliv.

...

jak se pozná v listingu CIZÍ multiny, že výchozí je virtual nebo fyzická (žádný WP mi to automaticky nepřidalo a nastavilo bez ptaní na virtual), když tam nebude WP?

 

/dr.vota: Ano, zobrazují. - takže další díra na PMO


  • 1

#24 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 144 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 12:33

Proboha, a jak založím event nebo CITO?

 

http://www.geocachin...pelocation.aspx (viz. obrázek).

 

Eventy a Cita se zapovídají výnosem ministerstva války, jelikož se kačeři v množství větším než malém vraceli řádně truňkem obtíženi.


  • 2

#25 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 086 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 12:50

jak se pozná v listingu CIZÍ multiny, že výchozí je virtual nebo fyzická (žádný WP mi to automaticky nepřidalo a nastavilo bez ptaní na virtual), když tam nebude WP?

 

Pravděpodobně jako doteď - podle toho, co je psané v listingu.

Tento údaj je s největší pravděpodobností pouze pro potřeby Groundspeaku. Napadají mě dvě možnosti.

Možnost 1: Uživatelé nyní roztřídí své multiny na SoM a QtA a za pár měsíců nás překvapí nová ikonka pro jeden z těchto typů

Možnost 2 (reálnější): Groundspeak potřebuje ulevit databázi, a tak namísto waypointů pro úvodní souřadnice multin chce nyní tento údaj zapisovat do databáze přímo k listingům.


  • 0

#26 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 477 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 12:53

To te mohu ujistit, ze databazi tech par usetrenych waypointu vubec neulevi. To je fakt blbost.

 

Spise bych za tim videl snahu, aby nebyly dve ikonky presne na sobe, ne?


  • 1

#27 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 620 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 12:55

A vida, vida... Zrovínka včera jesm ještě kostru listingu zakládal po staru, dneska chtěl v jejím vystrojování pokračovat a opravdu - stará stránka  - při rozdvojení karty v prohlížeči mi to místo načtení editačního formuláře vyhodí přesměrování na onu jednu ze základních stránek Seek a cache. Nemám rád tyhlety registrační formuláře, dotazníky atp., které nejsou přehledné najednou, ale podávají to člověku po lžičkách stránku po stránce. To je vlastně kupování zajíce v pytli - na začátku odesílám část údajů a netuším na co a v jakém kontextu se mě to ještě všechno zeptá. (Tedy samozřejmě tady tuším, nakolik vidím, podstata věci se nezměnila, ale bez předešlé zkušenosti se zakládáním keší bych opravdu nevěděl, do čeho to strkám hlavu.) Takže keše cca od kódu 54R** výše už budou přihlašované přes novější rozhraní.

 

Jedno malé plus na tom všem asi bude - pár lidí tohle proklikávací martyrium snad dokáže odradit od zakládání stokusových trailů. :)

 

Vůbec, přijde mi to jako takový obecný trend, že si vývojáři vyvzpomínají takováhle rozhraní, samý obrázek a po lžičkách dávkovaná, co se snaží uživatele vodit za ručičku jak malá děcka. Prosím, budiž, mají-li za to, že části nebo dokonce značné části uživatelů to pomůže. Ale co nestrávím, je úplné zrušení té stávající jednostránkové "přihlášky". Tu měli nechat pro nás, co jsme o novoty nestáli a nestojíme. Upřímně řečeno, už takhle to bylo vůči nám dost otravné a neuctivé, když se člověk ke starému formuláři musel proklikat asi přes dvě nebo tři úvodní stránky toho nového. Když to srovnám, na projektech WMF sice taky postupem času zavedli spoustu takových vizuálních novot vč. velice obdobně řešeného nahrávacího rozhraní, ale vesměs ponechali uživatelům možnost nastavit si varianty skinu, editori atp. pro sebe ty staré, vyhovují-li jim tak víc.     

Přesně ta parafráze s projektama WMF mě napadla taky, jestli to sleduješ, tak je to převážně kvůli méně počítačově gramotným uživatelům - nevím, zda mají stejnou cílovku i v Groundspeaku, ale to zjednodušení (pro běžný uživatele) je zcela jistě logické a taky je logické, že zkušení uživatelé (tj. ti, kteří používali úspěšně starý rozhraní) budou brblat a pak si zvyknou.

 

Třeba ve Wiki jsem si na nové rozhraní na krátký editace poměrně rychle zvyknul, nicméně - pro složitější věci stále raději zapínám klasickou editaci zdrojáku - je to pro mě příjemnější (protože to dlouhý roky znám).

 

A propo, když jsme na to narazili, plánuje se nový ročník Wiki Loves Monuments a při diskuzi s koordinátorem bylo vzpomenuto to, jaks tady loni lákal kačery na keše u památek a prezentoval to tady. Letos se (pravděpodobně) chystá mírná změna a tohle by byla jedna z cest, hodláš Wiki Loves Monuments opět sledovat či případně, nechceš se sejít a popřemýšlet s náma, co a jak?


  • 0
:)

#28 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 765 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 13:02

Ale jo, bude to v pořádku, proč by nebylo? Takhle se sériové keše klidně dělat můžou, ale Final waypointy musíš mít od sebe minimálně 161 metrů. Jde jen o to, aby se ikonky na mapě nepřekrývaly.


Já nemyslím ikonky 30 m od sebe (kolik stupňů vlastně měří jedna ikonka?) ale finálky
  • 0

#29 Toniczech

Toniczech

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 887 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 13:33

frettie: Bohdá bych rád sledoval a zprostředkovával neméně co loni, ale jak sám vidíš, momentálně wikidovolená a pro nejbližší týdny i geodovolená. Co se nějaké té lípy stran nynějšího plánování před WLM3 týče, je téměř jisté, že se nedostavím. Po geolinii budu považovat za úspěch, pokud za týden dorazím alespoň na část Terezína a za měsíc a půl na to, co se právě ke schválení snaží poslat AHA. Takže alespoň tam se tématu možná trochu dotkneme.  

 

Žel u GS se IThujerismu těžko bránit, protože to je samoděržavný systém, který si od chvilkového koketování s vylepšovacím hlasovadlem dává dobrý pozor, aby pro vox populi  neponechal příliš prostoru. Obecně mi na tom všem vadí ta neúcta k vlastním uživatelům - direktivně se zavede nějaká více či méně převratná změna, aniž by se bral ohled na komfort těch, kterým dosavadní  uspořádání vyhovovalo a fungovalo. Co promrhaného času kvůli zbytečnému přizpůsobování se takovým kosmetickým novotám nebo jejich revertování. Nemluvě o tom, na co tak správně rozhořčeně poukazuje HaLuMa, totiž narušení spousty na systém nabalených aplikací. GS si dejme tomu nějaký interní problém tímhle vyřešil. Ale za jakou cenu? Že přenesl starosti na svoje řadové uživatele. Naučte se to ponovu, opravte si to jak umíte atd. atp. Pro mě jsou tyhle informační technologie jen prostředek, nástroj a žádám jeho maximální uživatelskou kontinuitu - opravdu nevidím důvod, proč bych měl každých pár měsíců procházet nějakou křivkou učení a zvykat si, že tlačítka jsou na úplně jiných místech pod úplně jinými názvy.


  • 5

#30 ssva

ssva

    jak malej jarda

  • Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 14:03

A nově nelze formulář dokončit bez napsání reviewer note... 

Nechci se tím celým proklikávat, tak se ptám...takže i rozpracovaný, neúplný listing kterým je potřeba ještě dál editovat se rovnou pošle rews?


  • 0
Věřme v to lepší, počítejme s tím horším...
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.

#31 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 330 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 14:05

Pro mě jsou tyhle informační technologie jen prostředek, nástroj a žádám jeho maximální uživatelskou kontinuitu - opravdu nevidím důvod, proč bych měl každých pár měsíců procházet nějakou křivkou učení a zvykat si, že tlačítka jsou na úplně jiných místech pod úplně jinými názvy.

 

A co antialzheimerovský trénink...? Na ten jsi nepomyslel...?  :)


  • 1

#32 AHA & team

AHA & team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 459 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 15:01

Nechci se tím celým proklikávat, tak se ptám...takže i rozpracovaný, neúplný listing kterým je potřeba ještě dál editovat se rovnou pošle rews?

 

Dokud se nezaškrtne předat k review či jak to tam je, nic se reviewerovi neposílá.


  • 1

#33 Dauthi

Dauthi

    Member

  • Validating
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 15:34

To ze se neda ulozit rozpracovany listing na profil je teda poradna koko*ina! Kdo tohle vymyslel :angry:


  • -2

#34 Yaro.SH

Yaro.SH

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 15:55

To ze se neda ulozit rozpracovany listing na profil je teda poradna koko*ina! Kdo tohle vymyslel :angry:

 

To sis vymyslel akorat Ty.

Samozrejme lze ulozit a editovat rozpracovany listing jako drive. Akorat pri zalozeni se navic prida RN, ale Revirnikovi se nic nezasle, dokud nechces. Tak jako driv.


  • 1
---
Normální je respektovat i jiné postoje - nemusíme dostávat infarkt z toho, že někdo si myslí něco jiného než my. To je podstatou demokracie a plurality.

#35 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 086 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 16:14

Jak už napsal Yaro.SH, nově je potřeba pouze vyplnit Reviewer Note. GS pravděpodobně počítá s tím, že listing bude vytvářen rovnou do finální podoby po umístění keše, u nich tomu možná tak je. Předpokládám, že u nás se do toho logu bude obvykle psát něco jako "zakládám listing" nebo "fsfsdfsdfsdfsd".

 

To te mohu ujistit, ze databazi tech par usetrenych waypointu vubec neulevi. To je fakt blbost.

 

Spise bych za tim videl snahu, aby nebyly dve ikonky presne na sobe, ne?

 

Já bych řekl, že uleví. To už mi příjde jako větší blbost, jak mají revieweři za úkol archivovat staré nedodělané listingy, aby se ulevilo databázi. Přitom se znalostí GC kódu si může jakýkoliv owner ověřit, že ty listingy stále existují, jen na ně není nikde odkazováno. Ač říkáš že oněch waypointů je pár, podle mě jich bude pěkných pár tisíc. Navíc určitě počítají s tím, že do budoucna toto číslo poroste.

S přeryvem ikonek jsem žádný problém nikdy nezaznamenal.


  • 0

#36 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 052 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 16:14

To te mohu ujistit, ze databazi tech par usetrenych waypointu vubec neulevi. To je fakt blbost.

 

Spise bych za tim videl snahu, aby nebyly dve ikonky presne na sobe, ne?

takže tam bude jedna, u které zase nebude jasné, jestli je virtual nebo fyzická...vážně geniální řešení


  • 0

#37 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 16:30

Já bych řekl, že uleví. To už mi příjde jako větší blbost, jak mají revieweři za úkol archivovat staré nedodělané listingy, aby se ulevilo databázi. Přitom se znalostí GC kódu si může jakýkoliv owner ověřit, že ty listingy stále existují, jen na ně není nikde odkazováno. Ač říkáš že oněch waypointů je pár, podle mě jich bude pěkných pár tisíc. Navíc určitě počítají s tím, že do budoucna toto číslo poroste.

S přeryvem ikonek jsem žádný problém nikdy nezaznamenal.

Databázi je pár tisíc bodů ukradených, to skutečně žádná úspora není a v těch milionech dalších to nehraje roli. Důvod pro archivaci nedodělaných listingů je (imho) ten, aby reviewerům nezacláněly při kontrole kolizí, tam může být i nějaké to výkonové ušetření, když se nemusí počítat kolize s tolika body.

Kvůli kolizím bude i tohle nové značení, neb doteď pokud tam owner nedal na stejné souřadnice i waypoint nebylo jasné, jestli na úvodních souřadnicích něco je nebo ne. Takhle to bude explicitně a povinně ownerem zadáno.


  • 1

#38 Dauthi

Dauthi

    Member

  • Validating
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 16:41

To sis vymyslel akorat Ty.

Samozrejme lze ulozit a editovat rozpracovany listing jako drive. Akorat pri zalozeni se navic prida RN, ale Revirnikovi se nic nezasle, dokud nechces. Tak jako driv.

Mas pravdu ... Trosku jsem se unahlil. RW note na konci formulare me trosku vyplasila ...


  • 0

#39 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 620 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 17:08

Jak už napsal Yaro.SH, nově je potřeba pouze vyplnit Reviewer Note. GS pravděpodobně počítá s tím, že listing bude vytvářen rovnou do finální podoby po umístění keše, u nich tomu možná tak je. Předpokládám, že u nás se do toho logu bude obvykle psát něco jako "zakládám listing" nebo "fsfsdfsdfsdfsd".

 

 

Já bych řekl, že uleví. To už mi příjde jako větší blbost, jak mají revieweři za úkol archivovat staré nedodělané listingy, aby se ulevilo databázi. Přitom se znalostí GC kódu si může jakýkoliv owner ověřit, že ty listingy stále existují, jen na ně není nikde odkazováno. Ač říkáš že oněch waypointů je pár, podle mě jich bude pěkných pár tisíc. Navíc určitě počítají s tím, že do budoucna toto číslo poroste.

S přeryvem ikonek jsem žádný problém nikdy nezaznamenal.

No jo, jenže pár tisíc je nuda, pár set tisíc je taky ještě dost nuda, pár desítek milionů by už mohla být legrace, ale i tak nic moc. Toho bych se nebál, používají asp (nebo .net), takže nejspíš i MSSQL a tam je to nuda do velikosti DB několika desítek GB. 


  • 0
:)

#40 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 463 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 21:39

To bych neřekl. Už za nás platilo, že desetiletí kluci věděli o PC víc, než inženýři ve fabrice, kteří s tím začínali dělat.

Ale ty několikastránkové formuláře mě štvou taky. Nejvíc v eObchodech. Naklikám si objednávku za 50 korun a teprve při ukončení objednávky mi to připočítá 130 za poštovné a balné. Případně mi to nabídne osobní odběr na druhém konci republiky.

Tady ten formulář jsem chtěl jen vidět. Než jsem se k němu dostal, musel jsem odkliknout, že opravdu chci zakládat novou a ne opravit staré (nakonec jsem ji opravil, zapomenutý NM log, který tam strašil). Pak první stránka, kde skoro nic není. A dál už jsem se nekoukal.

Dovedl bych si představit vylepšení zakládacího formuláře. Třeba naklikávání fotek z galerie keše do listingu. Vkládání tím dnešním postupem je děs.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:groundspeak

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama