Přejít na obsah


Fotka

Oregon 600/650

geoget garmin

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
729 odpovědí na toto téma

#681 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 680 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2017 - 21:00

Ony jsou ty vyhody a nevyhody silne individualni.
 
Treba ani ja GGZ v praxi nepouzivam, protoze i me prijde POI lepsi. Body stejne vybiram z mapy, takze nejake loveni z menu mne netrapi.
 
A k tem nevyhodam, co tu rsc_cz napsal, bych dodal:
 
- kryt baterie jsem vzdycky obsluhoval obema rukama. Nejde jen o kryt, ale i o samotnou vymenu baterii. To jednou rukou fakt neumim! Potreboval jsem dve ruce u Legenda, u starych eTrexu, u novych eTrexu, ba i u toho Oregona. Ale nikdy se mi nepovedlo zavrit o600 spatne.
 
- USB kolmo - vylozene mi to nevadi, ale dovedu si predstavit, ze to muze byt problem. Zvlast kdyz vim, ze ten konektor neni uvnitr ani prisroubovany, jako to byvalo kdysi, ale pouze prilepeny takovym malym lepitkem k predni stene GPS. Takze riziko vylomeni, a nasledne kvedlani uvnitr je tu vysoke. Proto se k nemu chovam obzvlast opatrne!
 
- obavam se, ze nabijeci obvody v o600 jsou zapnute jen pro ty Garmini nabijeci clanky. (Cetl jsem nekde, ze je to kvuli tomu, ze by u cizich clanku nemohli zarucit, ze to nabijeni preziji, tak to radeji zatrhli. Pritom jejich baterky jsou obycejne 2000mAh NiMH.) Nicmene o600 to poznava podle zmacknuti toho cerneho cudliku mezi baterkami. Takze kdyz si ty dve tuzkovky omotas izolepou dohromady, aby ta izolepa zmackla ten cudlik, melo by se to nabijet. ;-)
 
- displej dotykac - za mne je to presne naopak. Konecne se zbavili toho blbe reagujiciho odporoveho snimani, od ktereho i vyrobci mobilu davno utekli, a poridili normalni kapacitni! Cistlovost jsem si stahl na mene, porad mi to reaguje i na prsty v rukavicich (asi mam dobrou permeabilitu), ale drobne kapky deste jej vubec nerozhazi. Pri vetsich kapkach GPS otru o obleceni, a az pak zapinam displej.
 
- displej zapusteny je... malo, asi 1mm, ale je. Faktem je, ze mi GPS uz dvakrat spadla asi z pul metru na asfalt (nikdy nevystupujte z auta, kdyz mate GPS na kline!), a musim to zaklepat, displej bez poskozeni, plasty omlacene.
 
- hardware - je tam Cartesio+, tedy zhruba dvakrat tak vice vykonu, nez u drivejsich Oregonu. Ano, reaguje to docela dopbre, ale je znat, ze by to klidne sneslo vykonu jeste vice... jen ty baterky by byly pak na chvilku...
 
Jako klad vidim i ta dve tlacitka na boku, co jsou programovatelna. Osobne bych ocenil i dalsi dve na leve strane. Na ne bych si nastavil zoomovani, tak jak to ma treba eTrex, a byl bych s takovym hybridem tlacitko-dotykoveho ovladani maximalne spokojeny.


  • 1

#682 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 797 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2017 - 21:38

abych to upřesnil ... ;)

 

kryt baterie - představuji si takovou hypotetickou situaci, kdy kupříkladu někdo jede autem a GPS mu zatuhne. U O450 jde kryt otevřít jednou rukou, povytáhnout baterii a zase to zavřít. Hypoteticky

S tím krytem se prostě manipuluje obtížněji.

 

u připojení v autě mi nejde o nabíjení baterií (garminí způsob jim moc dobře nedělá), ale že podsvícení displeje pak jede asi na 300%. U O450 si to bralo energii přes kabel (baterie byly večer plné), ale O600 podle mých zkušeností napřed vyždíme baterie, takže když po pár hodinách GPS odpojím od kabelu, tak je baterie skoro vybitá.

 

používání POI. Jako POI mám také nahrané všechny keše (jako zálohu a waypointy tam ani jinak nedostanu), ale u POI se mi špatně označují nálezy. Ne že bych na to nějaký způsob neměl, ale je to takové... otravné.

 

displej. Já mám staré odporové displeje naopak raději. V práci dělám s PDA a chodím se stylusem na krku a píše se mi s tím skvěle. Když píšu něco na telefonu, tak mám spoustu překlepů i když si vezmu ten uřízlý dětský prst (kapacitní stylus je hrozné poleno a ne každý funguje jak by měl)


  • 0

#683 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 680 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2017 - 21:56

Kryt - aha, ja bych to za jizdy sam rozhodne nikdy nekrisil. podam spolujezdcum, at to proberou. (pravda je, ze uz mi to parkrat opravdu za jizdy zamrzlo.)

 

v aute - ja v aute jezdim na baterky, standardni jas displeje, dokonce stazeny asi na ctvrtinu, mi vyhovuje.

 

POI - aha, tak to ja si v GPS nalezy neoznacuji vubec, a jeste se mi zas tech 11 let ani jednou nestalo, ze bych na nekterou sel omylem dvakrat. ;-)

 

Ale pravda, kdyz jsem na nejake dlouhe dovolene, tak si nalezy take oznacuji, ciste pro moji pohodlnost pri pozdejsim logovani, ale delam to v mobilu. Nevadi mi to, nemusim to nutrne delat hned v krkolomnem terenu, staci si to poznacit kdykoliv pozdeji v klidu. A v mobilu mam stejne celou databazi Geogetu, lepe se mi tam ctou listingy, lepe se mi tam ukazuji obrazky v listingu, mam tam ortomapu... a pripadne si to tam mohu rovnou pres internet i zaktualizovat. Garmin mam na hardcore navigaci, ne na evidenci nalezu.

 

Inu, jak jsem rekl, ty vyhody a nevyhody jsou silne individualni, kazdy si musi sam vybrat to, co mu vyhovuje, podle jeho stylu pouzivani.


  • 0

#684 Marty 1905

Marty 1905

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 23:05

Ahoj potřeboval bych poradit mam garmin oregon 600 a mám menší problém s kalendářem.

V něm se mi ukazují uložení keše což je správné. Navíc se mi tam ukazovali eventy ten den co měl být což bylo fajn, ale nově se mi tam ukazujou použe parkovací waytpointy pokud je autor eventu zadal jinak se neukazuje nic. Nevíte kde se dá donastavit, aby se mi tam opět ukazovali všechny eventu v den co mají být?


  • 0

#685 nokiak

nokiak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 18 listopad 2017 - 9:10

Ahoj všem.

Právě jsem aktualizoval O600 na Fw 5,20 a asi se soudruhům něco nepovedlo, protože po aktualizaci mám místo tapet na ploše rozsypaný čaj, někdy spíš takové zrnění, podobné jako digitální šum u fotografií. Dělá vám to taky ?  Vrátil jsem zpět 5.10. Díky za ohlasy :)


  • 0

#686 Jazzlinka

Jazzlinka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 110 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2017 - 9:57

Kamarádův O600 trpí stejnou chybou (firmware nahrán na jeho výslovné přání po tomto upozornění). Funkční měl jen výchozí tapetu, jakákoliv vlastní bylo zrnění na televizi v ranních hodinách. :)


  • 0

#687 schvabM

schvabM

    schvabM

  • Members
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2017 - 13:50

Aktualizovano a nenasel jsem zadny problem. Vse funguje bez problemu.
  • 0
Garmin Oregon 600-Navigon 2100 max

#688 Jazzlinka

Jazzlinka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 110 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2017 - 18:47

Tak to my jsme na zmíněné GPSce objevili o to zásadnější problém, "šumící" tapeta je zanedbatelná. U keší se neukazuje pole s hvězdičkami obtížnosti, terénu a velikosti. Takže downgrade...

 

Edit: přidávám screeny - první dva náhledové informace ukazují, poslední obrazovka s detaily v listingu (hint má to samé) je bez.

Přiložené miniatury

  • Oregon_6x0_520.png

Tento příspěvek byl upraven od Jazzlinka: 19 listopad 2017 - 9:10

  • 0

#689 nokiak

nokiak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 30 listopad 2017 - 13:34

Může mi prosím někdo vysvětlit, co znamenají na O600 v nastavení prošlých tras v rozšířených nastaveních položky Záznam cesty a Vynulovat záznam dat ?
Díky :-)
  • 0

#690 Millanu

Millanu

    Millanu

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 7:56

Ahoj

Chystam se za hranice a tak jsem pomoci počitače uložil do Garmina několik kešek v Egyptě a v Praze. V Basecampu mi to ukaže všechny kešky,ale v Garminovi jen jednu brněnskou a dvě pražský.Co je špatně?Předem díky za rady. P.s.:Su z Brna


  • 0

#691 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 680 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 8:11

On vzdycky ukazuje jen tve okoli zhruba +- 1 stupen. Egypt je daleko.


  • 2

#692 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 900 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 8:49

Až v tom Egyptě budeš, tak se ukážou.


  • 1

#693 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 997 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 9:42

Prepni GPS do simulacniho rezimu, presun se na nejake misto pobliz tech egyptskych kesi a pak je uvidis.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#694 Millanu

Millanu

    Millanu

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 21:12

Díky za rady.


  • 0

#695 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 21:58

Ukazuje to do 100mil rádius, tj 160km. Stačí se hodit do toho simulátoru a změnit akt.polohu jak napsal Gord
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#696 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 263 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2018 - 16:13

Omlouvam se, ze otviram stare vlakno, ale mam nove Oregona a parkrat se mi stalo, ze mi spatne ulozil trasu, tedy spis neulozil a v tracku jsem mel 500m vzdusnou primku. Mel jsem podezreni na autopause, tak bych se chtel zeptat, zda je ta chyba uz odstranena, nebo delam neco spatne. Pokud ten nesvar stale vyresen neni, tak jedine reseni je vypnout autopauzu? Hazet GPSku ve snehu se mi moc nechce (viz napad vyse) :)


  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#697 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 997 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2018 - 17:56

Vzdusnou primku dostanes take vsude tam, kde z nejakeho duvodu GPS ztrati pri zaznamu stopy signal. To nijak obejit nejde a neni to chyba.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#698 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 263 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2018 - 18:52

Ja byl na volnem prostranstvi. Takze signal tam byl urcite. Otazka je, jestli z nejakeho mne neznameho duvodu to tu trasu nezaznamenavalo. Je mozny, ze to mam jen spatne nastavene. Jak to mate nastavene vy?
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#699 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 997 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2018 - 19:22

Mne se na jednom miste u Vraneho stalo, ze mi najednou signal usteelil o 2 km. Take to bylo volne prostranstvi. Dodnes netusim proc.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#700 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 568 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2018 - 21:07

Jak jsem zjistil, u O450 někdy stačí se sehnout s navigací v kapse a signál ztratí. Pak ho ale zase rychle chytí. Pozná se to podle pípnutí a přerušení trasy, když ji stáhnu. Dlouhý výpadek a tím trasu po přímce jsem zaznamenal jen když jsem šel chvíli s vypnutou navigací, nebo když se zasekla - párkrát se mi to stalo, že jsem musel vyndavat baterky.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama