Přejít na obsah


Fotka

Oregon 600/650

geoget garmin

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
819 odpovědí na toto téma

#801 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 925 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2021 - 6:24

Můj Etrex 30 zvládá i více map. Limitem je jen velikost paměti...

Ty jo! To musím vyzkoušet.
Ale neřeší to můj problém s Oregonem.
  • 0

#802 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 263 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2021 - 6:39

O600 vyhledává jen v kesich, které jsou poblíž tvé současné polohy.

Jinak vícero map jde dát úplně stejně i do eTrexu30.
  • 1

#803 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 670 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2021 - 7:03

Jestli tam keše jsou nebo ne se dá zkontrolovat třeba v SW Basecamp.

 

Tam jsou vidět nejen GPX data, ale i POI body. Jen je nutné si správně přiblížit mapu ...


  • 1

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#804 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 925 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2021 - 7:39

O600 vyhledává jen v kesich, které jsou poblíž tvé současné polohy.

Jinak vícero map jde dát úplně stejně i do eTrexu30.

Takže když přijedu do Varšavy, tak se mi cache v tom seznamu objeví?

Tak to potom jo. To jsem nevěděl. 

Díky za radu.

Ano mapy jsem vyzkoušel a v extrexu mi fungují. Ale s ním mám jiné problémy, proto jsem koupil starší Oregon.


  • 0

#805 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 925 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2021 - 7:40

Jestli tam keše jsou nebo ne se dá zkontrolovat třeba v SW Basecamp.

 

Tam jsou vidět nejen GPX data, ale i POI body. Jen je nutné si správně přiblížit mapu ...

Vyzkouším doma.

 

Cache v Oregonu vidím, ale jen na mapě. Se všemi údaji, listingem atd. Nezobrazjí se mi v seznamu. Ale už asi vím čím to je. Oregon narozdíl od etrexu musí být blíže, aby je do seznamu zařadil.


  • 0

#806 VladoTA3

VladoTA3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2021 - 8:27

O600 vyhledává jen v kesich, které jsou poblíž tvé současné polohy.
 

 

Áno je to tak, tiež som dávnejšie nad tým "maturoval" prečo sa v novom Oregone 600 kešky neobjavujú po exporte keď som pripravoval GPX pre Nemecko.

Po asi hodinovomm skúmaní som tento poznatok so zobrazovaním iba blízko polohy niekde vygooglil a myslím že som urobil potom to, že som si zapol demo režim navigácie, režim ukážky a keď som ťukol na nejaký bod, nanejaké vzdialené miesto na mape, tak bolo možné vybrať aby sa aktuálna poloha Oregona virtuálne preniesla na tento bod. Potom som už tie kešky skontroloval aj na tom vzdialenom mieste že sa zobrazujú v zozname aj na mape.


Tento příspěvek byl upraven od VladoTA3: 05 srpen 2021 - 8:29

  • 1

           ╔══════════════════════╗

           ║ Zem je moje ihrisko. ║

           ╚══════════════════════╝

 

VladoTA3.png

 


#807 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 670 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2021 - 18:25

Vyzkouším doma.

 

Cache v Oregonu vidím, ale jen na mapě. Se všemi údaji, listingem atd. Nezobrazjí se mi v seznamu. Ale už asi vím čím to je. Oregon narozdíl od etrexu musí být blíže, aby je do seznamu zařadil.

 

Ono stačí, když dostaneš kurzor v mapě do oblasti, kde ty keše jsou.

 

Koneckonců, HaLuMa Ti na to už odpověděl, proč je nemáš v seznamu. Pokud jsou v GPS, tak je pak najdeš i v seznamu.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#808 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 925 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2021 - 18:36

Ono stačí, když dostaneš kurzor v mapě do oblasti, kde ty keše jsou.

Koneckonců, HaLuMa Ti na to už odpověděl, proč je nemáš v seznamu. Pokud jsou v GPS, tak je pak najdeš i v seznamu.

Jo psali. Díky.
Je psal, že je na mapě vidím.
Byl jsem ale zvyklý z etrexu, že v seznamu byly viditelné vždy. I 700 km daleko.
V Oregonu to funguje jinak. Musím si zvyknout.
  • 0

#809 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 670 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2021 - 17:32

Předpokládám, že když zapínací tlačítko vypadá takto, těžko s tím ještě někdy docílím vodotěsnosti. Zbytek GPS funguje celkem spolehlivě :-(

Přiložené miniatury

  • G600_tlacitko.JPG

  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#810 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 925 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2021 - 18:52

Předpokládám, že když zapínací tlačítko vypadá takto, těžko s tím ještě někdy docílím vodotěsnosti. Zbytek GPS funguje celkem spolehlivě :-(


Někde tady byly návody na opravu.
PS: jsem jen na mobilu, tak to nenajdu. Sorry
  • 0

#811 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 402 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2021 - 15:53

Předpokládám, že když zapínací tlačítko vypadá takto, těžko s tím ještě někdy docílím vodotěsnosti. Zbytek GPS funguje celkem spolehlivě :-(

Možná by se mohlo povést, ale vyzkoušeno nemám, tak nevím. 

http://www.geocachin...ájení/?p=515696


  • 0

#812 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 341 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2021 - 16:09

řada 600 má jiný tvar otvoru pod tlačítkem, není kruhový, samo to takhle nebude těsnit - a záplata na duše na tom držela asi 3 dny...

 

106508082_10218590040203454_728291424194


  • 0

#813 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 402 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2021 - 16:13

Ano to má. Ale ta tyčinka se zahřátím dá tvarovat. Mohlo by to jít. 


  • 0

#814 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 263 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2021 - 16:29

Já tu tyčinku stejně vždycky nožem seřezával do požadovaného tvaru a délky... to opravdu problém není. Přelepení záplatou na duše je úplně stejné, jako na jiných modelech, záleží na kvalitě záplaty a kvalitě lepení. Ono to na tu ošahanou a promaštěnou gumu není žádná sranda. Zvlášť, pokud se stářím už sama sype...

 

Dá se na internetu i sehnat celý ten díl nový, neboť řada 600 a 700 má ten kryt stejný. Problém je v tom, že do toho horního krytu je vlepené sklo, na kterém je přilepený digitizér a displej. Takže ten díl není levný... (U předchozích modelů se to měnilo snadno...) Ano, dá se sehnat ten díl i bez displeje, ale v domácích podmínkách ten starý neodlepíš a nepřelepíš do nového.


  • 0

#815 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 496 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2021 - 17:38

Nevím, ale nestačila by na zatěsnění kvalitní lepicí páska? Ducktape? Ta vydrží všechno a dost drží.


  • 0

#816 weselka

weselka

    weselka

  • Members
  • PipPipPip
  • 678 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2021 - 14:53

Kdo by chtěl tak na ebay se dá sehnat celá ta gumová strana s tlačítky, ale cena okolo 600 Kč se mi zdá přehnaná.
Rubber power button for Garmin Oregon 600, 600t, 650, 650t case flex part cover | eBay
Mě se rozpadá vše co je na navigaci gumové, úplně ta guma degraduje, nevím jestli je to díky mému agresivnímu potu nebo stářím té gumy.
Opravuji již od dob Oregona 300 podle návodu zde uveřejněného a u 300 oprava funguje skvěle, u 600 je to trochu složitější.


  • 0
www.povetrnik.cz

#817 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 263 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2021 - 7:54

Teplotycinka neni blbost, není o moc tvrdší než tvrdá guma, a dobře se nožem zpracuje do přesného tvaru. Sežízneš ji tak, aby to v klidovem stavu licovalo s pouzdrem a nic nečouhalo. Takže pak přes tu zaplatu na to ani nemuzes prilis tlacit, reaguje to velmi citlivě. Možná i líp než originál tlačítko.  (Krom toho, ze nektere modely maji tlacitko trochu zapuštěné, a tak okolni tišťák slouží jako mechanický doraz...)

 

Takže možnost to je, funguje to taky dobře, blbostí bych to fakt nenazval.


  • 0

#818 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 263 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2021 - 13:36

myslím, že jsi zbytečně naprdnutý.


  • 0

#819 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 670 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2021 - 17:20

A jakou přesně gumu jsi použil ? Ono zadání "guma na gumování" je tedy docela široký pojem.

 

Ta tyčinka je celkem jasná a přijde mi že tvrdá není docela určitě. A pokud by jsi chtěl bránit vymačkání, stačí na konce natavit kousek kuperkartu nebo tak něco.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#820 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 263 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2021 - 19:18

Opravdu budeme argumentovat tím, že jsi větší elektronik?  :rolleyes:

Tyčinka je moc tvrdá, ale vadí, že se vymačká... Tak to nahradíš ještě měkčí gumou? Taky mne zajímá, jakou konkrétní gumu používáš. Proč ji děláš tak, aby o kousek čouhala, takže vlastně pořád trochu tlačí na tlačítko?


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama