Přejít na obsah


Fotka

GPI generator

garmin

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
166 odpovědí na toto téma

#21 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 788 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 6:50

Hmm, tak to jsem nevěděl.

 

Ale mám jeden problém, u keše http://coord.info/GC4GA7K se mi, při pokusu o zobrazení listingu, GPSka vypne :-(

 

Zatím nevím o jiné, kde by to taky dělalo. A je jedno, jestli to generoval POI loader a nebo gpigen :-(

 

Ja zobrazim listing teto kese bez problemu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#22 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 788 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 6:54

Moc pěkný!
Ze zvědavosti, jak se ti povedlo rozklíčovat, jak to GPI je složený (asi to nebude klasickej zip, nějakým reverzním inženýrstvím?).

 

V čem to máš napsaný, nešlo by to zkompilovat do nějakýho jablečnýho systém? :)

 

Odhaduji, ze to byla vyzkumna prace a dobry napady. Ja se o to kdysi taky pokousel, ale neuspel jsem.

Pohled do binarky prozradi, ze je to napsane v Delphi.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#23 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 448 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 7:36

K tomu rozklicovani GPI:

 

GPI opravdu neni obycejny ZIP. Narozdil treba od GPX, ktere si GPSka nacte do nejakeho sveho interniho formatu, GPI se nikam nenacita! GPSka s nim totiz primo pracuje, podobne jako primo pracuje se soubory s mapami. Takze vnitrni struktura GPI souboru je uzpusobena tomu, aby GPSka dokazala co nejrychleji najit prave ty POI body, ktere ma zrovna zobrazit na mape.

 

Takze vyrobit GPI neni jen o tom ty informace vzit a ulozit do nejakeho formatu, je treba obsah i optimalizovat. Kdyz se to neudela (coz jsem si v jedne vyvojove fazi vyzkousel), tak sice ziskas formalne spravny GPI soubor, ktery funguje, akorat O600 se pak choval mnohem pomaleji nez eTrex30. :huh:

 

Aneb, ze zacatku jsem si pomohl studii zdrojovych kodu GPSbabelu, ale tam je jen mala podmnozina moznosti a navic jim tam vubec nedochazi nektere zcela zakladni principy tvorby GPI souboru. Takze se da s klidem rict, ze vetsinu informaci o GPI mam z vlastniho vyzkumu dat. Zpetnou analyzu PoiLoaderu jsem nedelal, jednak by to nebylo pravne zcela koser, druhak na to opravdu nemam.


  • 1

#24 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 448 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 7:44

Jo, a verze pro jablka neni v planu. Mohu se o neco casem pokusit, ale pro mne je to vyhozeny cas.


  • 0

#25 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 11:15

Vyzkoušel jsem GPI generator v linuxu pod wine a funguje.

Skvělé, zdá se, že mé věčné problémy s poiloaderem jsou vyřešeny.

Mnohokrát děkuji

 

 
  • 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#26 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 793 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 11:42

Předem se moc omlouvám za svou neznalost, že se tady zeptám asi na pár základních věcí spjatých s používáním POI, které mi vytanuly v souvislosti s tímto tématem:

 

1) Vždy jsem si myslel, že POI obsahuje jen základní informace o bodu (souřadnice, nadmořskou výšku, krátkou poznámku + pár dalších údajů). Ono se dá nahrávat do POI i celé GPX PQ i s popisem atp., pokud tedy to GPSka podporuje (novější druhy eTrex, oregony, GPSMap62 atd.)

2) Do nových GPSek vložím takto vytvořené GPI do adresáře :/garmin/POI, ale jak dostat tyto POIky třeba na starší typ navigace, třeba na GPSMap 60-ku? Dříve jsem to tam nahrával přímo právě přes POI Loader. Vím, že i sem to jde vložit přes kartu, ale znamená to vytáhnout kartu, vložit do redukce, do čtečky karet atp., a to občas není po ruce...


  • 0

#27 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 448 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 12:31

1) Pozor, nepracuje to s PQ GPX, ale s obycejnym GPX! Takze nemuzes pouzit PocketQuery, vzdycky musis to GPX pro PoiLoader/GpiGen necim vyrobit.

 

Nicmene ano, do POI lze krome nazvu a kratkeho popisu nacpat i dlouhy popis, vcetne nekterych zakladnich HTML znacek, takze jde treba text ztucnovat, atd. Ale tohle umi az novejsi modely Garminu. Stare legendy, Visty a 60 to neumi. Nastesti format GPI je natolik variabilni, ze stare GPSky proste veci, kterym nerozumi, preskoci a ignoruje. Nic se tim nerozbije.

 

Nebo jiny priklad, k POI lze prilozit i libovoplne mnozstvi JPG obrazku. Akorat GPSky umi zobrazit jen ten prvni. Kdyz si ale POI zobrazis v Basecampu, uvidis tam ty obrazky vsechny...


2) do starsich GPSek se to davalo jen a jen na kartu, jinam to neslo.


  • 0

#28 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 652 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 19:54

Nebo jiny priklad, k POI lze prilozit i libovoplne mnozstvi JPG obrazku. Akorat GPSky umi zobrazit jen ten prvni. Kdyz si ale POI zobrazis v Basecampu, uvidis tam ty obrazky vsechny...

 

A tohle děláš jak ?

 

Mimochodem, exportují se do POI u O600 i logy ?

Řeším to zamrzání a vidím u keše tenhle http://coord.info/GLE3XFPR log.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#29 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 20:14

to záleží co si naexportuješ do toho gpx. Já tam třeba logy mám, pomocí makra POIgarmin.


  • 0

#30 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 448 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 20:15

Co jak delam? Ty POI v Basecampu? Psal jsem to do Blogu: http://www.geocachin...oi-v-basecampu/

 

Jinak zalezi na tom, co a jak si do toho POI exportujes. POI ma proste policko na popis, a co si do nej vyexportujes, to tam budes mit. Jestli si do nej das jen hint, je to na tobe. Nekdy so tam da listiong, nekdo listing i s logy, nekdo si tam hodi celou Dášeňku... Takze zalezi na exportu, co pouzivas.


  • 0

#31 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 652 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 21:04

Aha, nějak mne nenapadlo zkoumat co všechno ten BaseCamp s tím POI bodem umí :-(

 

Vzhledem k tomu, jak rychle, vlastně pomalu, mi to načítá data z GPSky, tak tomu asi přijdu na chuť až vyměním střeva na PC a přejdu na W7.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#32 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 620 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 21:16

K tomu rozklicovani GPI:

 

GPI opravdu neni obycejny ZIP. Narozdil treba od GPX, ktere si GPSka nacte do nejakeho sveho interniho formatu, GPI se nikam nenacita! GPSka s nim totiz primo pracuje, podobne jako primo pracuje se soubory s mapami. Takze vnitrni struktura GPI souboru je uzpusobena tomu, aby GPSka dokazala co nejrychleji najit prave ty POI body, ktere ma zrovna zobrazit na mape.

 

Takze vyrobit GPI neni jen o tom ty informace vzit a ulozit do nejakeho formatu, je treba obsah i optimalizovat. Kdyz se to neudela (coz jsem si v jedne vyvojove fazi vyzkousel), tak sice ziskas formalne spravny GPI soubor, ktery funguje, akorat O600 se pak choval mnohem pomaleji nez eTrex30. :huh:

 

Aneb, ze zacatku jsem si pomohl studii zdrojovych kodu GPSbabelu, ale tam je jen mala podmnozina moznosti a navic jim tam vubec nedochazi nektere zcela zakladni principy tvorby GPI souboru. Takze se da s klidem rict, ze vetsinu informaci o GPI mam z vlastniho vyzkumu dat. Zpetnou analyzu PoiLoaderu jsem nedelal, jednak by to nebylo pravne zcela koser, druhak na to opravdu nemam.

No hustý! Právě jsem žil v tom, že je to defakto nějakej kompilát dat, takže jako frajeřina největší za mě.

 

Díky, to nevadí, ale jako prostě WOW! :)


  • 0
:)

#33 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 22:42

 

Vyzkoušel jsem GPI generator v linuxu pod wine a funguje.

Skvělé, zdá se, že mé věčné problémy s poiloaderem jsou vyřešeny.

Mnohokrát děkuji

 

 

 

mě to pod wine nefunguje :-(


  • 0

#34 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 22:53

Doufám že časem generátor gpi rozchodím i pod linuxem.

Jsem rád že se už nemusíme spoléhat jen na POI Loader, ale je škoda že popis programu je jen v angličtině.

http://geoget.ararat...oku.php/gpigen


  • 0

#35 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 419 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2014 - 23:12

I když anglicky umím jen číst (mluvení a porozumění mluvenému je katastrofa), tak popis programu v angličtině mi nevadí. A dá se to přeložit i Translatorem a je to pak stylové, asi jako čeština v Garminech.

Prográmek jsem si stáhnul a vyzkouším ho hned při příštím exportu. Jen mám jeden malý problém, který nesouvisí s tímto přímo. Občas se mi USB porty záhadně stěhují. Oregon bývá sice pořád E:, ale jeho paměťovka je někdy J:, někdy K: Takže připravená dávka Combine výsledné GPX někdy nahraje a někdy ne. Ruční práce to jistí. Asi to zkusím ošetřit přes Fileexist, tuším, že v Kombajnu taková funkce je, ale radši bych, aby se nestěhovala.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 27 květen 2014 - 23:19

  • 0

#36 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2014 - 5:48

mě to pod wine nefunguje :-(

Zatím jsem to nijak neautomatizoval, jen vygeneruji z geogetu patřičné soubory do složky POI a pak spustím v terminálu:

user@Edge:~/Plocha$ wine gpigen.exe Z:/home/user/Plocha/POI/ Z:/home/user/Plocha/poi.gpi

A je to :)
 


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#37 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 652 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2014 - 6:10

user@Edge:~/Plocha$ wine gpigen.exe Z:/home/user/Plocha/POI/ Z:/home/user/Plocha/poi.gpi

 

A je to :)
 

 

Ve Windows je to prakticky stejně, jen schází wine a ty cesty budou trochu jinak. A budou obráceně lomítka.

 

Studovat nějaké manuály netřeba .....


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#38 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2014 - 6:20

I když anglicky umím jen číst (mluvení a porozumění mluvenému je katastrofa), tak popis programu v angličtině mi nevadí. A dá se to přeložit i Translatorem a je to pak stylové, asi jako čeština v Garminech.

Prográmek jsem si stáhnul a vyzkouším ho hned při příštím exportu. Jen mám jeden malý problém, který nesouvisí s tímto přímo. Občas se mi USB porty záhadně stěhují. Oregon bývá sice pořád E:, ale jeho paměťovka je někdy J:, někdy K: Takže připravená dávka Combine výsledné GPX někdy nahraje a někdy ne. Ruční práce to jistí. Asi to zkusím ošetřit přes Fileexist, tuším, že v Kombajnu taková funkce je, ale radši bych, aby se nestěhovala.

To se stává pokud je dané písmenko už obsazené něčím jiným (flashka, SD karta, síťový disk...). Já to vyřešil tak že jsem oregonu přes správce disků přenastavil na O a P a od té doby si je pamatuje. Pro další připojená zařízeni zbylo dost volných písmenek předtím a tak se mi tam nepletou.


  • 0

#39 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 788 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2014 - 6:35

Jen mám jeden malý problém, který nesouvisí s tímto přímo. Občas se mi USB porty záhadně stěhují. Oregon bývá sice pořád E:, ale jeho paměťovka je někdy J:, někdy K: Takže připravená dávka Combine výsledné GPX někdy nahraje a někdy ne.

 

Tak to mas spatne pripravenou davku pro Combine.  :P Ja mam jednu davku, ktera mi zjisti, na kterem "disku" je pripojeny Garmin, tuto davku zavolam pred nahravanim a ona mi vrati pismenko disku, ktere pouziju.

Ukazka z davky pro GPI Generator:

 

CMT=--- Najdeme pripojenou GPS
CMD=CallGroup|SUBR - Najdi disk s GPS rekurzi
CMD=VarTestDefined|DiskGps
CMD=-ShowMsg|GPS nenalezena na zadnem pripojenem disku
CMD=-Stop
CMT=---------- Pomoci POI Tool
CMD=VarSet|PROG|%GG_PROGDIR%..\Geocaching\GpiTool\gpigen.exe
CMD=FileDel|%GG_DATADIR%\%POI_TRG%
CMD=RunExec|%PROG%|"%POI_DIR%" "%GG_DATADIR%\%POI_TRG%"
CMD=FileCopy|%GG_DATADIR%\%POI_TRG%|%DiskGps%:\Garmin\POI\%POI_TRG%
 
Vlastni davku pro nalezeni GPS radeji prikladam jako soubor. Davka patri do "vyssi divci", pouziva rekurzi. Takze kdybyste si chteli neco podobneho udelat sami, tak s tim velmi opatrne.

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#40 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 793 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2014 - 6:48

Když už jsme u toho BaseCamp / MapSource - nedalo by se nějak vyexportovat POIky i s těmi ikonkami, co mám k bodům přiřazené v GPXku v těchto programech? Nevím, jak pro jeden soubor, kde mám spoustu bodů s různými ikonkami, tak aby se mi vyexportovali s těmi, které mám v programu (mapsource/basecamp) přiřazené? Zatím jsem to vše exportoval s jednou ikonkou...

 

A jak se přiloží ty JPG obrázky k POIkám? Existuje nějaké exportní makro, které dokáže třeba uložit FOTOHINT k POIce?


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama