Přejít na obsah


Fotka

Dakota 10


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
577 odpovědí na toto téma

#21 Kosarius

Kosarius

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 14:29

Tak na volném prostranství je to v pohodě, opravdu to dělá jen v lese (hustém lese), nebo ve městě s vysokýma budovama. V lese jsem zjistil, že když jdu přímo za cílem a nikde se nemotám, tak se dá cíle dosáhnout, ale běda jak změním směr. To je konec...
  • 0

#22 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 14:55

Zní to trochu jako oblíbený sticky poblém, i když ten byl vidět i na volném prostranství a měl by být vyřešen posledním updatem firmwaru. Máš tam opravdu verzi 5.20?
  • 0

#23 Kosarius

Kosarius

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 19:11

Tak 26.2. jsem aktualizoval na verzi 5.10 a dnes na verzi 5.20. Zítra vyzkouším a uvidíme. Díky!
  • 0

#24 baza58

baza58

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2012 - 16:15

Jak to dopadlo? Mně i s 5.20 o víkendu na Šumavě Dakota několikrát nechtěla pracovat.
  • 0

#25 vikina

vikina

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2012 - 19:21

Ahoj všem, tak jsme si po dlouhém hledání keší s E tex legend pořídili novou hračku Dakotu 10, ale jsem antitalent, natáhnu keš - už odlovenou do Dakoty a nevidím jí tam v seznamu keší - nevíte proč? Protože už je odlovená? Jde v Dakotě hledat keše nejbližší, podle jména a tak podobně, jako to bylo u legendu? Možná tady budu otravovat s dotazama víckrát, prosím omluvte mě už předem. Díky moc Věra:p
  • 0

#26 ThomasPV

ThomasPV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2012 - 19:41

Podle toho co píšeš, tak v menu Geocaching dáš Hledat keše (podle čečtiny, název se může lišit). Tam se nalezené keše neukazují. Pokud budeš mít v navigaci tebou již nalezené keše, tak jsou v menu Geocaching/Zobrazit nalezené...
  • 0

#27 vikina

vikina

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2012 - 19:44

Jééé a jooo, díky moc, hloupému napověz, blbýho kopni..... díky ještě jednou ještě by mě zajímalo, když mám v mapě keš a chtěla bych rovnou na ní jít, jde to nějak z tý mapy rovnou a nebo musím zjistit, jak se jmenuje a vyhledat ji v seznamu? Jestli to teda píšu srozumitelně
  • 0

#28 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2012 - 19:46

Klepni na ni prstem, poté nahoře na název keše no a klepni na jet. ;)
  • 0

#29 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 160 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2012 - 19:51

Ale pokud je to jak v Oregonu, tak spíš tužkou, klacíkem, prstem se netrefíš.
  • 0

#30 vikina

vikina

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2012 - 19:51

Jéé to je krásný, díky. On ten návodm k tomu je fakt hodně skromný.:D
  • 0

#31 labyorkie

labyorkie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2012 - 22:05

Mohla bych se taky na něco poptat? :D mám sice dakotu 20, ale asi v tom nebude rozdíl. Někde (asi ve starším vlákně) jsem četla, že se přidává ke keši waypoint jako další úsek, aby k němu naváděl kompas a mě jde tedka o to, jestli někde jde smazat ten waypoint, když už ho tam nebudu chtít? Nikde jsem na to nepřišla. A pak jde smazat konkrétní keška, když mám v navigaci 1 gpx soubor třeba o 10 keších? nebo kvůli jedné kešce musím mazat přes pc celý gpx soubor? Předem děkuji ;)
  • 0

#32 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2012 - 22:18

Začnu z druhé strany. Protože máš v GPS jeden soubor obsahující x keší, musíš smazat jak správně píšeš, vše. Prostě je to jeden soubor. Pokud by jsi stahovala do GPS keše jednotlivě, tak poté můžeš také jednotlivě keše mazat. Waypoint můžeš vymazat, ale platí to co jsem napsal. Smažeš všechny waiponty u všech keší. Jak na to? Nastavení - vymazat - odst.všech.tr.body
  • 0

#33 Hedgehog_Family

Hedgehog_Family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 043 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2012 - 22:21

mpik napsal/a:
Ale pokud je to jak v Oregonu, tak spíš tužkou, klacíkem, prstem se netrefíš.

Ale trefíš, v pohodě :-) I s mýma obříma prstama :-) Jen to chce cvik.
  • 0

#34 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2012 - 22:25

Hedgehog_Family napsal/a:

mpik napsal/a:
Ale pokud je to jak v Oregonu, tak spíš tužkou, klacíkem, prstem se netrefíš.

Ale trefíš, v pohodě :-) I s mýma obříma prstama :-) Jen to chce cvik.


Naprostý souhlas. ;)
  • 0

#35 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 160 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2012 - 22:43

No, já vždycky ťukal, posouval, vždycky jsem viděl Lesy, Cesta, vrstevnice, při popisu jsem se občas trefoval do sousedních písmen,... až jsem si na šňůrku vedle navigace pověsil do špičky seříznuté dřívko z nanuka a mám klid.
  • 0

#36 Hedgehog_Family

Hedgehog_Family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 043 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 6:57

Tenhle typ displejů (rezistivní) má výhodu, že reaguje na nehet :-) Narozdíl od kapacitních. Takže (i s maximálně ostříhanými nehty) se v klidu trefím. To s mobilem mám větší problémy :-)
  • 0

#37 vikina

vikina

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 7:53

labyorkie napsal/a:
Mohla bych se taky na něco poptat? :D mám sice dakotu 20, ale asi v tom nebude rozdíl. Někde (asi ve starším vlákně) jsem četla, že se přidává ke keši waypoint jako další úsek, aby k němu naváděl kompas a mě jde tedka o to, jestli někde jde smazat ten waypoint, když už ho tam nebudu chtít? Nikde jsem na to nepřišla. A pak jde smazat konkrétní keška, když mám v navigaci 1 gpx soubor třeba o 10 keších? nebo kvůli jedné kešce musím mazat přes pc celý gpx soubor? Předem děkuji ;)


A já mám zas uplně začátečnický dotaz - jak si udělám gpx soubor s několika keše ke stažení do Dakoty? Zabere to mín místa, nebo proč se to dělá? díky V.
  • 0

#38 cufik_team

cufik_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 8:16

vikina : možností na vytvoření jednoho souboru s více kešemi je víc. Buď máš placené členství u GC, pak si vytvoříš jejich PQ. Nebo nemáš a pak je šance poohlédnout se po nějakých dalších "pomocných" programech (jako třeba zde často zmiňovaný GeoGet), případně různé doplňky do internetových prohlžečů. Dělá se to např. proto, že si předem připravíš oblast s keškama, která tě zajímá a pak ji jednoduše právě pomocí toho jednoho vytvořeného souboru dostaneš do GPSky. V každém případě bez samostudia nebo zkušenějšího kačera/kačerky se asi neobejdeš.
  • 0

#39 labyorkie

labyorkie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 9:01

Vikina: je jednoduší si naklikat třeba 50 kešek a stáhnout to jako jeden soubor než 50 kešek stahovat jednu po druhém :-) já mám doplněk do firefoxu.

tomy.22: Děkuji ti za potvrzení mé teorie :-) jinak když dám smazat úseky, tak se mi nesmaže ten uváděný Další úsek (v záložce Poklady) mezi keškama - nebot ho přidám jako další úsek dané kešky. Nebo se to dá dělat jinak? Do tedka jsem používala Telefon s c:geo a tam když jsem potřebovala zadat finální souřadnice, tak jsem je vložila jako waypoint k té konkrétní kešce a pojmenovala jak jsem potřebovala a pak zase kdykoliv smazala, jako waypoint samostatně připsaný. Jde to taky tak udělat, nebo jak se to dá udělat, když si budu chtít třeba v navigaci k mysterce dopsal finální souřadnice, tak abych věděla, že to patří k této kešce a mělo to název který chci?

  • 0

#40 Mikelovci

Mikelovci

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 10:33

Ahoj, mně se stalo, že jsem si doma natahala keše do GPS, přijela na místo a když jsem chtěla začít lovit, zjistila jsem, že se keše nenahrály, ale když jsem přijela domů a chtěla je znovu nahrát, napsalo mi to, že keše jsou v GPS, ale kde???? Na mapě nebylo nic, žádná ikonka keše, ani v nalezených, nikde. Díky za radu.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama