Přejít na obsah


Fotka

Dakota 10


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
577 odpovědí na toto téma

#501 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 11:02

Používám tento postup (Oregon300) - vše mám v GG, takže nemusím zachovávat staré WP v navigaci. Vždy nahraji vše znova, abych se vyhnul duplicitám.

 

  1. Spustit navigaci, Menu Nastavení - Vymazat (waypointy, trasy..)
  2. Připojit k PC, smazat GPX soubory s kešemi ze složky  /Garmin/GPX a GPI soubory s POI ze složky /Garmin/POI
  3. Odpojit od PC, vypnout a zapnout navigaci - Garmin provede něco jako vymazání interní "cache". 
  4. Připojit k PC a nahrát keše v GPX (exportované pluginem pro nový Garmin) do /Garmin/GPX a následně GPI soubory s POI (exportované pluginem pro POI Garmin a výsledná složky prohnaná aplikací GPIGEN.EXE - vznikne GPI soubor) do /Garmin/POI
  5. Odpojit od PC a vypnout a zapnout. Zapnití trvá dlouho, Garmin čte soubory a vytváří si svou "cache".
  6. Kontrola keší pod Geocaching/Hledání pokladu ...  a POI bodů pod Kam vést?/Extra   

Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 04 září 2015 - 11:04

  • 2

#502 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 18:45

já osobně když si mažu GPX a POI z navigace, musím s klávesou Delete zmáčknoutr ještě Shift, aby se to opravdu vymazalo a nezůstalo to v koši navigace - nemohl být problém zde?


  • 0

#503 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 154 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2015 - 10:27

S Oregonem 300 mam postup navlas stejný jako dejwy.
I když se pak O300 občas při startu sekne, je to pořad o 99% lepší než bez toho mazaciho mezikroku.
U O650 stačí jen přepsat, ale je fakt, ze tam už GPX vůbec nepoužívám, jen GGZ (a pokaždé Halumovi v duchu děkuji za ggzgenerator :-))
Ale jestli je to, co píše Keres pravda (nikdy me nenapadlo to zkusit), tak by postup s O300 mohl byt o dost jednodušší.....
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#504 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2015 - 11:42

Ještě mi praxe ukázala, že když nahraji nejdřív GPX (1800 keší, cca 14MB dělené po 3MB souborech), odpojím od PC a restartuji a až v dalším kroku cca 80MB GPI soubor POI bodů, navigace se při startu nesekne, pokud nahraji do Oregona oboje najednou, zaseknutí je téměř jisté.
Ještě zkusím, co doporučuje Keres, ale removable device normálně nemá na souborovém systému nemá složku odpovídající Koši.
Ale jsme tu už OT, pardon.


Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 05 září 2015 - 14:07

  • 0

#505 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 303 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2015 - 18:20

S Oregonem 300 mam postup navlas stejný jako dejwy.
I když se pak O300 občas při startu sekne, je to pořad o 99% lepší než bez toho mazaciho mezikroku.
U O650 stačí jen přepsat, ale je fakt, ze tam už GPX vůbec nepoužívám, jen GGZ (a pokaždé Halumovi v duchu děkuji za ggzgenerator :-))
Ale jestli je to, co píše Keres pravda (nikdy me nenapadlo to zkusit), tak by postup s O300 mohl byt o dost jednodušší.....

O650 na to už má ale opravdovou SQLite databázi, ten to do current.gpx fakt necpe. Jinak ten "mazací" postup s O300 jsem tu možná kdysi před léty vymyslel dokonce já ;)


  • 0

#506 J.K.M.

J.K.M.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 257 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2015 - 7:15

"Odpojit od PC, vypnout a zapnout navigaci - Garmin provede něco jako vymazání interní "cache"."

Ano, VYPNOUT A ZAPNOUT navi, to je ono!
Nedalo mi to a zkousel jsem dany problem nasimulovat..
A opravdu, musi se vse smazat (neni nutne pres 'menu, nastaveni..' - staci z Garmin/GPX a POI/*.gpi + GURRENT.GPX!! - to je zcela zasadni), pote zapnout navi, nechat ji 'nacist nic' (prazdna pamet, vytvori si novy current.gpx) a pak pripojit k PC a nahrat kesky.
  • 0

#507 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 072 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2015 - 9:06

Mám O300. Nahrávám tam vždy současně gpx i POI.

Mazat current.gpx je zbytečné, ten se vytváří vždy z vnitřní databáze při zapnutí v režimu USBstorage. Schválně si ho smaž, restartuj a uvidíš.

Pokud chceš smazat tu vnitřní databázi, musíš v menu Nastavení - vymazat - vymazat waypointy (a případně i vymazat současnou stopu).


  • 0

#508 nokiak

nokiak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 318 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 06 září 2015 - 9:44

U etrexe 30 taky stačí jen původní 2 soubory GPX z PQ ve vnitřní paměti ve složce Garmin\GPX přepsat novými soubory z Pocket Query a po odpojení od USB znovu zapnout GPS.

Načte si to aktuální obsah vnitřní paměti.


  • 0

#509 Tryvet Texas Ranger

Tryvet Texas Ranger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 76 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2016 - 20:33

Zdravím.

Poslední dobou se mi stává, že baterky v navigaci se mi rychle vybíjí. Nevíte, čím to může být?

Děkuji.


  • 0

#510 sambar439

sambar439

    Hulvát a vesnickej primitiv ;)

  • Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2016 - 20:43

Stává se mi to občas taky - teď v zimě, když nechám navigaci v autě... Už mám ty dobíjecí baterie delší dobu a v chladu rychle ztrácejí kapacitu...

Občas se mi taky vybily, když jsem "neukončil navigaci" k nějakému bodu a Dakotu jsem vypnul...

 

Ale víc ti poradí místní odborníci - třeba Peťulinka, že?


  • 0

#511 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 228 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2016 - 20:53

Zdravím.

Poslední dobou se mi stává, že baterky v navigaci se mi rychle vybíjí. Nevíte, čím to může být?

Děkuji.

1) baterky stárnou

2) navigace častěji "svítí"

Víc moje křišťálová koule neukazuje


  • 0

#512 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2016 - 21:11

Jak klesá kapacita se snižující se teplotou u alkalickych baterií můžeš vidět zde:
http://www.battex.info/?id=220

Dále zde
http://www.fsps.muni...roje_Sieger.pdf

U dobíjecích akumulátorů to bude podobné, se snižující se teplotou rychle klesá využitelná kapacita akumulátorů.

Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 02 leden 2016 - 21:18

  • 1

#513 radulik.cz

radulik.cz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2016 - 22:46

Ahojky, měla bych pár dotazů. Mám Dakotu 10 a chtěla bych si upgradovat Topo Czech 2013 na Topo Czech PRO 2015. Je to vůbec možné, když nové jsou dodávané jen na microSD datové kartě, kterou do 10tky nevložím? A vyplatí se vůbec přejít? Většinu keší lovím na kole a od té novější verze bych očekávala lepší cyklo a turistické trasy. Funguje na 10tce to routování? Děkuji za odpovědi.
  • 0

#514 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 957 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2016 - 23:25

Obecne... take tuto mapu mam, a nikdy jsem k ni zadnou SD kartu nemel. Po registraci na webu se mi z toho webu rovnou nahrala do GPSky. Tak by to melo fungovat  u tve Dakoty.

 

Nicmene, co se zkusit zeptat primo na garmin.cz? Je to jejich produkt, jejich kseft, tak at se snazi, ne?

 

Muj nazor je takovy, ze turisticke znaceni se temer nezmenilo, hodne casto nachazim chyby...


  • 0

#515 radulik.cz

radulik.cz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2016 - 23:48

HaLuMa díky za odpověď. Já právě koukala na garmin.cz a tam uvádějí, že je mapa předehraná na microSD datové kartě, bez nutnosti instalace, tak mě to zmátlo. A jaký chyby máš na mysli? Takže myslíš, že se nevyplatí přecházet z verze 2013? Ale jelikož mám jen Topo Czech, tak by Topo Czech PRO měla být minimálně podrobnější ne?
  • 0

#516 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 957 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2016 - 23:58

Nejvetsi chyba je v tom, ze od verze 2013 chybne uvadeji celou jednu kategorii lesnich cest jako silnici. Tato chyba trva i ve verzi 2015.

Jinak marne si vzpominam na nejaky vylet, kde bych v te Topo 2015 nenasel nejakou chybu. Vzdycky se nekde najde nejaka ta turisticka znacka, ktera je kreslena jinudy nez vede, cesta v lese znacena jako prusek, nebo naopak, prusek znaceny jako cesta, a tak dale. Urcite je tam v kazde verzi odstranena spousta chyb, ale je to spis plivnuti do more.

 

Verze PRO je vzdycky lepsi. Ale take objemnejsi a da GPSce vice prace ji vykreslovat. Prace s mapou bude pomalejsi! PRO verze obsahuje mnohem vice datailu, napriklad i pudorysy budov. PRO verze je konecne mapa se vsi vsudy... zatimco ta obycejna verze je vlastne jen planek s cestami.


  • 0

#517 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2016 - 23:58

HaLuMa díky za odpověď. Já právě koukala na garmin.cz a tam uvádějí, že je mapa předehraná na microSD datové kartě, bez nutnosti instalace, tak mě to zmátlo. A jaký chyby máš na mysli? Takže myslíš, že se nevyplatí přecházet z verze 2013? Ale jelikož mám jen Topo Czech, tak by Topo Czech PRO měla být minimálně podrobnější ne?

 

Záleží na jakej produkt tam koukáš. Na normál e-shopu je to prostě na kartě. Navíc jestli máš starou verzi, nepotřebuješ přeci kupovat plnou verzi na kartě, ale stačí ti update viz tady.

 

Pro je určitě podrobnější než tvá stávající mapa.


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#518 radulik.cz

radulik.cz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2016 - 19:34

Optimisto děkuji za odkaz, tu jsem právě myslela, že bych si koupila. Ještě takový asi debilní dotaz. Při přejití na novější verzi mapy mi tam nahrané kešky v navigaci zůstanou nebo si je tam budu muset nahrát znova? A ta stará verze mapy tam zůstane a budou tam obě nebo se přepíše tou novou?
  • 0

#519 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 957 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2016 - 19:52

Pokud tam mas ty kese jako GPX nebo POI, tak ti tam zustanou.

 

Stara verze zustane, pokud je soubor s mapou pojmenovan tak, aby nekolikdoval s nejakym standardnim nazvem. Ovsem je otazka, jestli se do Dakota10 obe mapy vejdou!

 

Nicmene kdyz si tu GPSku pripojis kablikem k pocitaci, mela by se ti pripojit jako prenosny disk. Pak se muzes dovnitr podivat, a tu soucasnou mapu zkopirovat do pocitace. V pripade potreby tam pak jde stejnou cestou vratit.


  • 0

#520 J.K.M.

J.K.M.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 257 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2016 - 20:13

Ahoj, take mam D10 a pokud nemas v GPS moc .GPX nebo POI (myslim velikosti), tak se ti bez obav dve mapy vejdou.

Mam TOPO CZ Pro 2015 + OSM mapy a jeste cca 160 MB volno.

Btw, kdybys chtela poradit s temi mapami, posli mi zde SZ.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama