Přejít na obsah


Fotka

Dakota 10


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
577 odpovědí na toto téma

#521 radulik.cz

radulik.cz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2016 - 20:55

Tak super, to bych mohla zvládnout. Díky za odpovědi a já to jdu zkusit objednat. Předpokládám, že mi ta nová verze po zaplacení přijde taky jako nějaký soubor, který si přetáhnu do GPSky jako kešky.
  • 0

#522 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 300 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2016 - 23:56

No to asi nepřijde, přeci jenom balík dat kolem 500MB asi nikdo mailem posílat nebude :) Pravděpodobně Ti přijde kód k té mapě, ale především odkaz na jejich stránky, kde bude návod jak se k té mapě dobrat. Oni od dob TOPO 2013 udělali dost změn, už nenabízejí odkaz na instalační soubor mapy jako ještě donedávna :huh:  Ta mapa se instaluje rovnou do GPS, a není triviální ji pak dostat i do PC, pro použití třeba v BaseCampu, i když je to už na hraně jejího legálního použití a na tohle Garmin návod rozhodně nenabízí :mellow: Oni si totiž představují, že se PC bude mordovat s mapou, kterou si to bude pokaždé číst z GPS, po té jejich neskutečně pomalé USB, kterou do těch svých předražených krámů dávají!!! :o

Takže na nějaké jednoduché "přetažení souboru s mapami do GPS" spíše zapomeň... Ono se to sice udělá samo a automaticky, ale nemáš možnost do toho jakkoli zasáhnout. Takže pozor aby Ti to nevymazalo i tu původní TOPO 2013, když už ji tam opravdu chceš mít taky. Nejdřív všechno z GPS zazálohuj, pak si teprve hraj s instalací nových map, a to jakýchkoli, nejenom té TOPO 2015 ;)


Tento příspěvek byl upraven od Jarous1: 04 leden 2016 - 0:03

  • 0

#523 J.K.M.

J.K.M.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 257 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2016 - 8:52

Jarous1: Svata pravda, bohuzel.
A pak se nekdi divi, ze se "pirati"..
Ackoliv to tu nechci obhajovat nebo k romu nekoho navadet, je to ten nejjednodussi a nejefektivnejsi postup.
Vsechny ty "ochrany" jsou jen pro zlo a nejvic obtezuji legalni uzivatele.

Zaplatit Garminu a mit problemy - nemoznost v GPS dve jejich mapy (jak jsi spravne napsal, stara se prepise, protoze nova ma stejny nazev)? Nemoznost plnohodnotneho pouziti v PC (opet problem - velmi pomale nacitani map ulozenych v GPS pres pomale USB)??
Aha.
Naproti tomu warezak stahne z u**z*o img soubor, ktery si pojmenuje jak chce, nakopiruje do rootu GPS a ma vedle sebe dve mapy bez problemu, rychle, efektivne. To same instalace do MapSource nebo BaseCampu, opet bez problemu.

Nakonec to dopadne tak, ze i ten kdo kvuli svedomi zaplatil, si pak to same stahne jinde aby to mohl plnohodnotne pouzivat..

Jak rikam, "ochrany" vetsinou obtetuji pouze legalni uzivatele - a tak je svym zpusobem donucen "krast" (i kdyz u stazeni SW je pojem kradez hodne diskutabilni) i ten, kdo by jinak nekradl..

Tento příspěvek byl upraven od J.K.M.: 04 leden 2016 - 16:29

  • 1

#524 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 300 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2016 - 20:27

Bohužel máš asi pravdu :(

 

Na druhou stranu, pokud si před těmi pokusy s instalací dalších map tu stávající TOPO 2013 (asi to tam teď bude mít pod standardním názvem gmapsupp.img) přejmenuje na něco "lidského", třeba TOPO2013.img, tak pak tam ty oficiální instalátory od Garminu snad úplně vždy cpou zase soubor gmapsupp.img. Takže by k nějakému nechtěnému přepsání té původní mapy dojít nemělo... Ale jak jsem psal už několikrát, zálohovat, zálohovat. Obzvlášť když dotyčná je pravděpodobně začátečník s navigací od Garmina. Ono to hraní s ní potřebuje už určité znalosti chování těchto hraček, a ne vše je úplně uživatelsky přívětivé, a někdy ani ne moc logické... A co je nejhorší, ono se tohle všechno pořádně coby uživatel nedozvíš ani v těch jejich návodech, což mi přijde úplně jako podraz na platícího zákazníka. :huh:


Tento příspěvek byl upraven od Jarous1: 04 leden 2016 - 20:31

  • 1

#525 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2016 - 21:01

U mne ten oficialni instalator mapy Topo Pro 2015 nahral mapu s nazvem D5554000A, coz bych se dost divil, kdyby ti v GPSce neco prepsalo. TopoPro2013 mi to nechalo netknutou.


  • 0

#526 ClarissaMaryse

ClarissaMaryse

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)
  • LocationDomažlice a Plzeň

Publikováno 29 leden 2016 - 19:26

Poslední dobou se mi stává, že mi zamrzne šipka zničeho nic. Ukazatel vzdálenosti funguje normálně a šipka jako ukazatel směru také. Nevíte čím to je? Pomáhá pouze restart.

 

Taky divně ukazuje výdrž baterie. Nejdřív polovina, najednou zapnu a je plná baterka.


Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 29 leden 2016 - 19:28
sloučeno s threadem k tomuto účelu již založenému

  • 0

#527 czprava

czprava

    czprava

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2016 - 15:26

Mám Dakotu krátce a po odlovení několika keší se z ní stal můj miláček. Avšak i miláčkové občas zlobí. Možná se to tu už řešilo, omlouvám se. Mám nahrané kešky v adresáři GPX a normálně je vidím. Je tam asi 10 souborů GPX jako PQ udělaných přes Geogetí export pro Garmin. Vše OK, odlovím keše, přijedu domů, připojím Dakotu na PC, stáhnu Fieldnotes a odpojím od PC: Druhý den jdu a při zapnutí zjistím, že Dakota odmítá zobrazit keše, píše, že žádné nemá. Přitom při přpipojení k PC jsou tam stále ty GPXka, co tam byli předtím. Smažu tedy current.gpx, všechny soubory GPX, odpojím od PC, zapnu na sucho, vypnu, připojím k PC, nahraju GPXka a po zapnutí je už Dakota vidí. To je normální jev? Pár mých kamarádů mi potvrdilo, že jim to Dakotka dělá občas také. Co to způsobuje a jak se bránit? Má někdo nějakou zkušenost či radu? Díky moc všem.


  • 0

#528 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 214 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2016 - 20:10

Ano, toto je docela "bezne" garminni chovani. Pri nahravani kesi jako POI se toto nikdy nestane, takze je to problem jen s GPX. Obvykle pomaha restart bez kesi (bez GPX souboru) pred nahranim novych gpx souboru.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#529 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 983 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2016 - 20:38

Tohle se mi nikdy nestalo, ale keše z Geogetu exportuji pomoci "GPX pro nove Garminy" nikoliv jako PQ GPX.
Pochopitelně si strezim limit počtu keší, což je u mne (Oregon 300) 2000. Tamkze exportuji cca 1800 kesi jako "GPX pro nove Garminy" a zbytek jako POI jak zmiňuje gord.
  • 0

#530 P€T@

P€T@

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2016 - 21:09

Mám Dakotu krátce a po odlovení několika keší se z ní stal můj miláček. Avšak i miláčkové občas zlobí. Možná se to tu už řešilo, omlouvám se. Mám nahrané kešky v adresáři GPX a normálně je vidím. Je tam asi 10 souborů GPX jako PQ udělaných přes Geogetí export pro Garmin. Vše OK, odlovím keše, přijedu domů, připojím Dakotu na PC, stáhnu Fieldnotes a odpojím od PC: Druhý den jdu a při zapnutí zjistím, že Dakota odmítá zobrazit keše, píše, že žádné nemá. Přitom při přpipojení k PC jsou tam stále ty GPXka, co tam byli předtím. Smažu tedy current.gpx, všechny soubory GPX, odpojím od PC, zapnu na sucho, vypnu, připojím k PC, nahraju GPXka a po zapnutí je už Dakota vidí. To je normální jev? Pár mých kamarádů mi potvrdilo, že jim to Dakotka dělá občas také. Co to způsobuje a jak se bránit? Má někdo nějakou zkušenost či radu? Díky moc všem.

Tohle se mi párkrát stalo na Etrexu 30. Dokonce se mi asi 2x stalo, že při zapnutí se nezobrazila žádná keš a GPX s keškami mělo najednou 0 bajtů. A taky se mi občas stane, že se mi nové nálezy nezaznamenají do Field notes.


  • 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30


#531 peta809

peta809

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2016 - 23:08

Zdravím, mám chvilku navigaci Garmin Dakota 10 s mapami Topo Czech 2012. Bohužel jsem si z navigace z adresáře Garmin v počítači smazal soubor TopoCzech.img (ještě tam mám soubor TopoCzech.unl). Když jsem ho tam vrátil zpět, tak už mi ale navigace po zapnutí tuto mapu nenabídla. Jak mám prosím docílit toho, aby navigace tuto mapovou sadu v sobě našla? Předem děkuji za rady.

Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 29 duben 2016 - 23:13
Sloučeno s již k tomuto účelu založenému threadu

  • 0

#532 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 300 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2016 - 1:14

Navigace o mapě vůbec neví nebo nemáš v nastavení jenom zapnuto její zobrazení?

 

A jak přesně jsi "ho tam vrátil zpět"? Z nějaké zálohy toho původního?


  • 0

#533 peta809

peta809

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2016 - 8:23

Navigace o mapě neví vůbec :-(. Zálohu jsem si do počítače dělal, takže jsem zpět do té složky Garmin ten soubor s mapou TopoCzech.img jednoduše nakopíroval.
  • 0

#534 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2016 - 8:49

A ten unl soubor jsi k tomu dal taky? Neni nahodou z jine gpsky? Je to odemykaci soubor vyzany na seriove vislo gps, takze z jineho kusu to nebude fungovat.
  • 0

#535 peta809

peta809

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2016 - 10:53

Ano, ten unl soubor jsem k tomu taky přeložil. K navigaci tyto mapy byly, uvnitř krabice mám k nim registrační číslo. A před tím v té navigaci fungovaly, než jsem je smazal a vrátil zpět.
  • 0

#536 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2016 - 11:04

Taky záleží kam přesně jsi je nahrál.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#537 peta809

peta809

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2016 - 11:42

Tam kde byly. Viz screenshot.

 

34476517383b8eeaf37e49acf565ade6.png


  • 0

#538 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2016 - 11:50

A nepere se ti to s tou mapou, co sis tam dneska chvilku po pulnoci nahral?


  • 0

#539 peta809

peta809

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2016 - 12:04

Tak teď jsem tam nechal jen ty TopoCzech.img a TopoCzech.unl a stejně se v tom seznamu dostupných mapových podkladů nezobrazí. Něco je špatně.


  • 0

#540 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2016 - 13:49

A zkusil ses optat na podpore Garminu? Tem jsi za podporu zaplatil, nam ne. B)


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 30 duben 2016 - 13:49

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama