Přejít na obsah


Fotka

Dakota 10


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
577 odpovědí na toto téma

#541 peta809

peta809

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2016 - 13:57

Dneska jsem odeslal email na helpdesk, tak snad v pondělí budu vědět :-)

 

Tak ještě to zkouším takto, ale nevím, které soubory mám z navigace vymazat, aby to proběhlo korektně. Protože když jsem smazal jen TopoCzech.img a TopoCzech.unl, tak stejně se mi ty mapy v navigaci nenabídnou. Jinak pomocí tohoto webového nástroje se tam přenáší právě tyto dva soubory. A možná ještě nějakej jinej, ale nevím jakej.

 

077d76200d200c45d5865b2765b6f3e6.png


Tento příspěvek byl upraven od peta809: 30 duben 2016 - 15:58

  • 0

#542 peta809

peta809

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2016 - 11:01

Zdravím, to jako vážně neumí Dakota 10 navigovat po turistických cestách, lesních cestách a polňačkách?! Když zvolím Route offroad, tak vede přímo za nosem i když k cíli i podle samotné mapy vede cesta terénem.
  • 0

#543 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2016 - 12:08

Umí navigovat po cestičkách i když já osobně to raději mám nastavené na přímku.


  • 0

#544 peta809

peta809

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2016 - 12:24

A kde to prosím nastavím a jakou mapu používáš? Děkuji.
  • 0

#545 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2016 - 13:23

off road je "mimo cesty" tzn bez jakýhokoliv routingu takzvaně "cestou necestou"


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#546 peta809

peta809

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2016 - 14:07

A jak teda docílit toho, aby mě to vedlo po cestách a ne silnici?
  • 0

#547 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2016 - 16:46

nastavení - trasování

- metoda vedení na silnici pro čas

- vypočítat trasy - chodec, pěší

- zamknout na silnici Ne

 - přechody mimo trasu automaticky


  • 0

#548 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 210 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2016 - 16:48

Tohle všechno ale tak nějak použitelně funguje jen když to umí samotná mapa... A nejsem si jistý jestli zrovna TOPO Czech 2012 patří mezi ně... Garmin to začal řešit snad až u 2013 a novějších. I tak to ale není nic moc.


Tento příspěvek byl upraven od Jarous1: 01 květen 2016 - 16:49

  • 0

#549 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2016 - 17:02

mám jednu z nejnovějších map, z druhé ruky, pomohl mi ji sehnat kamarád - TOPO Czech Pro


  • 0

#550 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 422 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2016 - 18:12

Verze 2013 bylo takove slapnuti vedle, moc dobre to tam nechodilo. Poradne je to udelane az v dalsi verzi.

Ale hlavne na to potrebujes gpsku, ktera umi activerouting, coz stara Dakota podle mne neni. I o mnoho novejsi eTrex30 ma pro tohle jen castecnou podporu.
  • 0

#551 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2016 - 6:41

No jo. Na obrázek co poslal v příloze jsem se nekouknul. 2012 verze tu funkci nemá a Dakota jako taková Active Routing taky nepodporuje.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#552 peta809

peta809

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2016 - 8:30

Není problém, co jsem se díval, nahrát OSM apod. s routable podporou.
  • 0

#553 peta809

peta809

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2016 - 21:35

Zdravím, mám chvilku navigaci Garmin Dakota 10 s mapami Topo Czech 2012. Bohužel jsem si z navigace z adresáře Garmin v počítači smazal soubor TopoCzech.img (ještě tam mám soubor TopoCzech.unl). Když jsem ho tam vrátil zpět, tak už mi ale navigace po zapnutí tuto mapu nenabídla. Jak mám prosím docílit toho, aby navigace tuto mapovou sadu v sobě našla? Předem děkuji za rady.


Tak jsem se nakonec musel s problémem před týdnem vypořádat sám. Garmin mi akorát nabídl přehrání SW u nich v servisním středisku za poplatek několika stovek.
Stačilo zobrazit skryté soubory ve složce Garmin v zařízení a vymazat soubory ._TopoCzech.img a ._TopoCzech.unl. Potom už jen stačilo tam pomocí odemkni.garmin.cz zpátky nahrát mapy Topo Czech 2012. Nyní se zobrazují v zařízení tyto mapy i jiné, které mám v IMG souboru současně s Topo Czech mapami.
  • 0

#554 Tryvet Texas Ranger

Tryvet Texas Ranger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2017 - 21:47

Zdravím.

Včera se mi stáhla nějaká aktualizace a asi kvůli tomu, teď nemohu stáhnout kešky z webu do navigace. Přitom komunikátor plug in mám v počítači stažen a i nový jsem nainstaloval. Nedokážete někdo poradit?

Díky.


  • 0

#555 azor01

azor01

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2018 - 13:07

Ten problém jsem minulý týden zjistil také. Psal jsem i na Garmin a dnes mi odpověděli, že s vývojáři prohlížečů nespolupracují, tudíž máme asi v podstatě smůlu. Jedině upgrade na PM, ale to se mi vůbec nechce. Tuším, že nějaká cestička bude určitě existovat, ale já jí prozatím nevím. Kdyby někdo poradil, asi by mnoha lidem vytrhl trn z paty. Díky za jakoukoliv radu.

Nechápu, proč s postupujícím pokrokem, se většina věcí velmi komplikuje...... :huh:


  • 1

#556 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 761 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2018 - 13:36

Cacheprinter (vyvoj asi uz je ukoncen), Cachelist a pak GC Tour.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 08 leden 2018 - 13:40

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#557 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 383 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2018 - 13:37

A uložit jako GPX ji dovedeš? Je na to tlačítko hnede vedle. Alew možná jen pro PM, nevím a už to nezjistím. Ale ke GPX se dá dostat i jiným způsobem, přes různé pluginy do prohlížeče. Legálnost nebo nelegálnost je další věc. Když budeš hledat, najdeš takové doplňky alespoň tři.

A pak připojit Dakotu, jako flešku, na ní nebo na kartě (oprava, D10 kartu nemá) najdeš adresář Garmin/GPX a nahraješ to do něj.


  • 0

#558 azor01

azor01

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2018 - 14:01

A uložit jako GPX ji dovedeš? Je na to tlačítko hnede vedle. Alew možná jen pro PM, nevím a už to nezjistím. Ale ke GPX se dá dostat i jiným způsobem, přes různé pluginy do prohlížeče. Legálnost nebo nelegálnost je další věc. Když budeš hledat, najdeš takové doplňky alespoň tři.

A pak připojit Dakotu, jako flešku, na ní nebo na kartě (oprava, D10 kartu nemá) najdeš adresář Garmin/GPX a nahraješ to do něj.

Díky moc, tohle mě vůbec nenapadlo. Jak prosté !!! Není to sice tak elegantní, ale plně funkční. A k těm pluginum - všechno, co jsem vyzkoušel, tak bohužel selhává :angry:. Ale tohle je fakt úplně ok, takže ještě jednou dík. 


  • 0

#559 jardavera

jardavera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 293 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2018 - 14:31

Jak už psal Gord, ten CacheList jako doplněk Chromu mi přijde elegantní a umí vše, co potřebuji.


  • 0

Co nevidím, nahmatám . . .


#560 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 383 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2018 - 14:52

CacheList jsem používal, občas, zkusil bych ještě GCtour, ale s výhradou. Protože bych se nikdy nevyhnul tomu, abych tam některou keš měl dvakrát. A Garmin bohužel v tomto případě ukáže jen tu první nahranou. Takže buď opravdu GPX po jedné keši, tj. novým exportem se přemaže, protože se jmenuje stejně, nebo vše v jednom GPX, které se vždy generuje a nahrává znova. Pak sice trvá první spuštění navigace dlouho, ale to nevadí, protože to stejně dělám doma hned po nahrátí. A na generování jednoho GPX a na správu keší používám Geoget. Je možné do něj i nahrávat GPX, a protože to je normální windowsovská aplikace a ne proprietární systém od Garminu, tak novým nahrátím se pochopitelně aktualizuje. Je to takový mezikrok navíc, ale užitečný.

Ale pokud chceš, nahrávej si tam GPX po jedné a generuj to rovnou ze stránky, s omezením, že se ti jich tam vejde jen asi 200 (Oregon, Dakota možná méně). Nebo si naklikej vše co chceš v Cachelistu (GC tour asi umí automaticky vše v nějakém okruhu) a pak po lovu to smaž a před dalším si to udělej znovu. A nebo se smiř s tím, že občas půjdeš na půl roku neaktualizovaný listing, i když sis ho čerstvě stáhnul. Já po hrabání ve shnilé trávě už jsem byl opatrný (owner krabičku přemístil právě kvůli zasypání posečenou trávou).


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 08 leden 2018 - 14:56

  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka