Přejít na obsah


Fotka

potíže s GPSMAP 64


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
13 odpovědí na toto téma

#1 Druid.Panoramix

Druid.Panoramix

    Druid.Panoramix

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 6:09

ahoj,

koupil jsem novou GPSMAP64st

a už mám za sebou prvních pár zkušeností, které mě ne zrovna moc nadchly...

předinstalované keše jsem vyřešil - vypreparoval a už mě nestraší

ta co mě trápí teď je:

velmi zvláštní chování - zobrazování nahraných cache... tedy GPX souborů do přístroje

jsem zvyklý, že keše z profilu na gc normálně přepošlu do zařízení a pak si je v gpsce prohlídnu

ale...

 

popíši co to dělá:

jsem z UH a chystám se jet do Prahy

a tak si připravím pár krabek v centru... nasypu je do gépéesky a juknu do adresáře GPX (jako vždy) - je to tam - super

odpojím ji od PC

jdu na zahradu a spustím, že se kouknu, jak to tam je

a

NENÍ to tam

jen mi to napíše, že nebyly nalezeny zádné výsledky a ať upravím parametry pro vyhledávání

- filtr mám nastaven pro zobrazování všeho.

 

začínám tedy laborovat...

- stáhnu nějakou z bezprostředního okolí... je tam

- stáhnul jsem PQ od České třebové... je tam

všechno tedy vymažu a jedu od začátku

- stáhnu Prahu... NIC

- stáhnu Rigu... NIC 

- stáhnu Brno,,, je to tam

- stáhnu Velkou Bíteš... je tam

- stáhnu Pánov... je tam

- stáhnu Průhonice... NIC

 

je možné, že je v gpsce někde nastavené, že se stažené keše zobrazuji jen do určité vzdálenosti od výchozích souřadnic?

 

je to nepříjemné, protože pokud se chystám někam dál, nemohl bych si doma zkontrolovat, co vlastně v gpsce mám :o(

 

 

poradíte někdo?

 

 

Díky

 

 

Vlasta 


  • 0

#2 VHteam

VHteam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 6:42

Ahoj..... nevím jestli jsem to takhle po ránu dost dobře pochopil...:). Prostě nahraješ si keše do GPX a přístroj některé z nich nevidí. Tohle mě dělal eTrex taky..(mrcha jedna). Vyřešil jsem to tak, že jsem je přestal nahrávat na SD kartu a cpu je přímo do paměti přístroje. Od té doby bez problému.


  • 0

#3 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 469 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 7:14

Ano, je to tak, kese se zobrazuji jen v okruhu od aktualni pozice a co vim tak je to natvrdo a nehnes s tim.
  • 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#4 Druid.Panoramix

Druid.Panoramix

    Druid.Panoramix

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 7:53

ahoj,

je to tak, některé keše (GPX soubory) nahrané do navigace v seznamu nevidím :o(

nahrávám je přímo do zařízení (na sd kartách mám jen mapy), ale ani tak se některé prostě nezobrazí :o(

a mám pocit, jako by to souviselo se vzdáleností od aktuální pozice

a v nastavení jsem nic nenašel :o(


  • 0

#5 Druid.Panoramix

Druid.Panoramix

    Druid.Panoramix

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 7:56

takže pokud stáhnu do gpsky keše, teoreticky z celé ČR, tak aktuálně uvidím jen ty, které nejsou od pozice gpsky dále než... 100km (například) ?

to je divná vlastnost :o(

měl jsem před touto 62estéčko a tam to nedělalo

stáhnul jsem si do ní doma kešky i z Lotyšska a hned jsem je v seznamu viděl


  • 0

#6 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 8:01

Jenze 62st umi pracovat "jen" s nekolika tisici kesi. 64 az s nekolika miliony a takovy seznam by se asi nejakou dobu nacital. Asi proto ten "akcni" radius.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#7 Druid.Panoramix

Druid.Panoramix

    Druid.Panoramix

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 8:03

za chvíli vyrážím směr Praha

nasypáno to tam mám

tak snad se mi to PA objeví i na mapě :o)

dám pak vědět.

 

 

díky


  • 0

#8 marule

marule

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 10:46

Před nějakým časem jsem taky koupila gpsmap 64st. Dost často se stává, že mě to honí po lese sem a tam a mění to směr. Je tohle normální? Vždyť má mít lepší přesnost než předešlé modely. Dokonce ani u Dakoty 20 se tohle nestávalo... Nemáte někdo zkušenosti. Stává se to u cíle kešky. Kdyby mě někdo sledoval, tak si musí myslet, že jsem cvok. Fakt mě to štve. 


  • 0

#9 Druid.Panoramix

Druid.Panoramix

    Druid.Panoramix

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 11:06

ahoj,

 

taky jsem si toho všimnul

mírné zlepšení nastalo, když jsem vypnul WAAS + EGNOS

a satelity jsem nechal jen na GPS


  • 0

#10 marule

marule

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 11:11

Ahoj, moc děkuju za tip. Určitě to zkusím. Ale stejně... :)
Ve městě jsem to ještě nezkoušela, ale les je teda dílo.


  • 0

#11 adam005

adam005

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 12:11

ahoj,

 

koupil jsem si GPS garmin nuvi54 do auta a bez problému nahrávám GPX.


  • 0

#12 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 12:23

ahoj,

 

koupil jsem si GPS garmin nuvi54 do auta a bez problému nahrávám GPX.

 

A copak to má společného s GPSmap 64 ? ;)


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#13 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 049 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 12:39

Tak koukám, že nejsem jediný, kdo není nespokojený s přesností GPSky :-(

 

I když teď se mi má vrátit skoro po měsíci ze záruční opravy (kvůli haváriím, přepínání nastavení atp.), tak doufám, že se to zlepší.


  • 0

#14 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 049 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2019 - 9:39

Máte někdo zkušenosti s opravou GPSMap 64?

 

Mám podezření na stejný problém, jako měla kdysi 60-ka. Tj. nějaký špatný kontakt uvnitř.

 

Jak se projevuje?

1) Na začátku dovolené se mi cestou v autě najednou úplně ztratil signál, šipka ukazovala stále stejnou pozici. Zajímavé je, že satelity se stále nějaké ukazovaly, ale podle šipky jsme se nehýbaly (blbost), stále se ukazovala stejná rychlost atp. Po vypnutí a zapnutí - GPSka naběhla, ukázala se na pár vteřin přesnost do 10 metrů (i podle mapy správná) a to samé... Po asi půlhodině vypnutí jsem to zkusil znovu - naběhla v pořádku... Ještě jednou se mi to stalo asi druhý den. Od té doby vše v se signálem v pořádku...

2) Asi dva dny poté se mi nechtěla spustit ani poté, co jsem dal čerstvě nabité baterie do GPSky. GPSka blikla, jako že se spouští a hned se vypnula. Nevím proč, nějak jsem ji zrovna zmáčkl - naběhla. Tím jsem zjistil, že se musí při startu mačkat v oblasti baterií (dost silně) a jen asi 5 sekund během startu, pak už funguje celou dobu bez problémů.

 

Nevíte, co s tím?

Předem díky.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama