Přejít na obsah


Fotka

Nové Mapy.cz - připomínky, dotazy, rady, komentáře


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
142 odpovědí na toto téma

#1 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 116 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 12:25

Jaké jsou vaše dojmy? Našel tam vůbec někdo něco přínosného? :D


  • 0

#2 Novom

Novom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 611 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 12:43

Prozatím samé mínusy, děsivý způsob vyhledávání trasy a furt překlikávání, cca o třetinu menší mapa díky nesmyslnému postrannímu panelu, není propojená s GC, zmatené a zbytečné položky... A to jsem tam hledal jen chvíli dneska.


Tento příspěvek byl upraven od Novom: 24 červen 2014 - 12:43

  • 0

#3 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 116 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 12:48

Já jsem zatím zjistila nemožnost (nebo těžká nalezitelnost toho, jak to udělat) zobrazení cyklostezek na obecné (nikoliv cykloturistické) mapě a úplně nepoužitelnej výškovej profil. A to vyledávání trasy taky nic moc.


  • 0

#4 KulisekW

KulisekW

    KulisekW

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 790 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 12:57

...cca o třetinu menší mapa díky nesmyslnému postrannímu panelu...

Postranní panel lze schovat, ten mi tolik nevadí.

 

Novou podobu jsem už občas procházel na beta.mapy, kde byla k vyzkoušení několik měsíců. nezvyk, ale stejně ji budeme používat ať bude jaká chce. S výškovým profilem souhlasím s Jackou...


  • 0

giga20let.png Přijďte oslavit 20 let geocachingu!  GC7WWWW  1.-3. května 2020, Praha - Žluté lázně


#5 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 604 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 13:32

Jsem slepej, nebo co? On už tam není ptačí pohled? Tj. šikmé fotomapy? Taky to, že se mapa automaticky v největším zoomu měnila na leteckou, zmizelo. Turistické trasy se na ortofotu taky nedají zapnout. NEDÁ SE NĚKDE PŘEPNOUT NA STAROU VERZI ?

EDIT: Tak tur. trasy na fotomapě jsou. Stačí nezapínat přímo leteckou, ale na turistické kliknout na letadlo. Totéž na cyklomapě. To špatné není.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 24 červen 2014 - 13:37

  • 0

#6 Pavelsni

Pavelsni

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 14:08

Nějak jsem nepochopil, proč např. v Plzeňském kraji ještě nezapočali dělat panorama, kdežto v některých krajích je pokrytí slušné. Navíc si myslím, že v IE tato funkce nefunguje. Plánování cest jsem zkusil jednou a též na IE nefungovalo, ale možná jsem něco dělal špatně. Jinak více mapových podkladů vítám a tur. mapy Slovenska jsou taky fajn. Ještě tak umět se propojit s geocaching.com, ale toho asi bohdá nebude...


  • 0

Důležitější je pro mě poznat zajímavé místo, než se hnát za spoustou kešek. Keš beru jako zpestření výletů, ne jako primární cíl. FTF mě nezajímá. Více času v přírodě, méně na internetu.  


#7 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 14:11

Já jsem zatím zjistila nemožnost (nebo těžká nalezitelnost toho, jak to udělat) zobrazení cyklostezek na obecné (nikoliv cykloturistické) mapě a úplně nepoužitelnej výškovej profil. A to vyledávání trasy taky nic moc.

 

To nechápu. Cykloturististická, turistická, dopravní atd. mapa má stejný podklad jako ta základní /obecná / . A vyhledávání trasy mi přijde stejné jako na minulé mapě. Dva praporky a je to. Popřípadě přidat průjezd daný bodem / přes / nebo zadat název místa odkud kam. I se velice jednoduše do mapy kopíruje GPX.


  • 0

#8 Smogeo

Smogeo

    Pozorr, troll!

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 14:27

Jsem slepej, nebo co? On už tam není ptačí pohled?

Musíš se proklikat tímhle postupem: Postraní panel - Muj Batuzek - Ptaci Pohled


  • 1
> Body nesmrdí <
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#9 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 732 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 14:28

Jsem slepej, nebo co? On už tam není ptačí pohled? Tj. šikmé fotomapy? Taky to, že se mapa automaticky v největším zoomu měnila na leteckou, zmizelo. Turistické trasy se na ortofotu taky nedají zapnout. NEDÁ SE NĚKDE PŘEPNOUT NA STAROU VERZI ?

EDIT: Tak tur. trasy na fotomapě jsou. Stačí nezapínat přímo leteckou, ale na turistické kliknout na letadlo. Totéž na cyklomapě. To špatné není.

ptačí pohled je, klikneš na mapě pravou myší > co je zde > a vpravo pod fotkou je na výběr panorama nebo ptačí pohled..


  • 0

#10 Smogeo

Smogeo

    Pozorr, troll!

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 14:43

Mám dvoje souřadnice, třebas dvou krabiček, a chci mezi nimi měřit vzdálenost. Jak?


  • 0
> Body nesmrdí <
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#11 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 14:55

Tohle myslíš? Body a měření.

 

 

 

 


  • 0

#12 Smogeo

Smogeo

    Pozorr, troll!

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 15:00

Tohle myslíš? Body a měření.

Ano. Mě špendlíky na zadaných souřadnicích zmizí, jakmile přejdu do funkce měření (Firefox). Tobě ne?


  • 0
> Body nesmrdí <
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#13 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 15:09

Ne. ;)  Vygeneruj si GPX jakýchkoliv bodů a ulož si ho třeba na plochu. Poté GPX soubor chyť myší / levým tl. / a přetáhni do mapy. / tím jsem myslel v jednom z předchozích příspěvků to velmi jednoduché zobrazení keší a bodů na mapy.cz /  A můžeš měřit.


  • 0

#14 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 612 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 15:11

To, co bylo dřív na jedno kliknutí, je teď v lepším případě na dvě.

Souřadnice vlastních bodů jenom v jednom tvaru.

Zapnuté pole pro vyhledávání zabírá třetinu mapy.

Zrušená možnost vlastního zapínání jednotlivých vrstev (tur. trasy, zastávky, apod.).

Po zadání vlastních bodů a přepnutí např. na hledání, tyto body zmizí.

 

Pozitivního jsem nenašel vůbec nic.


  • 0

#15 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 121 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 15:12

Trošku jsem zkoumal důvod nefunkčnosti z gc.com a zdá se, že nové mapy vyžadují jiným způsobem zadané souřadnice v horním adresním řádku. Je otázka zda existuje síla, která by přiměla Groundspeak implementovat úpravu pro takovou malou zemičku jakou je Česko.

Pokud ano, pak je reálné, že by se rovnou zobrazila (cyklo)turistická mapa.


  • 0

#16 PeSis

PeSis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 345 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 15:13

HRŮZA!!! 

 

Příšerný ovládání, furt jen na něco klikat.

Kdyby se to tlačítko k přepínání map aspoň rozbalilo když na něj najedeš (jak bylo dřív).

Ale nejvíc mi chybí  plymulej přechod na leteckou při přiblížení (nahradí zas tl. "Z letadla) zas další klik !

A ty jejich "Panoramata" (Street View) :D :( :o :o

 

No snad to nějak vylepšej (chudáci důchodci zase si na něco zvykat)


Tento příspěvek byl upraven od PeSis: 24 červen 2014 - 15:14

  • 0
Samsung J5 ; HUAWEI G510 (iGo navi) ; Locus, WhereYouGo, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

 

Profil na Poznej místo

 


#17 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 15:18

Vláčku mě nic nemizí. Ani při hledání. ;)

 

 

viz. http://www.geocachin...ntáře/?p=474361

 


  • 0

#18 PeSis

PeSis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 345 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 15:19

Trošku jsem zkoumal důvod nefunkčnosti z gc.com a zdá se, že nové mapy vyžadují jiným způsobem zadané souřadnice v horním adresním řádku. Je otázka zda existuje síla, která by přiměla Groundspeak implementovat úpravu pro takovou malou zemičku jakou je Česko.

Pokud ano, pak je reálné, že by se rovnou zobrazila (cyklo)turistická mapa.

A další věc co nefunguje.

 

A bude dost chybět. :( :( :( :(


  • 0
Samsung J5 ; HUAWEI G510 (iGo navi) ; Locus, WhereYouGo, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

 

Profil na Poznej místo

 


#19 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 612 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 15:19

Je otázka zda existuje síla, která by přiměla Groundspeak implementovat úpravu pro takovou malou zemičku jakou je Česko.

Pokud ano, pak je reálné, že by se rovnou zobrazila (cyklo)turistická mapa.

 

Stejná síla, která přiměla GS ten odkaz pro tak malou zemičku vyrobit.


  • 0

#20 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 612 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 15:23

Vláčku mě nic nemizí. Ani při hledání. ;)

 

Mám na mysli body zadané přes "Body a měření", ty zmizí snadno a rychle.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama