Přejít na obsah


Fotka

Nové Mapy.cz - připomínky, dotazy, rady, komentáře


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
142 odpovědí na toto téma

#21 Petr1868

Petr1868

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 15:29

Postranní panel lze schovat, ten mi tolik nevadí.

 

Novou podobu jsem už občas procházel na beta.mapy, kde byla k vyzkoušení několik měsíců. nezvyk, ale stejně ji budeme používat ať bude jaká chce. S výškovým profilem souhlasím s Jackou...

jak lze postranní panel schovat


  • 0

#22 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 15:31

No, jak to tak ctu, tak se Seznam zrejme snazi vyrovnat GS :D


  • 4

#23 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 616 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 15:34

jak lze postranní panel schovat

 

Při pravém okraji mapy je šipka doprava.


  • 0

#24 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 15:38

No nezmizí. Chce se to jen naučit s mapou pracovat. ;) Ať si zadám měření, hledání, plánování atd, stále je tam mám.


  • 0

#25 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 616 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 16:02

Ať si zadám měření, hledání, plánování atd, stále je tam mám.

 

Já na přiloženém obrázku žádné vlastní body nevidím.

Přepnu si na "Body a měření", zadám "Vlastní bod na mapě", naklikám si na mapě několik vlastních bodů. Přepnu na "Hledání" a body jsou fuč. To samé, když si naklikám nějakou lomenici, přepnu na "Hledání" a lomenice je fuč.


  • 0

#26 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 16:16

Na přiloženém obrázku jsou dva body. Vlastní, už po uložení. Body a měření - myší najet na místo kde chceš první bod / vykašli se na panel vpravo / - klik pravým - naplánovat odsud - najet myší na druhý bod - klik pravým - naplánovat sem, atd. Poté uložit jako třeba KLM, GPX. Přetáhnout myší vytvořený soubor do mapy.cz a je to. Už nezmizí.


  • 0

#27 Pif73

Pif73

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 16:26

No nazdar vespolek....

 

  já teda koukám jako pověstný tele na nový vrata :o -

...

Souřadnice vlastních bodů jenom v jednom tvaru.

...

 

Tohle se mě zatím nelíbí nejvíc.

 

Přitom v jejich nápovědě pořád píšou o 3 podporovaných formátech, přičemž uvádějí 5 příkladů :-)

http://napoveda.sezn...y/mereni-a-gps/

 

Prý:

 

Vlastní bod si můžete vytvořit i kliknutím pravým tlačítkem myši do mapy a výběrem možnosti "Přidat vlastní bod". U nového bodu ihned uvidíte GPS souřadnice v jednom ze třech podporovaných formátech zápisu (klikem lze mezi nimi přepínat).

 

a dál:

Podporované formáty GPS souřadnic

 

 

 

Pro ostatní věci snad platí...

 

... Chce se to jen naučit s mapou pracovat. ;) ....

 

...akorát teda mě štve, proč kvůli kdejakým novinkám se člověk musí znovu učit - a ne aby dokázal něco navíc, ale aby dokázal to samé co včera... a to se netýká jen těchhle map! :angry:

 

Nuž, díky za tohle vlákno a pár tipů


  • 0

#28 Smogeo

Smogeo

    Pozorr, troll!

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 16:38

@tomy.22: krutý. Vypořádal by ses i s tímhle?:

Mějmež známou polohu krabičky na souřadnicích: 49.9338289°N, 13.5410875°E a zjišťujme souřadnice bodů, které jsou od nich 161m a zároveň leží na okraji cesty.

Dělat tečky na monitoru fixkou se nepřipouští :)


Tento příspěvek byl upraven od Smogeo: 24 červen 2014 - 16:39

  • 0
> Body nesmrdí <
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#29 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 616 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 16:39

Já nechci nic nikam ukládat, já chci mít body jenom po tu dobu, co s nimi pracuji. A nahrání nepomůže, na mapě můžu mít buď body nebo trasu, ne obojí.

Složka "Body a měření" se prostě vůbec nepovedla.


  • 0

#30 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 16:48

Když nechceš nic ukládat, je každá rada marná a budeš si muset najít něco jiného než mapy.cz. ;)  Po nahrání mám jak body tak trasu sa s tím můžu libovolně pracovat.


  • 0

#31 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 851 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 17:42

Ty souřadnice tam jsou ve 3 formátech (jen to je opět docela schované)...

Kliknout pravým tlačítkem myši - dát "co je zde", a v pravém panelu se ukáže někde dole "GPS" po rozklinutí se opravdu ukáží 3 souřadnicové systémy...

Takže na 4 kliknutí...


  • 0

#32 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 19:46

@tomy.22: krutý. Vypořádal by ses i s tímhle?:

Mějmež známou polohu krabičky na souřadnicích: 49.9338289°N, 13.5410875°E a zjišťujme souřadnice bodů, které jsou od nich 161m a zároveň leží na okraji cesty.

Dělat tečky na monitoru fixkou se nepřipouští :)

 

 

Tak to jsem ještě nezkoušel.


  • 0

#33 Evca.N

Evca.N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 691 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 19:49

Je chyba jen u mě? ale po rozkliknutí dole u kešky - czech maps from mapy.cz se mi otevřou mapy, ale ne souřadnice. Nebo to je jen tím, že seznam ještě nedal GS vědět o aktualizaci?


  • 0

#34 Evca.N

Evca.N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 691 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 19:54

Co se mi na tý novince líbí, tak se mi zdá, že naviguje po "menších"cestách než původní. 


  • 0

#35 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 20:03

Je chyba jen u mě? ale po rozkliknutí dole u kešky - czech maps from mapy.cz se mi otevřou mapy, ale ne souřadnice. Nebo to je jen tím, že seznam ještě nedal GS vědět o aktualizaci?

Plha, už se tady o tom od rána bavíme :) .  Obávám se, že Seznamu je geokešing úplně volný a iniciovat to budou muset RW.


  • 0

#36 Dan-Sam

Dan-Sam

    Cestovatel a turista

  • Members
  • PipPipPip
  • 783 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 20:07

Že se táži tak hloupě, jak lze povypínat přebytečné vrstvy (typicky restaurace, divadla apod.)?


  • 0

#37 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 616 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 20:48

Plha, už se tady o tom od rána bavíme :) .  Obávám se, že Seznamu je geokešing úplně volný a iniciovat to budou muset RW.

 

Myslím, že iniciovat to může kdokoliv, kdo zjistí, jak to má správně vypadat.


  • 0

#38 gygant

gygant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 21:03

Kdysi jsem píchl bod do mapy, viděl vpravo jeho souřadnice, ty jsem přepl na chtěný formát a když jsem s bodem šoupal po mapě, tak se GPS souřadnice hezky realtime měnily - používal jsem moc často. Jenže teď je tam jen ten jeden formát, nejde ho nějak přepnout? Tahle funkce mi naprosto fatálně chybí!


  • 2

#39 czprava

czprava

    czprava

  • Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 21:14

Kdysi jsem píchl bod do mapy, viděl vpravo jeho souřadnice, ty jsem přepl na chtěný formát a když jsem s bodem šoupal po mapě, tak se GPS souřadnice hezky realtime měnily - používal jsem moc často. Jenže teď je tam jen ten jeden formát, nejde ho nějak přepnout? Tahle funkce mi naprosto fatálně chybí!

Ano, ano, přesně tak, dost jsem to používal jako kontrolu zaměření v terénu, to jsou fakt trotlové, už jsem jim psal, ať si to opraví v nápovědě, kterou se neobtěžovali aktualizovat, nebo ať to tam laskavě dopracují. Když dělám něčeho upgrade, tak to mám povýšit, tedy zachovat veškerou funkčnost a přidat další........zde dostáli doslova své reklamě "SEZNAM, NAJDU TAM, CO NEZNÁM!"


  • 0

#40 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 620 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 22:05

....

Souřadnice vlastních bodů jenom v jednom tvaru.

...

Tohle mě taky štve a už jsem jim to psal, moc to nechápu.

 

A další věc, na hlášení chyby je tlačítko "Chybka?" - bych ten matroš, na kterým jedou chtěl vidět ... 


  • 1
:)




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama