Přejít na obsah


Fotka

Nové Mapy.cz - připomínky, dotazy, rady, komentáře


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
142 odpovědí na toto téma

#41 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 22:20

@tomy.22: krutý. Vypořádal by ses i s tímhle?:

Mějmež známou polohu krabičky na souřadnicích: 49.9338289°N, 13.5410875°E a zjišťujme souřadnice bodů, které jsou od nich 161m a zároveň leží na okraji cesty.

Dělat tečky na monitoru fixkou se nepřipouští :)

 

 

Takhle nějak jsi myslel? Vše je 161m od daného středového bodu.

 


  • 0

#42 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 22:29

Kdysi jsem píchl bod do mapy, viděl vpravo jeho souřadnice, ty jsem přepl na chtěný formát a když jsem s bodem šoupal po mapě, tak se GPS souřadnice hezky realtime měnily - používal jsem moc často. Jenže teď je tam jen ten jeden formát, nejde ho nějak přepnout? Tahle funkce mi naprosto fatálně chybí!

 

Formáty jsou tam tři. Postup je: zmáčknout pravé tlačítko myši na daném místě v mapě a kliknout na "co je zde" V postraním panelu ti vyjedou souřadnice.


  • 0

#43 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 784 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 22:40

Odpoledne se mi zobrazovaly penziony, ted jsou fuc....
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#44 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 22:58

Penziony jsou tam stále. Do hledání napiš PENZION.

 

viz.

 

 


  • 0

#45 gygant

gygant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 23:50

Formáty jsou tam tři. Postup je: zmáčknout pravé tlačítko myši na daném místě v mapě a kliknout na "co je zde" V postraním panelu ti vyjedou souřadnice.

To já vím, ale tím bodem takto zadaným ("co je zde") nemohu plynule hýbat, předtím jsem si ho mohl podle známých souřadnic krásně plynule najít ježděním po mapě, na metr, teď bych se uklikal k smrti. Ten formát, který je nastaven jako defaultní (no to není správné slovo, ten jediný) u zadávání bodů či trasy, je na nic, ten bych potřeboval změnit na dd.mm.mmm.


Tento příspěvek byl upraven od gygant: 24 červen 2014 - 23:50

  • 0

#46 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 648 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 7:53

Funguje vám někomu na nových mapách ve Firefoxu pravé myší tlačítko? V IE se mi zobrazí menu "naplánovat trasu, co je zde" atd., ale ve FF nic...


  • 0

#47 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 852 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 8:00

V chrome to funguje normálně.


  • 0

#48 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 124 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 8:13

Asi mám jiný FF, chodí mi to.


  • 0

#49 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 8:30

To já vím, ale tím bodem takto zadaným ("co je zde") nemohu plynule hýbat, předtím jsem si ho mohl podle známých souřadnic krásně plynule najít ježděním po mapě, na metr, teď bych se uklikal k smrti. Ten formát, který je nastaven jako defaultní (no to není správné slovo, ten jediný) u zadávání bodů či trasy, je na nic, ten bych potřeboval změnit na dd.mm.mmm.

Je to sice rada vopřesdržku, ale tak si převeď ty vstupní souřadnice...


  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#50 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 8:34

FF pravý myšítko nefunguje. Jdu zkoušet proč.

 

PS: jak jsem si myslel, v nouzovém režimu to chodí, tudíž za to může nějaký plugin. teď musím pracovat, tak dál zatím nepátrám. Ale jinak, z toho, jak se v posledních pár tejdnech všechno na netu "modernizuje" k obrazu nejspíš pubertálních povrchních vymaštěnců - páč jinak snad není vysvětlení - je mi na emigraci. Nejspíš snad někam k pramenům Nilu, hledat Livingstonea.


Tento příspěvek byl upraven od Citecka: 25 červen 2014 - 8:56

  • 1

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#51 gygant

gygant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 8:54

Je to sice rada vopřesdržku, ale tak si převeď ty vstupní souřadnice...

Jo, já vím, tohle je řešení. Přesto doufám, že tam přidají ten převodník, který tam byl dříve :)


  • 0

#52 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 617 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 9:05

Je to sice rada vopřesdržku, ale tak si převeď ty vstupní souřadnice...

 

Zadané souřadnice hledám tak, že je napíšu do vyhledávacího řádku.


  • 0

#53 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 9:10

Zadané souřadnice hledám tak, že je napíšu do vyhledávacího řádku.

No jo, vlastně, proč to gygante nenapíšeš rovnou? Co s tím přetahováním (BTW, plynulý chodí a ukazuje) děláš?

 

 

AD NEFUNKČNÍ PRAVÝ MYŠÍTKO: u mě to dělal All-In-One Gestures plugin, on umožňuje v jednom nastavení změnit chování pravýho myšítka (v menu APP1, funkce přepínání funkcí :) - nepoužívám to, ale je to defaultně na pravým, tak jsem si to neuvědomil). Zkontrolujte si tedy pluginy, jestli tam nemáte v nastavení taky něco podobného (přenastavení tlačítka).

PS: tak ještě jinak - to tlačítko bere A-I-O G jako start gesta, tudíž přehodím-li ho, jdou do kytek veškeré mé dlouholeté návyky (gesta pravým myšítkem... NIKDY NIKDE mi to nevadilo, až u super hošů od Seznámu). Ty návyky se mění hůř a gesta používám přecejen častěji než pravý myšítko v mapě :( - ovšem AIO G umožní "vypnout" (v nastavení) gesta při zmáčknutém altu (v nastavení je zatrhávací políčko v tabu pod nastavením myšítka) - a voilá! , při zmáčknutém altu prmyš v mapě funguje. To se naučím raději, než měnit návyky.


Tento příspěvek byl upraven od Citecka: 25 červen 2014 - 9:24

  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#54 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 051 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 9:19

Jaké jsou vaše dojmy? Našel tam vůbec někdo něco přínosného? :D

Je to hnus, velebnosti! Naší ulicí projeli s fotovozem ve chvíli, kdy jsem měl odstrojenou fasádu, urvaný břečťan, sundané cedule a kytičky - a tak vypadáme jako squat!  :angry:


  • 2

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#55 weselka

weselka

    weselka

  • Members
  • PipPipPip
  • 648 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 9:53

Mě se líbí... co je ale bomba jsou slovenské turistické mapy... konečně nemusím překlikávat na SK server.

A v mapě Geogetu fungují také... supr


Tento příspěvek byl upraven od weselka: 25 červen 2014 - 9:54

  • 0
www.povetrnik.cz

#56 Petr1868

Petr1868

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 9:53

Dá se nějak naklikat vlastní trasa volným terénem jako tomu bylo ve starých mapách


  • 0

#57 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 784 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 9:56

Penziony jsou tam stále. Do hledání napiš PENZION.

 

viz.

 

Normalne se i zobrazuji na mape i bez vyhledavani - ty ikonky postele. Vcera odpo to zmizelo, dnes uz to tam zase mam.


  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#58 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 705 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 10:01

Mě se líbí... co je ale bomba jsou slovenské turistické mapy... konečně nemusím překlikávat na SK server.

A v mapě Geogetu fungují také... supr

A taky tam funguje vyhledávání trasy, tady tím, aspoň pro mě, odbourali hiking.sk.

Jen je škoda, že profil trasy je tak malinký a nepoužitelný. Ten je na hiking.sk o hodně lepší.


  • 0

#59 LudaL

LudaL

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 307 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 10:21

Jinak tady jsou nějaké postřehy http://www.zive.cz/c...72/default.aspx


  • 0

#60 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 616 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 18:09

Neumíte někdo modifikovat prastarý Ebíkův skript na přepínání map? Dost jsem to teď používal, jen jsem vyházel nefunkční podklady. Např. na mapách.cz najít obec, překliknout do katastr2 pro katastrálku a odtud do googlemap pro streetview. Přepínání DO map.cz pořád funguje, jen se v nich pochopitelně neobjeví ten přepínací odkaz. Ale stále funguje, že souřadnice v textu změní na odkaz do map, např. v listingu u waypointů.

 

Jinak - dnes jsem potěšil jednoho kolegu, když jsem mu prozradil, že Ptačí pohledy nezmizely.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka