Přejít na obsah


Fotka

Nové Mapy.cz - připomínky, dotazy, rady, komentáře


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
142 odpovědí na toto téma

#101 Bubo_CZ

Bubo_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2014 - 15:02

Musím se přiznat, že mně docela vyhovují. S čím bojuji je, že bych vyhledávací pole dala doprostřed nahoru obrazovky a vpravo pouze přepínání funkcí. Všech. Teď jsou jedny funkce vlevo (typy map) a ostatní vpravo. 

Cyklo mapy jsou pouze pseudo (tak jak byly před tím). Asi se nedokáží dohodnout se Shocartem na využití jejich dobrých map. Takže zůstanu u cykloatlasu.

Import gpx tady asi není, že?


  • 0

#102 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 712 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2014 - 15:20

Co by mi moc pomohlo, kdyby dali odkaz na prokliknutí do Google map se zachováním výřezu. Protože Panorama na Streetview mít ještě asi dlouho nebude, pokrytím i kvalitou. Neudělal na to už někdo skript pro opici? Já umím maximálně nějaký trochu upravit, ale napsat z voleje ho nedovedu.


  • 0

#103 Smogeo

Smogeo

    Pozorr, troll!

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2014 - 19:36

Import gpx tady asi není, že?

ale jo, psal o tom tomy.22: gpx soubor tam nacpes Drag&Dropem

lze tam dat gpxko s body, gpxko se stopou a gpxko s cestou

Mam ale neprijemny pocit, ze kdyz se vezme gpxko kde je cesta+body nebo stopa+body, tak se zobrazi jen jedno z toho.

Kesek to snese hodne, dal jsem tam gpxko s cca peti sty kesema (vetsi nemam) a ani nepozoruju zpomaleni pri pohybu v mape.

Listing se po rozkliknuti bodu nezobrazi. Jenom nazev a D/T


  • 1
> Body nesmrdí <
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#104 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 712 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2014 - 20:38

Tak tohle se pokud vím nikde nepsalo. Hodil jsem tam své GPX z geogetu, přidal druhé s waymarky, celkem skoro 5000 bodů, přihodil jsem k tomu několik tras zaznamenaných na Schwarzenberském kanálu a ono to všechno funguje. Dobré to vědět. Hlavně pro dokumentaci. Dělával jsem to přes Arcgionline, GoogleEarth, nebo přes Google mapy (nebo jsem to importoval složitějším způsobem do ArcGisu), ale tohle je na ukázku nejrychlejší metoda. Jen škoda, že se to nedá uložit nebo poslat, když udělám odkaz na mapu, je bez bodů.

Když ale udělám ty body přímo v mapě, nebo v mapě vygeneruju trasu, a pak udělám odkaz na mapu, tak tam ty body a trasa jsou. Tohle by ještě mohli dodělat, aby se ukládaly i body a trasy z GPX. Pak by bylo možné v terénu naklikat body a i se záznamem trasy to jen natáhnout do mapy a mailem poslat jen odkaz.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 29 červen 2014 - 20:43

  • 0

#105 Smogeo

Smogeo

    Pozorr, troll!

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2014 - 21:52

Ty waypointy se přece zapisují do odkazu za URL. Tam se vleze pět, deset bodů, ale pět tisíc? To nemůže fungovat. Tam je limit, tuším, okolo 2000 ZNAKŮ.

Mailem se dá stejně dobře poslat přímo gpx soubor a odkaz jen na nazoomovaný místo v holý mapě aby příjemce měl daný kam koukat.

 

A taky bych se o nějaký ukládání bodů na Seznam nesnažil z toho důvodu, že to po čase přestane fungovat. Kdysi jsem si udělal dvě takový mřížky z naklikaných bodů, odkazy na ně jsem vygeneroval krátce po sobě. Jeden dneska funguje z půlky a v druhým se už ty body neukážou vůbec.


Tento příspěvek byl upraven od Smogeo: 29 červen 2014 - 22:07

  • 0
> Body nesmrdí <
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#106 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 712 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2014 - 22:04

Ty waypointy se přece zapisují do URL. Tam se vleze pět, deset bodů, ale pět tisíc? To nemůže fungovat. Tam je limit, tuším, okolo 2000 ZNAKŮ.

Mailem se dá stejně dobře poslat přímo gpx soubor a odkaz jen na nazoomovaný místo v holý mapě aby příjemce měl daný kam koukat.

To pochopitelně lze. Ale já občas takovéto věci posílal lidem, kteří s PC zase tolik neumí. Když pošlu odkaz, na který stačí kliknout, je to jasné. Když se musí posílat něco s vysvětlením, je to horší. Jinak, 17 naklikaných bodů se v pohodě přes odkaz přeneslo, víc jsem nezkoušel.


  • 0

#107 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 100 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2014 - 10:49

Tak jsem si říkal, jak se jim podařilo změnou nic nezkazit a ono ne.

Mám ukradenou keš uprostřed lesa, chci ji přesunout - tak si chci na mapy.cz naměřit vzdálenost, zda se vejdu do 161m. Zadám souřadnice, bod se vyhledá a ukáže v mapě, kliknu na záložku body a měření a hle - značka je v prčicích. Říkám si, asi chybka, tak jim o tom napíšu: "Nepodařilo se zpracovat údaje"...


  • 0

#108 Firestone-

Firestone-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2014 - 8:38

Tak mě napadá, zdali není někde na obzoru nějaké rozšíření pro prohlížeče, které by zajistilo podložení mapy.cz pod krabky na GC.COM?

V minulosti jsem to s oblibou používal, ale udržovat takovéto rozšíření při životě asi nebude žádná legrace (vzhledem k častým změnám map. podkladů).


Tento příspěvek byl upraven od Firestone-: 06 červenec 2014 - 8:39

  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#109 michecd

michecd

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 12:06

Dobrý den.
Dnes se mi aktualizovali Mapy.cz v telefonu. Jak jsem k radosti zjistil lze zapnout otáčení mapy ve směru chůze. Následně jsem byl ale sklaman při zadání souřadnic. Ani ručně, ani z c:geo aplikace mapy nenajdou podle souřadnic hledané místo. Mají mapy nějaký jiný tip souřadnic nebo prostě tuto funkci vypustili úplně?
Děkuji.
Zajímavé ale je, že pokud dam k místu navigovat, tak místo bez problémů najde. Pokud ale použijí lupů pro hledání místa, tak to hodí chybu.

Tento příspěvek byl upraven od michecd: 07 srpen 2014 - 12:15

  • 0

#110 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 373 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 14:06

Zkoušel jsem to a souřadnice ve formátu N50°xx.yyy    E014°xx.yyy mě na mapy.cz fungují.


  • 0

#111 michecd

michecd

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 14:12

Znovu a znovu zkouším různé formáty souřadnic a prostě nic. Vždy to chvíli hledá a nakonec skočí hláška: litujeme ale tohle místo nemůžeme najít.
  • 0

#112 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 373 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 15:14

Netuším, kde by mohl být problém. Kliknu na lupu, zadám souřadnice a je to. Mám poslední aktualizaci.

 

 

viz.


  • 0

#113 michecd

michecd

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 16:02

Taky nevím :-( docela mě to štve. Pokud používáš c:geo, zkusil by si to prosím i z něho. Dekuji.
Nedokážu ani screen te hlášky udělat. Ale souřadnic tam zkopiruji třeba tyhle N 49° 21.793 E 016° 38.688 přesně v tomhle tvaru. A v tom mi vyskočí ta hláška o tom ze místo nemůžeme nalézt.

Tento příspěvek byl upraven od michecd: 07 srpen 2014 - 16:04

  • 0

#114 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 373 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 19:28

Pokud zadám tebou uvedené souřadnice do c:geo, také nemám problém.


  • 0

#115 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 584 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 19:38

A mas stazena i nova data pro "offline hledani", jak nova verze nabizi, nebo ne?


  • 0

#116 michecd

michecd

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 19:52

Mám, tedy kromě Slovenska, tu nějak zatím nepotřebuji. A mám právě pocit ze je to od té aktualizace.
  • 0

#117 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 373 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 20:12

Tak už asi vím. Aktualizaci mám tu poslední. A teď když jsem k tomu stáhnul mapu ČR pro offline použití, dělá mě to co popisuješ. Prostě nejde vyhledávat podle souřadnic. Mapu pro offline prohlížení jsem smazal a už mi zase jde vyhledávat podle souřadnic. Takže zkus smazat mapu pro offline prohlížení a uvidíš, že ti půjde hledat podle souřadnic.

 

Dole v pravém rohu kliknout na to kolečko, přes které měníš mapy. Kliknout na "používat mapy offline" a smazat ty mapy.

 

btw: je to blbý, ale je to tak


  • 0

#118 michecd

michecd

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 20:27

A ono jo :-) fakt to teď funguje. Sice mi to párkrát padlo, ale teď už to běží jako dřív.
Dekuji mockrat za radu. ;-) jsme rad ze mi to zase funguje.
Ale je to opravdu blbe udělaný...
  • 0

#119 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 373 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 20:33

Nemáš zač. ;)  Napsal jsem na jejich podporu a uvidíme zda s tím něco udělají.


  • 0

#120 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 373 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2014 - 9:06

Vyjádření k problému vyhledávání podle souřadnic

______________________________________________

 

Dobrý den.
Máme nové offline fulltextove hledání, kde teď není možnost hledat dle souřadnic.
Pracujeme na opravě.

 

--------------------------------------------------------------

Robin Rezek

QA Specialista

 

robin.rezek@firma.seznam.cz 

http://www.seznam.cz/

 

Seznam.cz, a.s., Radlická 3294/10, 150 00 Praha 5


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama