Přejít na obsah


Fotka

Nové Mapy.cz - připomínky, dotazy, rady, komentáře


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
142 odpovědí na toto téma

#121 michecd

michecd

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2014 - 9:24

Diky za zprávu ;-)
  • 0

#122 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 804 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2014 - 11:52

Vyjádření k problému vyhledávání podle souřadnic

______________________________________________

 

Dobrý den.
Máme nové offline fulltextove hledání, kde teď není možnost hledat dle souřadnic.
Pracujeme na opravě.

 

--------------------------------------------------------------

Robin Rezek

QA Specialista

 

robin.rezek@firma.seznam.cz 

http://www.seznam.cz/

 

Seznam.cz, a.s., Radlická 3294/10, 150 00 Praha 5

 

 

Diky za info, fakt skoda, ze to nejde. Ted uz by to bylo i celkem pouzitelne v terenu. Mapa se nataci po smeru. Jeste teda kdyby sel vypnou hw kompas. A nechat se navigovat po znacce za keskou zobrazenou rovnou z locusu. Coz ted teda zobrazit nejde, bez tech souradnic a online je celkem k prdu :-)


  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#123 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 116 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2014 - 17:44

Už zas mi nefunguje proklikávání od keše na její umístění na mapy.cz. Vám to chodí?


  • 0

#124 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 162 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2014 - 17:56

Nešlo mi to už včera. Zatím to řeším zkopírováním souřadnic do okénka vyhledávání v mapě. Ale je to opruz :(


  • 0

#125 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 734 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2014 - 18:58

Já jsem měl na mapy.cz udělanou zkratku ve Firefoxu. Do adresního řádku jsem napsal m Praha a otevřely se mapy.cz na Praze. Prostě vyvolání map rovnou s hledáním. Od včerejška nebo kdy to nefunguje. www.mapy.cz/turisticka/?q=Praha nenajde nic. Zjistil jsem že to asi prohání přes nějaký server který dodá souřadnice a mapa nazoomuje na ně. Alespoň tak se mi to jeví v adresním řádku. Nezprovoznil jsem to. Zato jsem to zprovoznil pro googlemapy. Je to škoda, hledám dost často (nejen Poznejmisto, ale i služebně) a dost to šetřilo čas a klikání.


  • 0

#126 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 630 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2014 - 19:21

Už zas mi nefunguje proklikávání od keše na její umístění na mapy.cz. Vám to chodí?

 

Na adrese http://babitron.ic.c.../mapycz.user.js je nová verze pro opičku, která pro tuto chvíli funguje.

Nevím, jestli se to dá jednoduše zaktualizovat, zřejmě je potřeba původní skript (kdo ho používal) odinstalovat a nainstalovat nový. Kdo chce jinou než turistickou mapu, stačí slovo "turisticka" v odkazu nahradit něčím jiným.


Tento příspěvek byl upraven od Vláček: 04 září 2014 - 19:22

  • 0

#127 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 734 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2014 - 20:08

Tak koukám na zdroják a potvrzuje se mi moje teorie, vyhledávání na mapách jde teď oklikou přes souřadnice.

Ale já teď nic nového neinstaloval a proklik z listingu na mapy.cz mi funguje!

Že by vedlejší efekt ebíkova Mapswitche? Nebo GME? Nebo GCLh? Víc tam toho nemám.


  • 0

#128 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 162 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2014 - 20:31

No jo, jenže když jsem měl nainstalovanou opičku, tak mi furt mrznul firefox :(

Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 04 září 2014 - 20:32

  • 0

#129 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 734 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2014 - 22:00

Nezkoušel jsi to jen v zimě? Teď zatím ještě nemrzne. Opici tam mám už hodně dlouho a problémy s ní nejsou.


  • 0

#130 puczmeloun

puczmeloun

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 10:51

ad souřadnice - od včera mi to taky nefunguje a to mám ve Firefoxu naistalovaný jen GClh a nepamatuju si, že by byl nějak včera nový...

 

Jinak, neví někdo, kde je v nových mapách.cz skryté zobrazení fotografií na mapě, jako tomu bylo v předchozích verzích? Pro hledání/přípravu/kontrolu některých keší z domova se to docela hodilo...


  • 0
Užívej života...

#131 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 446 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 11:12

že by "Změnit mapu" - "Fotografická" ?

mě odkazy podle GPS souřadnic stále fungují, nemám to jako ?q ale takto http://www.mapy.cz/l...15.5451880556°E


Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 05 září 2014 - 11:16

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#132 puczmeloun

puczmeloun

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 12:19

souřadnice - geocaching.com odkáže na "http://www.mapy.cz/z...9.19067 16.6497", což ale na mapy.cz neukáže nic

 

fotografie - díky za radu, nedávno jsem to dvakrát hledal a dvakrát přehlédl, super...


  • 0
Užívej života...

#133 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 589 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 12:34

Tak jsem si to sel dneska konecne vyzkouset, jak ze to nefunguje... ale me to funguje normalne a spravne! (Ale nerozbijim si to zadnou opickou...)


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 05 září 2014 - 12:34

  • 1

#134 tr.ma

tr.ma

    Martina

  • Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 13:40

Tak nový poznatek odkaz na mapy.cz u keše mi  na Google chrome nefunguje. Ale pokud si stránky otevřu v Exploreru tak odkaz funguje jak má a v mapách se zobrazí její umístění.  a upozorńuji  že ani v jednom prohlížeči  nepoužívám žádné zmiňované "doplňky a vychytávky"


  • 0

#135 zdeziz

zdeziz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 17:42

Tak jsem si to sel dneska konecne vyzkouset, jak ze to nefunguje... ale me to funguje normalne a spravne! (Ale nerozbijim si to zadnou opickou...)

Možná je to tím "dneska". Včera určitě Opera (bez opiček) nefungovala, dnes už běhá všechno, asi nějaké úpravy....


  • 0

#136 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 734 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 18:40

Jo, už mi chodí i to vyhledávání. Asi těch stížností bylo víc.


  • 0

#137 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 162 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2014 - 7:29

Ve firefoxu už mi to taky chodí, funguje to teď tak, že se souřadnice automaticky vloží do vyhledávací řádky. Díky za opravu :) .


  • 0

#138 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 342 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2015 - 21:58

Teď zrovínka čtu, že Mapy.cz nově umí uložit naklikaný body do GPX nebo KML. Může se hodit, ne...?!?  :)


  • 0

#139 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 373 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2015 - 22:09

Na zive.cz jsou teda rychlý. :D GPX i KLM umí mapy.cz už nějaký ten měsíc.


  • 0

#140 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 734 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2015 - 22:25

Nějak tam nenapsali, že Mapy.cz umí i zobrazit GPX, stačí ho do mapy přetáhnout. Spíš se mi zdá, že je to nějaká utajená funkce, něco jako Easter egg.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama