Přejít na obsah


Fotka

Archivace GC135M8, dříve Island


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
210 odpovědí na toto téma

#41 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 12:26

Abys neřekla, tak jsem napsal už i tam, i když si fakt nemyslím, že by mě nějak extra respektovali (na obou stranách).

Moc díky!

Jinak ke zminene problematice - v posledni dobe mi jsou cim dal vic sympaticky moje bejvaly ucitelky, ktery proste hromovym hlasem zarvaly, ze nam to zabavi a vrati az na konci skolniho roku. Ze dobry deti se delej a kdyz se nejsme schopny dohodnout, nebude si s tim blbym autickem teda hrat nikdo, pac ony teda fakt nebudou patrat po tom, kdo si zacal.

Nojo, chtělo by to do těch Jizerek sehnat nějakou vhodnou učitelku :D!

připomíná mi to bojůvky mezi partami ve Stínadlech :D a pak že jsou tyhle doby prý dávno pryč..aby jednou nedošlo na bitvu koulí někde na poli plném barikád. z palet :D

To by nebyl špatnej event, zamlouvám si, že budu reprezentovat Haha - Bimbi!
  • 0

#42 hoblik

hoblik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 456 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 14:10

Jako vždycky je pravda někde uprostřed. ...

 

Nevím kdo z diskutujících byl na této keši, tak jen shrnuji. Podle mne byla přiměřeně daleko od tradičního tábořiště (mimochodem zjevně nelegálního), takže ne hned vedle ohniště. Navíc to byla mysterka, takže tam rozhodně žádné průvody kačerů nechodily. Je to vrchol hory kousek od rušné turistické cesty, takže žádné ztracené místo uprostřed panenské přírody to není. Uznávám, že "přiměřeně daleko" je ošidná formulace. Ale druhá strana v tomto případě zjevně prosazuje nulovou toleranci.

 

Takže za sebe říkám, že pravda není v tomto případě někde uprostřed (jak naznačují i další). 

 

A ještě osobní poznámka k aktérům celého příběhu - Uznávám, že Kolombo dovede být tvrdohlavý. Ale mívá pro to dobrý důvod. Znám ho takových pětadvacet let a za tu dobu udělal pro Jizerky víc, než kdokoliv jiný koho znám.


  • 5

Hoblíkovo geocoiny, nevelký geocaching blog a T5 geocaching


#43 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 478 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 14:43

Já se nevyjadřoval k této konkrétní keši. Na ní jsem nebyl, tak neznám konkrétní situaci. Tou pravdou uprostřed míním, že z obou stran musí být snaha problém řešit. A vyhlašování válek vede do pekel.


  • 2
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#44 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 15:10

Asi takhle: skoro každý ať z té a nebo z té "organizace" se chytí toho svého, má klapky na očích a jde si za svým a názor druhé strany ho nezajímá, jak tak koukám. A všechno zde rozbouřila keš, která byla colombem archivována, protože by jí zlý tremp mohl ukrást. Hazíte sem úryvky kde pár "internetových" trampů hází špínu na kačery a vůbec si neuvědomujete, že ve skutečnosti se na to fórum může registrovat kdokoliv. Tak jako sem. A pak může pod nálepkou trampa, kačera atd. provokovat. A ano, může to tak být a nemusí.

 

Diskuzi na zmíněných trampských stránkách jsem si pečlivě přečetl a nejsou tam jen zlostné výkřiky vůči kačerům a není tam k této problematice jen jeden thread. Třeba je tam napsáno i tohle:

 

 

Když už se tady nakously ty Jizerky, tak např. keška ve Valhale… Byl jsem tam kdysi s Libereckejma. Ani oni to nemohli najít, všude byly balvany a borůvkoviště. Když jsme konečně po dlouhým hledání našli vchod a vlezli dovnitř, tak se mě zmocnil takovej ten slavnostní pocit, kterej bych vyjádřil jako „jo, semka kdysi jezdil Kid!“. Úžasnej genius loci… Střih – současnost, keška: k Valhale je vydupaná dálnice, aby se keškaři v systému neztratili, tak si tam namalovali modrý šipky. O slunečních a teplejch víkendech lidí jak na Václaváku, kdy všichni pokřikujou „máš?“ „tadýýý“, „tý vole to je hustý“ atd…, takže genius loci je definitivně pryč a lokalita je hodně zničená. Ale keš přece nikomu a ničemu nevadí, musíme bejt tolerantní.

Další příklad byl na Vysočině. Zimoviště netopejrů regionálního významu. Kešouni tam chodili celoročně, protože keše v podzemí maj velkou oblíbenost. V zimě se jich spousta fotila jak do netopejrů šťouchaj prstem. Kolik jich takhle zabili nebudu ani odhadovat, ale na sčítání se to projevilo. Ale keš přece nikomu nevadí a musíme bejt tolerantní…

 

 

Nemohu potvrdit zda u citovaných keší to vypadá tak jak je v citaci napsáno, ale mohu potvrdit, že je dost keší v lesích, kde díky keším vznikají dálnice, které dotyčné místo hyzdí a v těchto případech se vůbec nedivím lidem, kteří na tyto keše nadávají. A je úplně jedno zda jsou to trempové, ochránci přírody, nebo kdokoliv jiný.

Trempové jsou pravděpodobně nasraný, že díky původnímu umístění keše, nemají na místě kam jezdí už takový klid. Soudím dle tohoto logu z 3. 8. 2014 napsaného přímo u colombovi keše.

 

 

Nechci z listingu/logbooku dělat diskuzní fórum, ale nedá mi to, abych nenapsal, že je mi tohoto konce líto. Kešky hledám a trampování mi taky není cizí a tak mi tahle válka přijde smutná a zbytečná.

Tuhle kešku jsem moc rád našel a byl jsem rád, že mi kemp (který jsem před svojí geokariérou nemohl najít) ukázala. Po několikerém zničení by mi přišlo rozumné keš umístit dál a ke kempu dát jen wapoint nebo indicii. Jako téma kešky je kemp skvělý. Forma mysterky, později dokonce PM, redukovala návštěvnost na minimum.

Vím, že trampové neradi nesou, když jim někdo cizí leze do kempu. I jinde v republice jsou nešťastní, když jim civilové lezou do jejich hájemství. Většinou naštěstí nejdou tak daleko, aby byli "agresivní". Je to poněkud směšné, protože zabrali cizí kus lesa a teď si ho nárokují a nelibě se dívají na keškaře, houbaře a výletníky.

Čekal bych více tolerance ze strany trampů, ale lidi jsou různí a to bez ohledu na to, zda hledají kešky nebo blešky, s tím nic nenaděláme. Zdá se mi, že pro nás z toho vyplývá úkol kešky schovávat tak dobře, aby je mudla nenašel! icon_smile_wink.gif

Kolombo, díky za Tvoje kešky!

 

 

Ano GC jsem začal hrát, protože se rád toulám přírodou a po zajímavých místech a k zajímavému místu mnohdy přijdu právě díky uložené keši. Ale nikdy by mě nenapadlo, tak jak se stává třeba na FB poslední dobou velkou módou, žádat o to aby mi ostatní řekli, když jedu na nějaké místo, na jaké keše mám jít. Ono právě i tímto, že ostatním lidem jiní lidé doporučují právě ty hezké keše, které jsou právě ve většině případech na hezkých místech a tím zvyšují návštěvnost třeba méně exponovaných míst, nahrávají k těm již zmíněným dálnicím ke keším. A pak to právě dopadá, tak jak to dopadá. Rád třeba někomu poskytnu PQ nějaké oblasti, ale nikdy mu nebudu říkat na jaké keše má jít a na které ne. GC je o hledání a tak si ty hezké keše i sám najdu.

 

Všichni by k problémům měli nahlížet z obou stran a pak by to bylo lepší.


  • 6

#45 kutil

kutil

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 15:11

Očividně se někdo hodně baví, o víkendu asi 22.7-23.7.2014 zmizely, Frýdlantské Cimbuří, Polední kameny, a asi i Ptačí Kupy, které jsem všechny obnovoval před 3 měsíci, o týden později Černá hora :(,  Už mě to nebaví, stále obnovovat, Původní krabice Jizerské Tisícovky a Jizerské výhledy jsou také pryč, díky čemuž to ztratilo třešničku na dortu. Doufám, že to jsou jen shody náhod a nikdo cíleně neničí tyto poklady. Založení a umístění bylo schváleno vedením CHKO Jizerské Hory. Proto nevidím důvod poklady ničit. Nemá smysl hledat nové umístění, když každý s GPSkou si je stejně najde. Zatím obnovovat nebudu a počkám na výsledek dění v Jizerských Horách. Kutil


  • 0

#46 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 15:25

Nevím kdo z diskutujících byl na této keši, tak jen shrnuji. Podle mne byla přiměřeně daleko od tradičního tábořiště ....

 

Nepochopil .... nejde o to, jak daleko nebo blízko keška je, Jizerským trampům vadí to, že ta keška je prostě o tomto "tábořišti" jako takovém a tím pádem k němu kačery tak jako tak navede (ať už keškou, nebo jen pomocí WP či jinak), což si prostě nepřejí a lze to pochopit, protože kačer by taky nebyl odvázanej, kdyby na jeho supervyladěnou kešku někdo tahal ve velkým mudly.

 

P.S. - Tím neříkám, že mají pravdu a špatní jsou kačeři, jen říkám, že je potřeba se na věc podívat i z druhé strany.

 

Já se nevyjadřoval k této konkrétní keši. Na ní jsem nebyl, tak neznám konkrétní situaci. Tou pravdou uprostřed míním, že z obou stran musí být snaha problém řešit. A vyhlašování válek vede do pekel.

 

Ano, vyhlašování válek je opravdu k ničemu. Jinak já si ale opravdu myslím, že pravda je uprostřed - argumenty obou stran dávají smysl a mají svoji logiku.


  • 1
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#47 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 15:32

Tommy, na Valhale jsem byla nedávno. Od turistické cesty tam žádná geodálnice není, je velmi těžké tam najít přístupovou cestu zcela neprostupným lesem, natož přístupovou cestu k místu, kde je zrovna keš. Pouze v "korytě" samotném je kus pěšinky mezi borůvčím, asi jako jinde v lese, kde chodí zvířata a nebo lidi.. Valhala je zobrazená na turistické mapě a jsou z ní videa na Youtube, může se tam jít podívat kdokoliv. Není to ani trampské tábořiště, jen místo, kam trempové rádi chodí a chtěj ho mít pro sebe. Ale jakým právem? A ty modré značky owner nedávno po dohodě se správci místa odstranil.


  • 0

#48 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 15:41

Koukam ze to uz je jak boj o Hospodu v lesni tisince :) Ja bych tem trempirum zacal kontrolovat dodrzovani Kubatova zakona o oddacich listech a pripadne nasadil pana Paplhama s posvatnou troubou.


  • 2

#49 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 15:45

Koukam ze to uz je jak boj o Hospodu v lesni tisince :) Ja bych tem trempirum zacal kontrolovat dodrzovani Kubatova zakona o oddacich listech a pripadne nasadil pana Paplhama s posvatnou troubou.

Pravdu díš, kolego, a my se svatou inkvizicí bysme taky mohli udělat svůj díl práce. Když oheň, tak oheň! :D


  • 0

#50 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 15:52

Tommy, na Valhale jsem byla nedávno. Od turistické cesty tam žádná geodálnice není, je velmi těžké tam najít přístupovou cestu zcela neprostupným lesem, natož přístupovou cestu k místu, kde je zrovna keš. Pouze v "korytě" samotném je kus pěšinky mezi borůvčím, asi jako jinde v lese, kde chodí zvířata a nebo lidi.. Valhala je zobrazená na turistické mapě a jsou z ní videa na Youtube, může se tam jít podívat kdokoliv. Není to ani trampské tábořiště, jen místo, kam trempové rádi chodí a chtěj ho mít pro sebe. Ale jakým právem? A ty modré značky owner nedávno po dohodě se správci místa odstranil.

 

No, třeba proto, že to místo objevili a ta pěšinka tam fakt je. Nicméně u té jeskyně to až tak problém není.

 

Koukam ze to uz je jak boj o Hospodu v lesni tisince :) Ja bych tem trempirum zacal kontrolovat dodrzovani Kubatova zakona o oddacich listech a pripadne nasadil pana Paplhama s posvatnou troubou.

 

Tak to zkusím napsat ještě jinak, abyste to pochopili - jak by se vám líbilo, kdybyste založili kešku a někdo ji zapojil a využil (bez vašeho vědomí) pro nějakou úplně jinou hru? A přesně tak je to v případě toho Islandu - Jizerští trampové si tam založili kempík, který se navíc časem pro ně stal doslova legendou (z mnoha důvodů) a teď jim ho někdo chce využít a zapojit do hry, kterou ale oni nehrají a ani hrát nechtějí.


  • 6
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#51 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 674 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 16:00

Jo, jasně, já jsem zaarchivoval keš, aby ji tremp nemohl ukrást.

 

On ji ukrást nemohl, protože ji už dávno ukradl, zpravidla ihned po obnovení. A mnohokrát.

 

Kapsa tu sice píše, že trempové chtěli jednat, ale jen o tom, že tu keš zruším. Takže já jsem tvrdohlavý lump, ale trempové jsou kladné postavy z Rychlých šípů.

 

Jestli někdo zneuctil osadu Island, tak Ti, co uctívají kapitána Kida zlodějinou.

 

Mimochodem, Kapsa tam napsal trempům moc hezké vyjádření, ale zapomněl, asi z rozrušení, zmínit, že nějaký dobrák krade v Jizerkách keše, za Island. A taky nějak zapomněl zmínit, že už se vzteklá trempská cháska dočkala, keš Island je v archivu.


  • 1

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#52 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 674 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 16:08

Tak to zkusím napsat ještě jinak, abyste to pochopili - jak by se vám líbilo, kdybyste založili kešku a někdo ji zapojil a využil (bez vašeho vědomí) pro nějakou úplně jinou hru? A přesně tak je to v případě toho Islandu - Jizerští trampové si tam založili kempík, který se navíc časem pro ně stal doslova legendou (z mnoha důvodů) a teď jim ho někdo chce využít a zapojit do hry, kterou ale oni nehrají a ani hrát nechtějí.

 

Děkuji za inspiraci. Tak já tam udělám tradičku Olivetská hora. A o trempech se ani nezmíním :-D

 

Trochu se do toho zamotáváš. Je to vrchol, kam se běžně chodí, je nedaleko turistické značky a spousta lidí to zná jako vyhlídku, ne jako Island. Z osady tam už není prakticky nic, jen ten žulový převis. I ta knížka, do které se tam píšete, byla původně nahoře na skále, jako vrcholová. Možná je tam už jiný notes, ale to pouzdro je stejné, jako na každém druhém kopečku v Jizerkách.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#53 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 508 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 16:14

Neda mi to a neomalene se zeptam: "Kdo z tech trampu, kteri tam ted nici kesky, ma neco spolecneho s temi, kdo Island zalozil?" Neni to nahodou tak, ze to misto objevili uplne stejne, jako jej objevili keseri? Tedy, nekdo je nekdy na to misto zavedl, nekdo jim to misto ukazal. Tak mi tam to tvoje prirovnani, Kapso, nejak nesedi...

 

Mimochodem: http://www.toulavci....e-kempy/island/

Tedy, kdyz tamtudy vedla tustisticka znacka, bylo vse OK, ale kdyz tam trikrat za mesic zabrousi kacer, je to problem?


  • 3

#54 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 16:29

Tak to zkusím napsat ještě jinak, abyste to pochopili - jak by se vám líbilo, kdybyste založili kešku a někdo ji zapojil a využil (bez vašeho vědomí) pro nějakou úplně jinou hru? A přesně tak je to v případě toho Islandu - Jizerští trampové si tam založili kempík, který se navíc časem pro ně stal doslova legendou (z mnoha důvodů) a teď jim ho někdo chce využít a zapojit do hry, kterou ale oni nehrají a ani hrát nechtějí.

Tak ja se do tohodle nechtel montovat, ale koukam ze asi to jinak nepujde. Jasne, kdybych melnekde zasity misto, nelibilo by se mi kdyz tam nekdo dalsi chodi. A je celkem jedno jestli bych ja byl kacer a chodili mi tam trempi, nebo mudlove, nebo bych byl tremp a chodil by mi tam kde kdo. Pocad souvislosti chapu. Ale dal uz ne.

 

Kdyz je nekde kes a misto se proflakne, zavedou tam turistickou znacku, postavej hospodu, silnici nebo nevim co, tak proste normalni postup je ze kes se presune, zaarchivuje a podobne. Misto ulozeni kese neni majetkem ownera, takze se tam tyhle veci deji bez jeho vedomi a on se prizpusobi okoli. Nic jinyho mu nezbejva. Jeste jsem neslysel o kacerovi co by kolem svoji kese nicil turisticke znaceni, vykopal cestu atd. Muze to zkusit lip schovat, nebo to muze zabalit. Proste moudre se prizpusobi okolnim podminkam, protoze vi ze to okoli neni jeho.

 

Naopak tremp si podle vseho asi mysli ze to tam jeho je. Jenze ono neni. Muze si tam chodit kdo chce, kdy chce a jak chce. Tremp z toho nemusi sice bejt nadsenej, ale to je asi tak vsechno co s tim muze delat. Slusnej tremp by se mohl pokusit dojednat s majitelem kese nejakejy unosny reseni aby se navzajem nesrali. Pokud vi jak se kes najde a lusti, evidentne se vyzna natolik aby umel kontaktovat ownera. Pokud se o to ani nepokusi a rovnou kes znici a nasledne par dalsich, tak je to holt ubozak mdleho ducha. Pokud mu to ostatni z jeho komunitu nedokazou vysvetlit, koledujou si tak akorat o to, zalozit jim tam EC kde jedna z odpovedi je jak siroky jsou ty dvere. Ale komu neni rady...

 

BTW mame velkou kliku ze nejakej tremp kdysi neprespal treba na nadvori Prazskyho hradu a neprohlasil ho za svoje kultovni misto kam nikdo nesmi a nezacal se chovat jak tenhle. Mohl by tam treba japonskejm turistum rozbijet fotaky...

 

Muzes si rikat co chces, ale na lidi co me vyhanej z lesa kterej ani neni jeho jsem dost haklivej. Nota bene z normalni znaceny turisticky cesty, to uz je hodne blbej vtip. Na hajny uz jsem zvyklej, ale jestli tohle chtej delat jeste trampove, tak to uz je hodne silny kafe.


  • 13

#55 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 16:35

Trochu se do toho zamotáváš ....

 

Kolombo, já si fakt nemyslím, že ty jsi nějaký lump a těch pár místních (trampů je mnohem víc jak kačerů a tohle je problém opravdu jen několika málo z nich) jsou Rychlé šípy. Stejně tak tě ubezpečuji, že mě osobně keška na Islandu ani v nejmenším nevadila a myslím, že podobně to bere i naprostá většina ostatních trampů. Já se jen snažím snést na hromadu argumenty obou stran, aby ti, co o to stojí měli k pochopení informace a motivy obou stran. Stejně tak jsem se na onom fóru snažil dotyčným vysvětlit, že je tvoje kešky nijak neohrožují ani neomezují. Bohužel nepochopení stále na obou stranách ....

 

Neda mi to a neomalene se zeptam: "Kdo z tech trampu, kteri tam ted nici kesky, ma neco spolecneho s temi, kdo Island zalozil?" Neni to nahodou tak, ze to misto objevili uplne stejne, jako jej objevili keseri? Tedy, nekdo je nekdy na to misto zavedl, nekdo jim to misto ukazal. Tak mi tam to tvoje prirovnani, Kapso, nejak nesedi...

 

Mimochodem: http://www.toulavci....e-kempy/island/

Tedy, kdyz tamtudy vedla tustisticka znacka, bylo vse OK, ale kdyz tam trikrat za mesic zabrousi kacer, je to problem?

 

To fakt nevím, protože opravdu nevím, kdo konkrétně to dělá - nejsem z Jizerek, neznám místní trampy a ani nijak extra dobře neznám Jizerky samotný. Jen znám důvody a pohnutky, které se snažím navzájem zprostředkovat a vysvětlit. Jinak mě osobně je to v podstatě úplně fuk, jen jsem se snažil pomoct. U osadního fleku trampské osady jejíž jsem šerifem (na druhém konci republiky) jsem si kešku sám založil, takže z toho je můj osobní a subjektivní postoj tramping/geocaching asi dost dobře patrný.

 

Víc fakt nevím, co bych k tomu dodal.

Jakožto tramp a kačer současně jsem se snažil pomoct a tady to mám. :(


  • 5
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#56 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 17:03

Muzes si rikat co chces, ale na lidi co me vyhanej z lesa kterej ani neni jeho jsem dost haklivej. Nota bene z normalni znaceny turisticky cesty, to uz je hodne blbej vtip. Na hajny uz jsem zvyklej, ale jestli tohle chtej delat jeste trampove, tak to uz je hodne silny kafe.

 

Další co vůbec nepochopil - jednak to není na turistické cestě, je to blízko ale na ní to rozhodně není. Druhak nikdo nikoho nevyhání, jen nechtějí, aby se o tomto místě veřejně psalo na netu a aby se trampský kemp využíval pro hru, kterou oni hrát nechtějí.

 

P.S. - Jen vysvětluji, to neznamená, že to takto vidím i já a že je toto i můj názor. A už mě to stejně neba ....  :mellow:


  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#57 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 17:15

Další co vůbec nepochopil - jednak to není na turistické cestě, je to blízko ale na ní to rozhodně není. Druhak nikdo nikoho nevyhání, jen nechtějí, aby se o tomto místě veřejně psalo na netu a aby se trampský kemp využíval pro hru, kterou oni hrát nechtějí.

 

P.S. - Jen vysvětluji, to neznamená, že to takto vidím i já a že je toto i můj názor. A už mě to stejně neba ....  :mellow:

Nevyhani? Rozbiju jim tuhle a radsi i vsechny kesky po celejch jizerkach neni vyhaneni? Tak to teda jsem fakt nic nepochopil


  • 5

#58 Skywalker

Skywalker

    "kašpar"

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 108 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 17:15

Bohužel mi můj prohlížeč nedoporučuje navštívit stránky s tremským forem, ale může jim tam někdo prosím napsat, ať toho ubožáka, co škodí v jizerkách zastaví ? Byla by to fakt škoda, kdyby se to začalo šířit po celé ČR


  • 0

*


#59 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 774 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 17:19

Já nevím. Island zpopularizovali už Kid a Ryvola, jinak by o něm opravdu vědělo jen pár místních trampů. Nejsem tramp. Na vandry jsem chodil, někdy i se stálejší partou, ale nikdy s osadou a na kempy. Jejich rozhořčení chápu, ale i kdyby tam nebyla keš, v dnešní době se místo neutají. Jak to dobře znají i kačeři, když si někde v tisku přečtou o keši i se souřadnicemi. Nehledal jsem to, ale myslím, že bych místa známých kempů vygooglil i mimo stránky GC.com


  • 1

#60 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 292 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 17:34

...jednak to není na turistické cestě, je to blízko ale na ní to rozhodně není. Druhak nikdo nikoho nevyhání, jen nechtějí, aby se o tomto místě veřejně psalo na netu a aby se trampský kemp využíval pro hru...

 

Nemohu souhlasit. Pročti si prosím posledních pár řádků mého prvního příspěvku v tomto vlákně.


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama