Přejít na obsah


Fotka

GeoGet a tisicovky.cz

geoget návod

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8 odpovědí na toto téma

#1 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 13:53

Vytvoril jsem si geogetovskou databazi vsech ceskych tisicovek vytazenim ze stranek tisicovky.cz. Mozna jsem delal neco, co je uz nekde hotovo. Je tomu tak? Pokud nikoliv, rad databazi poskytnu dale, jen co ji jeste trochu vylepsim. A k tomu vylepspvani mam dva dotazy:

 

i) Je mozne (a jak?, ze by neco z Custom sloupeckem?) v editoru sloupecku zobrazeni nejak pridat hint (tedy udaj z tabulky 'geolist', sloupec 'hint')? Ptam se proto, ze v tomto policku mam prevzany udaj o dostupnosti vrcholu (napr. text "D3 (velmi obtížná dostupnost)").

 

ii) Nefunguje mi "show web site". Prestoze XML tag "url" v importujicim gpx souboru mam. A ani jsem nenasel nikde v databazi, kam se URL bodu/kese uklada. Ze by to GG vzdy skladal znovu podle GC kodu?

 

Dik za odpovedi a pomoc.

Martin (geonick: tulak)


  • 0

#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 669 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 18:23

Jestli jsem te dobre pochopil, delal jsi zbytecnou praci. Existuje bookmark.Bookmark jsem snadno importovat do geogetu.

 

Druha moznost je otagovat kese nadmorskou vyskou a pak vybrat ty nad 999 metru. Neni to sice uplne presne, ale chyby by prilis velike byt nemusely.

 

Poznamka: ty kese jsou normalne importovane? Pokud jsi upravil hint, dalsim importem (aktualizaci) o nej prijdes. K ulozeni takovych informaci slouzi TAGy.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 313 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 18:47

Gorde, presedni si a pak si to precti znovu - neslo o kese, ale o "kopecky" co maj nad 1000 m :)


  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 19:30

Pokud se jedna o nekeskovou databazi vrcholu, pak mi prijde nejlepsi:

 

i) zobrazit hint tam jde vizualizacnim skriptem, ale bude to zbytecne pomale. Proc na to nevyuzijes keskovou obtiznost a teren? To se pro tohle vyuziti primo nabizi, ne?

 

ii) mas pravdu, URL se opravdu konstruuje v programu, v databazi na to policko neni. (Do budoucna se ale s timto polem pocita...) V soucasne dobe doporucuji dat to URL alespon do listingu.


  • 0

#5 flasticky

flasticky

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2015 - 12:46

Nenašel jsem aktuálnější téma k tisícovkám, snad jsem tu dobře. Máte někdo hlavní (a vedlejší) vrcholy z tisicovek.cz v datové formě (gpx, poi, databáze GeoGetu), kterou bych posléze dal schroupnout Garminu?


  • 0

#6 flasticky

flasticky

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2015 - 20:30

Ještě jsem pogooglil a našel jsem výstup z aktivity zmíněné výše v tomto threadu: http://martin-tulak....-tisicovky.html

Do geogetu jsem to sice zatím nedostal, ale to mě až tak netrápí.


  • 0

#7 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2015 - 11:09

Vedle zminovaneho linku jsem dal seznam tisicovek (jako waypointy) take sem: http://martin.the-se...icovky/geoget/.


  • 0

#8 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2015 - 11:15

Moje odpoved odesla jen z pulky, takze znovu:

 

Uz si nepamatuji, jak jsem to do geogetu dostal, ale pokud bude treba, mohu pamet restartovat. Pro pripadne zajemce (kteri by vedeli, jak to pouzit k importu) jsem dal sve geoget soubory sem: http://martin.the-se... kvuli tem URL.

 

Jeste jsem v te nepodarene odeslane odpovedi psal, ze pro uziti v GeoGetu mam problemy s URL odkazy na tisicovky.cz. GeoGet takove URL neuklada do databaze, ale dynamicky je vytvari, kdyz je potrebuje. Coz funguje dobre pro opravdove kesky, ale uz mene pro jine seznamy. Autor GeoGetu ale naznacil, ze pristri verze GeoGetu uz bude URL ukladat do dve databaze, takze jsem to zatim neresil.


  • 0

#9 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2015 - 11:18

Porad to jeste neni uplne dobre odeslane. Dela problem, kdyz vlozim URL (spise ja delam problem, ze ho vkladam blbe). Takze ho vkladam jeste jednou: http://martin.the-se...sicovky/geoget/


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, návod

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama