Přejít na obsah


Fotka

GeoGet a tisicovky.cz

geoget návod

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
14 odpovědí na toto téma

#1 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 13:53

Vytvoril jsem si geogetovskou databazi vsech ceskych tisicovek vytazenim ze stranek tisicovky.cz. Mozna jsem delal neco, co je uz nekde hotovo. Je tomu tak? Pokud nikoliv, rad databazi poskytnu dale, jen co ji jeste trochu vylepsim. A k tomu vylepspvani mam dva dotazy:

 

i) Je mozne (a jak?, ze by neco z Custom sloupeckem?) v editoru sloupecku zobrazeni nejak pridat hint (tedy udaj z tabulky 'geolist', sloupec 'hint')? Ptam se proto, ze v tomto policku mam prevzany udaj o dostupnosti vrcholu (napr. text "D3 (velmi obtížná dostupnost)").

 

ii) Nefunguje mi "show web site". Prestoze XML tag "url" v importujicim gpx souboru mam. A ani jsem nenasel nikde v databazi, kam se URL bodu/kese uklada. Ze by to GG vzdy skladal znovu podle GC kodu?

 

Dik za odpovedi a pomoc.

Martin (geonick: tulak)


  • 0

#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 808 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 18:23

Jestli jsem te dobre pochopil, delal jsi zbytecnou praci. Existuje bookmark.Bookmark jsem snadno importovat do geogetu.

 

Druha moznost je otagovat kese nadmorskou vyskou a pak vybrat ty nad 999 metru. Neni to sice uplne presne, ale chyby by prilis velike byt nemusely.

 

Poznamka: ty kese jsou normalne importovane? Pokud jsi upravil hint, dalsim importem (aktualizaci) o nej prijdes. K ulozeni takovych informaci slouzi TAGy.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 18:47

Gorde, presedni si a pak si to precti znovu - neslo o kese, ale o "kopecky" co maj nad 1000 m :)


  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 471 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 19:30

Pokud se jedna o nekeskovou databazi vrcholu, pak mi prijde nejlepsi:

 

i) zobrazit hint tam jde vizualizacnim skriptem, ale bude to zbytecne pomale. Proc na to nevyuzijes keskovou obtiznost a teren? To se pro tohle vyuziti primo nabizi, ne?

 

ii) mas pravdu, URL se opravdu konstruuje v programu, v databazi na to policko neni. (Do budoucna se ale s timto polem pocita...) V soucasne dobe doporucuji dat to URL alespon do listingu.


  • 0

#5 flasticky

flasticky

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2015 - 12:46

Nenašel jsem aktuálnější téma k tisícovkám, snad jsem tu dobře. Máte někdo hlavní (a vedlejší) vrcholy z tisicovek.cz v datové formě (gpx, poi, databáze GeoGetu), kterou bych posléze dal schroupnout Garminu?


  • 0

#6 flasticky

flasticky

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2015 - 20:30

Ještě jsem pogooglil a našel jsem výstup z aktivity zmíněné výše v tomto threadu: http://martin-tulak....-tisicovky.html

Do geogetu jsem to sice zatím nedostal, ale to mě až tak netrápí.


  • 0

#7 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2015 - 11:09

Vedle zminovaneho linku jsem dal seznam tisicovek (jako waypointy) take sem: http://martin.the-se...icovky/geoget/.


  • 0

#8 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2015 - 11:15

Moje odpoved odesla jen z pulky, takze znovu:

 

Uz si nepamatuji, jak jsem to do geogetu dostal, ale pokud bude treba, mohu pamet restartovat. Pro pripadne zajemce (kteri by vedeli, jak to pouzit k importu) jsem dal sve geoget soubory sem: http://martin.the-se... kvuli tem URL.

 

Jeste jsem v te nepodarene odeslane odpovedi psal, ze pro uziti v GeoGetu mam problemy s URL odkazy na tisicovky.cz. GeoGet takove URL neuklada do databaze, ale dynamicky je vytvari, kdyz je potrebuje. Coz funguje dobre pro opravdove kesky, ale uz mene pro jine seznamy. Autor GeoGetu ale naznacil, ze pristri verze GeoGetu uz bude URL ukladat do dve databaze, takze jsem to zatim neresil.


  • 0

#9 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2015 - 11:18

Porad to jeste neni uplne dobre odeslane. Dela problem, kdyz vlozim URL (spise ja delam problem, ze ho vkladam blbe). Takze ho vkladam jeste jednou: http://martin.the-se...sicovky/geoget/


  • 0

#10 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 14:11

Dodelavam lepsi export vsech ceskych tisicovek (vrcholu, nikoliv kesi). Jednak proto, ze tentokrat chci pridat jeste dalsi data z webovych stranek tisicovky.cz (treba geomorfologicke celky a podcelky) a druhak, ze nekolik tisicovek od me prvni verze pribylo. Vysledkem bude zase GPX soubor, ktery pujde normalne importovat do GeoGetu (do separatni databaze, treba Tisicovky). Pomohlo by mi znat odpovedi (nebo nazory) na par veci tykajicich se moznosti GeoGetu (pisu to do tohoto vlakna, protoze vim, ze tady HaLuMa kdysi take byl):

 

  • Tisicove vrcholy nejsou geocache a nemaji zadnou velikost. Je proto lepsi uzivat Not chosen nebo Virtual? GG v dokumentaci pro impportovani Waymarktu pouziva Virtual.
  • Ve vytvorenem souboru s tisicovkami budu mit i par udaju, ktere se budou musit pak v GG zmenit v tagy (geomorfologicke udaje, vcetne elevation, kterou chci vzit z udaju o tisicovkach a ne jen pluginem o nadmorske vysce). K tomu se ptam:
    • Kdyz v GG je uz tag Elevation naplnen, meni se pristim spustenim pluginu Elevation? (Pardon, tohle patri spise pro autora toho pluginu.)
    • Nove tagy musim nejak dat do GPX souboru nebo do souboru samostatneho, a odtud je pak pomoci scriptu s SQL prehrat do databaze GG. Samostatny soubor (mel by tri sloupce: ID vrcholu, jmeno categorie, hodnota kategorie) je jednoduse zpracovatelny, ale holt je to dalsi soubor, ktery by si lide, co chteji naimportovat tisicovky, museli stahovat. Nebo to mohu zkusit vnutit primo GeoGetem na nejake misto a z neho to pak SQLovat do novych tagu. Koukanim na strukturu tabulky geocache mi napada vyuzit polozky "comment" - ale naplni ji GG necim z importovaneho GPX souboru? Mate nejaky napad, co by bylo nejlepsi?
  • A porad mam puvodni problem s URL (viz drive v tomto vlaknu). GG bohuzel zatim takovou polozku v tabulce geocache nema, takze mi nezbyva, nez URL dat do listingu (nebo zkusit ukazat ho jako link ve vizualizacnim scriptu - pokud to budeme ja a GG umet udelat :-)).
  • Libi se mi, ze GG v listingu (Show point) ukazuje i okolni body/geocache. Bylo by tedy moc pekne, kdyby se timto postupem i ukazovaly geocache kolem tisicovych vrcholu. To ale pujde jen tehdy, kdyz spojim databazi geocachi i tisicovek v jedinou. Ta data z tisicovek by se ale musela nejak odlisovat od opravdovych geocachi (aby neblbly statitiky). Nemel by GG (a pluginy jako Stator) nejaky typ hlavnich bodu, kterym by jasne rikal "tohle NENI geocache" a do statistik by je ignoroval? Treba typ kese "no geocache"?

Diky za vasi pomoc a napady. Martin.


  • 0

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 471 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 17:24

  • u kazdeho atributu zalezi jen na tom, jestli jej nejak dal zpracovavas. Pokud nejaky atribut, treba tu velikost kese, k nicemu nevyuzijes a ve vysledenm exportu jejh nepouzijes, je vcelku jedno, co do nej das. Nicmene z logiky veci bychj tam dal ten Virtual - schranka tam preci neni. Zatimco "not chosen" ja chapu tak, ze nejaka schranka tam je, jen z nejakeho duvodu nechci prozradit jaka.
  • Elevation se sice doplnuje tam kde chybi, ale take tam, kde se zmenily souradnice. takze bych to za stabilni hodnotu nepovazoval. Co ti ale brani si dat tu tvoji vysku do nejakeho jineho svehio tagu?
  • TAGy mohou byt v GPX. udelej si export do formatu "Geoget GPX v2" a podivejh se, jak jsou tam ty tagy zapsany.
  • URL na cizi stranky davam jako HTML link do listingu.
  • okolni body se ukazuji opravdu jen z te stejne databaze, s vicerio databazemni najednou se nepracuje.  Kazdopadne bych silne doporucil vyrabet identifikatory trak, aby nezacinaly na GC, ale na nejaky tvuj unikatni prefix. Ve statoru pak muzes rict, ze si ma vsimat jen GC bodu a je to.

  • 0

#12 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 808 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 17:36

Nastavuj jen to, co ma smysl pouzivat, a kdyz to nastavujes, nastavuj to rozumne.

 

Ja mam treba databazi zastavek MHD a typ mam "Autobus", "Tramvaj", "Lanovka", ... Klidne si muzes nastavovat svoje. Zalezi na tom, jak to budes pouzivat. A treba exporty to mohou interpretovat spravne, ggv muze zobrazovat spravnou ikonu ve sloupci, a podobne.

 

Stejne tak kod toho boru. Pokud bude jiny nez GCxxxxx, Stator to nijak nezblbne, protoze Statoru se dava prefix bodu, se kterymi ma pracovat. Navic Stator pracuje (v drtive vetsine) jen z nalezenymi kesemi, takze kdyz ten bod nebude nalezeny, nebude si jej take vsimat.

 

Nemichej sve tagy s tagy, ktere nevytvaris. Elevation vytvari a prepisuje plugin Elevation, vytvor si pro svoji nadmorskou vysku svuj tag.

 

EDIT: Tak koukam, ze jsem napsal skoro totez, co Haluma, ktery byl rychlejsi :-) 


Tento příspěvek byl upraven od gord: Včera, 17:37

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#13 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 19:57

Diky vam obema za jasne odpovedi, zaridim se podle vasich rad (nove GPX pro Tisicovky vytvorim, jen co se vratim za par dni z Jizerek). Chapu spravne, ze  gpxg:GeogetExtension (tedy tagy) cte GG i pri importu z GPX souboru? Pokud ano, tak to je proste bohovske!


  • 0

#14 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 471 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 20:02

Ano, od toho ten rozšířený formát je, abys mohl přenášet i Geogeti unikátní speciality.
  • 0

#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 471 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 20:03

... nicméně bude jim rozumět jen Geoget, cizí programy to rozšíření budou ignorovat.
  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, návod

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka