Přejít na obsah


Fotka

Oregon 300


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
77 odpovědí na toto téma

#1 Beranci

Beranci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2012 - 8:03

Mam Oregon 300 rok. Na 2 GB karte byla s pristrojem koupena mapa Czech TOPO. Mazal jsem waypointy a aby mi je to znovu nacetlo, tak jsem vyndal a zandal kartu. Vysledek: Oregon nemuze nacist mapu ani waypoints, poze cache.
  • 0

#2 Beranci

Beranci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2012 - 8:15

Po nejake dobe to zacalo fungovat. Nevim proc ted ano, a predtim ne, takze jsem chtel vymazat cele tema, a to se mi nepodarilo.
  • 0

#3 kromanonec

kromanonec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2012 - 23:46

Ahoj, já mám O 550T a občas se mi to stávalo taky. Jdu si klidně podle mapy a místama na to nekoukám, když potřebuju zkontrolovat směr, tak rozsvítím display a najednou mapa nikde. To je trošku šok. No pak to párkrát vyresetuju na tvrdo - vytáhnu baterky za chodu a najednou to začne fungovat jak má. Kartu jsem ale z tohoto důvodu nikdy nevytahovala, tak to tím určitě nebylo. Todle se mi stalo asi 3 a celkem po sobě. Teďkon to tak rok drží v pohodě, tak snad už se to nebude opakovat. Čím to bylo se mi nijak moc nepodařilo zjistit. Nic jsem do přístroje nenahrávala, tedy kromě krabiček, takže nevím.
  • 0

#4 ThomasPV

ThomasPV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2012 - 16:46

Ahoj, narazil jsem na problém u kamaráda, který má Garmin Colorado 300. Doteď jej užíval bez problému, ale od posledního společného kešování se při spuštění navigace na keš (vyberu keš ze seznamu -> zobrazí se mapa) ca po 3-5 vteřinách vypne. GPX je na kartě, obsahovalo přibližně 1800 keší, pak jsem zkoušel menší. Zkoušel jsem jiné GPX, downgrade FW, kompletní restart a nic. Máte prosím někdo podobnou zkušenost? Příp. v čem by mohl být problém? Na foru jsem hledal, stejný problém jsem nenašel.
  • 0

#5 Tom+Dadka

Tom+Dadka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2012 - 17:05

Ahoj, mě to dělalo u Oregona. Pecha myslím u GPS obnovil původní nastavení z výroby.
  • 0

#6 pepe.cz

pepe.cz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2012 - 19:03

Mně se to taky občas stane. Někdy se Garmin vypne při zobrazení určité kešky, někdy to dělá na všech keškách. Pro generování souboru .GPX používám GeoGet a export pro garmin. Když mně Colorado padalo na všech keškách, tak jsem zkusil jinou verzi GeoGetu ve které jsem generoval ten soubor GPX a pomohlo to...
  • 0

#7 Ostrovaci

Ostrovaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 22 prosinec 2012 - 13:24

Tohle samý mi dělal Garmin GPSmap 62 po poslední aktualizaci. V Garminu mi nepomohli, pak jsem ale přišel na příčinu. je podrobně popsaná ve vláknu GPSMAP 62
http://www.geocachin...560#post_382560
Tak se mrkněte, třeba je to stejnej problém.
  • 0
GARMIN GPSmap 62st + Topo Czech PRO Lifetime
GARMIN GPSmap 60C + Topo Czech 2
GARMIN nuvi 770 + Lifetime

Opravy GPS, PDA, NTB a jiných udělátek
Revize vyhrazených elektrických zařízení

#8 ThomasPV

ThomasPV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2012 - 15:50

Děkuji všem za tipy.
Po všemožném zkoušení jsem si ještě všiml problému při importu většího GPX (viz http://www.geocachin...354#post_167354).
Nakonec jsem downgradoval FW na 3.00 (nezamrzne při načítání velkého GPX). Problém s vypnutím při spuštění navigace je pouze u GPX, které nejsou přímo z GC.com. Změnu palubní desky jsem nezkoušel, ale díky za tip. Maitel používá jen PQ z geocaching.com, u kterého se problém s vypínáním nevyskytuje.
Takže vyřešeno, díky.
  • 0

#9 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 085 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 19:05

Asi jsem tupej, ale nemůžu na to přijít. V GG jsem si vyexportoval sbírku CWG do POI, přes POI Loader jsem je nahrál do navigace, ale nemůžu přijít na to jak si je v tom Oregonu zobrazit.
  • 0

#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 306 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 19:27

Máš nastaveno zobrazování POI ? Od jakého měřítka? Možná to máš až od třeba 50m. Nastav si Podrobnosti na větší měřítka. Já měl takovýto problém s POI spoilerovými fotkami. Další věc je, jestli je tam opravdu máš. Když dáš Navigovat, POI (nebo v mé češtině Doplňky, než jsem si to přepsal), tak tam budeš mít další volby a v nich bys to měl najít. POkud ne, nebo jich je málo, tak je nějaká chyba v tom GPX a Poiloader to nevzal. Ale ten by se ozval. Jiné chyby ale mohou způsobit, že spadne už to makro a to se neozve. Takto jsem si dlouhý čas exportoval keše jako POI neaktuálně, mysterky pořád staré, protože v jedné byla chyba a makro nevygenerovalo nový soubor.
  • 0

#11 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 19:40

A na TOHLE jsi koukal? Gord to v tom vláknu řešil o pár příspěvků níže, něco s adresáři při generování POI. V GPSsce je pak v POI kategorie CWG, v ní položky podle skupin abecedy, ale ty položky jsou prázdné. Když se ta zdrojová data pro POI loader dají do podadresáře, najednou to funguje...
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#12 sasanam

sasanam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2014 - 16:57

Ahojky pri vcerejsim kesovani se me zacinala GPS sama vypinat. Ted uz jde jen zapnout a nebehne do diagnostickeho modu a neda se s tim nic delat. Pri pripojeni k PC neni videt. ma nekdo nejakou radu co s tim :) Diky
  • 0

#13 Inri

Inri

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2014 - 22:24

Vyndat pametovou kartu. Dat nabite baterie. Hard reset - https://support.garm...b-000000000000}


  • 0

#14 danhill81

danhill81

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 9:09

Prosím, nevíte někdo,kde by se dal koupit přední kryt pro Garmin Oregon 300 ? Klidně i ze staršího,rozbitého ... V servise Garmin mi ho odmítli prodat a chtějí za výměnu skoro 2000,- a to fakt jako nedám. Kdyby jste náhodou měli nějaký tip, kde to by to šlo koupit,dejte vědět.Na ebayi jsem ho taky nenašel.
Díky moc.

 

Přiložené miniatury

  • mfFER5UNYs8n7TBOemYJVZQ.jpg

  • 0

GPSMAP 64s + Honor 9


#15 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 686 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 9:55

Mam podobnou zkusenost. Nevim, co mas na krytu poskozeno, ja mel protrzenou gumu kolem vypinaciho tlacitka. Je to vyrobeno jako "kurvitko" - nevhodny tvar kolicku tlaciciho na mikrospinac na tistaku, spatne konstrukce otvoru, kterym kolicek prohazi, takze po case musi dojit k ustrizeni te kryci gumy pres ostrou hranu.

 

Tlacitko jsem si udelal z kousku plastu nove a cele jsem to prelepil "zaplatou" ze stare duse. Rok mi to pracuje bez problemu. Tlacitko jsem nezapoustel tolik, takze na zapnuti a vypnuti vubec nemusim to tlacitko mackat tak usilovne jako driv a kryci guma se nedre o ostrou hranu.


  • 3

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#16 danhill81

danhill81

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 10:09

Přesně ten poblém mám ... Prostě zapínání je v háji ... Ale já už to jednou opravoval a teď už ta guma je uplně prodřená ... No nicméně nápad se záplatou zní dobře, to mě nenapadlo, díky ... kdybych nesehnal kryt,asi nic jiného nezbyde a zkusím zase bastlit,no...  


  • 0

GPSMAP 64s + Honor 9


#17 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 686 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 10:54

Ja se o tom bavil primo se servisnim technikem (kdyz jsem mu ten svuj vytvor ukazal) a rikal, ze je to asi nejrozumnejsi reseni. Jen je treba dat pozor na to, aby se netlacilo moc na ten kolicek, protoze mikrospinac je pry nejak divne upevnen na tistaku, tak aby nedoslo k jeho ulomeni. Pokud budes chtit, napis, dam presnejsi popis sveho zasahu. Ale neni to nic obtizneho.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#18 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 192 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 11:30

Jj, dopadl jsem úplně stejně :(  V mém případě to samodomo asi už ani opravit nepůjde, povedlo se mi vyvalit celou tu plošku, takže teď je tam díra jak po zlodějích... A dát Garminu 1790,- za opravu 6 let starého krámu, to tedy nevím, to se mi moc nechce...

 

Asi počkám do příštího jara s čím novým se Garmin vytasí a půjdu do fungl nového stroje. Pokud tedy bude do čeho jít :) Poslední Monterra se jim nějak moc nepovedla, tedy především požadovanou sumou za tuhle hračku :rolleyes:


  • 1

#19 danhill81

danhill81

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 12:00

Já právě chci taky přesedlat.A sice na GARMIN GPSMAP 64s , ale abych si ho mohl dovolit,chci prodat svou 300 a chtěl jsem ji prodávat v pořádku a tedy za více peněz no. jenže opravou v servise by se to absolutně nerentovalo. A když to zbastlím záplatou na duši,tak to asi taky nebude uplně fajn k prodeji ... :( ... Přece musí ten kryt jít sehnat někde v číně musí mít přece všechno ... 


  • 0

GPSMAP 64s + Honor 9


#20 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 192 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 12:10

Takhle doma opravované se to asi těžko prodá za rozumnou cenu, pokud to vůbec někdo bude chtít... No, a jak píšeš, nechat to opravit v servisu, tak se to nebude rentovat ani náhodou.

 

Trochu teď přemýšlím o tom, že bych koupil nějaký ten androidový "odolný mobil" a používal bych ho pouze na věci ohledně navigace, ani bych do něj nestrkal SIM kartu. Cena za tohle je dnes tak 6-7tis Kč, což by bylo v porovnání s podobnou dotykovou GPS, se slušným displejem, docela dobré. Byla by to taková "skoro-Monterra" :D

Jen se dost obávám výdrže v téhle konfiguraci... I když by mi bohatě stačilo i těch 10-12 hodin... A taky na to nejsou tak vymakané držáky na řídítka na kolo jako má pro Oregony Garmin. Dávat tam nějakou děsnou vystrčenou konstrukci, kterou mohu kdykoli urvat o nějakou větev? :)


Tento příspěvek byl upraven od Jarous1: 18 srpen 2014 - 12:12

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama