Přejít na obsah


Fotka

Garmin GPSMAP 64 - nespouští se


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6 odpovědí na toto téma

#1 Asir95

Asir95

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2014 - 17:23

Ahoj,

před pár dny se mi dostala do ruky navigace Garmin GPSMAP 64. První spuštění proběhlo v pořádku, GPS našla svoji polohu, mapy fungovali a dokonce se načetl výchozí GGZ soubor s 250000 předstaženými kešemi a vše chodilo jak by mělo.

Ale samozřejmě zde nebyli všechny keše, tak jsem si vygeneroval PQ s kešemi v okolí. Protože je to moje první zkušenost s GPS (dříve jsem hledal jen pomocí mobilu), tak jsem postupoval podle návodu a nahrál jsem rozbalený PQ soubor do složky GPX. Spouštění GPS trvalo přes 5 minut, tak jsem usoudil, že to brzdí ten soubor s předstaženými kešemi. GPS jsem vypnul a soubor jsem smazal (předtím jsem ho ale radši zálohoval do PC).

Ani po smazání se rychlost načítání nezrychlila, tak jsem GPS po 10 minutách opět vypnul a soubor GPX smazal. Pomocí programu z araratu jsem soubor GPX převedl na GGZ a nahrál ho do GPS. Ani to nepomohlo.

Když jí nyní nechám puštěnou, tak vše funguje až do fáze "Načítání trasových bodů, prošlých a plánovaných tras...". Zde se dole zobrazí ukazatel stavu načítání, nijak se neposunuje a po 10 minutách se GPS sama vypne.

Moje otázka zní jednodušše. Co s tím? :D Mám GPS nějak nahrubo vyresetovat do firemního nastavení, opravit nějaký soubor, či něco úplně jiného? Předem se omlouvám, pokud je to naprosto běžný problém, ale nikde na internetu jsem nenašel řešení tohoto problému.

Předem mockrát děkuji za odpověď :)


Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 01 září 2014 - 8:25
přesunuto do geocaching.cz → Hardware a software → GPS

  • 0

#2 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 000 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2014 - 6:28

Co jsem metodou pokus - omyl zjistil, tak při rozbalení originálního PQ (2 souborů s WP a s keškami) do adresáře GPX v pohodě se načtou všechny kešky, ovšem pokud tam dám i soubor s WP, kterých je více jak povolený počet (nevím, přesný počet jsem nezkoumal) je problém (překročení počtu bodů, které je možné zadat do GPS - nejsou načteny všechny, GPSka nepustí zadávání nových a mazání starých trvalo neskutečně dlouho.

V současnosti jsem si dělal to, že jsem si udělal v GG original PQ cca 150 km okolo domu a nahrál jsem do GPS pouze soubor s popisem keší (bez druhého souboru s popisem WP). WP atp. dohrávám většinou v případě, že někam jedu jen bezprostředního okolí jako aktualizaci pomocí nahrávání přes mapsource tak, aby jich bylo do cca 2000 a funguje mi to. Načítání souboru mi trvá do cca 1 minuty.

 

Jinak při dotazech na Garminu mi při hardresetu doporučovali tento postup:

Hard reset přístroje: při zapínání přístroje držíte tlačítka Enter + page, při dotazu na odstranění všech uživatelských dat zvolte Ano, jakmile přístroj naběhne, zvolte jako první, jazyk angličtinu a následně v menu přenastavte do četiny.

Bohužel mé problémy, které mi to mělo odstranit to neodstranilo, ale třeba tyhle problémy to odstraní :-).

 

Jinak GPSku jsem už posílal na reklamaci kvůli tomu, že se mi pravidelně sekala při stránkování (a to tak, že nešla ani vypnout tlačítkem, ale vytažením baterek), že se nezobrazuje správně trasa, že se neustále přepíná nastavení zámku na silnici, při kliknutí na Mapa ve vlastnostech bodu se mi zobrazila poloha daleko v moři, místo na správném místě atp. na reklamaci.  Měl jsem i další věci. Vyměnili mi ji, bohužel z těch vad se tím opravilo jen to vypínání stránkování a zobrazení do moře, ale alespoň něco, třeba by ti reklamace pomohla také...

 

PS.: Škoda, žes o víkendu neřekl, mohli jsme o tom pokecat :-).


  • 0

#3 Asir95

Asir95

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2014 - 16:08

Mockrát děkuji za odpověď :-). Teď jsem vyzkoušel hardreset. Při spouštění se mě GPS zeptala, zda chci vše vymazat, dal jsem "Yes" a pak GPS na 10 minut zamrzla a nic nedělala a poté se sama vypla. Pustil jsem ji tedy normálně a dělala to samé co předtím, naběhla úvodní obrazovka a po 10 minutách se GPS vypla. Tak jsem zkusil hardreset ještě jednou a to trvalo jen pár vteřin a potom se vypla, zkusil jsem ji pustit a už normálně funguje :).

Hodil jsem na kartu zkušebních 200 kešek v mém okolí bez WP a vše hned naběhlo a fungovalo jak má. Co jsem zatím zkoušel z domu, tak polohu mi to našlo správnou (potom co jsem vyšel na zahradu) a zatím se ještě nesekla. Jen teda kompas se neotáčí za severem, ale to třeba začne fungovat až s ní někam půjdu v terénu, ale to teď kvůli počasí nevyzkouším.

Původně jsem si ji právě chtěl vzít na zkoušku na CITO, ale nepodařila se mi do té zprovoznit. O tomto problému jsem se tam bavil s Novom a lidmi, se kterými jsem šel na Špiony a nikdo si s tím nevěděl rady. Ptát se tebe mě nenapadlo :D, tak teď už alespoň vím o někom, kdo má stejnou GPS :-).

Ještě jednou děkuji za odpověď :-)
  • 0

#4 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 000 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2014 - 6:02

No, pokud ti to nepůjde při nahrání třeba 5000 kešek tím způsobem, co jsem ti poslal, tak je to divné... Mně to totiž tak funguje. To by pak už bylo opravdu na reklamaci.

I ten hard reset by měl pomoct (myslím).

 

Jinak GPS Map64 má mnoho chyb (bohužel).

 

Např. se stále peru s tím, že i když nemám nastavené alarmy u POI, když tam nahraji jakékoliv POI (nejedná se o keše, ale mnou nafocené objekty, o kterých chci mít přehled), tak mi to neustále hlásí v případě, že se přiblížím pod 200 m alarm, že překračuji rychlost 14 km/h a to i v případě, že jdu pěšky. Takže POI jsou dost nepoužitelné...

 

Chystám se napsat výhružný dopis na Garmin ohledně další reklamace, když to nespraví (+ ty další chyby, o kterých jsem psal), až bude chvíle času, ale doteď nebyla. Je to pak dost nepoužitelné.


  • 0

#5 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 269 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2014 - 15:24

Např. se stále peru s tím, že i když nemám nastavené alarmy u POI, když tam nahraji jakékoliv POI (nejedná se o keše, ale mnou nafocené objekty, o kterých chci mít přehled), tak mi to neustále hlásí v případě, že se přiblížím pod 200 m alarm, že překračuji rychlost 14 km/h a to i v případě, že jdu pěšky. Takže POI jsou dost nepoužitelné...

 

Chystám se napsat výhružný dopis na Garmin ohledně další reklamace, když to nespraví (+ ty další chyby, o kterých jsem psal), až bude chvíle času, ale doteď nebyla. Je to pak dost nepoužitelné.

 

Nevim, co tam nahravas a jak ty POI generujes, ale Garmi ma jednu vlastnost, kterou jsem nikde v popisu neobjevil, ale svymi pokusy zjistil: Zalezi na pojmenovani souboru. Pokud je ve jmenu cislovka, vezme ji to pro alarm na priblizeni. Pokud jsou tam cislovky 2, druha bude pouzita pro alarm na rychlost. Tak jestli to nesouvisi s tim.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#6 Druid.Panoramix

Druid.Panoramix

    Druid.Panoramix

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2015 - 4:25

ahoj, taky vlastním jednu 64... a chci se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s tím, jak zobrazit nahrané kešky, které jsou od aktuální pozice dál, než 200 km. Například... sedék-li v Praze, nahraji si keše, které chci odlovit na Slovensku (GPX soubory jsou v přístroji) ale po zapnutí GPSky a volby POKLADY ne mapě je nevidím :o( a tedy nemůžu zkontrolovat, zda tam jsou. 

Díky


  • 0

#7 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2015 - 4:58

Jestli to má jako o600 tak v menu Geocaching a na seznamu keší tlačítko Menu / Vyhledat v blízkosti / Trasový bod (nebo Mapový bod).  ;)


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama