Přejít na obsah


Fotka

Locus addon FieldNotes

android

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
75 odpovědí na toto téma

#61 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 19:11

No, možnost "tento měsíc a v budoucnu" mi přijde zbytečná, místo toho může být krásně "v budoucnu". Pokud chci jen tento měsíc, zvolím si "Tento měsíc". 

 

A ještě jedna důležitější věc: EarthCache Day je pouze v neděli 11.10.2015, nikoliv 11.-17.10.2015, jak je uvedeno v addonu!!!


  • 0
\m/

#62 3am

3am

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2015 - 1:29

Addon maka vyborne a chvalim autora za jeho vytvoreni, velmi usnadnuje logovani nejen z terenu. Jen jsem se chtel zeptat a tusim, ze uz to zde v nejakem prispevku padlo jako zadost, zda by bylo mozne vymyslet vkladani fotek, zatim to jde jen pri prvotnim kroku oznaceni kese jako zalogovane, ale v pozdejsi editaci pomoci tohoto addonu uz nikoliv. Coz je mozna trochu skoda, kdyz uz je logovani tak komfortni ;) A jeste jedna vec mne k dokonalosti logovani trochu schazi a to manipulace s trackables, myslim ze uz se tady na to take nekdo ptal, ale nenasel jsem nikde odpoved ;) diky za info.


  • 0

Garmin Oregon 550t + GSAK V8 + Locus PRO


#63 Phoenicurus

Phoenicurus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2016 - 19:00

Ahoj, mám dotázek na logování keší vzhledem k datumu - prakticky pořád se mi stává, že když loguji on-line kešku přes Locus (PRO) brzy po ránu (třeba kolem šesté), že se mi na GC.com zaloguje k předchozímu dni. Nějak jsem to neřešil a vždycky si to pak na webu zeditoval, ale teď jsem vyrazil na power trail a logoval off-line - tedy měl jsem připravený log, do kterého se mi automaticky vyplnilo číslo nálezu i čas (ve formátu HH:mm), datum jsem měl nastavený normálně na ten den (tedy 2.7.) a logy si ukládal off-line. Kešek bylo víc, takže jsem to všechno hromadně zalogoval přes doplněk až doma na wifi a ted jsem si všiml, že se to chová stejně - všechny kešky, které jsem našel do 9:00 se mi zalogovaly jako nalezené 1.7.. Zbytek správně 2.7..

Čím to může být?

A jen tak mimochodem, nevím, jestli to patří sem, ale když jsem zkoušel logovat přes nahrání fieldnotes na gc.com, musel jsem si v doplňku nejdřív vyexportovat fieldnotes.txt. Jenže v exportování doplněk nerespektuje odřádkování, které jsem v logách udělal a celý log sloučí na jeden řádek. To mě docela štve, protže jako součást logu používám pár řádků testu, který dávám nakonec logu a bez odřádkování to nedává smysl....
A co je ještě horší, ale to už je asi fakt problém jinde, je, že regulérní fieltnotes.txt s českou interpunkcí, která dosud nebyla problém, je teď najednou pro GC.com problém - když po nahrání field notes na web gc.comněkterý z logů rozkliknu, jako že ho chci napsat, tak veškerá interpunkce (prostě všechno s háčkama a čárkama) je nahrazena hatmatilkou (přesto, že v mém uploadovaném texťáku vygenerovaném doplňkem, je vše OK - tedy až na to nerespektování odřádkování).

A jako úplně poslední dvě "mimochodem" bych se rád zeptal, jestli by nešlo do logovacího doplňku dodělat možnost protáhnout TB každou keškou, kterou loguji v terénu off-line a doma odesílám přes doplněk k zalogování. Když loguji on-line, mohu si nahrát inventář a zvolit akci s TBéčky, které mám v kapse. Když si logy ukládám off-line a pak je přes doplněk chci zalogovat, odesílá je doplněk do locusu, kde už ale není tahle možnost nahrát si TB a zvolit nějakou akci. Nešlo by to upravit - bylo by to spuer! :-).

A poslední věc... když člověk napíše dělší log, stává se pak celkový přehled logů dost nepřehledný a "dojet" v něm až na konec je tak na dlouho. nešlo by do aplikace dodělat možnost zobrazit souhr i jen "řádkově", že by tedy jeden log byl na jedné řádce - vypsalo by to třeba jen název kešky a gc k=d a log by byl vidět až při rozkliknutí. Občas by se to hodilo, když je neodeslaných logů víc a člověk chce upravit log u některého v půlce (řeším to tak, že upravím log přímo v Locusu, takže tohle mi tolik nevadí, trápí mě to ostatní :-)..)
Dík za radu a pomoc.


Tento příspěvek byl upraven od Phoenicurus: 18 červenec 2016 - 7:25

  • 0

#64 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 777 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 12:20

dají se nějak vyplnit ty statistické hodnoty (počet logů, počet logů v roce a měsíci)?  Případně dají se nějak aktualizovat z GC.com?


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#65 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2018 - 10:48

Zkus tamaro s poslední verzí Locusu, naimportovat vytvořené PocketQuery s tvými nálezy. Logy v Locusu by se měli doplnit a pak by i tyto statistiky měly ukazovat korektní hodnoty.


  • 0

#66 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 911 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 16:49

Mám pořád jeden problém

 

zaloguju si věci OFFLINE

přijdu domů a chci si FieldNotes stáhnout do GeoGetu...
- vše označím

- dám sdílet (chci do uložiště ... nebo kamkoliv jinam) ... spadne to s chybou, že nemůže vytvořit soubor (Nastala chyba při zápisu do souboru!)

nejde ani Offline uložiště stejná chyba

funguje jen Schránka

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ANDROID 7
XIAOMI Redmi Note 4 Global
Všechno mám v jedné paměti - nepoužívám kartu


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#67 majkaz

majkaz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 18:04

Mám pořád jeden problém

 

zaloguju si věci OFFLINE

přijdu domů a chci si FieldNotes stáhnout do GeoGetu...
- vše označím

- dám sdílet (chci do uložiště ... nebo kamkoliv jinam) ... spadne to s chybou, že nemůže vytvořit soubor (Nastala chyba při zápisu do souboru!)

 

Tohleto mi dělalo oprávnění zápisu na kartu - resp. "kartu", SD kartu nemám. Máš nastavené u Locus addon Fieldnotes oprávnění zápisu do úložiště? Mám tohle oprávnění povoleno jak v Locusu, tak i v addonu a export mi běží (na stejném systému).


  • 0

#68 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 18:12

Ahoj,

 

chybí ti povolení oprávnění zápisu na úložiště. Častý problém u MIUI. Jdi do MIUI app Optimalizace > Správa aplikací > Povolení > Správa povolení > Úložiště > Najdi Fieldnotes a zaškrtni. Pak to bude fungovat, právě jsem to otestoval.


  • 0

#69 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 911 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 18:13

Tohleto mi dělalo oprávnění zápisu na kartu - resp. "kartu", SD kartu nemám. Máš nastavené u Locus addon Fieldnotes oprávnění zápisu do úložiště? Mám tohle oprávnění povoleno jak v Locusu, tak i v addonu a export mi běží (na stejném systému).

Dík tohle mě nenapadlo u FieldNotes to bylo vypnuté :) zase jsem chytřejší...


  • 1

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#70 perchCZ

perchCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 229 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 13:46

Mám problémek, ale nevím jestli to je Locusem nebo Androidem. Posledních minimálně deset let jsem měl jabko, ale kvůli Locusu jsem přešel na Android. Pokud kliknu na nějaký odkaz keše z mailu, webu atd., tak se mi okamžitě otevře Locus a stahuje keš, což pokaždé nepotřebuji, ale namohu najít, kde se to vypíná.


  • 0
Všechny cesty vedou ke kešce...

#71 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 16:17

Nastavení - Aplikace - Locus... - Vymazat výchozí nastavení
  • 0

#72 perchCZ

perchCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 229 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2018 - 7:37

díky, ale mám žádná výchozí není nastavena


  • 0
Všechny cesty vedou ke kešce...

#73 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2018 - 8:16

Se podívej, jestli to není u pluginu např. Geocaching4Locus
  • 0

#74 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 588 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2018 - 8:53

V tomto článku doporučují aplikaci Default App Manager:

http://www.androidti...-5-pdf-doc-xls/

 

Stačí ji vyhledat na Google Play a nainstalovat. Zkus ji použít, třeba ti to pomůže.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#75 perchCZ

perchCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 229 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2018 - 9:13

díky


  • 0
Všechny cesty vedou ke kešce...

#76 PeSis

PeSis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2018 - 7:20

Se podívej, jestli to není u pluginu např. Geocaching4Locus

 

Opraveno bylo to tím - už se to otvírá v prohlížeči a ne v Locusu.

 

DÍKY


  • 0

SMART PRIME 7 ; HUAWEI G510, ;  c:geo, Locus, aDrake, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

http://www.panoramio.com/user/3711522
 

Profil na Poznej místo

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama