Přejít na obsah


Fotka

Trochu zamyšlení, obecně k náladě a k reakcím všech


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
11 odpovědí na toto téma

#1 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 23 November 2006 - 19:15

Nemůžu si pomoct, ale zarazily mne poslední reakce ownera na této jinak pěkně vymyšlené kešce na informaci o potřebu provést údržbu. Myslím, že nebylo potřeba v listingu předvádět tolik zášti, zlosti, nechuti a otrávených šmajlíků v reakci na celkem běžnou situaci. Příliš dobrou reklamu to kešce rozhodně nedělá. Owner by měl řešit problémy na svých keších vždy s nadhledem a s pocitem, že keška je tu pro ostatní cachery, a nikoliv cacheři pro kešku.

Navíc nedávno si ve fórech mnozí (právem) posteskli, že je často nikdo neupozorní na to, že dochází/došel v jejich keších logbook. O to víc mne překvapila hned vzápětí tato nepřiměřená reakce na "needs maintenance" log právě kvůli tomu, že logbook došel. Možná by se to chtělo zamyslet i nad tím, zda je styl a velikost logbooku vhodně navržena, když po jedenácti zápisech je logbook plný a zda tedy není problém spíše ve špatném úsudku tvůrce logbooku.
Já jako owner jsem rád za každé upozornění ohledně možných problémů či nesnází s keší. Takže tímto žádám všechny cachery, aby se nebáli do logu napsat cokoliv, co by se jim na mých keškách nelíbilo, nebo nezdálo.
  • 0

#2 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 23 November 2006 - 20:20

Navíc nedávno si ve fórech mnozí (právem) posteskli, že je často nikdo neupozorní na to, že dochází/došel v jejich keších logbook. O to víc mne překvapila hned vzápětí tato nepřiměřená reakce na "needs maintenance" log právě kvůli tomu, že logbook došel.

Mno, ja Uzu chapu, (to ho*no melo vtip :o))), i kdyz jeho reakci nebudu komentovat. Narozdil od nej uz jsem se s tim smiril. Proste to tak je a nema smysl se rozcilovat.

Jen predtim, nez nekomu vypalim "needs maintenance" log, tak se dvakrat zamyslim, zda nahodou jsem to nebyl ja, kdo mel vytahnout z baglu lepici pasku a tu prasklou kesku oblepit nebo vymenit za tu moji nahradni, zda nahodou bych nemel ten list logbooku nebo notysek bez reci pridat a maximalne ownerovi napsat, aby se tam casem kouknul, o maskovacich igelitkach nemluve. Nemit s sebou nahradni logsheet je ostuda, ale stane se. Nicmene bych si netroufnul SVOJI OSTUDU rozmazavat drzym logem.

Kdyz se vzajemne budeme peskovat za mene nez 100% stavy kesek, pak Ti, jimz na jejich keskach zalezi, prestanou zakladat. Alespon me by nebavilo dostavat logy podobneho typu.

Pokud mam u sebe svuj kesovaci batoh, pak kazda keska po ceste muze pocitat s moji pomoci. A tise doufam, ze nekdo nekdy pomuze i tem mym, bude-li treba...

  • 0

#3 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 23 November 2006 - 21:16

No, to pěkný ..."začínám chápat Poníka" ...ups! ...doufám, že jsem si tady mezi vámi svým občasným zamyšlením nevysloužil pověst věčně rozmrzelého ownera.... nu, dobře mi tak :-) ...... Doufám jen, že ten, kdo mě zná osobně tak ví, že rozmrzelej nejsem a jsem rád i za kritiku a vůbec za jakoukoliv recenzi našich kešek... moc to pomáhá, je stále co zlepšovat a to mě obohacuje. Také jsem rád za informace o problémech a vždy za ně děkuji. Tak... prostě jsem šťastný za to, že se na naše kešky chodí i když holt se někdy nad něčím zamyslím, ale nikdy jsem nikomu hlavu neutrhnul :-) Mione... máááááám dobrou náladu a snad ty mé reakce taky nejsou tak hrozné :-), ale zamyslím se :-)
  • 0

#4 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 23 November 2006 - 23:10

Ale no tak Mione...prece by ses nerozciloval. Geozviratka si dovolila poznamenat, ze log je na hadry, majitel kesku disabluje, pak mluvi o hovne, v dalsim logu se zase nenecha nasirat...vzdyt to snad staci k tomu, aby si clovek udelal obrazek, ne ?
Pak tady zase nekdo neco pise, ze je ostuda nevloziit novy logsheet. Hehe...vzdyt Geoanimals napsali, ze VLOZILI !!! Tohle by me vazne nechalo klidnym, nektery z nas reaguji ponekud podivne no. A co ma bejt ???:))

Mimochodem, byl to Uza kdo drzym logem navrhoval zaarchivovat PM party...predstav si, co by se asi tak stalo, kdyby takovej log napsal nekdo na jeho kesku...to by teprve byla atomovka:P
  • 0

#5 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 23 November 2006 - 21:42

Tak ja k tomu taky musim pridat svuj osobni nazor jako spoluautor. Ono v tom rozcileni se tezko pise s chladnou hlavou a nadhledem. Ono se vubec nejednalo o to ze posledni kacer napsal needs maintanence ale o jeho vyjadreni ke stavu kesky ktery tak absolutne neodpovidal skutecnosti. Kdyz sme se tam blizili tak sme se bali co na nas po upozorneni "TOTALNE ROZHADROVANY LOGBOOK" z kese vypadne. To je to co nas asi vytocilo. Keska sucha neposkozena a logbook vytvoreny a svazany krouzkovou vazbou CELY pouze se z vazby odpojily 1 list a zadni desky a to jeste nebylo vytrzeny ale pouze VYPADLY a zandat to zpet zabere 10 sec. !! A myslim ze takto opravdu NEVYPADA zmineny "TOTALNE ROZHADROVANY LOGBOOK". To je to jadro celyho problemu. O tom ze by bylo pekne dodat logbook (jakykoli vytisteny) do cizi kesky,tezko mluvit,ja mam logbooky vzdy sebou a neni zatezko doplnit.
  • 0

#6 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 23 November 2006 - 21:30

Mione... máááááám dobrou náladu a snad ty mé reakce taky nejsou tak hrozné :-), ale zamyslím se :-)


Moment, já tě ale nikdy necitoval :-) Kdepak, opravdu nejsou tak hrozné. To jen různí škarohlídi a nebo hrošíci (= ti, co mají hroší kůži a nic jim nevadí) asi mají ten pocit ;-)
  • 0

#7 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2006 - 10:35

Jelikož se mě to týká, tak se s dovolením taky vyjádřím. Jedná se o keš Přeložený Pacific.
Nejprve jsem přemýšlel, zda založit vlákno nebo to dopsat k Poníkovým steskům, ale pak jsem si řekl, že se na to vykašlu, že to nikde ventilovat nebudu.

Tolik fakta a dále se pokusím popsat své pocity, takže komu se nelíbí postarší kešky, které je nejprve potřeba vybalit z promočeného a zabláceného igelitu, aby se na něj posléze vyvalily různě podivné kusy provlhlého papíru, ten aď raději dál nečte.

Vždycky se snažím, abych nekazil nikomu hru, loguju tak, aby to nebyl spoiler, snažím se pomáhat 'použitějším keškám' a když je problém s mojí, tak se snažím co nejrychleji zjednat nápravu.

Takže: GeoAnimals team (found 300), napsal Co trochu kazilo radost byla naprosta zanedbanost cache, rozpadly a precpany logbook. "A sakra," řekl jsem si, "už měsíc se chystám doplnit logbook, protože někdo psal, že dochází a teď takováhle katastrofa. To musí bejt zlý".
Takže operativně měním všechny plány, nejdu na oběd alébrž do papírnictví koupit logbook, ruším večerní plány a po práci jedu do Krče opravit kešku, protože mám představu, že je zničená, mokrá, prasklá, plesnivá a tak podobně. Jinak by přece někdo zkušený nedal 'Need maintenance'. Doškrábu se mokrý, zablácený ke kešce a co tam nenajdu: keška v naprosto perfektním stavu (taky bych chtěl takový nacházet, ale to je tak jedna z pěti), uvnitř všechno jak má být, pouze z logbooku vypadlé dva listy. No mít tam geoanimals po ruce, tak bych je asi zavraždil.

Poslední dobou tady ve fóru převládají prudivá upozornění a nesmyslné požadavky, čehož důsledkem jsou bomby a trpaslící na gc.cz. Málokdo si uvědomí, že každý (aspoň doufám) dělá geocaching pro svojí zábavu a potěšení.
S Premium eventem se to mělo tak, že jsem nalezl listing té keše připravený pro nepremium membery a tam šlo kliknout na 'Log your visit' a tam jsem našel 'Need archived' a protože jsem to tak cítil a Pitr vyzýval k tomu, aby kdokoli napsal svůj názor (aniž si BM mohli cokoli přečíst), tak mi prostě přišlo vtipný to tam poslat.
A s tím souvisí poslední poznámka - tuhle hru kazí peníze. Hodně lidí si pak myslí, že se něco musí a taky v tom duchu píší svoje požadavky. Takže jsem v naprosto stejném rozpoložení jako správce tohoto webu.

P.S. A s tím výkalem (i když hovno je spisovné slovo, ale když potom ze mě máte tak špatný dojem) tam bylo prostě proto, že stejně v každý keši po pár návštěvách zůstane i když tam jsou ze začátku pěkné věci, tak jsme ho tam s Albi dali (spolu s totálně pitomýma věcma které se nashromáždily v našich keškách) hned do začátku.
  • 0

#8 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2006 - 11:48

v naprosto perfektním stavu (taky bych chtěl takový nacházet, ale to je tak jedna z pěti), uvnitř všechno jak má být, pouze z logbooku vypadlé dva listy. .

. Takže jsem v naprosto stejném rozpoložení jako správce tohoto webu.

Ale Uzo, ber to easy, logbook sice nebyl rozpadly na prach, ale plny byl, ne? Takze tvoje hrdinska cesta nebyla zbytecna, vymenil jsi logbook - a to kvalifikovaneji nez nahodny ochotny cacher, protoze ten by jen pridal par listu nebo dokonce knizecku, ale uz nema tu moc vzit zaplneny logbook domu a archivovat ho jako vzacnou relikvii... GeoAnimals omluv s tim, ze pouzivaji ke svemu vyjadreni SLova a ta jsou od pocatku veku zdrojem nedorozumeni. To vidime i tady na forech :) - berme to s rezervou a setreme si nervy.
Pouceni z teto bajky (a z mych dlouhodobych pozorovani) - nepouzivejme jako logbook blocky slepovane, v krouzkovych nebo perovych vazbach atd... lepsi jsou kamenne tabulky a dlatko, ocelove platy a neco na ryti atp., nebot cacheri se vyznacuji neuveritelnou nicivou silou, s logbooky po sobe obcas ze sameho nadseni nejspis hazi a kdovicojeste, takze je treba neceho opravdu trvanlivego.
Mimochodem, kdyz jsme v tom narikani, taky me fascinuje, ze hodne lidi je schopno v destivem pocasi vysypat cely obsah cache na zem do mokreho listi ap., aby si ho pekne pohodlne prohledli, zcela bez uvazovani. To jsem si nevymyslel, to jsem videl na mnoha fotografiich typu 'obsah cache, hec' . Spousta veci v caches podle toho take vypada, vcetne logbooku... ale to uz je jine lamentacni tema...

Nerozumim jak souvisi stranka se statistikou s rozpolozenim webmastera, tos myslel jak?
  • 0

#9 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2006 - 12:11

Nerozumim jak souvisi stranka se statistikou s rozpolozenim webmastera, tos myslel jak?

A ze penize kazi tuhle hru - tos myslel jak?
  • 0

#10 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2006 - 12:25

Nerozumim jak souvisi stranka se statistikou s rozpolozenim webmastera, tos myslel jak?


Pro mě je to jasný vzkaz: Všichni tady kydaj bahno, každej - jóó´- tohle přece samozřejmě nejde, tamhleto přece samozřejmě nefunguje... Dělééééj s tíím něco. Hned. Teď! Jinak nemůžeme vyrazit na kešky (vemte si příklad z Holanďanů ;-)

A ze penize kazi tuhle hru - tos myslel jak?


Nějak to cítím, ale nedokážu to popsat.
Asi tak nějak, že když jdou koupit nadstandardní služby, tak někteří mají pocit, že všechno musí fungovat na 100% a mají právo vyžadovat věci, který by měli s naprostou samozřejmostí udělat sami. Nebo tak něco...
  • 0

#11 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2006 - 12:39

Nějak to cítím, ale nedokážu to popsat.
Asi tak nějak, že když jdou koupit nadstandardní služby, tak někteří mají pocit, že všechno musí fungovat na 100% a mají právo vyžadovat věci, který by měli s naprostou samozřejmostí udělat sami. Nebo tak něco...

Jako ze Premium member ma vyssi naroky, protoze si PM zaplatil?
Zase druhej extrem by byl, ze kdyz neco delam pro druhe zadarmo, resp. za svoje, tak je to sice blby, ale i tak dobry az dost :-). Tim nemyslim tebe, verim ze kes byla OK a i GeoZvire to myslelo dobre, proste ruzny uhly pohledu se stretly :-).
A k tem hovnum :-). Mel jsem v planu jako reakci na otazku "Jak vlastne vypada kes" udelat kes v podobe plastickeho hovna a pohodit ji nekde pod krovi, ale nesehnal jsem v prodejne tech nechutnosti dost velky. Mikro by nebylo ono :-).
  • 0

#12 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2006 - 13:07

Jako ze Premium member ma vyssi naroky, protoze si PM zaplatil?

Neeee. Tak ne. Spis ze je to pohled novacku, ze se nekdo jine musi snazit, aby to fungovalo, ale sami nic.
Ja bych to dal nerozpitvaval...
Tentokrat to proti PM nic nebylo ;-)
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama