Přejít na obsah


Fotka

DSGC


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2 odpovědí na toto téma

#1 Zememeric_K

Zememeric_K

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2014 - 23:32

Zajímalo by mě jestli sérii DSGC chápete jako součást hry, která má své místo (Někdo má rád vdolky...) anebo se vám to sice nelíbí, ale publikovat prostě musíte, protože to neodporuje pravidlům? Pokud platí druhá možnost - zvážili jste pak všechna rizika (bezpečnost silničního provozu, souhlas majitelů pozemků, reakce širší veřejnosti?) Nechci na nic nadávat, ale asi nejsem sám, kdo si podobné otázky klade.


  • 6

#2 Tobias Reviewer

Tobias Reviewer

    Advanced Member

  • Reviewer
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2014 - 7:29

Ahoj,

nejprve obecněji.

 

Geocaching. Každý si pod tím představí něco jiného. Jeden si vyleze pro keš na strom, druhý si zajde pro tradičku na kopci s hezkým výhledem, třetí si vyluští těžkou šifru a čtvrtý jede na trail. Tohle všechno je dnes geocaching, ať už se to někomu líbí nebo ne.

 

Je spousta keší, které se mi nelíbí a nejraději bych je vůbec nepublikoval, ale pokud neodporují pravidlům a neporušují zákony, mohu se sice pokusit ownerovi jeho úmysly rozmluvit, ale pokud trvá na svém, nezbývá mi nic jiného, než je publikovat.

Některé kešky vkládám hned po publikaci na svůj ignore list. Nyní obsahuje 3429 keší, které se mi nelíbí, nedokážu je vyřešit nebo je považuji z nějakého jiného důvodu za naprosto stupidní.

Na druhou stranu je spousta keší, které se mi líbí a jako kešer bych si je strašně rád ulovil, ale jako reviewer je nemohu publikovat.

 

Kvalitu a směr nejen českého geocachingu udávají sami hráči a owneři keší. Revieweři mají omezené možnosti jak toto ovlivnit, zvlášť když owneři nechtějí naslouchat. Uvědomte si, že reviewerovi nepřísluší posuzovat, jestli je keš dobrá či špatná, hezká či nehezká.

 

Všechna rizika spojená s uložením a odlovem keší musí v prvé řadě zvážit owner. Když reviewer vidí nějaké další možné problémy, sdělí to ownerovi. Ale opět platí to, co jsem už psal výše. Pokud owner trvá na svém a keš neodporuje pravidlům a neporušuje zákony, nezbývá než ji publikovat, ať už si o ní myslíme ledaco.

 

Kešeři sami by měli vědět, kdy si mohou co dovolit a co už je přes čáru. Následky svého chování při odlovu keše si nese každý sám. Nelze tedy ownerovi zakazovat keš uloženou např. za zákazem vjezdu, i když je jasné, že 99% kešerů zákaz poruší a pojedou autem až ke keši.

Takže většinou ne keš, ale chování kešerů při jejím odlovu způsobuje hromadu problémů a vrhá na geocaching špatné světlo.

 

Závěrem tedy přímá odpověď na položenou otázku - ano, DSGC chápu jako součást hry.


  • 19

Tobias Reviewer
ExReviewer pro ČR – kraje Moravskoslezský a Olomoucký


#3 Alex Reviewer

Alex Reviewer

    Advanced Member

  • Reviewer
  • PipPipPip
  • 62 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2014 - 8:23

Ahoj všem.

Jako ten, který celou tuhle "srandu" revidoval a vypustil na svět, musím pouze souhlasit se slovy kolegy Tobiase. A ro v plném rozsahu. Sami mezi sebou často vedeme diskuze o tom, co je a není ještě "moc". 

Několikrát jsem zamítl nebo musel s ownerem "korigovat" listing keše, kde byla úžasná myšlenka a keš by byla jistě "bomba", ale pravidla to prostě neumožňovala publikovat, na druhou stranu všichni musíme publikovat věci, které neporušují pravidla, ale vnitřně s tím jako kešer nesouhlasím.

Jak je vidět z prvních reakcí, česká komunita se bude dělit minimálně na dvě skupiny. Ta první bude publikovaný PWT včetně ownerů hanit a spílat jim, ta druhá skupina bez nutnosti cokoliv komukoliv sdělovat vyrazí (vyrazila) do terénu.

 

Moje odpověď na otázku zní - Ano, DSGC chápu jako součást naší hry, stejně jako jiné pro mě ne vždy pochopitelné součásti (např. nesmyslné stromovky...) 

 

Alex Reviewer


  • 16
Reviewer pro ČR – kraje Královéhradecký, Pardubický a Kraj Vysočina.




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama