Přejít na obsah


Fotka

Stator 1.2.1.5


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1059 odpovědí na toto téma

#41 Jerry33

Jerry33

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 72 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2014 - 19:48

Ona uz jenom ta tabulka pod kesi, co neni videt cela, napovida, ze tam neco neni v poradku - ty otazniky by tam ebjt nemely ;)

 

EDIT: Aha, on je videt cela. A zrejme tam budou natazeny vsechny logy dvakrat - jednou s rokem a jednou bez. Proto to ten graf nezere. V tabulce je to krasne videt.

Smazal jsem z GeoGetu celý listing i všechny logy a stáhnul je znova. Výsledek stále stejný. Do nové verze to šlapalo normálně a mezitím jsem statistiku vůbec nenahrával, tak netuším, čím by to mohlo být :-(


Tento příspěvek byl upraven od Jerry33: 23 říjen 2014 - 19:48

  • 0

#42 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 416 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2014 - 20:13

Tak jsem vozil ten soubor Replace-CS.ini a nic, zadne entity v tom vyslednem souboru nebyly. A tak jsem chvili bloumal po souborech v tom mem profilu az jsem narazil na Config.ini, ale tam je: FileReplace=Replace.ini tak jsem ten soubor prejmenoval na Replace.ini a uz entity vznikly. Ale zas se ten vysledny soubor neprepasl do schranky. Tak jsem chvili laboroval a skripal zuby, neb v tuto hodinu pravidelne server geocachingu rapidne zpomaluje. Ale co jsem zjistil: pri vystupnu kodovani PC1250 se vyslednu soubor prepise do schranky vzdy ale s UTF-8 nikdy a zapise se jen do souboru Statistics.html pritom kdyz jsem nekdy po poledni dnes zacinal, tak mi to chodilo i s UTF-8.

No v kazdem pripade se mi to podarilo prepsat do profilu a uz tam mam ceske pismenka a zbytek necham konovi, neb ten ma vetsi hlavu. Mozna tam je nekde problem proc to nechodi kolombovi.

 

Ted jeste dotaz: ty soubory start.html a end.html tam musi byt? nebo naopak nesmi?

V podstate tam je jen zajimava radka  

<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; Charset=UTF-8" />

ale tu nejak web geocaching.com ignoruje. Jen poznamenam, ze rozumim zakladnim tagum html a jsem rad, kdyz se mi podari vyplodit neco jednoducheho a tak neco tak slozite jako kod ze stranek geocaching.com mne nechava v klidu.

Tak mne napadl jeste jeden napad s tim neprepisovani do schranky. Ja jsem do profilu doplnoval html text, ktery byl vytvaren pred par lety v PC1250 a teprve, kdyz presahl nejakou delku tak prestalo fungovat to prepisovani do schranky. Ted jsem zkusil to generovani do schranky s vystupnim kodovanim v PC1250 a vzdy se zapsal do schranky a otevrel muj profil, nekolikrat jsem opakoval. Pak jsem prepnul vystupni kodovani na UTF-8 a nic jen vznikl novy soubor statistic.html, tez jsem nekolikrat opakoval. Tak jestli neni problem v tom generovani html textu v PC1250 pro CmdHtmlFile?

 

Tak overeno. Smazal jsem ty dva sve html soubory vytvorene v PC1250 a uz se vystupni soubor generuje do schranky i s UTF-8.

 

A ted poradte, jak poznam v cem je text kodovany? Ja na pocitaci vidim pismeno jako pismenko a kodovani mne do dnesnich dnu moc nezajimalo. No tedy zajimalo, ale to byly doby PDAcek a podobnych desktopu.

 

Pripadne poradte nejaky HTML editor v kterem bych mohl konvertovat to kodovani z PC1250 na UTF-8?


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 23 říjen 2014 - 20:27

  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#43 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2014 - 20:17

On to nikdo nezkusil, mne to treba ani nenapadlo zkouset. To omezeni neni dane Statorem, takze jsem ani nevedel, jak je veliky text mozny.

 

Jestli to neni limit 4k znaku na radek v browseru, mozna by stalo za to zkusit rozdelit text na nekolik radek.

 

V podstate tam je jen zajimava radka  

<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; Charset=UTF-8" />

ale tu nejak web geocaching.com ignoruje.

 

 

Takova radka ma vyznam jenom v hlavicce - tj mezi tagy head, jinde nedela nic. A hlavicka musi byt vzdy na zacatku stranky.


  • 0
MaFa

#44 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 416 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2014 - 20:31

Jestli to neni limit 4k znaku na radek v browseru, mozna by stalo za to zkusit rozdelit text na nekolik radek.

Ne browser v tom neni, je v tom prikaz CmdHtmlText, ten ma to omezeni. Ale neni problem rozdelit text na nekolik CmdHtmlText za sebou (to jsem zkusil a jde to) nebo primo pouzit CmdHtmlFile a ten text zapsat do html souboru a to je myslim cistsi varianta (to jsem nakonec pouzil).


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 23 říjen 2014 - 20:32

  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#45 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 625 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2014 - 20:56

Prozkoumam to chovani pri ruznem vystupnim kodovani.

 

Pokud vkladas statistiku pres schranku do profilu, tak bu soubory Start.html a End.html nemely v profilu byt. Tim tam ani nebude ta tebou zminovana radka.

 

EDIT: jeste jsem zapomnel - kodovani poznas v editoru, ktery to umi rozlisit nebo pri zobrazeni v hex kodu. Prevod mezi win1250 a UTF umi treba PSPad nebo Notepad+ a pak ruzne konvertory (i online).


Tento příspěvek byl upraven od gord: 23 říjen 2014 - 20:59

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#46 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 625 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2014 - 21:03

Smazal jsem z GeoGetu celý listing i všechny logy a stáhnul je znova. Výsledek stále stejný. Do nové verze to šlapalo normálně a mezitím jsem statistiku vůbec nenahrával, tak netuším, čím by to mohlo být :-(

 

Muze to byt upravou algoritmu pro optimalizaci grafu. To se mezi verzemi zmenilo. Ale Erik je ted na dovolene a men se to nedari s tvymi daty nasimulovat, tak tezko hledam, kde ten problem je.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#47 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 644 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2014 - 21:03

Jsi jediny (zatim). To ale neni duvod k tomu, aby se nenasla pricina, ne?

.....

 

- jake mas nastavene vystupni kodovani?

 

Příčina se našla:

Hlavní nastavení, výstupní kódování. S CP1250 to jde, s UTF-8 a iso-8859-2 ne. iso-8859-1 netestováno.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#48 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 315 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2014 - 21:20

Po aktualizaci Stator přestal fungovat, končím s hláškou

"Nelze přeložit skript: StatorGen.ggp.pas"

"[Chyba]CalcGSAPI.Stator.pas(366:8):UnknownIdentifier GcliveCall"

 

Přitom když spustím náhled z konfigurace, normálně se to vygeneruje.

Po dalším bádání jsem zjistil, že to má spojitost s generováním statistik na vlastních cachích. V záložce Moje cache mám moduly MyOwnSettings, MyOwnLife a MyOwnMinistat.


  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#49 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 416 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2014 - 21:48

Prozkoumam to chovani pri ruznem vystupnim kodovani.


EDIT: jeste jsem zapomnel - kodovani poznas v editoru, ktery to umi rozlisit nebo pri zobrazeni v hex kodu. Prevod mezi win1250 a UTF umi treba PSPad nebo Notepad+ a pak ruzne konvertory (i online).

Tak jsem pouzil PSPad a zjisil jsem, ze jeden html soubor mam v win1250 a druhy v UTF-8. Tak jsem zkonvertoval oba do UTF-8, no chvili to trvalo neb jsem musel nastudovat jak na to. Ale k zadanemu vysledku, aby se mi vysledny soubor prepsal do schranky to nevedlo. Tak jsem zkusil smaznout ten prvni a nic (ten byl puvodne ve win1250). Tak jsem smazl ten druhy a bingo uz to slo (ten byl puvodne v UTF-8). Tak jsem zjednodusil kod toho druheho, ktery je zatim stejne provizorni, nez prozkoumam moznosti Statoru. A uz to jede. Tak nakonec to asi bylo v nejakem slozitem html kodu, presneji receno v tabulkach, ktere jsem nakonec vyhodil, ale zkoumat to uz nebudu. Takze pozor na vkladani html kodu a jeho kodovani, radsi zkouset po kouskach a hned se vracet a prepisovat to jinak. Win1250 to schroupl ale UTF-8 ne. Ted to uz to UTF-8 schroupne.

No ted zas na to nebudu mit par dni cas.


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 23 říjen 2014 - 21:51

  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#50 Dragouni

Dragouni

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 7:04

Dragouni: to bude nejaky problem s nastavenim vlastnich kesi. Bude to asi trochu slozitejsi na odhaleni problemu, poslu SZ, abychom to tu nezaplacali balastem.

 

 

Problém jsme s Gorgem vyřešili, tímto mu i tady děkuji za pomoc


  • 0

#51 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 416 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 7:20

Sepišu to trochu polopaticky pro nás, co neprogramujeme kazdý den, to na co jsem přišel včera.

Plati pro Výstupní kódování: UTF-8.

 

 

Změna kódové stránky dokumentu v programu PSPad.

 

Pro použití v html textu v příkazech Statoru CmdHtmlText a CmdHtmlFile a asi i jinde.

Ty html soubory ukládáme do adresáře:  C:\Users\"jmeno"\AppData\Roaming\GeoGet\script\Stator\Profiles\"nick"\"něco.html" toto platí alespon u mně na WIN7.

Soubor html načteme do PSPadu v např. kódové stránce Latin II, ručně přepneme na kódovou stránku UTF-8 (menu Formát a tam, zašktneme UTF-8, vpravo dole na stavové řadce by se mělo objevit: Kódování: UTF-8) a zvolíme Uložit nebo Uložit jako. Tím je celá konverze hotova a soubor je nyní uložen ve zvolené kódové stránce.

Pokud se chceme přesvědčit, zda ke konverzi došlo, tak soubor načteme a v menu Zobrazit stiskneme Hexadecimálně, na ploše se nám pak dokument zobrazi jak hexadecimalně, tak i znakově a zde vidíme, že jednomu znaku odpovidají 4 hexadecimální znaky, pokud jsou to jen 2hexadecimální znaky, tak to neni UTF-8. Novým stiskem menu Zobrazit stisk Hexadecimálně se vratime do normalniho zobrazeni.

POZOR! Podstatná je vždy kódová stránka, uvedená na stavovém řádku. Ta se může lišit od nastavení v menu Formát. Indikace v menu Formát se nepřepíná podle aktuálního souboru. Označená kódová stránka v v menu Formát je použita pro vytvoření nového souboru. Zvolením kódové stránky v menu formát říkáte programu v jaké kódové stránce má být soubor uložen. Změna je promítnuta pro konkrétní soubor do stavového řádku.

 

Správné zobrazení češtiny na intenetu.

 

platí pro UTF-8

 

Z adrasáře ...\Stator\Common\  překopírujeme soubor Replace_CS_demo.ini do adresáře ...\Stator\Profiles\"nick"\ a tam ho přejmnenujeme na Replace_CS.ini nebo Replace.ini. Jak se  soubor má jmenovat najdete v souboru Config.ini v posledně uvedeném adresáři. Tento soubor Vám pak při generování výstupního souboru zajistí přepis českých znaků na entity (š=&amp;#353) a tím spravné zobrazení čestiny na internetu.


  • 2

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#52 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 625 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 8:47

Vsechny soubory na dusku, se kterymi pracuje Stator a z nichz sestavuje statistiku musi byt v ANSI kodovani. Jinak nebude vystup spravny, protoze pak se to prevadi z ANSI na zadane vystupni kodovani. Je to napsane v dokumentaci. A v dokumentaci je napsane i to, jak pouzit Replace soubor pro spravne zobrazeni znaku s diakritikou. (Ale to plati jen pri kopirovani primo do profilu.)

 

Dalsi problem je kopirovani statistiky pres schranku. Ja pouzivam UTF-8 a s tim mi to fungovalo, testerum taky. Opravdu nerozumim tomu, proc vam to funguje jen pri vystupnim kodovanim Win1250, prozkoumam to behem dne. Ale to nema zadny vliv na predchozi odstavec.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#53 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 625 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 8:49

Po dalším bádání jsem zjistil, že to má spojitost s generováním statistik na vlastních cachích. V záložce Moje cache mám moduly MyOwnSettings, MyOwnLife a MyOwnMinistat.

 

Ano, to jsou spravne moduly pro generovani statistiky vlastnich kesi.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#54 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 421 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 9:04

Instalace prepise soubor v tvem adresari profilu?! To nemyslis vazne!

 

Co se tyka te diakritiky, tak kdyz kouknes do meho profuilu, uvidis, ze tam nechybi. Chyba bude spis v tom kodovani, v souboru Replace_CS.ini.

 

Ve kterém adresáři teda má být Replace_CS.ini? Já ho mám v AppData\Roaming\GeoGet\script\Stator\Common. Zkusil jsem ho překopírovat do AppData\Roaming\GeoGet\script\Stator\Profiles\Zagloba, ale pak to nefungovalo. A v jiných textech kromě popisků měsíců se mi čeština zobrazuje korektně. Tobě se však zobrazuje dobře všude.


  • 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#55 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 625 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 10:10

Uz jsem tu jednou psal, ze je to v dokumentaci, tak tentokrat s odkazem.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#56 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 625 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 10:54

Tak ja vazne nevim, mne kopirovani do schranky funguje ve vsech kodovanich. Prosim nekoho, kdo by byl ochoten ke spolupraci pres vzdalene pripojeni TeamViewerem a nefunguje mu to, aby se mi ozval. Zda se, ze zkoumanim na svych pocitacich to neodhalim.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#57 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 421 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 11:32

Já tu dokumentaci četl. Ale jak jsem psal předešle:

pokud je Replace_CS.ini v Stator\Common, tak to překóduje

pokud je Replace_CS.ini v Stator\Profiles\Zagloba, tak to nepřekóduje

a já nevím proč.

A ve všech textech kromě názvů měsíců v taulkách se mi čeština kóduje dobře a já taky nevím proč ne v těch měsících.


  • 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#58 Dragouni

Dragouni

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 11:35

Jeste se chci zeptat na modul DebugShowGlobalVars.

Chápu správně, že po přidání by měl ve statistice zobrazit několik proměných získaných přes API?

Když ho zkusím přidat, tak se vyskytne chyba.

 

~~~ 24.10.2014 12:23:24 J:\GeoGet\data\script\Stator\Profiles\Dragouni\StatorGen.ggp.pas ~~~
[Chyba] J:\GeoGet\data\script\Stator\Modules\DebugShowGlobalVars.Stator.pas(40:44): Semicolon (';') expected

 

Díky
 


  • 0

#59 Stepan_M

Stepan_M

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 11:37

Já tu dokumentaci četl. Ale jak jsem psal předešle:

pokud je Replace_CS.ini v Stator\Common, tak to překóduje

pokud je Replace_CS.ini v Stator\Profiles\Zagloba, tak to nepřekóduje

a já nevím proč.

A ve všech textech kromě názvů měsíců v taulkách se mi čeština kóduje dobře a já taky nevím proč ne v těch měsících.

 

v Stator\Profiles\Zagloba musíš přejmenovat na Replace.ini


  • 0

#60 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 625 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 11:45

~~~ 24.10.2014 12:23:24 J:\GeoGet\data\script\Stator\Profiles\Dragouni\StatorGen.ggp.pas ~~~

[Chyba] J:\GeoGet\data\script\Stator\Modules\DebugShowGlobalVars.Stator.pas(40:44): Semicolon (';') expected

 

Díky
 

 

Prepis ten radek na 

for i:=0 to nGlobalVar-1 do begin

v Stator\Profiles\Zagloba musíš přejmenovat na Replace.ini

 

Ano, a tak je to tam i napsane. Alespon doufam.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama