Přejít na obsah


Fotka

kódování textu logů v db Geogetu

geoget statistika

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8 odpovědí na toto téma

#1 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 835 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2014 - 12:50

Chtěl jsem si ve Statoru pomocí SqlTable zobrazit obsah některých logů. Zobrazil se mi však rozsypaný čaj typu:

 

aMLSr0E.png?1

 

V jakém kódování je text (to je konkrétně ze sloupce "logtext" z tabulky "geolog") v db uložen a jak ho správně zobrazit?

Jako UTF-8 to nevypadá, to by se v Preview.html, který používá UTF-8, zobrazilo správně.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 08 listopad 2014 - 12:52

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#2 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2014 - 12:55

Text logu je v databázi zaZIPován...
  • 0

#3 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2014 - 13:01

Abys mohl text logu zobrazit pomocí SQLTable, musel by Gord přidat ke sloupci nějaký přepínač a podle něho obsah rozzipovávat...
  • 0

#4 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 835 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2014 - 14:54

Díky za informaci, vůbec mě nenapadlo, že by text mohl být komprimovaný. :) Následně jsem si informace o komprimovaných sloupcích našel i na Araratu a schválně zkusím funkci unzlib...

 

EDIT: a funguje, super. :)


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 08 listopad 2014 - 15:10

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 493 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2014 - 15:20

tak, tak, rozzipovat to jde prave i SQL funkci, takze staci vhodne sestavit SQL dotaz pro tabulku. ;)


  • 0

#6 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 835 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2014 - 16:12

Máš, Halumo, hrubý odhad, jaký je u logů komprimační poměr?


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 493 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2014 - 17:27

No, v moji databazi je to zrovna ted 78%. Driv to byvalo lepsi, asi nam nejak narostly kratke logy...


  • 0

#8 bluetracer

bluetracer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 297 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2014 - 17:37

U mě je to 59 %. Vlastní logy jsou v databázi Geogetu zastoupeny víc než v globálu, takže recept na zlepšení kompresního poměru je psát svoje logy delší. :)


  • 0
Vložený obrázek

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 493 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2014 - 17:44

Mimochodem, podival jsem se ted i na pripady, kdy je zakompresovany text delsi nez originalni text. Takove pripady nastavaji!

 

Nnicmene v mem pripade je to tak, ze zakompresovane texty logu mi tu zabiraji 78MB, a nevyhodne zakompresovane logy zabiraji navic 1.8MB. (myslen ten objem, ktery vznikl navic nevyhodnou kompresi.) Takze to nas trapit nemusi.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 08 listopad 2014 - 17:47

  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, statistika

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama