Přejít na obsah


Fotka

Podivné fungování GPS na Windows 8


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
11 odpovědí na toto téma

#1 kvasnicovy

kvasnicovy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2014 - 12:05

Zkouším se připojit ke GPS na windows 8 přes powershell- tento script, divné je, že někdy to funguje:

aspoň nějak, že se hodnoty mění zhruba za 1 minutu,

jenže teď se mi stalo, že to ($mylocation = new-object –ComObject LocationDisp.LatLongReportFactory; $mylocationstatus = $mylocation.status) furt má status Initializing (3) a i když jsem to zkoušel na více místech, zkoušel jsem i reset... Potřeboval bych to rozchodit.. Nevím proč to pořáed nejde... Zkoušel jsem restart. Modem je Ericsson c5621gw. Paradox je, že asi 5 mintu předtím se mi povedlo 2x přečíst tu polohu (asi s přesností na 20m)

 

-Obecně jak moc kvalitní jsou ty gps v noteboocích ve srování s mobily?

 

 

A taky umíte poradit soft, který by dokázal z té GPS vyčíst NMEA data? Protože pomocí WIndows 8 location api se to nějak nedaří zjistit. Například bych rád viděl přesnost a také sílu satelitů.

 

Paradox: toto nejspíš způsobuje vypnuté wifi na notebooku: pokud wifi zapnu (a nepřipojím se k žádné síti), pak polohu dostanu hned, jenže je to nějaké podivné, třeba na doma dostanu furt jednu číselnou hodnotu i když se pohybuji po zahradě.

 

-Jak je tedy možné, že dojde k získání polohy, když notebook není na wifi připojoen


Tento příspěvek byl upraven od kvasnicovy: 15 listopad 2014 - 12:21

  • 0

#2 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2014 - 22:34

Opravdu funguje GPS? Tipnul bych si, že asi ne. Nebo nestačila naběhnout.

Pokud zapneš WiFi, tak systém může zjišťovat polohu podle nejbližších WiFi i když nejsi k žádné z nich připojen. Stačí, že o nich ví. Ale musí mít přístup na internet (možná si i data kešuje u sebe a ve známém rajónu net nepotřebuje). Bohužel přesnost není nejlepší. Proto běháš po zahradě a poloha se nemění.

Ještě horší přesnost má určení polohy podle IP adresy. 


  • 0

#3 kvasnicovy

kvasnicovy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 13:45

Aha, tak jsem zjistil, že GPS skutečně funguje zhruba po několika minutách venku. A dá se i zjistit přesnost pomocí $mylocationstatus.ErrorRadius , ale prostě je to strašně tajemné, takový blacbox, kde člověk nevidí jak to funguje.

 

Například když tedy budu mít wifi zapnuté (prostě z důvodu že budu připojen na wifi), a chci docílit přesnosti pomocí GPS a né pomocí wifi, jak to proboha udělám? Existuje nějaký manuál k geolokaci na WIndows 8? Existuje nějaké jiné API něco jako System.Geoloation?

 

A další věc, GPS mi třeba hlásí přesnost 50 metrů, ale ve skutečnosi jsem o 150m jinde... (jsem uvnitř baráku v okně...)

 

A ta další věc, jak zprostředkovat NMEA data? Jak udělat, aby GPS fungoval na virtuálním sériovém portu kvůli podpoře starší navigací? Zkoušel jsem GPSReverse, ale to nefunguje (buď to neposílalo žádná data a nebo všechny programy vytuhly). Zkoušel jsem trial verzi.


  • 0

#4 PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

    PIVNÍ PUPEK

  • Members
  • PipPipPip
  • 392 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 19:28

Ty máš v notebooku GPS? To jako integrovanou? Co je to za notebook? Můžeš napsat značku a typ?

Nepleteš si náhodou GPS a GPRS?


  • 0

Jsem to stále já.


#5 preshing

preshing

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 19:49

Ty máš v notebooku GPS? To jako integrovanou? Co je to za notebook? Můžeš napsat značku a typ?
Nepleteš si náhodou GPS a GPRS?


To by mě teda také zajímalo. Ještě jsem takový notebook neviděl. Ale tím nechci tvrdit že neexistuje. Nakonec podobných hovadin je stále více. Docela bych chtěl vidět jak budeš běhat s otevřeným notebookem po lese a hledat kešky...ani nemluvě o výdrži baterie toho notebooku. Za mě....je to blbost...ani bych se nezdržoval s hledáním řešení.
  • 1

#6 kalubr

kalubr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 643 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 19:54

http://notebook.cz/c...k/2007/asus-u3s

Jinak sorry, je to OT.

Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 07 prosinec 2014 - 20:16

  • 0

#7 PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

    PIVNÍ PUPEK

  • Members
  • PipPipPip
  • 392 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 20:31

 

Zajímavé. Dokázal bych si to představit do kamionu. Ale na kešky je to vážně blbost.


  • 0

Jsem to stále já.


#8 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 20:50

Zajímavé. Dokázal bych si to představit do kamionu. Ale na kešky je to vážně blbost.

 

Třebas s tim plánuje dávat drive-in kešky v kamionu  ;)


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#9 kvasnicovy

kvasnicovy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2014 - 21:56

Modem Ericsson C5621gw. Bohužel s nějakým divným nestandartním konektorem. Čekal jsem minipcie a on je k desce přidělaný přes nějaký flex pásek. Já si to dokážu dobře představit na městské cache.


  • 0

#10 preshing

preshing

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2014 - 1:10

Modem Ericsson C5621gw. Bohužel s nějakým divným nestandartním konektorem. Čekal jsem minipcie a on je k desce přidělaný přes nějaký flex pásek. Já si to dokážu dobře představit na městské cache.

 

a v jakym je to notebooku? pod tím Modem Ericsson C5621gw mi vyjede jen ten modem ale ne konkrétní počítač. jak je to v počítači tak tam může být spostu problémů...zkus přeinstalovat ovladače k tomu modemu. víš že je opravdu funkční?...atd...  je ktomu nějaký software, nějaký prográmek přes který to jede nebo jak je to řešené?

 

a ještě jeden dotaz, když hledáš kešky chodíš podle šipky nebo podle mapy? já jen jestli budeš mít šipku přes celý monitor nebo jak to bude   :lol:   (vtip)


  • 0

#11 kvasnicovy

kvasnicovy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2014 - 22:04

Lenovo Helix. Žádný speciální program na to nemám, chtěl bych nějaký poradit (mimo Windows store) - To znamená, že nouzově používám TurboGPS a nebo partyzánsky přes ten powershell skript v úvodu.. Přesvědčil jsem se, že GPS  doopravdy funguje, pozoruji, že je asi méně kvalitní než v telefonu, protože mám pocit, že doba fixu je delší, ve městě se moc nechytá, má větší odchylky (i 100m)**. Na kešky samozřejmě chodím s telefonem, i když jsem notebook na jednu keš už vzal, v lese se ztratil...
 
 
** Problém je, že je vše neprůhledné a blackbox, nedá se zjistit, síla signálu, zdroj určení polohy (IP, wifi, GPS)... Teda aspoň dokud nenajdu nějaký vhodný program. Na rozdíl od telefonu s NMEA výstupem...
 
A neplánuju to jako náhradu GPSky, ale myslím, že se to třeba hodí, když někam jedu, mám tak seznam keší, rychle si najdu polohu a najdu keše okolo... Někomu se to může zdát šílené...

  • 0

#12 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 501 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2014 - 8:17

Pokud máš ve městě polohu s přesností 100 m a v lese se ztratíš, pak věz, že poloha není určována pomocí GPS.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama