Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

zamrznutí v listingu některých keší


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
13 odpovědí na toto téma

#1 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2014 - 12:30

Včera mě a:Drake plus v4.21 nechal ve štychu v terénu u dvou keší. Můžete je vyzkoušet na svých strojích? Jsou to:

 

GC3DRF1 Pražskou čtvrtí

GC3BKCX 25 Moby Dick - Bonus

 

Problém vypadal tak, že po přepnutí na listing nastal výtuh a systém vzápětí nabídl sestřelení aplikace. Ale rolovat v listingu a vyčíst z něj potřebná data jsem nemohl (Galaxy Nexus, Android 4.3)

Geokamarádovi se čtyřjádrovou Sony Xperia Z2 šlo po chvilce v listingu posunout, ale vracelo se mu to stále na začátek.

 


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#2 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2014 - 12:54

Potvrzuji stejny problem. Taky se mi to obcas stava, ale pripisoval jsem to memu telefonu. Myslel jsem si, ze to ma neco spolecneho s obrazkama v listingu. Po nejake dobe se to vetsinou umoudri, ale mezitim mi to rovnez nabidne sestreleni aplikace. Kdyby byla potreba, dodam technicke informace.
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#3 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 745 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2014 - 14:50

Mně osobně jdou obě keše jak v a:drake v. 4.21 tak v nové beta verzi. Ale nemám v databází z geogetu uložené obrázky, tak se mi listing zobrazí bez nich - ovšem v pohodě.
  • 0

#4 preshing

preshing

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2014 - 14:56

Budu se muset u někoho zvás na ten a:drake podívat...včem je te ve stručnosti lepší? Já třeba používám c:geo a jsem sním maximálně spokojen..obě výše zmíněné keše načte bez problémů.

promintě že jsem trochu OT.


  • 0

#5 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2014 - 15:38

Mě se oba listingy načetly. Ale bez obrázků protože mám teď mobil offline. Takže teoreticky může být chyba v nějakém obrázku který sestřelí interní prohlížeč.

 

Budu se muset u někoho zvás na ten a:drake podívat...včem je te ve stručnosti lepší? 

V tom že keše umí načítat z přímo z geogetí databáze, bez potřeby exportu/importu.


  • 0

#6 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2014 - 15:46

preshing: jsi dost OT. Pokud ti c:geo vyhovuje, tak u něj zůstaň a nepřiváděj si komplikace pokusem o přechod na a:drake. Jak se říká - co funguje, neměň. No a zpět k tématu.

 

Roman_Jaromer: já geoget.imc (db s obrázkama) samozřejmě taky do telefonu nekopíruju. Nicméně při otevření listingu si a:drake obrázky dotahuje přes datové připojení (wi-fi, GSM). A je možné, že problém je s obrázky...

 

Update: BOMBA! Teď jsem objevil důležitou souvislost. Na základě Romanovy zmínky o obrázcích jsem v nastaveních vypnul "Store images to SD card" (Download and store images used in listing to SD card) a oba zmíněné listingy se do sekundy vyrenderovaly a bezproblémů šly rolovat nahoru dolů. A zobrazily se včetně obrázků.

 

A ani to nebrání stahování obrázků v jiných keších, které jsem ještě nikdy na a:drake neotvíral. Obrázky se přes EDGE vesele stahují. :)

 

Potvrdíš mi to, erebi?

 

 

 

Luďku, tady je evidentně nějaký zakopaný havák. Než na to přijdeš, bude stačit v další verzi přejmenovat "Store images to SD card" na "Completely freeze a:Drake on randomly chosen listing", aby to uživatele nemátlo. ;)


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#7 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2014 - 17:11

Zatim muzu potvrdit jen, ze jsem to mel povoleny. Mne to nekdy zlobilo, nekdy ne. Takze jestli uz vse v poradku zjistim az po case uzivani. Jinak ja uzivam AD trosku jinak..vsechny data taham pres GClive, takze asi nepatrim mezi klasicke uzivatele :) Kazdopadne diky za radu.
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#8 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2014 - 17:26

erebi: já tím myslel, jestli mi potvrdíš, že když vypneš "Store images to SD card", zmíněné listingy se ti začnou jako mě zobrazovat bez problémů. :)

 

Jinak tento problém je už hlášený jako issue 283 a i tam nahlášená cache s šíleným listingem (kterou jsem stáhl do a:drake pomocí GC.Live) se mi překvapivě svižně zobrazila.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#9 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2014 - 19:13

Pontiac_CZ: no, ted mi to nedela, ale u me to neni zaruka, ze je problem vyresen. Na jedne kesi mi to obcas delalo, obcas ne. Takze nedovoluji si tvrdit, ze je problem trvale odstenen, kdyz nevim, jestli to je trvaly stav :)
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#10 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2014 - 19:31

2Pontiac: u mě se to chová tak jak popisuješ. Po vypnutí ukládání obrázků na kartu se listingy těch dvou keší zobrazují bez problémů.

 
  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#11 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2014 - 20:46

Zmíněné issue 283 jsem řešil už včera. Jak jsem tam velmi stručně naspal, problém je v tom, že u tam zmíněné keše šlo o dlouhý listing s hodně obrázky, nicméně jak je vidět, obrázků může být i málo. Groundspeak zřejmě někdy nedávno přesunul obrázky jinam a původní odkaz v listingu, např.

http://img.geocachin...44bbd38d.jpg, 

přesměrovává jinam, v tomto případě na

https://d1u1p2xjjiah...44bbd38d_l.jpg.

 

Pokud se obrázky nemají ukládat, zobrazují se v listingu přímo z internetu a není v tom žádný problém. Pokud se mají ukládat, nejprve se stahují do databáze a teprve pak zobrazují. To je celé v režii a:Drake, který ovšem přesměrování dosud neřeší a proto se to celé zacyklí a zatuhne. Oprava je připravená, ale ještě se testuje.

Howgh


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 29 prosinec 2014 - 21:30

  • 2

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#12 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2014 - 8:19

Zmíněné issue 283 jsem řešil už včera. Jak jsem tam velmi stručně naspal, problém je v tom, že u tam zmíněné keše šlo o dlouhý listing s hodně obrázky, nicméně jak je vidět, obrázků může být i málo. Groundspeak zřejmě někdy nedávno přesunul obrázky jinam a původní odkaz v listingu, např. http://img.geocachin...44bbd38d_l.jpg.

Pokud se obrázky nemají ukládat, zobrazují se v listingu přímo z internetu a není v tom žádný problém. Pokud se mají ukládat, nejprve se stahují do databáze a teprve pak zobrazují. To je celé v režii a:Drake, který ovšem přesměrování dosud neřeší a proto se to celé zacyklí a zatuhne. Oprava je připravená, ale ještě se testuje.

Howgh

 

Souvisí s touto chybou i to, že když se načítají obrázky, nelze odrolovat v listingu na konec? Resp. rolování funguje, ale neustále se listing vrací na začátek.


  • 0

#13 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2014 - 12:46

pridavam jeden test case, v utery mi listing http://coord.info/GC1DZ8Z taky zamrznul cely adrake. v te dobe jsem jeste neznal workaround s vypnutim ukladani obrazku do db. 


Tento příspěvek byl upraven od tarmara: 29 prosinec 2014 - 12:47

  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#14 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2014 - 21:30

Před chvílí jsem publikoval opravu tohoto problému - a:Drake a a:Drake Plus 4.22 a nová alfa verze 5.00a8.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama