Přejít na obsah


Fotka

Pravidla pro Multi-cache


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1 odpovědí na toto téma

#1 Jakez

Jakez

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2015 - 19:34

Ahoj, měl bych dotaz ohledně založení Multi-Cache. Je mi samo sebou jasné jak, ale měl bych několik doplňujících otázek, které se mi přes veškerou snahu nepodařilo dohledat, a to jsem se vážně snažil.

 

Kromě definice: "Multi-cache se skládá ze dvou nebo více částí", která je mi jasná, mě zaujalo tohle: "Délka multi-cache není pravidly omezena". Je to stále pravda?

 

Dále by mě zajímalo, když není délka omezená, tak jestli je můj výklad správný o tom, že finálka může být od výchozích souřadnic téměř libovolně daleko, tedy v rozumné míře. Nepředpokládám, že bych založil multi-cache v ČR a skončil s finálkou v USA.

 

No a dále, v jaké maximální vzdálenosti od sebe by měly být jednotlivé stage, tedy pokud je to nějak omezeno, protože já nic takového nenašel. Minimální je mi jasná.

 

A asi poslední dotaz. Je omezen počet jednotlivých stage mezi výchozím bodem a finálkou?

 

Děkuji mnohokrát za odpověď.

Jakez


  • 0

#2 DarkLord Reviewer

DarkLord Reviewer

    Advanced Member

  • Reviewer
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2015 - 20:32

K dotazům:

1. Ano, v zásadě není délka multicache nikterak omezena - existují i keše, které začínají v Německu a končí v Itálii (případně jistě někteří cacheři budou znát i multiny delší, já znám jen tyto).

2. Rovněž finálka může být od výchozích souřadnic libovolně daleko - jak ale říkáš, mělo by to mít nějakou rozumnou míru. Tj. budeš-li mít 20 stagí, kdy délka mezi výchozími a finálkou bude 100 km, bude to v pořádku. Ale jednostagová multina se vzdáleností mezi výchozími a finálkou 50 km už by byla předmětem zkoumání, zda je to odůvodnitelné.

3. Dále - ani maximální vzdálenost mezi stagemi není dána, i zde ale platí pravidlo přiměřenosti. A mimochodem - na rozdíl od toho, co si možná myslíš, tak minimální není také dána - v rámci jedné a té samé keše se pravidla o kolizích neuplatní, takže v extrémním případě mohou být 2 stage stejné keše od sebe vzdálené i klidně 1 m (nebo i méně).

4. Konečně - ne, počet stagí není omezen.


  • 4




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama