Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Google mapy se občas nenačítají


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
20 odpovědí na toto téma

#1 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2015 - 19:38

Občas, když přepnu z vektorové OSM (paws) mapy na satelitní google mapy, tak se nic neděje, dlaždice se nenatahují, přestože signál mám a datový paušál také (T-mobile). Je to tak v 25% případů, což je dost na to, aby to v terénu zamrzelo (zvlášť v urbanizovaných oblastech se satelitní mapy hodí).

 

Včera opět - měl jsem sice pouhý EDGE, ale žádná aktivita stahování. Zoomoval jsem do různých úrovní. Nic, na symbolu "E" ve stavovém řádku nahoře žádná šipečka indikující přenos dat. Říkal jsem si - co když má problém s konektivitou T-mobile nebo můj telefon? Zkusil jsem v browseru idnes.cz - web hned naběhl, šipky se rozhýbaly, vesele jsem surfoval. Geokolega, co šel se mnou a měl Vodafone, tak v jeho a:Drake googlovské satelitní mapy fungovaly. Takže ani Gmaps nebyly out of order.

 

U mě stále nic až do chvíle, kdy a:Drake spadl. Pak jsem ho nastartoval znovu a voila - už stahoval.

 

Stává se to ještě někomu?

 

 

a:Drake 4.22

Android 4.3

Přiložený soubor (y)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2015 - 19:54

U satelitnich map je problem v tom, ze google casto zvysuje jejich verzi, kterou je treba opravit v URL v definici ortomap. Pak se totiz stane, ze se mapy jednoho dne prestanou nacitat, protoze na webu pozadovana verze uz neexistuje.. a ukazuje ti to jen zapamatovane ctverce z drivejska.

 

neni to tenhle problem?


  • 1

#3 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2015 - 20:48

Na toto si vzpomínám, ale se špatným URL by mapy nejely vůbec - ale jak píšu výše, poté, co mi a:Drake spadl a spustil jsem ho znovu, začal dlaždice načítat. Takže spíš něco v něm.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#4 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 302 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2015 - 11:45

Jak a kde se da zjistit cislo aktualni verze? Uz dvakrat jsem uspesne cislo nahodne zvysil, ale ted se mi to nedari a nemuzu prijit na to spravne.
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#5 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 402 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 7:45

Mam a:drake a pouzivam primarne vektorove mapy. Bohuzel, at delam, co delam, nefunguji mi Google mapy (satelitni). Neporadi pls nekdo, co je potreba udelat/nastavit v mobilu aby sly?


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 PRO + Android 9.1 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:


#6 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 042 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 18:51

Mně funguje 150. Alespoň to tak vypadá.


  • 0

#7 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 21:43

Jo, je to fakt, neco se stalo a taky mi nefunguji Google mapy. Dnes mi to v terenu stahovalo data do aleluja, ale zadna dlazdice se nezobrazila.
  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#8 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2015 - 16:24

Aktuální číslo verze satelitní mapy od Google je 171.

 

Přikládám script pro Perl, který vám toto číslo automaticky zjistí.

use strict;
use warnings;
use LWP::Simple;
use Win32;

my $js = get('http://maps.googleapis.com/maps/api/js');
(my $version) = $js =~ qr|googleapis\.com/kh\?v=(\d+)|;
Win32::MsgBox("Google verze: $version", MB_ICONQUESTION, 'Info');

Tento příspěvek byl upraven od Norbert_G: 16 květen 2015 - 19:02

  • 3

#9 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2015 - 7:43

Díky, funguje. Stačilo ručně aktualizovat číslo verze v URL v nastavení satelitní mapy a jede to. Ale je to nešikovné...


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#10 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 402 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2015 - 10:18

Díky, funguje. Stačilo ručně aktualizovat číslo verze v URL v nastavení satelitní mapy a jede to. Ale je to nešikovné...

 

Taky potvrzuji funkcnost.  .


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 PRO + Android 9.1 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:


#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2015 - 10:31

... hlavne se to meni az prilis casto. Ale na druhou stranu, rucne si tam muzes pridat ortomapy i z jinych zdroju. ;)


  • 0

#12 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 042 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2015 - 21:07

 

Přikládám script pro Perl, který vám toto číslo automaticky zjistí.

 

Tak mně napadá: nešlo by tento skript doplnit do a:drake (tedy spíš ho přepsat do a:drake), aby si číslo zjišťoval po zapnutí automaticky a doplňoval?


  • 0

#13 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 470 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2015 - 21:34

No ty satelitni mapy nepouzivam, ale podival jsem se jen tak ze zvedavosti jake tam mam cislo verze te satelitni mapy a mam tam 161 a satelitni mapy to nacita. Tak nekomu to jede a nekomu ne, ale dik za poznaky o te verzi, alespon budu vedet ce hledat az to nepojede.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#14 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2015 - 7:15

POdle me nejake starsi verze funguji, ale jak jsou moz stare ne (ted jsem vyzkousel 140).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2015 - 7:17

Oni [proste chrli jednu verzi za druhou, a po nejake dobe ty stare zarezavaji. Takze vzdycky funguje X poslednich verzi. A at nastavis co chces, tak za nejakou dobu to prestane chodit.


  • 0

#16 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 402 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2015 - 9:37

No ty satelitni mapy nepouzivam, ale podival jsem se jen tak ze zvedavosti jake tam mam cislo verze te satelitni mapy a mam tam 161 a satelitni mapy to nacita. Tak nekomu to jede a nekomu ne, ale dik za poznaky o te verzi, alespon budu vedet ce hledat az to nepojede.

Ja je taky nepouzivam, ale na Xperii jsem docela bojoval s nastavenim a:Drake, aby se vubec synchronizoval s Geogetem, takze sem chtel spis prijit na kloub duvodu, proc mapa nejede!


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 PRO + Android 9.1 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:


#17 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2015 - 13:26

Tak jsem na to ještě koukal a jen tak pro zajímavost:

- 22.5.2013 byla verze 129

- 5.7.2014 byla verze 152

- 19.5.2015 je verze 172

 

To znamená, že za rok vyjde tak kolem 20 verzí.

 

Poslední dnes funkční verze, která zobrazí ČR ve všech zoomech, je 146. Pro malé zoomy, kde vidíte třeba celý svět nebo celou evropu, jsou ty limity tvrdší - tam je poslední skutečně funkční verze až 170.

Přeberte si to jak uznáte za vhodné :ph34r: .


  • 0

#18 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2015 - 8:25

28.5.2015 je uz verze v173


  • 1

#19 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2015 - 19:58

Teď v nově nainstalovaném a:Drake 5.0.2 se mi nezobrazují základní mapy od Googlu. URL je

http://mt0.google.com/vt/x={x}&y={y}&z={z}

Mimochodem, jaká je aktuální verze satelitních map?


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 20 září 2015 - 19:58

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#20 bender-king

bender-king

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 278 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2015 - 19:32

Teď v nově nainstalovaném a:Drake 5.0.2 se mi nezobrazují základní mapy od Googlu. URL je

http://mt0.google.com/vt/x={x}&y={y}&z={z}

to URL tam mam a funguje...  A ty  satelitni 184.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama