Přejít na obsah


Fotka

Mapové zdroje pro Geocaching Map Enhancements

mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
391 odpovědí na toto téma

#341 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2018 - 17:55

Jediné čo pri GME nefunguje zopár dní, sú chýbajúce ikonky na tlačidlách vľavo dole - "Enable location info tool","Go to home location" a "Configure GME" - ale funkcia tlačidiel zostala zachovaná. GC premiestnil/zmazal ikonky na svojom webe. Je to len kozmetická chyba.

 

Ano, soubor, odkud bere GME některé ikonky je nedostupný.

Stačí ve skriptu nahradit původní odkaz

https://www.geocaching.com/map/css/themes/images/icons-18-black.png

za nový

https://raw.githubusercontent.com/ionic-team/graphite/master/docs/themes/aloe/images/icons-18-black.png

a ikonky na tlačítkách budou zase viditelné


  • 3

#342 Guest_chrobak.truhlik_*

Guest_chrobak.truhlik_*
  • Guests

Publikováno 23 červenec 2018 - 10:43

Ano, soubor, odkud bere GME některé ikonky je nedostupný.

Stačí ve skriptu nahradit původní odkaz za nový a ikonky na tlačítkách budou zase viditelné

 

Vďaka za info. Funguje to!


  • 0

#343 MAO

MAO

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2018 - 10:54

Ahoj, dříve jsem tyto data používal i pro online prohlížení map v Locusu, nyní mi ale skoro žádné podklady nefungují. Používá to někdo, byl by někdo ochoten poradit?

 

Díky MAO


  • 0
V dnešní době je těžké být největším debilem, konkurence je veliká!

#344 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2018 - 11:10

Ahoj, dříve jsem tyto data používal i pro online prohlížení map v Locusu, nyní mi ale skoro žádné podklady nefungují. Používá to někdo, byl by někdo ochoten poradit?

 

Díky MAO

 

http://www.geocachin...ments/?p=550186

 

http://www.geocachin...id-os/?p=555203


  • 1

#345 waldi.cz

waldi.cz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2018 - 8:43

Poradil si někdo s tím, jak dostat script "Geocaching Map Enhancementsdo Tamper Monkey? Když se o to pokusím, Chrome mi napíše "Nezle přidávat aplikace, rozšíření a uživatelské skripty z tohoto webu".

Jako další možnost je stáhnou si script a manuálně ho vložit do rozšíření v Chorme, ale to taky nefunguje... patrně kvůli certifikátu... 

Někdo nějaký nápad? Díky. 


  • 0

#346 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2018 - 9:01

Používám Tamper Monkey v Chromu i ve Firefoxu a v obou mi ten script jede bez problému i z tohohle zdroje, teď jsem to zkusil a žádnou chybu mi to nehlásí.


  • 0

#347 slauch

slauch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2019 - 14:46

Měl bych dotaz, asi nejspíš na Y&MD:

 - změny, který provedu přes nastavení GME přímo na mapě gc.com (ikona zubatýho kolečka) se mi nepropíšou do skriptu, kterej si otevřu přes menu GreaseMonkey - GME.
Odebral jsem přes nastavení GME některý mapy (odebral, ne skryl), ale pokud si přímo v GreaseMonkey otevřu skript GME, tak tam jsou všechny mapy tak, jak byly po instalaci.

Stejně tak, pokud přes nastavení GME přidám mapu, tak se uloží, funguje, ale ve zdrojovým skriptu GME se nic nezmění.
Jakoby se ještě někam ukládala další kopie, kterou to používá. Co dělám špatně?


  • 0

#348 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2019 - 15:39

To funguje trochu jinak. Ten script zustava tak jak je, v nem se nic neuklada. Veskere upravy se ukladaji do cookies, proto kdyz vymazes cookies nebo neco ti je vymaze, rak prijdes o nastaveni.

Pokud by si chtel udelat upravy primo do scriptu, tak musis pres ridici panle TamperMonkey.
  • 0

#349 slauch

slauch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2019 - 23:16

Ach só, chápu. Díky.
Ale obráceně to funguje normálně - chybějící ikonky GME na mapě opravím přímo přes nabídku Edit v panelu GreaseMonkey. Stejně tak i přímé vložení další mapy do skriptu.
Ale jinak všechny výše uvedený mapy bez problémů fungujou, tak proč to vlastně řešit :D
Jen mě to zarazilo


Tento příspěvek byl upraven od slauch: 03 září 2019 - 23:16

  • 0

#350 vojtisekp

vojtisekp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2019 - 13:21

Ahoj,

 

neumíte někdo dát dotěch nových map ty mapy.cz??? Dost mi to yhovovalo a byl bych za ně rád.

 

Děkuji VojtisekP


  • 0

#351 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 088 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2019 - 16:58

Do jakých nových map? Já je tam normálně mám, všechny varianty map.cz.


  • 0

#352 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2019 - 22:35

Tazatel pravděpodobně myslí ty nové mapy co jsou na adrese: https://www.geocaching.com/play/map
 

Tak tedy - stačí si vpravém horním rohu přepnout na "Search geocaches" (příp.český ekvivalent) na "staré" mapy, které jinak stále fungují na adrese https://www.geocaching.com/map/
V těch GME normálně funguje.


  • 0

#353 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 088 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2019 - 6:59

Jo, to je něco jiného, pořád čekám, jestli autoři skriptu rozšíří jeho funkčnost i na nové mapy. Je ale možné, že to nejde.


  • 0

#354 waldi.cz

waldi.cz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2020 - 12:42

Ahoj, po poslední aktualizaci Tampermonkey jsem si všiml, že mi nejde v Chromu klikat na ikony keší. Používám Tampermonkey pro mapy.cz na GC, ale teď sice vidím mapy.cz jako podklad, ale nejde klikat na ikony keší. Když Tampermonkey vypnu, tak klikat lze. Netuší někdo jak to vyřešit? Díky za tip. 

 

screen.jpg?ver=0


  • 0

#355 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2020 - 13:09

Mám:
Chrome - Verze 80.0.3987.87 (Oficiální sestavení) (64bitový)
Tampermonkey - Stable 4.9
Geocaching Map Enhancements - 0.8.2

a vše funguje tak jak má. GME dle mého názoru s odkazy nic nedělá. Spíš jestli se ti netluče GME a GLH (little helper) - nebo jak se to jmenuje, už tady něco takového bylo.


  • 0

#356 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 088 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2020 - 14:48

GME a GCLh se tlouklo na začátku, spíš to způsobilo, že nefungovalo přepínání map. Pokud máš GCLh, podívej se, jestli nemáš zapnuto ovládání mapových podkladů pomocí GCLh, v případě že máš ještě GME, je třeba to v GCLh vypnout. Tohle chování mi připomíná situaci, kdy v případě unavených křečků se nedočte všechno (zřejmě se to načítá dynamicky) a polovina ikonek je neklikatelných. Pokud se nenačte všechno, může se to tak chovat. TM mi to nedělá, mám 4.10 z 2.ledna 2020. Jen teď vidím, že při aktualizaci windows nebo smazání historie jsem přišel o nastavení mapových zdrojů do GME, musím to najít a nastavit znovu.


  • 0

#357 waldi.cz

waldi.cz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2020 - 15:38

Já truhlík zapomněl napsat, že používám starou verzi mapy na GC: https://www.geocaching.com/map

Na nové verzi: https://www.geocaching.com/play/map to funguje. 

 

Zkoušel jsem to na druhém PC a chování je stejné... GCLh nepoužívám. 

 

Mám : 

Google Chrome je aktuální, Verze 80.0.3987.87 (Oficiální sestavení) (64bitový)
Tampermonkey - Stable 4.9
Geocaching Map Enhancements - 0.8.2
 
Ale teď jsem přišel na to, díky Y&MD, že mám i script "Send to C:GEO" a když vypnu tento, tak to funguje. 
Opakovaně odzkoušeno, opravdu to se zapnutím scriptu SendToC:GEO" přestane fungovat a nejde na ikony kliknout... 
 
Takže tímto je to vyřešeno, jenže já ten Sent to CGEO rád používám...  :( 
 
A jak vidím, tak je to jako BUG již označeno: https://github.com/c...2cgeo/issues/66

  • 0

#358 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 088 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2020 - 17:27

Vážně to funguje na nových mapách? Tam to nešlo nikdy a je to důvod, proč používám staré.

Používám ale firefox, zkusím Chrome.


  • 0

#359 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 088 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2020 - 9:43

Tak jsem zjistil, že se toho tluče mnohem víc. Nešlo mi konfigurovat mapy v GME, neotevřelo se okno. Tlouklo se to s translatorem, což je doplněk přímo ve FF, ne v Tampermonkey. A Google při hledání obrázků ukazoval jen jednu stránku a pak dál už jen jednobarevné plochy. Tloukl se s doplňkem, který měl odstranit ty otravné hlášky o cookies. Stejně nefungoval, poslal jsem ho do kytek. Takže když něco nejde a nikdo kolem si nestěžuje, je dobré zkusit něco povypínat. Já už vím, že pro konfiguraci GME musím vypnout Překladač. Ale donedavna jsem používal jiný, lepší, který ale FF z bezpečnostních důvodů zakázal. Možnost označit si text a v bublině ho hned nechat přeložit se mi hodí, bohužel to má nějaké následky.

Ale jak funguje GME na nových mapách? Rád bych to věděl.


  • 0

#360 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2020 - 14:55

https://addons.mozil...mple-translate/

Používám Simply Translate na Firefoxu. Má to vyskakovací bublinku a na geocachingu všechno funguje.


  • 1





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama