Přejít na obsah


Fotka

Mapové zdroje pro Geocaching Map Enhancements

mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
348 odpovědí na toto téma

#61 Lanc

Lanc

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 8:08

Ono přeci vůbec nevíš, zda obsah internetového bankovnictví neodesila sám prohlížeč nebo nějaký jiný proces běžící na tvém počítači.
Nebo snad víš co a kam jednotlivé procesy posílají?
GME má v nastavení filtr, které stránky má ovlivňovat, je tam www.Geocaching.com/* ale principiálně to pochopitelně může být jen tak naoko.. Ale to už je na velkou paranoiu.

Vypni si v telefonu gps, data a vyhybej se při pohybu městem kameram.
Jsme sledovani všude, pod dojmem falesne bezpečnosti, aneb 1984 v práci již dávno.
Ale to jsem odbočil...

Nevím co kam jednotlive procesy posilaji a to je duvod proc se ptam kdyz se mi neco nezda nebo jsem napr prohlizecem upozornen na neco nekaleho.Nekoukal jsem do nastaveni GME protoze mi ho chrome nedovoli nainstalovat. Pokud tam je nastaveno ze ovlivnuje jen  gc.com tak to bude pro me jako laika dostacujici. Nevidim duvod proc se vyhybat kameram nebo vypinat gps, nejsem paranoik a to že muzeme byt takrka neustale  sledovani je uz asi celkem dost pravdepodobne ale presto se snazim si o vecech aspon trosku neco zjistit nebo se aspon zeptat nez zacnu odklikavat.


  • 0
Xperia TIPO,oregon 450

#62 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 536 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 10:03

Hloupý dotaz, ale tohle fakt není moje parketa.

Nainstalovala jsem si rozšíření z prvního příspěvku, dostala jsem ho do chromu, ale mapy tam stejně nevidím.

Musím ještě něco?

Díky!

Udělej všecko, jak se píše v tom 1. příspěvku :

 

 

Nainstalujte si GC Map Enhancments, vlevo dole kliknout na nastavení, pak na Manage maps a vložit následující kód a potvrdit 

  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°


#63 Sedmitecka

Sedmitecka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 10:40

Udělej všecko, jak se píše v tom 1. příspěvku :

 

Po dnešním spuštění compu mi chrom nahlásil, že rozšíření zakázal, bo není z chrom obchodu  :mellow:

 

No a jinak - nevím, kde najít ten manage maps, bo na mapě nemám to, co by asi mělo být - viz odkaz od tomy.22

 

 

  • 0

#64 Sedmitecka

Sedmitecka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 10:44

Můj screenshot

1187206.jpg


  • 0

#65 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 724 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 10:54

poprvé jsem taky nemohl najít, měl jsem to pod levým bočním panelem, zkus ho stahnout...


  • 1

#66 Evca.N

Evca.N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 682 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 11:01

Můj screenshot

 

Musíš mít v nastavení GC mapy (set map preferences) nastavený leaflet mapy. A jestli pořád hlásí, že to chrome nepodpoří, zkus ten tampermonkey, co tu kousek dřív psal martinracek. Pak mi chrome zkousal i tohle rozšíření.


Tento příspěvek byl upraven od Evca.N: 05 duben 2015 - 11:02

  • 0

#67 Sedmitecka

Sedmitecka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 11:07

miki6 - není ani za panelem... zkrátka tam žádné možnosti nemám


  • 0

#68 Sedmitecka

Sedmitecka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 11:23

Evca.N - tak snad už:o) Sice jsem to tu pročetla všechno, ale jak je to pro mě španělská vesnice, tak nevím co vše bych měla:o)

 

 

 

VŠEM - díky za rady, už vidím ty super české mapy. Snad to vydrží i po vypnutí compu :D


  • 0

#69 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 536 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 11:35

Musí být vidět tato lišta. Klikneš na to zubatý kolečko a dostaneš se na okno, které je v linku v jednom příspěvku výše.

Přiložené miniatury

  • ScreenshotB.JPG

Tento příspěvek byl upraven od ubuster: 05 duben 2015 - 11:38

  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°


#70 Sedmitecka

Sedmitecka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 11:43

ubuster - právě tu lištu jsem tam neměla.. až po tom nainstalování tampermonkey.

No, už je hotovo a snad to vydrží:o) Díky!


  • 0

#71 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 453 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 13:41

Podivejte se tez do vlakna mapa prispevek od uzivatele MikiHamza (je to az na konci) tam jsou dalsi mapy pro GME. A hlavne mapa "Topomapy ČUZK", ta je jedna z nejpresnejsich, je cenna pri detailnejsim planovani "kudy k cache" v obtiznych terenech.


  • 1

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#72 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 425 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 13:51

Nejpřesnější asi je od ČUZK ZM10, desetitisícovka, odvozená asi ze Zabagedu (základní báze geodetických dat). A potom katastrálky. Ale to už se dostáváme do přesnějších dat, než máme přístroje (většinou, chyby jsou i v katastrálkách). ZM10 jsem do MOBACu a tedy i do Oregona dostal. Topomapy jsou asi totéž, ZM10 odpovídá jejich největšímu zoomu. Ale nemá to pro mě smysl. Někdo tvrdil, že na ZM10 pozná i oplocené pozemky a ví tedy, kudy jít nemůže. Zatím nikdy jsem to takhle podrobně nepotřeboval. A ČUZK chodí někdy divně, někdy mi to vůbec nešlo stáhnout. A tu jejich WMS (tj. stejnou webovou službu, která se stahuje do Mobacu) používám denně, v jiné aplikaci. Tak vím, že je to někdy práce pro malé lidi, protože u toho vyrostou.

Smysl má, stáhnout si malé území. Na úrovni asi tak jedné vesnice, města, katastru. To je ještě docela rychlé a rozumně velké. Stáhnout si to tam, kde tu přesnost potřebuju.

EDIT: Píšu tu o Mobacu a mapách do navigací, ale teď vidím, že se bavíme o podkladových mapách na GC stránky. Tam by asi Topomapa smysl měla, maximálně se stane, že bude naskakovat pomalu.

EDIT2: Zkusil jsem a jde to dobře. Ale on to sice nazval Topomapy, ale má tam jen tu ZM10, tj. funguje to jen na největší zoom (právě tam je to ale třeba). Skutečná vrstva topomap se chová jinak, sama se přepíná na horší rozlišení při odzoomování. Jenomže už jsem to kdysi zkoušel a nějak mi to nešlo, tuším, že to není WMS, ale WMTS (tiled, dlaždicovaná) a že mi to nějak nešlo. Zkusím se na to podívat.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 05 duben 2015 - 14:01

  • 0

#73 PeSis

PeSis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 21:14

 

 


Byly tu nějaké dotazy na ostatní vrstvy, tak tady máte vše :)


 

 

Díky moc. Tohle mi hodně dlouho chybělo. Mapy.cz gc.com .  Funguje na jedničku v FF v.37.01


  • 0
Samsung J5 ; HUAWEI G510 (iGo navi) ; Locus, WhereYouGo, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

 

Profil na Poznej místo

 


#74 Plachtak

Plachtak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2015 - 9:24

Napoprvé schovány ikonky pod panelem vlevo. Po intalaci už jsou tam kde mají být.

Paráda, funguje to. Dííky. 


  • 0

#75 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2015 - 10:04

Pokud nechcete pořád bojovat s častými aktualizacemi Firefoxu a tím si často rozbít kompatibilitu se scripty, nainstalujte si Firefox ESR a budete mít chvíli klid.

https://www.mozilla....anizations/all/

 

Více zde:

release-overview-high-res.9808ec366a94.p


  • 0

#76 shamanek3

shamanek3

    Member

  • Banned
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2015 - 11:43

Diky za vzor. Zkusil jsem to napasovat do online map v Locusu a funguje to. Diky.

Jak napasovat do Locusu? Lze použít i offline mapy z aplikace mapy.cz pro android?

https://play.google....=cz.seznam.mapy


Tento příspěvek byl upraven od shamanek3: 06 duben 2015 - 11:45

  • 0

#77 posmera

posmera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2015 - 0:08

Ahoj,
povedlo se mi přidat turistickou mapu do té velké GC.com mapy, ale nezobrazuje se mi v nabídkách u té malé náhledové mapky přímo na stránce cache (i když ji dám jako výchozí).
V čem by mohl být problém?
  • 0
Motto: It's not about the number you've found it's about the fun you had along the way.

#78 brtnicek

brtnicek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2015 - 8:01

jéééé už mi to taky funguje - díky ( a díky BOSOCZ) :) :) 


  • 0

Jsou dny, kdy se mé sny lámou, koně pouštím z otěží-kam se dát a s kým se vznést snad jen cíl můj prověří....


#79 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 116 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2015 - 10:19

Tak dneska se nejspíš aktualizovalo GME na verzi 0.7.3, a už to zas nefunguje...


  • -1

#80 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 360 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2015 - 10:23

Funguje mi vše pořád stejně. Žádný problém jsem nepostřehl.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama