Přejít na obsah


Fotka

Mapové zdroje pro Geocaching Map Enhancements

mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
348 odpovědí na toto téma

#81 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 116 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2015 - 10:27

mi přestaly fungovat ty vlastní přidaný mapy, a dokonce tam nejdou znova přidat, po uložená zase zmizí.


  • -1

#82 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 368 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2015 - 10:29

To jsi již psala předtím. Jedna z rad zněla zapnout cookies.


  • 0

#83 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 116 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2015 - 10:37

To jsem prve udělala a začalo to fungovat. Dneska během dopoledne se mi zobrazila hláška o aktualizaci GME a fungovat to přestalo. A to tak, že to ani nešlo znovu nastavit. Teď jsem vymazala všechny cookies a podařilo se znovu nastavit, uvidíme, co se stane po restartu prohlížeče. Ale přiznám, že nechávat kvůli tomu v počítači všechny cookies ze všech stránek nebo u každý stránky znova všechno potvrzovat - za to mi ty mapový doplňky nejspíš nestojí. Možná si spíš uložim ten kód do texťáku a budu si ho dycky doinstalovávat jen jednou za čas při plánování většího výletu.


  • -1

#84 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 468 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2015 - 10:38

mi přestaly fungovat ty vlastní přidaný mapy, a dokonce tam nejdou znova přidat, po uložená zase zmizí.

Zaktualizovano a chodi jak ma. Jen pri prvnim spusteni jsem dostal hlasku:

 

Geocaching Map Enhancements has been updated to v0.7.3. This is a bugfix version which disables the broken OS map source and fixes various minor bugs. Please report any new bugs!


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 08 duben 2015 - 10:42

  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#85 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 368 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2015 - 10:52

Dobrá vrstva, která do jakékoliv mapy přidá cyklostezky

{"alt":"Cycle Routes", "tileUrl":"http://tile.lonvia.de/cycling/{z}/{x}/{y}.png", "attribution":"Cycle routes by <a href='http://cycling.lonvia.de/'>Lonvia</a> and <a href='http://www.openstreetmap.org/'>OpenStreetMap</a>, <a href='http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/de/deed.en'>CC-BY-SA</a>", "overlay":true}

  • 0

#86 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 468 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2015 - 10:59

 

Dobrá vrstva, která do jakékoliv mapy přidá cyklostezky

{"alt":"Cycle Routes", "tileUrl":"http://tile.lonvia.de/cycling/{z}/{x}/{y}.png", "attribution":"Cycle routes by <a href='http://cycling.lonvia.de/'>Lonvia</a> and <a href='http://www.openstreetmap.org/'>OpenStreetMap</a>, <a href='http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/de/deed.en'>CC-BY-SA</a>", "overlay":true}

Hm, to vypada dobře, dik.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#87 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 451 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2015 - 11:29

Cookies se snad dají nastavit tak, aby se povolily jen z vlastních stránek. A kdoví jestli ne jen z konkrétních stránek. Nevím, tak hluboko jsem do toho nehrabal. Pokud cookie může číst jenom stránka která ji uložila, nebo stránka ze stejné domény, asi nic nehrozí. Problémem může být jen to, když cookie z nějaké stránky čte nějaká úplně jiná stránka, tj. může teoreticky třeba přečíst přihlašovací údaje. Podívej se do nastavení zabezpečení.

Abych řekl pravdu, bez povolených cookies si nedovedu práci představit. Spíš mě štve, že někde mají cookies nastavenou malou životnost a např. Poznejmisto se mi každý den odhlašuje. Stejně tak Seznam, ale tam jsem zjistil, že mě odhlašuje syn, když si čte svou poštu.

A pro obavy ze změny stránek skriptem: Stránka se stáhne a pak se spustí opičí skript, který ji změní. Tj. klidně dotáhne další mapové podklady. Ale ta stránka se mění až u tebe v prohlížeči, na serveru pochopitelně ne.


  • 0

#88 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 468 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2015 - 7:47

Mozna jsem objevil ameriku, ale dnes jsem si vsiml, ze GME lze nastavit i v nabidce pod tou velkou sipkou u niku, viz obrazek. Rekl bych, ze to tam nebylo.

Přiložené miniatury

  • GME - 1.jpg

  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#89 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 451 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2015 - 7:52

Asi určitě to tam nebylo, ale GME se dalo vždy nastavovat z mapy a tam to má smysl.


  • 0

#90 karelbela

karelbela

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2015 - 8:01

Mozna jsem objevil ameriku, ale dnes jsem si vsiml, ze GME lze nastavit i v nabidce pod tou velkou sipkou u niku, viz obrazek. Rekl bych, ze to tam nebylo.

 

Díval jsem se na to a vypadá to, že je to jenom pro PM, já tam tu nabídku nemám.


  • 0
když vidím díru, musím do ni.

#91 slauch

slauch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2015 - 8:21

Jsem BM a tu nabídku, co postoval Solim, tam mám taky.


  • 0

#92 karelbela

karelbela

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2015 - 11:51

Jsem BM a tu nabídku, co postoval Solim, tam mám taky.

 

Tak mi to zkuste někdo vysvětlit proč ja ne ...

Přiložené miniatury

  • Bez názvu.jpg

Tento příspěvek byl upraven od karelbela: 23 duben 2015 - 11:55

  • 0
když vidím díru, musím do ni.

#93 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2015 - 12:40

Ten screenshot je kapku nečitelný, ale nevidím tam ikonku GreaseMonkey v toolbaru. Máš ho nainstalovaný? Pokud ano, máš aktuální verzi GME (0.7.3)?


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#94 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 116 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2015 - 12:50

Nechala jsem nějakou dobu povolené cookies, a stejně tam to natavení mapy.cz nedrží. Prostě po každém restartu FireFoxu zmizí a vrátí se to do defaultního nastavení  GME s hlavní mapou z Mapquestu. Musela bych to instalovat vždycky znova.


  • 0

#95 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2015 - 13:01

"Nějakou dobu" nestačí, budeš muset cookies povolit trvale.


  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#96 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 762 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2015 - 13:02

Taky mne mapycz mizi z GME a jedu na Chromu. A cookies mam povolene. Ale kdyz o tom premyslim, tak mi to mozna rozhodil ccleaner.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 23 duben 2015 - 13:04

  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#97 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 116 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2015 - 13:03

"Nějakou dobu" nestačí, budeš muset cookies povolit trvale.

Nějaká doba byly asi dva týdny. Když se ukázalo, že to nefunguje ani tak, zase jsem je zrušila, resp. zapla jejich mazání po skončen relace.


  • 0

#98 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2015 - 21:40

Tak jsem se na to konečně stihl podívat a zjistil jsem, že mi sice Tampermonkey s GME běží, ale na GC mapě ani v tom menu co tu někdo postoval screen nastavení nemám a dokonce už ani nemužu vybírat z map který jsem si sám přidal. Verzi mám 0.7.0.1 a píše mi to že je aktualizovaná a že novější není. Tak nevím co je špatně.


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#99 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 368 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2015 - 1:59

Jedu na FF 37.0.2 a ani v předchozích verzích jsem neměl žádný problém. Nic nemizí. Jak píše LudekV, cookies mám povoleny trvale. GME mám 0.7.3.


  • 0

#100 Karllan

Karllan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2015 - 8:05

Myslíte že by šla nějak přidat vrstva se zastávkami MHD? :) Po městě se většinou pohybuji městkou dopravou, tak by mi to dost ulehčilo cestování :P


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama