Přejít na obsah


Fotka

Mapové zdroje pro Geocaching Map Enhancements

mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
352 odpovědí na toto téma

#121 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2015 - 22:28

Mám ještě šanci to nějak rozjet na Chromu ?

Díky.

 

Mám Chrome verze 45.0.24 a ten doplněk mi běží, ale chtěl jsem si přidat ty Freemap.sk a prostě mi je to z nějakýho důvodu nenačítá.

 

Mám Tampermonkey 3.11 a v něm Geocaching Map Enhancement 0.7.3


Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 15 září 2015 - 22:29

  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#122 nokiak

nokiak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 318 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 15 září 2015 - 22:50

Díky za radu. Funguje to, ale je to pro Google mapám hrozně přibržděné.


  • 0

#123 nokiak

nokiak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 318 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 15 září 2015 - 22:52

Nenačítá celou obrazovku. Chybí některé dlaždice...


  • 0

#124 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2015 - 22:54

Nenačítá celou obrazovku. Chybí některé dlaždice...

 

To mne nechybi. Funguji mi podklady MapQuest, OpenCycle, Google mapa i satelit, MTBmap a hillshading. Ale nic dalšího. Chtěl jsem si přidat ty Freemap.sk a pak Hike & Bike a ty mi prostě nejdou viz tu:

 

http://www.geotrebic...geo:help:gmemap


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#125 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 876 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2015 - 5:12

To mne nechybi. Funguji mi podklady MapQuest, OpenCycle, Google mapa i satelit, MTBmap a hillshading. Ale nic dalšího. Chtěl jsem si přidat ty Freemap.sk a pak Hike & Bike a ty mi prostě nejdou viz tu:

 

http://www.geotrebic...geo:help:gmemap

 

Návod moc pěkný, ale nevíte někdo, proč ani s leaflet mapami mi to v Chrome vůbec nefunguje? 

Přitom mám nainstalovaný i ten doplněk pro běh skriptů, který to požaduje (tampermonkey).


  • 0

#126 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 712 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2015 - 6:04

Historické ortofoto použít nelze z licenčních důvodů, také asi proto to Cenia má ve flashi, nebo něčem podobném.

A díky za odkazy, mě to po nějakém upgradu zmizelo a budu muset to přidat znova.

Ale z vlastní zkušenosti vím, že podrobný podklad se použije párkrát, jinak je nejlepší co nejjednodušší mapa, aby se v ní kešky neztrácely.

A kdo používá Geoget (ale nejen ti, je to na něm nezávislé), mohou použít Keškomapu a tam jsou všechny veřejně dostupné mapové podklady. A z geogetu si tam můžete promítnout i kešky.


  • 0

#127 nokiak

nokiak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 318 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 16 září 2015 - 7:52

Díky za rady jak to rozchodit, ale asi to půjde z PC pryč. Včera to bylo celé zabržděné při zoomování a posouvání, nehledě na to, že jsem čekal plnohodnotnou mapu z Mapy.cz. Tady je jen holá mapa bez zastávek MHD a jiných objektů. A zasírat si systém a možná i bezpečnost samotného Chromu kvůli tomuhle mi za to nestojí. Google mapa reaguje proti tomu bleskově.


  • 0

#128 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2015 - 8:02

Návod moc pěkný, ale nevíte někdo, proč ani s leaflet mapami mi to v Chrome vůbec nefunguje? 

Přitom mám nainstalovaný i ten doplněk pro běh skriptů, který to požaduje (tampermonkey).

Nemáš zároveň nainstalovaný i skript GC little helper ? A pokud ano. Nemáš v nastavení zapnutou položku "Replace Layer by GClh" ? Tímto nastavením GClh "přebije" GME.


  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#129 Dan76

Dan76

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 62 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2015 - 8:08

Včera jsem si díky tomuto fóru rozchodil podklady Mapy. cz a Topomapy ČUZK. Je to paráda. Líbí se mi hlavně ty Topomapy, protože obsahují spoustu místních názvů, které se již ani nepoužívají nebo se vytrácejí. Dobrá pomůcka při zakládání. 

Děkuji všem, kteří přispěli svými radami do tohoto vlákna.


  • 1

#130 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 712 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2015 - 8:38

Chtěl jsem napsat, že ČUZK provozuje i vlastní geoportál, kde se dají jejich mapy prohlížet přímo.

Ale zkusil jsem to a sám to neumím používat.

Takže díky za to, že poskytují data jako VMS službu a že se to dá zobrazit i jinde.


  • 0

#131 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 876 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2015 - 8:50

Nemáš zároveň nainstalovaný i skript GC little helper ? A pokud ano. Nemáš v nastavení zapnutou položku "Replace Layer by GClh" ? Tímto nastavením GClh "přebije" GME.

Díky za snahu, neměl jsem...

Bylo to něčím úplně jiným. Ony ty ovládací prvky byly schovány za levým panelem GC.COM, který mám standardně stále zapnutý a nenapadlo mi ho vypnout. Až teď když jsem zkoušel vše možné, tak jsem ho minimalizoval a najednou koukám - jsou tam!

A po jeho obnovení - ovládací prvky se ukázaly vedle panelu! HURÁ!

 

Díky moc za tipy!

 

Sice i tak budu používat většinou GeoKuk, ale občas se potřebuji rychle kouknout na on-line mapu a pak je to na google mapách opravdu děs :-).


  • 0

#132 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 732 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2015 - 8:54

:)   no jo, levý panel... to jsem tu již psal  5. dubna...


  • 0

#133 Rychtar84

Rychtar84

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)
  • LocationPraha 5

Publikováno 24 září 2015 - 11:01

poradíte - vy technicky zdatní, jak tam napasovat tuto? http://beta.map1.eu


  • 0

#134 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 862 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2015 - 13:37

To je podle mě odumřelý projekt. Já jsem loni v květnu přidal do OSM židovský hřbitov v Košeticích včetně přístupových lesních cest - http://www.openstree....55213/15.12979

No a na beta.map1.eu ho stále nenajdeš, tedy už minimálně rok a půl to nemá aktualizaci.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 24 září 2015 - 13:38

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#135 Jan Rais

Jan Rais

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2015 - 18:39

Ahoj, pomocí GM skriptu Geocaching Map Enhancements se mi povedlo přidat turistickou mapu do map na GC.com.

Pro ty, kdo neví, jak to funguje: Nainstalujte si GC Map Enhancments, vlevo dole kliknout na nastavení, pak na Manage maps a vložit následující kód a potvrdit :)

 

Jdou přidat i ostatní vrstvy z Mapy.cz....

 

PS: Jestli už to tu někdo dával, tak se omlouvám, na fórum už nějaký ten rok nechodím ;)

{"alt":"Mapy.cz cykloturistická", "tileUrl":"http://m{s}.mapserver.mapy.cz/turist_trail_bike-m/{z}-{x}-{y}", "minZoom":5, "maxZoom":18, "subdomains":"1234", "attribution":"<img src='http://mapy.cz/img/logo-small.svg' /> © Seznam.cz,a.s, © Přispěvatelé <a href='http://www.openstreetmap.org/copyright'>OpenStreetMap</a>, © NASA"}

post-6681-0-55613600-1427982615.png

 

 

Zdravím , kde si na seznamackých mapách mohu najít nebo vygenerovat ten kód. Nemohu to najít. Děkuji za radu :-)


  • 0

#136 LudaL

LudaL

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 307 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2015 - 19:13

Vložíš tam ten kód, co je zeleným písmem.


  • 0

#137 BellaUH

BellaUH

    ***

  • Members
  • PipPipPip
  • 527 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2015 - 9:16

Kvůli nemožnosti stahování keší z chromu jsem přešel na operu a chtěl jsem si nainstalovat GME, ale nedaří se mi to. V seznamu doplňků ho nenajdu, a stáhnutý z jejich stránek a přetažený do opery se nenainstaluje, ani restart opery nepomohl. Co dělám špatně?


  • 0
Pro někoho to už není hra, ale soutěž. Ta ale nebude mít vítěze.

#138 Jan Rais

Jan Rais

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2015 - 7:22

Vložíš tam ten kód, co je zeleným písmem.

 

To vím, ale pro jiný mapový podklad... 


  • 0

#139 Smogeo

Smogeo

    Pozorr, troll!

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2015 - 7:54

Příspěvek #38 nevidíš? <_<


  • 0
> Body nesmrdí <
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#140 P€T@

P€T@

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2015 - 20:14

Ahoj, zjistil jsem zdroj dlaždic cykloatlasu, takže tady je zdroj pro GME:

 

Turistická

{"alt":"Cykloserver turisticka", "tileUrl":"http://webtiles.timepress.cz/hike_256/{z}/{x}/{y}", "minZoom":5, "maxZoom":18, "subdomains":"1234", "attribution":"freytag & berndt, SHOCart, Přispěvatelé OpenStreetMap"}

Cyklo

{"alt":"Cykloserver cyklo", "tileUrl":"http://webtiles.timepress.cz/cyklo_256/{z}/{x}/{y}", "minZoom":5, "maxZoom":18, "subdomains":"1234", "attribution":"freytag & berndt, SHOCart, Přispěvatelé OpenStreetMap"}

Zimní

{"alt":"Cykloserver zimní", "tileUrl":"http://webtiles.timepress.cz/ski_256/{z}/{x}/{y}", "minZoom":5, "maxZoom":18, "subdomains":"1234", "attribution":"freytag & berndt, SHOCart, Přispěvatelé OpenStreetMap"}

Mapa občas nefunguje - když nebude fungovat, spuste na jiné kartě stránky cykloatlasu a mapa bude fungovat.


Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 06 říjen 2015 - 20:40
přesunuto do threadu již k tomuto účelu založenému

  • 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama