Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Záchrana dat z Adrake (přepis DB)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
24 odpovědí na toto téma

#1 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2015 - 10:55

Včera jsem narychlo vyrážel na kešky a přepsal jsem si v telefonu databázi geoget.db3 tou (ne)aktuální z Geogetu. Až v terénu jsem si vzpomněl, že jsem měl v adrake založené nové waypointy u některých keší, které jsem si zapomněl naimportovat do geogetu. Dneska jsem zkoušel použít na kartu obnovu dat, ale žádný smazaný soubor geoget.db3 se mi tam nenašel (zřejmě je skutečně fyzicky přepsaný).

 

Jde nějakým způsobem zachránit ty nově založené waypointy? Nezapisuje si adrake založené položky ještě někam jinam, než do aktuální databáze?

 

Díky za každou radu.


  • 0

#2 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 107 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2015 - 14:15

Obávám se, že nedá.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#3 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2015 - 8:32

Obávám se, že nedá.

 

Škoda, tak jsem je oplakal. Každopádně je to námět na rozšíření: něco jako volba "exportovat nové/změněné". Vím že to jde řešit přes adrakesync, ale kdo má pokaždé půl hodiny čekat, než se všechno přenese. Takhle by bylo možné mít jedno malé GPXko, které by se pak jen naimportovalo do Geogetu...


  • 0

#4 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 839 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2015 - 10:13

No myslim, ze dodelat do adrake journalovani (tak se tomu myslim rika) asi nebude uplne trivialni operace a ocekaval bych pokles vykonnosti, ktery ve srovnani s prinosem tehle feature nebude pro vetsinu lidi akceptovatelny...ale treba LudekV bude jineho nazoru...


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#5 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 625 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2015 - 15:45

Myslim, ze zurnolovani nezachrani prepis souboru nejakym jinym souborem.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#6 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 839 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2015 - 15:56

ja mel na mysli, zurnalovani stylem, ze se kazda zmena krome zapisu do db souboru zapise jeste bokem do nejakeho jineho....


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#7 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 199 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2015 - 16:08

anebo si zvyknout, že se v telefonu nechává jedna starší databáze "pro strýčka"


  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#8 Gelda

Gelda

    Gelda

  • Members
  • PipPipPip
  • 177 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2015 - 16:38

A nebo resit automatickou synchronizaci databaze pres cloudove uloziste (Copy, MEGA, Dropbox, Drive). Osobne resim jen pres wifi pripojeni (moje databaze ma cca 500 MB) a jsem spokojen.


  • 0

GPS: Garmin Oregon 450, Nexus 7 2013 3G, HTC Desire X

Blog: manuály pro a:Drake


#9 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 625 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2015 - 20:37

ja mel na mysli, zurnalovani stylem, ze se kazda zmena krome zapisu do db souboru zapise jeste bokem do nejakeho jineho....

 

Ja vim, ja ti rozumel. Ale kdyz tam pak dam novou databazi, tak ty zaznamy mohou byt dost zceste a mohou i kolidovat. Takze to prinejmensim znamena resit kolize, ... A casto to neni mozne automaticky.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#10 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 23:25

Myslím že žurnálování by nemuselo být v nějak velkém stylu. Prostě db o dvou sloupcích: UNIQUEID a GC. Když dojde ke změně cache (ať už přes live, nebo ručním přidáním WP), zapíše se sem pouze její GC kód. Při exportu by se pak podle seznamu v žurnálové DB vyexportovaly z hlavní DB pouze příslušné keše a na konci by byl seznam smazán. Kolize bych vůbec neřešil, maximálně může dojít k tomu, že dojde k pokusu exportovat keš, která v hlavní DB není, popř. se vyexportují keše, které změněné nebyly. To by mohlo jít, ne?


  • 0

#11 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 23:27

A nebo resit automatickou synchronizaci databaze pres cloudove uloziste (Copy, MEGA, Dropbox, Drive). Osobne resim jen pres wifi pripojeni (moje databaze ma cca 500 MB) a jsem spokojen.

 

Já mám DB asi 700 MB. Můžeš prosím přesněji napsat jak to řešíš? Docela by mně to zajímalo. Hlavně jak řešíš synchronizaci z adrake do geogetu bez adrakesync?


  • 0

#12 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 23:42

Ještě mně napadá, co takhle alespoň filtr keší "aktualizováno od - do" (ale aby se to týkalo i přidaných WP - např u Geogetu jsem si všimnul, že po přidání WP se mi datum aktualizace keše nezmění :(). Pak už bych si export do GPX udělal sám z vyfiltrovaných keší.


  • 0

#13 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 312 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2015 - 0:45

Presnuto do spravne sekce.

 

Co se tyce toho zalohovani: Potrebujes mit program pro danej cloud jak v telefonu, tak v PC. Nastavis si synchronizace na ty spravny slozky - ale v PC bacha na to, aby to nedelalo synchro v dobe, kdy pracujes s GG! Jinak bys taky moh o tu DB hodne rychle prijit. Takze pred spustenim GG vypinat synchro.

 

A dovolim si mensi odbocku: GG nezmeni datum aktualizace CELY kese, kdyz ji zmenis jenom WP. Aktualizujes jenom cast udaju, takze neni jisty, jeslti ty zbyly, cos neaktualizoval, jsou porad aktualni nebo ne.


  • 0

#14 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2015 - 8:13

Presnuto do spravne sekce.

 

Co se tyce toho zalohovani: Potrebujes mit program pro danej cloud jak v telefonu, tak v PC. Nastavis si synchronizace na ty spravny slozky - ale v PC bacha na to, aby to nedelalo synchro v dobe, kdy pracujes s GG! Jinak bys taky moh o tu DB hodne rychle prijit. Takze pred spustenim GG vypinat synchro.

 

A dovolim si mensi odbocku: GG nezmeni datum aktualizace CELY kese, kdyz ji zmenis jenom WP. Aktualizujes jenom cast udaju, takze neni jisty, jeslti ty zbyly, cos neaktualizoval, jsou porad aktualni nebo ne.

 

Díky za přesun.

Stejně tu synchronizaci přes cloud nechápu. GG - to je jasné, prostě budu mít DB v cloudu, ale co adrake? Měl jsem za to, že android nepodporuje prostorový index a když si v adrake založím nový WP, nebo stáhnu novou keš přes live, nebude s ní schopen GG pracovat? Proto jsem se ptal na tu synchronizaci celé DB: GG -> adrake v pohodě, ale naopak už to prý nejde...

 

Ten datum aktualizace je záležitost, se kterou neustále bojuji. Tuhle jsem hledal v GG všechny keše, u kterých jsem si přidal WP za poslední týden. Naštěstí šlo vyhledávat podle data WP, ale zase mi vyjely jen WP, až když jsem je uložil jako seznam a znova natáhnul, objevily se i s kešemi. V adrake je ten samý problém - když si založím WP, nezmění se mi datum aktualizace keše, takže pak musím jednu po druhé otevírat a koukat, jestli nemá nový WP. Navíc tu nejde ani vyhledávat podle data aktualizace WP či keše.

 

Popíši znovu ve zkratce můj problém, který bych rád co nejeefektivněji vyřešil:

V terénu si do adrake přidávám waypointy, i u neodlovených keší (např. stage multin, ke kterým se chci třeba za měsíc vrátit). Do WP si píšu i různé poznámky ke keši (kód zámku, provozní dobu, atd.). Doma si pak v nezávisle na tom v GG zadávám třeba WP vyluštěných mysterek. Jako hlavní DB mám vždy GG. Takže zde si pravidelně aktualizuji keše z webu (importuji nové, aktualizuji stávající) a potřebuji sem efektivně dostat WP přidané v adrake. Adrakesync je hrozně pomalý (synchronizace 700 MB DB trvá i půl hodiny), navíc dochází k problémům s MTP (náhodné odpojování, občas se nechytne, atd.). Ideální by bylo, kdybych si mohl v adrake vyexportovat GPX s novými a změněnými WP a tento malý soubor si poslat třeba mailem a naimportoval do GG. Obráceně je to už v pohodě, prostě si do adrake nakopíruji celou DB z GG (což je kupodivu mnohem rychlejší - cca 2 min).


  • 3

#15 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 741 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2015 - 12:06

Co jsem si všiml, tak třeba logy u keší se ukládají také do zvláštního souboru (i když ne přímo do FN). Proto bych celkem podpořil mikeantův návrh, v případě, že by to nebylo příliš náročné zahrnout do a:Drake a ušetřilo to čas na čekání na a:Drake sync.

Přiznám se, že než bych čekal na dlouhou synchronizaci a vzhledem k psaní postupu luštění do souborů jinam si raději ty indície přepíšu ručně...


  • 2

#16 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 625 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2015 - 13:47

Synchronizovat databazi mezi GG a aD pres Cloud je hazard prave proto, ze neni podporovan prostorovy index. Musel bys po kazde synchronizaci vytvorit index na PC znovu. Bez vytvoreni noveho indexu by se asi pracovat v GG s novym WP (ale i novou kesi!) dalo, ale rozhodne nebude spravne aplikovany filtr na vzdalenost, mozna i divider a elevation, ... a dalsi veci, co s filtrem pracuji. Rozhodne neni dobry napad prenaset databazi z aD do GG prostym kopirovanim.

 

I s tou synchronizaci samotnou by mohl byt problem. Pokud se bude pracovat na obou strojich zaroven, GG ma zurnal a pokud neco zhavaruje a bude se vracet k zurnalu, mezitim se bude synchronizovat s cloudem, ... Je to cesta do pekla.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#17 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2015 - 14:40

Přiznám se, že než bych čekal na dlouhou synchronizaci a vzhledem k psaní postupu luštění do souborů jinam si raději ty indície přepíšu ručně...


To je taky řešení, jenže na konci tydne si uz nepamatuji, které keše jsem editoval. A seznam posledních keší je žalostně krátký...
Možná si to psát na papír - takovy paperless geocaching s adrake a papirem na poznamky [:D]
  • 0

#18 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2015 - 14:56

 

Popíši znovu ve zkratce můj problém, který bych rád co nejeefektivněji vyřešil:

V terénu si do adrake přidávám waypointy, i u neodlovených keší (např. stage multin, ke kterým se chci třeba za měsíc vrátit). Do WP si píšu i různé poznámky ke keši (kód zámku, provozní dobu, atd.). Doma si pak v nezávisle na tom v GG zadávám třeba WP vyluštěných mysterek. Jako hlavní DB mám vždy GG. Takže zde si pravidelně aktualizuji keše z webu (importuji nové, aktualizuji stávající) a potřebuji sem efektivně dostat WP přidané v adrake. Adrakesync je hrozně pomalý (synchronizace 700 MB DB trvá i půl hodiny), navíc dochází k problémům s MTP (náhodné odpojování, občas se nechytne, atd.). Ideální by bylo, kdybych si mohl v adrake vyexportovat GPX s novými a změněnými WP a tento malý soubor si poslat třeba mailem a naimportoval do GG. Obráceně je to už v pohodě, prostě si do adrake nakopíruji celou DB z GG (což je kupodivu mnohem rychlejší - cca 2 min).

 

Mne se A:Drake sync nikdy nepodarilo spustit, takze o jeho rychlost nedovedu posoudit, ale muzes zkusit manualni synchronizaci. Ja prekopiruju do pocitace databazi z mobilu, otevru ji v GG, vyfiltruju vsechny zmeny od posledniho nahrani databaze do mobilu, vyexportuju do GPX a to pak importuju do databaze v pocitaci. Z logiky veci by A:drake sync mel byt rychlejsi, ale za pokus nic nedas.

 

Snad se ted nedozvim, ze delam neco zasadne spatne. Ale zatim to funguje bez problemu. 


  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#19 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 199 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2015 - 14:58

pokud toho není moc, tak si to v terénu píšu jako poznámky do FN, při nejhorším jako log WN. FN stejně nepouštím automaticky, ale doma na počítači edituju, takže v tom okamžiku taky zpracuju poznámky a nepotřebné z FN samozřejmě smažu.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#20 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 625 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2015 - 16:04

 

Snad se ted nedozvim, ze delam neco zasadne spatne. Ale zatim to funguje bez problemu. 

 

Delas v  totez, co dela aDrake.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 14 duben 2015 - 16:05

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama