Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Nezobrazuje se mapa


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
16 odpovědí na toto téma

#1 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2015 - 13:58

Mám problém se zobrazením mapy. A:Drake jsem na tablet nainstaloval teprve včera, takže se s ním teprve seznamuji a po prohlížení mapy (offline verze z osm.paws.cz) jsem se vrátil zpět do základní nabídky a teď, když znovu kliknu na mapu, tak se mi dole na chvíli zobrazí text "Zadej soubor s mapou" - přitom s nastavením mapy jsem nic nedělal a ani se teď do nastavení map nemůžu dostat, když se mi vůbec nespustí. Tak tedy prosím o radu co s tím.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#2 Pif73

Pif73

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2015 - 14:09

Ahoj, - v tom hlavnim Nastaveni->Mapy si prekontroluj/oprav nastaveni Vrstva Mapy.
  • 0

#3 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2015 - 14:19

Ale do toho nastavení se nemůžu vůbec dostat, jak už jsem psal, mapy se vůbec nespustí, pouze se na chvíli zobrazí ten text a zůstane to v té hlavní nabídce.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#4 Stepan_M

Stepan_M

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2015 - 14:35

Ale do toho nastavení se nemůžu vůbec dostat, jak už jsem psal, mapy se vůbec nespustí, pouze se na chvíli zobrazí ten text a zůstane to v té hlavní nabídce.

 

Nastavení > Mapy > Upravit nastavení map

 

http://www.geocachin...apy-pro-adrake/


Tento příspěvek byl upraven od Stepan_M: 22 duben 2015 - 14:38

  • 0

#5 Pif73

Pif73

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2015 - 14:36

Mě se tohle občas děje taky, proto to píšu. Při jakémkoli pokusu o otevření mapy se objeví ta hláška "Zadej soubor s mapou" a nic. 

Takže řeším to tak

1. v základní obrazovce (modré pozadí s ikonkama Filtr, Hledat, Mapa, ...) vyberu Nastavení (takový to ozubený kolo). To by mělo jít

2. V tomhle Nastavení kliknu dole na Mapy (mělo by to být uprostřed),

3. Nahoře jsou položky Zdroj Mapy a Vrstva Mapy.

Přiložený soubor (y)


  • 0

#6 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2015 - 14:48

2. V tomhle Nastavení kliknu dole na Mapy (mělo by to být uprostřed),

Tohle je to čeho jsem si nevšimnul - že se dá dostat do konfigurace map z toho základního nastavení, já jsem se tam vždy dostal až z mapy. Takže teď se mi to podařilo opravit. Díky

A ještě jeden dotaz bych měl - když jsem si zoomoval mapy, tak se mi párkrát stalo, že na mě vyskočil seznam kešek, co jsou vidět na té mapě - ale nevím, jak si tento seznam vyvolat cíleně. Zatím to vždy byla velká náhoda.

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 22 duben 2015 - 14:50

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#7 Pif73

Pif73

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2015 - 15:02

... já jsem se tam vždy dostal až z mapy. 

... ha ha, tak tohle jsem pro změnu nevěděl, že jde.

 

A ještě jeden dotaz bych měl - když jsem si zoomoval mapy, tak se mi párkrát stalo, že na mě vyskočil seznam kešek, co jsou vidět na té mapě - ale nevím, jak si tento seznam vyvolat cíleně. 

 

 

Dlouhým stisknutím, ehh podržením, na té mapě.


Tento příspěvek byl upraven od Pif73: 22 duben 2015 - 15:03

  • 0

#8 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2015 - 15:12

Tak ještě jednou díky. Jsem zas o něco chytřejší.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#9 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2015 - 18:20

Tak jsem trochu prozkoumal map-config.xml a našel jsem v něm prázdnou sekci, která byla v té mé konfiguraci mapy osm.paws.cz :

<MapType mode="basic">
<name>unnamed</name>
<file></file>
<url></url>
<defaultZoom>12</defaultZoom>
<minZoom>1</minZoom>
<maxAvailZoom>0</maxAvailZoom>
<maxZoom>13</maxZoom>
</MapType>

takže je možné, že jsem přepnul na tuto vrstvu, takže doufám, že jsem tímto problém definitivně vyřešil a Pif73 by třeba podobným způsobem mohl tento problém odstranit i u sebe
  • 1
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#10 Hordubal65

Hordubal65

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2015 - 11:07

Dneska jsem nainstaloval a:Drake mapa (http://osm.paws.cz/) + osmarender_gccz2.zip  Nastavil vše podle této stránky a výsledek je bílý podklad,nezobrazí mapu, Tuším problém v gccz2 (ten jsem samozdřejmě rozbalil).Jinak ovládací prvky zobrazí.(zoom, atd.)

Poradí někdo s tímto problémem?


  • 0

#11 Pif73

Pif73

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2015 - 12:05

Ahoj,

omlouvám se, nápad je to z kategorie "máte to vůbec zapnutý?".

Není možné, že ta mapa je prostě jen mimo obrazovku?

Když jsem si nainstaloval mapu Slovenska, taky mě v první chvíli na mě vyskočilo jenom bílo (pravda s ikonkama kešek mého okolí HC, tak mě to hned trklo)

 

P.


  • 0

#12 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 681 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2015 - 12:08

V tematu urcite problem nebude. I kdybys nezvolil zadne tema, nejaka mapa se ti zobrazi. Podle me je problem budto v tom, ze nemas mapu spravne nastavenou nebo nemas mapu aktualne zvolenou pro zobrazeni a nebo aDrake "nevi", kde jsi.

 

Pro zacatek  koukni do Nastaveni, oddil mapa a rekni, co mas v prvnich dvou nastavenich (Zdroj mapy, Vrstva mapy).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#13 Hordubal65

Hordubal65

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2015 - 12:26

Zdroj mapy : MapsForge Vector maps

Vrstva mapy: Turistická(tak jesm ji nazval)

Nastavoval jsem to podle: http://www.geocachin...apy-pro-adrake/


Tento příspěvek byl upraven od Hordubal65: 24 červen 2015 - 15:28

  • 0

#14 Hordubal65

Hordubal65

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2015 - 15:28

Tak pokrok: Dříve jsem cestu nastavil na Locus/vektormaps odkud tahám mapu do c:geo

Po nakopírování téže mapy do složky adrake/maps se konečně mapa objevila.Přitom cestu jsem zadával stejně. Tak nevím :-(


  • 0

#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 336 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2015 - 16:27

Me se treba nezobrazuje dnes stahnuta mapa, zatimco o par dnu starsi verze mi funguje normalne. Zadna zmena nastaveni, jen prepsani souboru s mapou.
  • 0

#16 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 681 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2015 - 20:13

Tak pokrok: Dříve jsem cestu nastavil na Locus/vektormaps odkud tahám mapu do c:geo

Po nakopírování téže mapy do složky adrake/maps se konečně mapa objevila.Přitom cestu jsem zadával stejně. Tak nevím :-(

 

Odhaduju, ze mas Kitkat nebo Lollipop, ze? Tam maji aplikace problem se zapisem (nekdy i s pristupem) do cizich adresaru.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#17 Hordubal65

Hordubal65

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2015 - 4:01

Android 4.0.4.

Verze základního pásma: 1035:23_20110405

Verze jádra:3.0.8.

Číslo nastavení: IMM77LP97030b-EUR-XX 4832D2C3

Verze softveru: P97030b-EUR-xx

 

Víc nevím :-(


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka