Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

přenos waypointů označených jako "Nepřepisovat při importu"


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
87 odpovědí na toto téma

#1 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 774 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2015 - 10:45

Minulý víkend jsem v rámci kešování navštívil dvě stage jedné multiny. Souřadnice stagí se u ní počítají postupně, tak jsem si všechny stage připravil v Geogetu s nulovými souřadnicemi a vzorci. Asi to tak dělá i mnoho z vás. V terénu jsem několik indicií pozjišťoval a u dvou stagí nastavil správné souřadnice. Zbytek přijde na řadu někdy jindy.

 

Jenže - včera jsem si na tuto cache náhodou vzpomněl. Kouknu do ní, jestli se mi ty dva získané waypointy synchronizací aDrakeSync přenesly. Jak tušíte, nepřenesly, stále nulové souřadnice. Je to v podstatě očekávaný jev, protože uživatelský vytvořené waypointy mají defaultně zaškrtnuto "Nepřepisovat při importu". Těm dvěma jsem toto zaškrtnutí v GG zrušil a opakovaná synchronizace pomocí aDrakeSync je už v pořádku přenesla.

 

Tak přemýšlím, jestli jsem už o informace přidané do waypointů takto v minulosti přišel :) (no moc jich nebude), ale jak to nejlépe ošetřit? Nejspíše je na to třeba myslet při jejich vytváření a zaškrtávátko "Nepřepisovat při importu" zrušit (no ale myslete na to). A hlavně si to pohlídat při návratu z terénu a po synchronizaci.

 

Máte na to jinou metodu?


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 734 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2015 - 11:32

Problem je asi v tom, ze synchronizace probiha pres GPX a tise se predpoklada, ze GPX vziklo na strane gc.com. V pripade aD importu dat z aD by vsak mel byt asi zakaz prepisu ignorovan. To ovsem nejde realizovat standardnim importem GPX. Je to namet na zamysleni ke zpusobu synchronizace - na to uz tu jedno tema bylo zalozeno, ale myslim, ze z toho nebyl zadny vystup.

 

Ale abych odpovedel na otazku - ja toto neresim, smerem z aD do GG vubec data neprenasim.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 774 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2015 - 17:55

Souhlas, v případě přenosu z a:Drake by měl být zákaz přepisu waypointů ignorován.

 

Před výletem aktuální Geogetovskou databázi synchronizuju do a:Drake včetně všech mnou vytvořených/upravených waypointů a když v nějakém udělám změnu, určitě chci, aby se posléze doma při zpětné synchronizaci přenesla zpět, přestože v Geogetu mají zaškrtnuto "Nepřepisovat při importu". To by měla být ochrana při importu z Pocket Query nebo GC.Live, protože tam jsou waypointy v původním stavu stanoveném ownerem. U importu z a:Drake je to kontraproduktivní.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 10 květen 2015 - 17:55

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 734 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2015 - 19:00

Ja ti rozumim, alestavajici metoda exportu z aD pres GPX to neumoznuje. Synchronizacni plugin by musel napred vsem importovanym WP zrusit priznak, zapamatovat si je a po importu zase zpet nastavit. Nebo upravit import a rozsirit GPX o pozadavek prepisu i kdyz je zakazan. Jde to, ale zatim to zadny plugin neumi a nedela.

 

EDIT: Kdyz tak o tom premyslim, mozna by pri GPX verze geogetu (ten urcite nepochazi z GS) mohlo byt prepisovano. Ale nedohlidnu vsechny nasledujici dusledky takoveho kroku. To by musel Haluma.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 10 květen 2015 - 19:03

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 387 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2015 - 20:37

Hele, zrovna nedavno jsem dostal sprdunk, ze ten import GG GPX ten stav prepsal, i kdyz byl zakazan... a bylo to na zaklade toho upraveno, aby se proste zadnym beznym importem neprepisovatelny waypoint neprepsal.


  • 0

#6 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 118 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2015 - 21:31

Uživatelům se nezavděčíš, zvlášť když mají protichůdné požadavky.

Tohle se dá pořešit jedině nějakým extra parametrem, který ale bude většinu lidí spíš mást.

Druhá varianta je přepsat synchronizační plugin pro aDrake tak, aby zapisoval přímo do databáze. Pokud se dobře pamatuju, Gord takovou myšlenku měl, ale otázka je, zda se do toho (někdo) pustí.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#7 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 734 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2015 - 18:28

Hele, zrovna nedavno jsem dostal sprdunk, ze ten import GG GPX ten stav prepsal, i kdyz byl zakazan... a bylo to na zaklade toho upraveno, aby se proste zadnym beznym importem neprepisovatelny waypoint neprepsal.

 

Jo, presne tohle jsem hledal, kdy a co vlastne jsem ti psal. :)

Rikam, ze na urovni GPX to v podstate neni resitelne.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 734 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2015 - 18:33

Uživatelům se nezavděčíš, zvlášť když mají protichůdné požadavky.

Tohle se dá pořešit jedině nějakým extra parametrem, který ale bude většinu lidí spíš mást.

Druhá varianta je přepsat synchronizační plugin pro aDrake tak, aby zapisoval přímo do databáze. Pokud se dobře pamatuju, Gord takovou myšlenku měl, ale otázka je, zda se do toho (někdo) pustí.

 

Ta myslenka je porad, je rozdiskutovana ve sdilenem dokumentu, pokud se pamatuji, neco jsi tam pripisoval. Nemel jsem primo na mysli, ze bych to sel hned napsat, spis jsem chtel, aby se vyjadrili lidi, co s tim maji neco spolecneho. Slo mi o to najit klady a zapory ruznych reseni synchronizace. Ale to uz jsem trochu OT :).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 774 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2015 - 18:17

Asi to souvisí s poslední "prázdninovou" verzí Geogetu, ale zaškrtávátko "Nepřepisovat při importu" se teď drží zuby nehty. Zrušit sice jde, ale když dám "OK" a znovu waypoint otevřu, je to opět zaškrtnuté.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 387 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2015 - 18:34

Jsi ale v editacnim formulari, takze to zaskrtavatko neukazuje stav soucasny, ale stav budouci! Tady kdyz zmacknes OK, co se nastavi.

 

Tim, ze se v tom formulari pokazde prednastai na zaskrtnuto, se zajistuje, ze tebou editovane waypointy se pak nebudou prepisovat. Pouze kdyz to z nejakeho duvodu nechces (coz je velmi zridkakdy), tak to musis explicitne odskrtnout.


  • 1

#11 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 774 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2015 - 20:08

Co se nastaví? odpovím zkopírováním věty z mého předchozího příspěvku: "Zrušit sice jde, ale když dám "OK" a znovu waypoint otevřu, je to opět zaškrtnuté."

 

A tvými slovy "pokaždé přednastaví na zaškrtnuto" předpokládám myslíš pokaždé u NOVĚ VZNIKNUVŠÍHO waypointu. To ano, to chápu, je to v pořádku, aby to implicitně bylo zaškrtnuto.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 387 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2015 - 20:16

"co se nastavi" nebyla otazka. Tim bylo mysleno, ze to ukazuje stav budouci. Ten stav, ktery bude nastaven po stisku tlacitka OK.


  • 0

#13 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 774 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2015 - 20:28

Aha, ty se mi snažíš říct, že tohle nestandardní chování je záměrné. Při KAŽDÉM otevření waypointu je to zaškrnuto. Přiznám, to mi trvalo. :D

 

Takže otázku položím jinak: jak zjistím aktuální stav waypointu - jestli je chráněn nebo nechráněn proti přepisu při importu?


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#14 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 387 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2015 - 20:48

Co je nestandardni na tom, ze hodnoty v editacnim formulari jsou prednastaveny na nejcasteji pouzivanou hodnotu? To mi tedy fakt vysvetli! To jako vazne chces, abys pri kazde editaci waypointu musel jeste zaskrtavat, aby se ti waypoint neprepisoval? To snad ne!

 

Jak zjistis stav? Pohledem na waypoint v seznamu kesi. Na ten radek, ktery musis rozkliknout, abys waypoint editoval.


  • 0

#15 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 774 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2015 - 21:21

No jsem dnes silně nevyspaný a to může být důvod. :) Už to vidím - ve sloupci ID je buď * (hvězdička, nepřepisovat při importu) nebo + (plus, může být přepsán).

 

A tu nestandardnost vidím v tom, že checkbox nereflektuje aktuální stav waypointu. Mně osobně by se hodilo, když už si ho manuálně přehodím do "přepisovat při importu", aby tak zůstal i třeba po dalších dílčích editacích v Geogetu. Protože já ho importem z aDrake plánuju přepsat.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#16 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 734 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 6:50

Checkbox je implicitne zaskrtnuty, protoze se predpoklada, ze kdyz udelas zmenu ve WP, jde o upraveny bod a pravdepodobne jej nebudes chtit prepisovat, abys o upravu neprisel. Tohle chovani je tam snad odjakziva a je pravda, ze se tu obcas na to dotaz vyskytuje, nejsi prvni.

 

Kdyby checkbox zobrazoval aktualni stav, vetsinou by byl nezaskrtnuty a ty bys na nej musel vzdy kliknout. Nepochybne by prevazna cast WP byla upravena se zapomenutym zaskrtnutim. Umis si predstavit ten pocet stiznosti, jak se ztraceji WP? To tu radeji jednou-dvakrat za rok zodpovim podobny dotaz jako ten tvuj :)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#17 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 734 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 6:55

Protože já ho importem z aDrake plánuju přepsat.

 

Kdysi jsem tu zahajil vlakno o skutecne synchronizaci dat mezi GG a aD. Synchronizace totiz neni import a proto by pri ni tento flag mel byt asi ignorovan. Ovsem v soucasnosti je ta synchronizace resena exportem dat z aD do GPX a pak klasickym importem, takze ta synchronizace trochu pokulhava - nejen v tomto. Bohuzel je problem skutecne synchronizovat databazi, ktera de facto neni k disppozici pluginu na PC.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#18 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 774 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 7:19

Uznávám, waypointy importované s keší mají přepis povolen,  a když si je někdo upraví a zapoměl by zaškrtnout ochranu, tak by úprava s dalším importem zmizela - stížností by byly tuny. :) 

Ta úprava tam nejspíš je odjakživa, ale asi málo lidí si toho všimlo, když vlastně každý waypoint, který rozklikneš a chceš upravit, má "nepřepisovat při importu" zaškrtnuté - vypadá to, jakoby to tam bylo už předtím. :)


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#19 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 734 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 8:34

No, on to psal Haluma uz v prvni odpovedi - je to editacni dialog, tedy zobrazuje to stav, jaky bude ulozen, ne jaky byl. Takze jde jen oto si toto uvedomit.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#20 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 774 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 12:05

OK, pořád se učím a pojem "editační" dialog mi byl neznámý, ale nejsem vývojář. A jen technicky, ať si doplním terminologii - dialogu, který zobrazí aktuální stav (a umožní ho změnit) se říká jak?


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama