Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

přenos waypointů označených jako "Nepřepisovat při importu"


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
87 odpovědí na toto téma

#21 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 672 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 12:22

Pojmy asi nebudou vzdy vsude stejne. Treba zrovna ten dialog - nekdo pouziva formular, ... Pokud jde o zobrazeni aktualniho stavu, tak myslim, ze to vubec nebude dialog, spis nejaka tabulka, kdyz se tam nic nebude menit. Pokud zemnu umoznuje, tak bych rekl, ze je to stejny pripad jako u toho naseho proplematickeho :) Halumovi jde o to, aby to uzivatel urcite nezapomnel zaskrtnout, tak to zaskrtnul za nej. Nelogicke mi to nepripada, mozna trochu nezvykle, to ano. Ale kdyby to tak neudella, musel by hodnotu zkontrolovat a ptat se, zda to uzivatel mysli vazne. Takhle je to jednodussi. A kdyz ti to do ted nevadilo, tak ani ty jsi s tim problem nemel. :)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#22 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 282 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 12:32

No já s tím kdysi problém měl - při prohlížení waypointů, jsem je zavíral kliknutím na OK a oni se my "sami" měnili na nepřepisovatelné. Takže pokud by se takovýto waypoint časem někam posunul, tak bych změnu nezaregistroval a měl v databázi stále ten původní (dodnes nevím kolik takovýchto tam mám ještě někde schovaných) - osobně by se mi líbilo, kdyby se to zatržítko samo zatrhávalo jen při změně souřadnic. Pak to má smysl, že vypočtený waypoint už nechci přepisovat.


Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 04 září 2015 - 12:33

  • 1
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#23 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 335 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 12:46

S tim nesouhlasim. Jakakoliv zmena ve waypointu, nejen souradnic, je duvod pro zamceni. proto tu zmenu preci delas, ne? A prohlizet si waypointy pres volbu "zmenit waypoint", dat pak OK a divit se, ze se neco zmenilo? Co na to rict?


  • 0

#24 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 672 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 12:54

S K8 rovnez uplne nesouhlasim. Ale je pravda, ze k zaskrtnuti by mohlo dojit na zaklade jakekoli zmeny nebo pri vytvoreni noveho WP. Pak by to na zacatku ukazovalo aktuallni stav a automaticky by doslo k prepnuti na neprepisovat.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#25 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 834 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 12:58

Proč je logika taková chápu (ochrana BFU), ale v rámci korektního a jednotného chování (dialogy a prvky by měly ukazovat aktuální stav, pokud ho nezměním) je to pro mne chování nesprávné. Teoreticky by se mohlo zatrhnout "nepřepisovat", pokud dotyčný změní cokoliv v souřadnicích či komentáři, ale to není úplně jednoduché (ta logika, kdy došlo k opravdové změně)

 

S problémem se setkávám často. Obzvláště s příchodem tabletů a plochých rozhraní. 

Nedokáži nikdy poznat, zda mi dialog zobrazuje aktuální stav (což bývalo vždy standardem) nebo stav, který nastane, když na slovo (prvek) kliknu či po potvrzení

 

Příklad:

Pokud se nechá klikat na slova ANO a NE, někde se slovo ANO změní na NE a opačně, jinde se třeba jen zvýrazní.

Takže bez použití prvků netuším, zda to je přepínač (ANO/NE) nebo checkbox (stav ANO: yes; stav ANO: no)

 

Aktivní ANO

Přepisovat NE

 

Postaru: Znamená to, že nyní je cosi aktivní a nemá se přepisovat, pokud to změním a potvrdím, provede se změna.

Nově v1: Znamená to, že nyní je cosi aktivní a nemá se přepisovat, pokud to změním provede se změna ihned po kliknutí na prvek, potvrzování (OK) už neexistuje

Nově v2: Znamená to, že nyní je cosi není aktivní a má se přepisovat, pokud na prvek kliknu, ten se pouze zvýrazní, čímž se zapne ono yes/no - změna se provede  ihned po kliknutí na prvek, potvrzování (OK) už neexistuje

 

Případně vidím někde aktivní nápis ZAPNUTO .

Napsán je zeleně po kliknutí se změní na barvu červenou.

A který stav znamená ZAPNUTO = yes, to aby uživatel zjistil metodou pokus omyl.

 
Ale to je trochu off-topic a jde o obecný problém nových rozhraní, obzvláště, když nejsou dobře graficky navržena.
 
Za práci na GG všem děkuji (každoročně i přes PayPal :-), jak Halumovi, tak Gordovi a dalším všem, kteří dělají pluginy apod.

  • 0

#26 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 335 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 13:01

..coz neni nic jednoducheho, prineslo by to mnohem vic novych problemu. A to cele proc? Ze nekdo dostane napad prez zmenovy formular prohlizet data? Jako, fakt bych rad resil mnohem uzitecnejsi veci.


  • 0

#27 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 282 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 13:06

A jak si mohu prohlížet waypoint jinak než přes změnový formulář? Když se na něj koukám, tak většinou z něj potřebuji souřadnice.


  • 1
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#28 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 335 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 13:15

Kdyz vlezu do nejakeho toho zmenoveho formulare, a nechci nic zmenit, tak jej opoustim volbou Storno, nikoliv OK. Zmacknu-li OK, nemohu se divit, ze se neco zmenilo. O tom snad nemuze byt spor.

 

Ja napriklad kdyz chci videt souradnice waypointu, tak delam na kesi doubleclick... v zobrazenem listingu souradnice mam, vidim je tam i na mape, pripadne vidim cely listing cele kese.

 

Jo, a zkuste si schvalne spocitat, kolik tak asi casu mne tato debata uz stala...


  • 0

#29 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 986 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 13:39

Okno, ve kterém nechci nic měnit, se zásadně odjakživa zavírá Esc/Cancel a ne přes OK. Odjakživa=od počátku GUI.


  • 1

#30 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 768 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 13:47

Nás to stojí taky čas, i diskuse v jiných vláknech, nedejbože na jiných fórech. :) Však na nás nereaguj, to už jen taková filozofická debata. Všichni už teď víme, jak se to chová a uznáváme, že to má smysl.

 

Ale jinak čistě obecně (Geoget ponechme stranou) ke zvyklostem v aplikacích: zmáčknu-li OK a nic jsem ve formuláři nezměnil, tak bych se divil, že se něco změnilo.

A příklad, kdy taky jdu do editace waypointu jen k prohlížení, je nahlídnutí na komentář: mám před sebou v Geogetu seznam, vidím waypointy a u některých mi aplikace tužtičkou naznačuje, že tam mám něco připsáno. Tak než bych otevíral listing, kde se pár sekund stahují k waypointům mapy (pokud nebyly staženy) a hledal tam pak patřičný wpt, tak ho poklikám v seznamu a podívám se hned.

 

No, akorát teď budeme vědět, jak je důležité poté dát "Storno" a ne "OK". :)


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#31 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 700 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 13:56

Pánové, tahle debata se podle mého názoru rozjela úplně zbytečně.

 

Kdyby na Pontiacovu poznámku

 

Aha, ty se mi snažíš říct, že tohle nestandardní chování je záměrné. Při KAŽDÉM otevření waypointu je to zaškrnuto. Přiznám, to mi trvalo. :D

 

HaLuMa nezareagoval jako čertík z krabičky

 

Co je nestandardni na tom, ze hodnoty v editacnim formulari jsou prednastaveny na nejcasteji pouzivanou hodnotu? To mi tedy fakt vysvetli! 

 

a následně se to Gord nesnažil objahovat (nebo možná vysvětlovat) slovy

 

No, on to psal Haluma uz v prvni odpovedi - je to editacni dialog, tedy zobrazuje to stav, jaky bude ulozen, ne jaky byl. Takze jde jen oto si toto uvedomit.

 

tak nebylo co řešit.

 

Jednoduše stačilo napsat něco ve smyslu: „Ano, v tomto případě se jedná o nestandardní chování okna, protože ...“ Ten důvod řečen byl a myslím, že drtivá většina tady ho chápe a uznává, že cokoliv jiného by byla zbytečná komplikace, ať už pro uživatele, nebo pro HaLuMu, ale toto chování okna bylo stále podsouváno jako standardní. Ale ono se opravdu takto standardní editační okno nechová.

 

HaLuMa i Gord jsou hrozně šikovní a obětaví chlapci, kteří vytvořili opravdu skvělý produkt. Ale jak tak sleduju už delší čas, občas mají „své dny“ a pak reagují podrážděně i tam, kde by vůbec nemuseli anebo ani neměli. Vedra už pominula, chtělo by to zchladit hlavy.

 

Good job, pánové, nekažte si ho dohadováním se o prkotinách.


  • 1
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#32 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 335 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2015 - 14:23

Ze ja se vubec snazim neco vysvetlit a zaroven zjistit, jak to lide vnimaji. Kdybych byl byval vam na vsechno odvetil suche korporatni: "Bohuzel, pozadovana funkce takto neni navrzena", mel bych zivot klidnejsi, a nikdo by mne neobvinoval, ze za to vlastne muzu.


  • 0

#33 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2015 - 11:27

Zrovna se mi stal podobný případ. V adrake jsem si přepočítával nějaké finálky, které autor od minula posunul a změnil vzorec. Po synchronizaci  se mi samozřejmě nepřepsaly, neboť tyto ručně vytvořené waypointy měly zatrženo "nepřepisovat při importu". Je to docela nebezpečné, až jsem se vyděsil, o kolik "šuplíkovek" jsem už takhle musel přijít. Možná by stálo za to vymyslet nějaký parametr pro import (v dialogu by mohlo být defaultně odškrtnuté zatržítko "přepsat nepřepisovatelné waypointy"), který by takto označené waypointy přesto přepsal. Nebo mně ještě napadá, kdyby adrake po editaci doplnil nějaký tag, který by byl při importu kontrolován a pokud bude nastaven, tak by geoget waypoint přepsal a tag odstranil?


  • 0

#34 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 768 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2015 - 12:01

Tak, jak je aDrakeSync teď udělán, to funguje tak, že z db aDraku se vyexportuje GPX se změněnými položkami a ty se následně importují do Geogetu. O import se Geoget postará standardně, stejně jako např. o import GPX z Pocket Query například, a při tomto importu ochraňuje waypointy, které jsou ve stavu "nepřepisovat při importu". Takovou výjimku, jak píšeš, tu teď není možné realizovat. Musel by se (aDrakeSync) udělat od podlahy jiným způsobem...


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 25 září 2015 - 12:02

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#35 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 672 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2015 - 12:03

Dovolim si upozornit, ze to, co dela plugin ADS pro synchronizaci databaze GG s telefonem je zaludne. Jde o to, ze se pokusi zjistit zmenena/nova data, ty pak exportuje do GPX formatu a exportovany soubor necha standardnim zpusobem importovat. Takze se jedna o import a vubec ne o synchronizaci. Z toho vyplyvaji vsechny zminovane problemy.

 

Zahajil jsem kdysi v odbornem kruhu zainteresovanych lidi diskusi k tomuto tematu, byl bych i ochoten prilozit ruku k dilu vlastnim programovanim, ale dostali jsme tak trochu do slepe ulicky. Vzhledekm k tomu, jak je telefon pripojen k PC, je skutecna synchronizace v podstate neresitelna.

 

Proto moje praxe spociva v prostem kopirovani databaze z PC do telefonu a o nejakou synchronizaci se nesnazim. Naprosto vyjimecne dochazi k situaci, kdy potrebuju nejaky WP dostat z telefonu do GG, pak jej opisu rucne. Neni to pohodlne, ale je to zridka a uz jsem si na to zvykl. Nemam tedy se ztratou bodu zadne problemy.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 25 září 2015 - 12:04

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#36 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 335 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2015 - 12:08

Nepripada ti takove zatrzitko dosti nebezpecne? me tedy jo. Krom toho, ze by to znamenalo do importu pridavat dalsi dialog nebo si kreslit svuje vlastni vybiratko souboru, resit co se stavajicimi skripty, s automatickymi importy, atd. Spousty problemu, na ktere nikdo pri navrhovani takove prkotiny nepomysli.

 

Problem ale neni v importu GPX, ten podle mne pracuje v zasade spravne. Problem je v neexistujici synchronizaci AD -> GG, ktera je obchazena tim importem GPX. V zasade optimalni reseni by totiz dokazalo detekovat zmene udaje v AD, a ty nacpat rovnou do databaze.


  • 0

#37 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 768 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2015 - 12:45

Vlastně úplně od podlahy by to být nemuselo. Současný ADS umí přenést databázi aDrake (já využívám FTP, jiní MTP). Následně má skript k dispozici na PC obě  db - tu z aDrake a geogetovskou, s kterými je schopen pracovat. Teď jenom tu "drobnost" :D a sice pomocí SQL detekovat změny v první db a zapsat je do druhé db. Asi to bude práce jak na kostele...


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#38 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 672 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2015 - 15:02

Co a jak detekovat je popsane v tom souboru, co jsem ti na nej posilal odkaz. Ale problem neni jen v te detekci.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#39 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 7:44

Proto moje praxe spociva v prostem kopirovani databaze z PC do telefonu a o nejakou synchronizaci se nesnazim. Naprosto vyjimecne dochazi k situaci, kdy potrebuju nejaky WP dostat z telefonu do GG, pak jej opisu rucne. Neni to pohodlne, ale je to zridka a uz jsem si na to zvykl. Nemam tedy se ztratou bodu zadne problemy.

 Kopírování db do telefonu není problém, také to používám, ale například v terénu si zapisuji/dopočítávám finálky. Navíc jsem tvor líný, takže se mi nechce pouštět počítač a občas si jen tak u televize luštím mysterky, které si hned také zapisuji do adrake. Tyto finalky se mi pak rozhodně nechce přepisovat ručně, takže to řeším synchronizací. Jelikož geoget pouštím třeba taky jednou za 14 dní, obtížně si vybavuji, co jsem si vlastně do telefonu přidal/změnil. Luděk sice doplnil úžasnou funkci vyfiltrovat keše podle data poslední úpravy (takže si mohu vyexportovat poslední změněné keše do GPX a ADS ani použít nemusím), jenže opět jsme u problému s přepisem "nepřepisovatelných" WP. :(


  • 0

#40 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 335 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 7:49

Tomu nejak nerozumim. V databazi mas kesku bez finalky. U televize si vylustis finalku, doplnis si ji do adrake. Pak si vyfiltrujes zmenene, a exportujes. Do GG to naimportujes. Finalka tam nebyla, tak se ti doplni. Kde je tam problem s prepisem?

 

Problem nastane jen kdyz pocitas finalku znova, treba po prestehovani. A ruku a srdce, jak casto to delas, aby sis to rucne neohlidal?


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama