Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

přenos waypointů označených jako "Nepřepisovat při importu"


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
87 odpovědí na toto téma

#41 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 638 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 7:50

Nepripada ti takove zatrzitko dosti nebezpecne? me tedy jo. Krom toho, ze by to znamenalo do importu pridavat dalsi dialog nebo si kreslit svuje vlastni vybiratko souboru, resit co se stavajicimi skripty, s automatickymi importy, atd. Spousty problemu, na ktere nikdo pri navrhovani takove prkotiny nepomysli.

 

Pokud by bylo defaultně odšrtnuté, tak by to ani nebezpečné být nemuselo. Nevím přesně jak jsou řešeny importy, ale neřešil by ti nějaký parametr z příkazové řádky? Něco jako "geoget.exe -import soubor.gpx -rewrite"? Nebo možná na takový speciální import vytvořit úplně samostatnou utilitu?

 

Problem ale neni v importu GPX, ten podle mne pracuje v zasade spravne. Problem je v neexistujici synchronizaci AD -> GG, ktera je obchazena tim importem GPX. V zasade optimalni reseni by totiz dokazalo detekovat zmene udaje v AD, a ty nacpat rovnou do databaze.

 

Nojo, jenže podle všeho skutečnou synchronizaci už nikdo řešit nebude (viz příspěvek gorda, který si raději zvyknul ;) ). Takže je nutné řešit import. Podle všeho nejsem jediný, kdo by alespoň takovouto "berličku" uvítal. Nebo fakt budeme řešit import změněných waypointů tak, že si je raději vytiskneme a opíšeme ručně?


  • 0

#42 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 638 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 7:54

Problem nastane jen kdyz pocitas finalku znova, treba po prestehovani. A ruku a srdce, jak casto to delas, aby sis to rucne neohlidal?

 

Nejde o to, jak často to dělám, jde o to, že pokud to nepřepíšu hned, tak za týden nevím, které jsem přidal, které opravil a které mám zapsané z terénu. Navíc pokud má člověk v geogetu  předpřipravené třeba waypointy, které pak v terénu doplňuje, situace je stejná...


  • 0

#43 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 8:11

Aha, takze ja mam predelavat cely geoget jen proto, ze se snazite problem obchazet nevhodnym zpusobem? Uvedom si, ze ten import neni reseni, ale obezlicka. Vis proc?

 

Zamysli se nad tim, co je jadrem problemu! Problem je, ze v AD ti vznikly waypointy, a ty je potrebujes dostat do GG. To je ten problem, ne ze se import do GG chova jinak nez bys chtel... Ta cesta export-import pres GPX je uz jen jeden ze zpusobu, jak se snazis ten primarni problem vyresit. Jenze, neexistuje nejaka jina lepsi cesta?

 

Napriklad, co na to jit takhle:

  1. Stahnu z mobilu databazi
  2. otevru si ji pomoci TSqliteDatabase
  3. najdu waypointy zmenene od posledniho nahrani do mobilu
  4. Pomoci TGeo a pridruzenych objektu je nacpu do databaze. V pripade konfliktu to nejak poresim, treba dovolim prepisovat WP s nulovymi souradnicemi, atd. Mohu se take optat uzivatele.
  5. Aktualizovanou databazi okopiruji do mobilu.

Nikde tam neni import, manipulaci s daty pres TGeo a TWpt ti nic nebrani. Muzes zapisovat a aktualizvat jen ty polozky, u kterych to uznas za vhodne, nemusis prepisovat cely WP nebo celou kes, muzes treba sloucit poznamku v GG s poznamkou v mobilu, atd.

 

Jen to jaksi musi nekdo napsat. Ale pripada mi, ze to bude mnohokrate lepe vynalozene usili, nez abych se tady zaobiral nejakymi specialnimi importy.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 30 září 2015 - 8:11

  • 3

#44 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 8:51

Ono by bylo nejlepší to luštění doma psát rovnou do GG a bylo by po problému.

 

Já si tedy v terénu luštím do notesu a z něj to pak přepíšu do GG, takže nemusím řešit žádné synchronizace.

 

O kolik keší se tak asi jedná, že to nejde zadat do GG ručně ?


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#45 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 638 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 10:03

Aha, takze ja mam predelavat cely geoget jen proto, ze se snazite problem obchazet nevhodnym zpusobem? Uvedom si, ze ten import neni reseni, ale obezlicka. Vis proc?

 

 

Že je to obezlička je mi jasné, zmiňoval jsem to už výše. Neměl jsem představu, že je nutné přepsat kvůli tomu celý geoget. Měl jsem za to, že jeden řádek v importní proceduře, který bude nějak ve stylu:

 

"IF NOT NEPREPISOVAT_PRI_IMPORTU THEN CALL WPIMPORT"

se jednoduše změní na

"IF NOT NEPREPISOVAT_PRI_IMPORTU OR CMD_PARAMETER=="rewrite" THEN CALL WPIMPORT"

 

 

 


Nikde tam neni import, manipulaci s daty pres TGeo a TWpt ti nic nebrani. Muzes zapisovat a aktualizvat jen ty polozky, u kterych to uznas za vhodne, nemusis prepisovat cely WP nebo celou kes, muzes treba sloucit poznamku v GG s poznamkou v mobilu, atd.

 

Jen to jaksi musi nekdo napsat. Ale pripada mi, ze to bude mnohokrate lepe vynalozene usili, nez abych se tady zaobiral nejakymi specialnimi importy.

 

Věř mi, že kdybych byl přesvědčen, že to zvládnu, napsal bych to sám. Ovšem obávám se, že na tohle moje základní znalosti fortranu, c a sql nestačí. Možná bych si s tím mohl začít ve volných chvílích hrát. Mimochodem, existuje nějaká dokumentace, například k tomu TGeo či TWpt?


  • 0

#46 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 638 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 10:05

Ono by bylo nejlepší to luštění doma psát rovnou do GG a bylo by po problému.

 

Já si tedy v terénu luštím do notesu a z něj to pak přepíšu do GG, takže nemusím řešit žádné synchronizace.

 

O kolik keší se tak asi jedná, že to nejde zadat do GG ručně ?

 

Tak to je skutečný paperless geocaching :D

A proč to vlastně psát do GG? Proč si rovnou nepořídit pořádný sešit? ;)


  • 1

#47 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 10:27

"IF NOT NEPREPISOVAT_PRI_IMPORTU THEN CALL WPIMPORT"
se jednoduše změní na
"IF NOT NEPREPISOVAT_PRI_IMPORTU OR CMD_PARAMETER=="rewrite" THEN CALL WPIMPORT"


To fakt myslis vazne? To fakt chces, aby kdyz spustis GG s nejakym parametrem, tak aby uplne vsechny importy v nem provedene prepisovaly waypointy hlava nehlava? To by totiz tebou navrzena uprava udelala! Takhle se to prave udelat nesmi.
 

Věř mi, že kdybych byl přesvědčen, že to zvládnu, napsal bych to sám. Ovšem obávám se, že na tohle moje základní znalosti fortranu, c a sql nestačí. Možná bych si s tím mohl začít ve volných chvílích hrát. Mimochodem, existuje nějaká dokumentace, například k tomu TGeo či TWpt?

Ano, na Geogetim webu. Kde jinde? A proc si myslis, ze znalost programovani a SQL neni dostatecna kvalifikace? To je naopak vyborna kvalifikace!


  • 0

#48 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 638 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 11:19

To fakt myslis vazne? To fakt chces, aby kdyz spustis GG s nejakym parametrem, tak aby uplne vsechny importy v nem provedene prepisovaly waypointy hlava nehlava? To by totiz tebou navrzena uprava udelala! Takhle se to prave udelat nesmi.
 

Ano, na Geogetim webu. Kde jinde? A proc si myslis, ze znalost programovani a SQL neni dostatecna kvalifikace? To je naopak vyborna kvalifikace!

 

No, spíš mám na mysli volitelný parametr pro [ImpFile] (tedy vlastně GeoImportFile). To by šlo?

 

Trochu jsem na to koukal a nějak mi to zavání OO programováním. :ph34r: Na tom už jsem mockrát pohořel...


  • 0

#49 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 12:06

Pokud by bylo defaultně odšrtnuté, tak by to ani nebezpečné být nemuselo. Nevím přesně jak jsou řešeny importy, ale neřešil by ti nějaký parametr z příkazové řádky? Něco jako "geoget.exe -import soubor.gpx -rewrite"? Nebo možná na takový speciální import vytvořit úplně samostatnou utilitu?

 

 

Nojo, jenže podle všeho skutečnou synchronizaci už nikdo řešit nebude (viz příspěvek gorda, který si raději zvyknul ;) ). Takže je nutné řešit import. Podle všeho nejsem jediný, kdo by alespoň takovouto "berličku" uvítal. Nebo fakt budeme řešit import změněných waypointů tak, že si je raději vytiskneme a opíšeme ručně?

 

1. nic ti nebrani si ten import napsat sam, neni to nic sloziteho. Ale je to nesystemove a obchazi to nastaveni GG, proto to nechci delat (i kdyz jeden podobny import uz mam udelany, ale z jineho formatu!)

 

2. ja nikdy synchronizaci nepouzival a zrejme ani pouzivat nebudu. Mam nejaky zabehany postup a jako spravna konzerva musim mit sakra dobry duvod, abych ho menil. A Ja nerikal, ze synchronizaci nikdo resit nebude. Jen jsem psal, ze s MTP pripojenim je synchronizace neresitelna. Je ovsem mozne zkopirovat celou databazi na PC a pak delat synchronizaci. Ovsem proc kopirovat celou databazi, abych z toho pouzil jedinou vetu? A kopirovani mezi MTP a PC, kdyz ma databaze 500 MB, neni zadna bleskova akce,


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#50 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 12:10

 

Věř mi, že kdybych byl přesvědčen, že to zvládnu, napsal bych to sám. Ovšem obávám se, že na tohle moje základní znalosti fortranu, c a sql nestačí. Možná bych si s tím mohl začít ve volných chvílích hrát. Mimochodem, existuje nějaká dokumentace, například k tomu TGeo či TWpt?

 

Pokud mas chut zacit pro GG neco psat, klidne me kontakuj (Halumovi nechame klid na praci na GG), rad poskytnu nejake sve znalosti.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#51 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 12:13

No, spíš mám na mysli volitelný parametr pro [ImpFile] (tedy vlastně GeoImportFile). To by šlo?

 

Trochu jsem na to koukal a nějak mi to zavání OO programováním. :ph34r: Na tom už jsem mockrát pohořel...

 

Ano, zavani to objektama, ale porad je to hodne proceduralni (mozna vic nez objektove). Neni to nic tezkeho, i ja se to naucil (a v assmebleru ani fortranu jsem objektove neprogramoval).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#52 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 638 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 13:03

Více asi v SZ, ať to tady zbytečně neplníme offtopicem. Jinak tedy předpokládám, že ani funkce GeoImportFile asi o ten parametr doplnit nějak snadno nepůjde, což?


  • 0

#53 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 13:37

Tak to je skutečný paperless geocaching :D

A proč to vlastně psát do GG? Proč si rovnou nepořídit pořádný sešit? ;)

 

Ale 100% "paperless geocaching" snad není povinný, ne ?

 

Notes a tužka jsou na 100% spolehlivé a trvanlivé paměťové medium. A ještě nemusím logovat zabláceným prstem, tužku mám stále v batůžku, vedle notýsku.

 

Z GG dělám exporty do GPS, ten si sebou do terénu nenosím. A díky tomu, že si ty dvě tři keše v klidu přenesu do GG ručně, tak nemusím pracně řešit import několika finálek spočtených v terénu.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#54 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 638 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 13:52

Ale 100% "paperless geocaching" snad není povinný, ne ?

 

Notes a tužka jsou na 100% spolehlivé a trvanlivé paměťové medium. A ještě nemusím logovat zabláceným prstem, tužku mám stále v batůžku, vedle notýsku.

 

Z GG dělám exporty do GPS, ten si sebou do terénu nenosím. A díky tomu, že si ty dvě tři keše v klidu přenesu do GG ručně, tak nemusím pracně řešit import několika finálek spočtených v terénu.

 

Ne povinný samozřejmě není, jen mně pobavilo, že využíváš takové vymoženosti jako Geoget a pak si to píšeš do notýsku. Mimochodem, kdysi dávno, v době před geogetové, jsem si finálky také psal pouze do notýsku, než jsem ho jednoho krásného dne ztratil - takže s tou 100% spolehlivostí a trvanlivostí to také nebude tak horké ;).

 

Já z GG žádné exporty nedělám (vlastně ano, do Garmina, kterého ale nosím jen na větší výpravy jako duplicitní pohotovostní zařízení), já si prostě celou geogetí db zkopíruju do mobilu a pak používám adrake. Databáze má cca 900 MB a mám tam celou ČR + příhraničí. Potom nemusím řešit, jestli jsem si vyexportoval oblast kam zrovna jedu, prostě vím, že vše mám v telefonu. Proto také řeším synchronizaci pouze zpět, protože mým hlavním nástrojem je telefon. V terénu si do telefonu jen loguji prázdné Found It (případně DNF), což je otázka dvou kliknutí, a pak si v klidu doma dopíšu logy a rovnou z telefonu to pošlu na gc.com (častěji), nebo si jen pošlu fieldnotes a logy doplním v počítači (méně často). No a jednou za cca 1-2 týdny si potřebuji odeslat změny (finálky, waypointy, atd.) z telefonu do GG a následně si do GG nahrát nové keše a opět zkopírovat celou tu gigovou db do telefonu.


Tento příspěvek byl upraven od mikeant: 30 září 2015 - 13:55

  • 1

#55 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 14:00

Ne povinný samozřejmě není, jen mně pobavilo, že využíváš takové vymoženosti jako Geoget a pak si to píšeš do notýsku. 

 

Do notýsku si píšu to, co řeším v terénu.

 

A do GPS exportuju POI celé ČR a pak oblast, kam konkrétně jedu.

 

Já mám jako nouzovku ten mobil ....


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#56 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 14:24

Myslim, ze je zbytecne tu debatit nad postupy kazdeho z nas a rozbijet si babovicky. Kazdy ma rad a zazite neco jineho, asi nejde tvrdit, ze nejaky postup je vylozene spatny. Maximalne muze byt nevhodny s ohledem prave na tu synchronizaci. Ale je to vec zvyku, ne?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#57 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 330 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 14:28

Hele Michale, toho programování v Pascal Scriptu se fakt neboj. Když jsem to jakž takž zvládnul i já, dáš to taky. Jsem připraven ti svými skromnými znalostmi pomoci...  ;)


  • 0

#58 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2015 - 6:55

K tomuto tématu mě napadla jedna možnost, ale sám si nejsem jistý, zda to není hloupost. Zřejmě bych uměl do a:Drake integrovat minimalistický http server, což by pak umožnilo, že plugin v GG by s a:Drake mohl komunikovat přes jakési "webové služby" (uvozovky proto, že SOAP by tam zřejmě nebyl). Pak by plugin v GG mohl do aD poslat jakýkoli SQL dotaz a zpět by dostal tabulku s daty a zbytek by byl na něm.

Samozřejmě je nutné, aby PC a telefon byli v jedné síti a vzájemně se viděli.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#59 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2015 - 9:07

A bude to využívat dostatečné množství lidí, aby se to vyplatilo ?

 

Nestačilo by dobastlit export přírůstku dat v programu za období a importní skript na straně GG ?


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#60 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2015 - 9:59

Dobastleni prirustku, jak tomu rikas, neni trivialni operace. Je nutne prinejmensim evidovat stroj (PC) z ktereho byla kdy data importovana do telefonu a kdy byla prirustkovou metodou aktualizovana databaze v PC. Dale pak vyresit konflikty, kdyz mezitim bylo aktualizovano v obou zdrojich, ...


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama