Přejít na obsah


Fotka

Přechod z MapSource na BaseCamp


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
17 odpovědí na toto téma

#1 hkstaripraha

hkstaripraha

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2015 - 20:52

  Po náhlé smrti mé navigace Garmina Venture Cx(r.v.2007) a přechodem na eTrex 30(jenom samá pozitiva) jsem donucen opustit starý dobrý MapSource 6.15.7 a přejít na současný BaseCamp 4.4.7. Je to trochu složitější ovládání, na více funkcí si zvykám, ale některé my chybí, nebo jsem je neobjevil. Nejvíce chybí spolupráce s geocaching.com(vyhledat blízko uložené cache), nástroj kreslení tras, chybí nitkový kříž... Jaké jsou vaše zkušenosti s přechodem, nějaké fígle, které nejsou v nápovědě......


  • 0

....................................
HUAWEI P8 Lite + c:geo
GARMIN eTrex 30 + BaseCamp(MapSource) + VasaM,Topo Czech 2015 Light (Topo Czech 2011 Pro)


#2 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2015 - 21:42

Ale MapSource funguje i když máš novou navigaci, jen trochu jinak. Prostě otvíráš soubory v navigaci.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#3 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2015 - 3:46

Nástroje kreslení tras a prošlých tras v BC normálně jsou. Nitkovy kříž nevím co bylo za funkci, už mám dlouho jen BC.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#4 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 835 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2015 - 6:07

Osobně používám oba programy, k stahování bodů a pokud potřebuji opravit trasy, tak basecamp (umí i opravit trasy přesunutím bodu trasy).

Na editaci bodů a editaci tras však používám jedině MapSource - protože když edituji bod a potřebuji editovat ten vedle v seznamu, neskočí mi jako Basecamp na ten úplně první / poslední. Stejně jako úprava trasy, když vymažu nějakou část trasy, která je nesmyslem, nemusím pak hledat jako v BaseCamp, kde jsem skončil v úpravě, protože mi zůstane kurzor tam, kde jsem skončil, a neskočí mi jako v Basecamp na začátek či konec...


  • 0

#5 hkstaripraha

hkstaripraha

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2015 - 20:52

Díky za pomoc, kreslení stop a tras v BC jde v pohodě, zatím používám oba dva programy, jen při stahování trasových bodů z eTrexu 30 do MapSource se nedaří (trasy jdou převézt).


  • 0

....................................
HUAWEI P8 Lite + c:geo
GARMIN eTrex 30 + BaseCamp(MapSource) + VasaM,Topo Czech 2015 Light (Topo Czech 2011 Pro)


#6 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 835 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2017 - 20:48

Dovoluji si vzkřísit toto téma. Stále používám pro editaci tras Mapsource (rozdělování, popisování tras a bodů se mi zde dělá daleko lépe než v BaseCamp). Ovšem trasy stahuji přes Basecamp (i když to jde i přes ten Mapsource) a nějaké úpravy dělám v něm.

Dnes najednou jsem zjistil, že mapa TOPO Czech PRO 2013, kterou jsem měl k GPSce najednou nejde v MapSource, i když v Basecamp normálně jde.

Tedy, ona se normálně ukáže, ale bez jakýchkoliv podrobností (nejsou tam ani podrobnosti, které se normálně zobrazí při zvolení podrobností map při nastavení "nejnižší", i když dám nastavení podrobností "nejvyšší"). Přitom v Basecamp je těch podrobností daleko více i při tom nastavení na "nejnižší". Skoro mi to připadá, že se zobrazí jen základní mapa a ta TOPO mapa se v MapSource vůbec nezobrazí.

 

Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Předem díky za radu.


  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 490 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2017 - 20:56

bez podrobností se ukazuje, pokud si program myslí, že není odemknutá správným licenčním klíčem.


  • 0

#8 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 835 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2017 - 20:06

Nojo, ale do teď to bylo OK (tj. zobrazovala se normálně, až najednou se přestaly mapy zobrazovat, a BaseCamp ji zobrazuje taky OK, tak nevím, čím by to mohlo být :-(


  • 0

#9 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2017 - 20:09

Na svém PC už MapSource nepoužívám, ale vím, že tam byla klávesová zkratka pro "stažení" detailů mapy na minimum. Neklikl jsi na něco takového? Nepamatuji se přesně tu zkratku, ale mapa pak vypadala jako neodemčená.


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#10 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 835 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2017 - 20:22

Neklikl, protože jsem se díval a nastavoval detaily na maximum a stále to vypadalo na základní mapu (tj. nebyly tam ani detaily, které se zobrazují v BaseCamp na minimálních detailech)


  • 0

#11 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 835 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2017 - 21:50

Tak jsem zjistil po odinstalaci a opětovné instalaci mapy (kdy jsem snad hodinu hledal registrační kódy atp.), že to nepomůže, abych po další hodině zjistil, že se jedná o volbu "Zobrazit - Pouze základní mapu CTRL+G"

Bohužel se mi malý občas sápe po PC, takže asi tu zkratku omylem zmáčknul a já nevěděl o této volbě :-).

 

Takže ještě pokud by se někomu ztratily mapy - je tu i tato volba, která zobrazí jen základní mapy :-).


  • 0

#12 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 545 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2017 - 22:28

http://xkcz.cz/1765-detske-posty/

Ale slyšel jsem o lepším případu. Jakési dítě vydražilo úspěšně bagr.


  • 0

#13 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 835 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2017 - 11:22

To před Romčou neříkej, ten bagry miluje :-).

 

Jo, když občas něco potřebuji udělat u počítače, leze za mnou tak dlouho, že něco zmáčkne :-). Tedy, spíše začne mačkat všechno možné a je po práci :-(


  • 0

#14 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2017 - 5:53

Jo tak to bylo to co jsem myslel ja. Ale mel jsem zato ze jde o volbu snizeni detailu. Nikdy jsem to sam nepouzival

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 01 duben 2017 - 5:54

  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#15 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 835 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2017 - 16:44

No, ono je ještě volba Zobrazit - Podrobnosti mapy - různé podrobnosti (podle toho pak jde i různě rychle ta mapa a při velkém oddálení je pak i ta nejvyšší podrobnost na škodu). Ta základní mapa mapu asi úplně vypne...


  • 0

#16 hkstaripraha

hkstaripraha

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2017 - 10:30

 Občas používám už Garminem nepodporovaný program MapSource(v.6.15.7) pro seznam blízko uložených cache na stránkách GC. Před časem mne přestal u MS fungovat šikovný náhled zobrazení v Google Earth, kdy vyskočí chybové hlášení:Tato funkce vyžaduje instalaci programu Google Earh. Tento program mám nainstalovaný na PC a lze ho normálně spustit. Nemá někdo zkušenost s tímto problémem a radu k jejímu odstranění, díky.

Přiložené miniatury

  • Prcice 2017.jpg

  • 0

....................................
HUAWEI P8 Lite + c:geo
GARMIN eTrex 30 + BaseCamp(MapSource) + VasaM,Topo Czech 2015 Light (Topo Czech 2011 Pro)


#17 BellaUH

BellaUH

    ***

  • Members
  • PipPipPip
  • 525 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2017 - 11:38

To samé se děje i v BaseCamp. Zprvu stačilo spustit GE a znovu dát zobrazení. Později už ani to ne. 
Teď už to dělám tak, že si vyexportuju gpx a to potom přetáhnu ze složky do spuštěného programu GE. 


  • 0
Pro někoho to už není hra, ale soutěž. Ta ale nebude mít vítěze.

#18 seedcorp

seedcorp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2017 - 14:24

Hm. Mne po prechodu na jine windowsy prestal fungovat export z mapsourcu do .gpx... inu, nainstaloval jsem si basecamp, v nem si zalozim .gpx soubor a jeho editace v mapsourcu a ukladani a export pak funguji. Co jsem cetl rozcilene supliky smerem ke garminu, tak mam proste smolika a oni uz mapsource opravovat nebudou... zobrazeni v googleearth tez nejede, no, to uz mne nevadi... napcu to do seznamove mapy a hotovka...


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama