Přejít na obsah


Fotka

Anketa: Quo vadis, wherigo?

wherigo

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
66 odpovědí na toto téma

Anketa: Anketa: Quo vadis, wherigo? (170 uživatel(ů) vložilo hlas)

Můj vztah k wherigo

  1. Již jste hlasovali Wherigo se mi líbí a rád(a) si ho zahraju. (108 hlasy [63.53%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 63.53%

  2. Čas od času jako zpestření proč ne. (52 hlasy [30.59%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 30.59%

  3. Wherigo mě nebaví / nezajímá (pokud chcete, můžete blíže specifikovat ve fóru). (6 hlasy [3.53%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 3.53%

  4. Wherigo by mě možná i zajímalo, ale nemám na ně přístroj. (4 hlasy [2.35%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 2.35%

Hrál(a) bych wherigo jen pro hru samotnou, bez toho, aby na konci byla keška?

  1. Ano, důležitý je zážitek ze hry. (35 hlasy [20.59%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 20.59%

  2. Již jste hlasovali Pouze výjimečně, např. pokud by mě námět opravdu zaujal. (83 hlasy [48.82%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 48.82%

  3. Pokud by za to byla nějaká jiná odměna, např. speciální CWG nebo něco podobného, tak ano. (8 hlasy [4.71%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 4.71%

  4. Ne, bez krabičky ani kačer nehrabe. (44 hlasy [25.88%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 25.88%

Kompatibilita s Garminem Colorado resp. Oregon

  1. Jsem přesvědčen(a), že je potřeba dodržovat kompatibilitu s těmito Garminy i za cenu toho, že se nepoužijí veškeré možnosti, které wherigo nabízí. (47 hlasy [27.65%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 27.65%

  2. Již jste hlasovali Wherigo v Garminech už pouze dožívá, pokud to zpestří hru, nechť jsou klidně cartridge na Garminu nehratelné. (54 hlasy [31.76%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 31.76%

  3. Je mi to jedno (69 hlasy [40.59%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 40.59%

Jaké typy wherigo her mě baví? (Můžete zvolit více variant)

  1. Již jste hlasovali Co nejjednodušší. Žádné velké zdržování a rychle k finálce. (32 hlasy [5.36%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 5.36%

  2. Již jste hlasovali Pohodové, trošku provětrat tělo či mozek nevadí, ale nic se nemá přehánět, hlavní je odlovit kešku. (92 hlasy [15.41%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 15.41%

  3. Již jste hlasovali Originální (s nápadem). (151 hlasy [25.29%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 25.29%

  4. Již jste hlasovali Dobrodružné (s příběhem), např. na motivy knih, filmů, případně podle vlastní autorovy fantazie. (126 hlasy [21.11%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 21.11%

  5. Již jste hlasovali Turistické průvodce. Baví mě, když mě wherigo provede po zajímavém místě a rád(a) se dozvím podrobnější informace. (95 hlasy [15.91%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 15.91%

  6. Již jste hlasovali Náročné na přemýšlení. (26 hlasy [4.36%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 4.36%

  7. Již jste hlasovali Náročné na fyzickou kondici. (17 hlasy [2.85%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 2.85%

  8. Již jste hlasovali Náročné na čas. (13 hlasy [2.18%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 2.18%

  9. Již jste hlasovali Komplexní (hry náročné současně na více způsobů). (45 hlasy [7.54%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 7.54%

Hlasovat Návštěvníci nemohou hlasovat

#61 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2015 - 19:27

"je to ale proto, že je to prostě nedotažený,..." čili by to chtělo opravit, dotáhnout. Něco se dá ošetřit v builderu, něco na serevru (wherigo.com už asi nikdo nezmění, ale snad wherigofoundation.com by mohl být ke hráčům a autorům vstřícnější ... nebo už je?) a něco na playeru.

 

Mimochodem: všimli jste si, že když někdy stahnete cartridge z wherigo.com, tak padá kdy může a když tutéž cartridge, stejnou verzi, stahnete později, běží dobře, bez pádu? Zřejmě nějaký problém na wherigo.com.

 

Kompatibilitu s Garminy by měl řešit především server. Příkazy, které Garmina shodí, by jednoduše neměl do verze pro Garmin vůbec exportovat. Nebo je nahradit jinými, vhodnými. Třeba místo "Show screen ITEM screen" by mohl exportovat "Show Main Screen". Pořád lepší, než player shodit.

Příkazy, které pouze Garmin neprovede, nevadí. Obvykle je lze nahradit jiným postupem. Když např. autor dá hráči na vybranou, jestli se událost stane "při kliknutí", nebo až pomocí ošetření akce na předmětu, ničemu to nevadí. Builder by mohl upozornit, ale jinak je to na autorovi. Možná by server mohl převádět událost "při kliknutí" na ošetřený příkaz věci, zóny. Důležité je, aby hra nespadla.

 

A když spadne, aby šla obnovit.

 

Naštěstí WherYouGo už ukládá alespoň dvě poslední verze uložení hry. Je to málo, mělo by jich být víc, ale alespoň něco. Dík za to. Ideálně dát do názvu souboru datum a čas a nemazat. Nebo dát možnost volit název souboru programem. Už jen toto by hodně pomohlo. Kompatibilita mezi verzemi, nebo překladač verzí, by taky nebyla k zahození.

Co asi odstranit nepůjde, jsou pády Garminů, pokud hráč se zobrazeným dialogem, který vyvolala zóna, nebo předmět v zóně, zónu opustí. Tady by snad pomohlo jen automaticky zvětšovat zónu na nekonečno po dobu zobrazení dialogu. ;)

 

Co by mohlo posunout Wherigo dál, je využití čidel mobilu. Sklon, akcelerace, kompas, NFC, Bluetooth, ANT+, ..... A pokud telefon technologii nepodporuje, dát možnost použít záložní, nebo i vložení hodnoty ručně. Interakce mezi hráči pomocí Bluetooth (nebo i WiFi?) by mohla vést k zajímavým hrám.

 

Wherigo bez krabičky? Proč ne, ale je potřeba nějaký rozumný vyhledávač, mapa, možnost získávání PQ, stahování přes API do GG/GSAK.


  • 0

#62 gygant

gygant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2015 - 22:31

Tady je to samý negativní post k wherigům. Zajímavé, když v anketě 2/3 lidí dalo hlas volbě, že je wherigo baví a že si je rádi zahrajou. Tak ať se to tu trochu vyváží - wherigo je bezva, není ho nikdy dost. Sláva těm, kteří mu poskytují podporu a sláva těm, kteří tvoří jednotlivé hry a příslušné keše. Uniformních tradiček, zvrhlých mysterek, nepříčetných tépětek je tu dost. Ať žije wherigo, proč by ne!


  • 3

#63 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2015 - 22:57

Wherigo moc nevyhledavam, ale obcas nejake spustim spis pro spestreni. Jsem radsi kdyz, je to nejaky pribeh, nebo pruvodce, nez nejaka casovka, precijen jsem turista a tak beru jen ty turisticke.

 

Ale co mne vadi je to, ze kdyz se dostanete ze zony, tak se k pribehu nebo pruvodci uz nemuzete vratit a tak jeste jedno precteni po ukonceni hry neni mozne. Je to skoda, neb tam jsou zajimave informace, ktere okolo vas jen projdou a zmizi. Docela bych uvital komletni odemceni po dohrati. Kdyz mam multinu, tak ten listing si muzu prohlidnout kdykoliv, tady nikoliv.

 

A pady to je kapitola sama pro sebe, ale to je tim, ze whwrigo je stale v plenkach. Zel se mi uz stalo, ze po 5-ti hodinach mne wherigo misto k cili poslalo zas na uvodni souranice a to je na ... :wacko:. A to jsem pritom asi na 200ms videl finalni souradnice, pak slus a po nastartovani cisto, ani doma jsem z tech souboru nic nevydoloval.


  • 3

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

 

S úsměvem jde vše líp


#64 pansy1

pansy1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2015 - 15:32

Odhlasováno.
Vytvořili jsme dvě hry, založené na příbězích a zvucích. Jen kvůli tomu, aby se to dalo hrát i na garminech jsme ve výběru scén a předmětů museli hodně slevit a práce s tím měli až nad hlavu. Nostalgie je sice fajn, ale k pokroku zkrátka nevede...
Viděl bych to tedy takhle:
"Král je mrtev, ať žije král"
  • 1

#65 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2015 - 6:48

Bohužel se mi také stalo to, že jsem měl s pár wherigo problémy. U jedné sportovní se mi po výjezdu ze zóny mobil prostě přestal čas počítat, u jiné (Brněnské koule) jsem ji šel 2x asi 1,5 hodiny, protože pokaždé jsem na mobilu dlouho chytal signál. A když jsem druhý den došel skoro k cíli do poslední zóny - klekla baterka. A po nabití jsem zjistil, že hra se uložila ve fázy, kdy byly všechny zóny splněné, jenže se neotevřela další... Takže vše od začátku. Tu keš stále ještě nemám. Bohužel je to spíše špatně nastavené ukládání ve wherigu. Zkusil jsem si teď jedno napsat a při špatném umístění automatického uložení mi to dělalo stejnou věc.

 

Trochu mě mrzí, že pro ty, co nemají přístroj pro odehrání wherigo se nedá stanovit alternativní postup absolvování trasy (multiny, mysterky). Chtěl jsem to využít na své plánované wherigovce, bohužel by to pak nebyla wherigovka.

 

Na druhou stranu dle zdejší diskuze si říkám, že teoreticky by nemělo vadit těm, co prosazují wherigo, aby do svých multin přidali wherigo cartridge, ať si ti co chtějí to plní jako wherigo.

 

PS.: Poslední dobou se šíří různé projekty, které koketují s využitím obdobných systémů pro zábavu... Co jsem tu někde viděl odkaz, tak přímo wherigo využívala nějaká obec pro své průvodce, někde jsem tu viděl odkaz na "geofun", kde ale udělali svou aplikaci.


  • 0

#66 None

None

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 285 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2015 - 9:12

Odhlasováno.
Vytvořili jsme dvě hry, založené na příbězích a zvucích. Jen kvůli tomu, aby se to dalo hrát i na garminech jsme ve výběru scén a předmětů museli hodně slevit a práce s tím měli až nad hlavu. Nostalgie je sice fajn, ale k pokroku zkrátka nevede...
Viděl bych to tedy takhle:
"Král je mrtev, ať žije král"

Nejsem moc přesvědčenej u správnosti tohoto názoru. Před cca rokem jsem zkoušel, co vše si můžu u telefonu dovolit a jaké bylo mé překvapení, SGIII fungoval bez problémů, iPhone také a starší Huawei padal jak já po flašce rumu. Po úpravě (zmenšení obrázků o třetinu, ale hlavně zvuků na třetinu) začal Huawei fungovat. Takže stačí dva Androidí telefóny a trochu extrémější wigo a jsi opět v pr..... A to je jenom jedna platforma. Co ty další?? Když udělám wigo pro Garmina, vím že na 100 procent bude fungovat na všech ostatních strojích. Je sice takové "lite", ale ještě nikdo si nestěžoval.


  • 7

#67 Guest_Varouch_*

Guest_Varouch_*
  • Guests

Publikováno 24 červen 2015 - 11:24

Prijde mi to ze hledas furt nejakej hypotetickej pripad kdy ma wigo skutecne smysl. Najdes ho tezko. 

Dovolím si uvést příklad, kdy má wigo smysl a multina nebo letterbox ho nemá: http://coord.info/GC41BRJ.

Tohle prostě jinak než wigem neuděláš.

- Cache má 65 stanovišť, která postupně chátrají. Založit to na odečítání indicií v terénu by bylo nešikovné, neustále by se muselo měnit a opravovat.

- Každý hráč má volbu, která stanoviště obejde, v jakém pořadí. Hra samotná rozhodne, kolik jich nakonec bude. 


Tento příspěvek byl upraven od Varouch: 24 červen 2015 - 11:25

  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:wherigo

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama